Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.038.190
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
13 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav!

Kako da pogledam što mi uporava pokretanje sustava?

Treba mu 3-4 sekunde od pojave Win loga do upisivanja šifre.

Al onda od kad se upiše, pa je crni ekran, do pojave desktopa, skoro minutu!

Gledao sam tutoriale, proučavao event viewer... i Boot time i Boot time degradation... Samo što tamo ima stotine i stotine stavki.. :(

Instalirao sam razne boot time analyzere.. tko zna kakva sam sve govna snimio na komp...

Al problem ne nestaje.

Imate kakve ideje?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
CyberDemonVZ kaže...

..

Instalirao sam razne boot time analyzere.. tko zna kakva sam sve govna snimio na komp...

Al problem ne nestaje.

Imate kakve ideje?

- tebi ovo ne daje neku ideju kao uzrok..?

- KISS, jedino čisti OS-SW na ispravnom HWu+driveri radi 'normalno', sve ostalo lošije.

Ubrzanja koja se mogu dobiti isključivanjem nekih opcija su kao vađenje sica iz auta, manja masa=brži.. ovisi o potrebi ali i realnim očekivanjima (i nasjedanju na puste priče o brzini boota-OSa).

mreža, antivirus, dodaci.. to sve utječe. + moguć i neki problem npr s HDDom i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
ihush kaže...
CyberDemonVZ kaže...

..

Al problem ne nestaje.

Imate kakve ideje?

- tebi ovo ne daje neku ideju kao uzrok..?

- KISS, jedino čisti OS-SW na ispravnom HWu+driveri radi 'normalno', sve ostalo lošije.

Ubrzanja koja se mogu dobiti isključivanjem nekih opcija su kao vađenje sica iz auta, manja masa=brži.. ovisi o potrebi ali i realnim očekivanjima (i nasjedanju na puste priče o brzini boota-OSa).

mreža, antivirus, dodaci.. to sve utječe. + moguć i neki problem npr s HDDom i sl.

Sav softver sam snimao POSLIJE nego su se počeli događati problemi. Prije toga se sustav dizao za nekoliko sekundi.

I ja sam posumnjao u HDD, al se nadam da nije :D

Samo me interesira kak provjeriti što mi koči podizanje sustava.

Snimanje novih Windowsa bi ostavio za kraj :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina

''samo bi htio..'' ne ide to tako.

kvarovi, loše postavke (bios nadalje), kombinacijja softwarea, MSova zaštita-provjera, malware.. pa do običnog peha.

eliminacijom ili iskustvom (imati nos, ali to ne radi na daljinu..) i tad izoliraš uzrok, otkloniš. Ne 'samo bi' metodom.

npr, za opisano je dovoljno imati mrežni problem (ISPov) i loš DNS.. to nema veze s PCjem kao uzrokom..

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 10:47 (ihush).
17 godina
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Kako da pogledam što mi uporava pokretanje sustava?

Treba mu 3-4 sekunde od pojave Win loga do upisivanja šifre.

Al onda od kad se upiše, pa je crni ekran, do pojave desktopa, skoro minutu!

Gledao sam tutoriale, proučavao event viewer... i Boot time i Boot time degradation... Samo što tamo ima stotine i stotine stavki.. :(

Al problem ne nestaje.

Imate kakve ideje?

Jesi probao vidit ako se to desava i u safe boot-u?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
ihush kaže...
npr, za opisano je dovoljno imati mrežni problem (ISPov) i loš DNS.. to nema veze s PCjem kao uzrokom..

Naravno.

Za početak bi mi bilo odlično da postoji neki automatizirani načim kako pregledati stotine Evet viewer errora vezanih u boot. Kad ih ručno gledam to je tipa "diže se dulje nego prošli put - 1 sec".. i takve fore, a ima ih stotine.

Sve osnovno sam pregledal. SMART od diskova, stavio nove graf. drivere, pregledal postavke mreže....

djigibao kaže...

Jesi probao vidit ako se to desava i u safe boot-u?

Uopce mi nije palo na pamet, a tako ocito,,, Hvala!

14 godina
Windows 10 - problemi

Imam dakle čudan problem. Instalirao sam desetku, no u igrama mi ping skače sa 30 na 200 i više i tako svakih 20 sekundi. Na sedmici nisam imao taj problem nikad. Spojen sam bežično na net. Sve sam pogasio što se dalo pogasiti. Nisam se u mogućnosti spojiti žicom. Probao sam i sa drugim adapterom (sličan tp link), isto se dešava. Gubim živce lagano jer sam zadovoljan sa windowsima i ne želim natrag na sedmicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kiky877 kaže...

Imam dakle čudan problem. Instalirao sam desetku, no u igrama mi ping skače sa 30 na 200 i više i tako svakih 20 sekundi. Na sedmici nisam imao taj problem nikad. Spojen sam bežično na net. Sve sam pogasio što se dalo pogasiti. Nisam se u mogućnosti spojiti žicom. Probao sam i sa drugim adapterom (sličan tp link), isto se dešava. Gubim živce lagano jer sam zadovoljan sa windowsima i ne želim natrag na sedmicu.

Sjecam se tog problema iz Battlefield 4 teme.

Mislim da je u pitanju bio antivirus. Nije cak ni pomoglo disejblanje negu uninstall.

Ak to ne pomogne, probaj igrati u prozoru pa prati preko task managera sto ti zdere cpu kad je spike. I probaj u tom trenutku s Net limiter programom gledati tko ili sto koristi internet vezu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 12:55 (CyberDemonVZ).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
Kiky877 kaže...

Sjecam se tog problema iz Battlefield 4 teme.

Mislim da je u pitanju bio antivirus. Nije cak ni pomoglo disejblanje negu uninstall.

Ak to ne pomogne, probaj igrati u prozoru pa prati preko task managera sto ti zdere cpu kad je spike. I probaj u tom trenutku s Net limiter programom gledati tko ili sto koristi internet vezu.

Antivirus nisam stavljao. Pratio sam bio i task manager, sve je "mirno" bilo. Možda nekaj sa driverima od usb adaptera je u pitanju. Ne kužim stvarno. Internet radi savršeno, isto kao i windowsi, ping bude stabilan i na teamspeaku čak, al čim udem u igru počne se blesirat odjednom. Ugasio sam i defender. Vratio sam opet sedmicu, sve normalno radi...

13 godina

Budem prekopao, mozda pronadjem nesto.

15 godina
Windows 10 - problemi

odigrao sam preko 250 sati fife i pocela stekati danas, fps se spustio upola, probao sam onda i dirt rally koji sam vrtio na 35-40 fps, sad 15-20 fps.. sta bi mogao biti problem, zasto mi je odjednom pocelo sve stekati i performase se smanjile?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

kako vam izgledaju ove temperature

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maxy0 kaže...

ka stvorene za čišćenje hladnjaka i promjenu termalne paste.

Vrime ti je da napraviš generalno čišćenje unutrašnjosti kućišta a moguće da ti zbog visoke temperature usporava igru.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Windows 10 - problemi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maxy0 kaže...

Temperature ko temperature.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 20:18 (Valentin17).
10 godina
Windows 10 - problemi

Prestala mi raditi tražilica u windowsu, pretražio sam ovu temu na forumu, niti jedno rješenje ne radi, također preko Commanda upisivao sve redom one DISM naredbe kao i sfc /scannow, da li netko ima rješenje?

0 0 hvala 0
16 godina

- to se ne radi tako, recimo nepristojno je.. (samo staviti link), napiši bar nešto.. razlog?

- misliš da ostali ne mogu do odgovarajućeg softwaea?

- što nedostaje MSovom alatu, radi, free, provjeren..?

btw, izrada boot medija je igrarija.. diskpartom i običnim copypasteom, ništa nije potrebno skidati ali je tad potrebno kuckati naredbe.. razlika, radi uvijek, nema malwarea ni potrebe za downloadom instalom i sl..

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 0:10 (ihush).
10 godina
marsovac zemaljski kaže...

Prestala mi raditi tražilica u windowsu, pretražio sam ovu temu na forumu, niti jedno rješenje ne radi, također preko Commanda upisivao sve redom one DISM naredbe kao i sfc /scannow, da li netko ima rješenje?

S obzirom da 2 dana nitko nije imao vremena ili volje odgovoriti, rješio sam problem sam.

U processima u task manageru treba ugasiti proces "local security authority process" i nakon toga resetirati računalo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 21:19 (marsovac zemaljski).
13 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Bok.....nakon nadogradnje sa Win 7 na desetku, podizanje sistema traje pola sata....prije je učitavanje trajalo minutu - dvije....di je nastala frka ?

0 0 hvala 0
17 godina
Ako ti nije problem bilo bi dobro odraditi clean instalaciju Win 10.
Nakon nadogradnje svasta se zna desit/rastimat pa to sad nije pravo stanje stvari.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan

Znači nema drugog rješenja osim brisanja svega i ponovne čiste instalacije? Inače kad se sistem podigne, sve radi normalno.

9 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Neznam što ću.

Mama se žalila da ne može ugasiti laptop.Probao sam ja i shvatio da task bar uopće ne radi.

Nekako sam preko destopa stigao do system restore i stavio na prije 1mjesec.

Vec pola sata stoji na'Pričekajte dok traje vraćanje datoteka i postavki sustava windows.

Vraćanje sustava se pokreće...'

Nisam upoznat sa windowsom 10(imam 7) može li meki savjet ,a da nije clean install ili je jedino clean install riješenje i dali se može otic u bios dok traje vraćanje sustava.

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2016 17:22 (CROGamerJosip).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CROGamerJosip kaže...

Neznam što ću.

Mama se žalila da ne može ugasiti laptop.Probao sam ja i shvatio da task bar uopće ne radi.

Vec pola sata stoji na'Pričekajte dok traje vraćanje datoteka i postavki sustava windows.

Nisam upoznat sa windowsom 10(imam 7) može li meki savjet ,a da nije clean install ili je jedino clean install riješenje i dali se može otic u bios dok traje vraćanje sustava.

Ostavi ga da radi jer zna to potrajat dosta dugo.

CPU: i7 2600k 4.4Ghz CPU HLADNJAK: CORSAIR H100i MBO: ASUS P8Z68-V PRO VGA: Gygabite R9 290 s Asus R9 290x biosom 1030/1250Mhz VGA HLADNJAK: ACCELERO HYBRID RAM: CORSAIR XMS3 2x4GB CORSAIR Vengeanc
9 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
CROGamerJosip kaže...

Neznam što ću.

Ostavi ga da radi jer zna to potrajat dosta dugo.

Ostavio i resetiralo ga.jedino mi je bilo cudno što tako drugo traje jer prije su mu bile nestale skoro pa sve ikone.

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav!

Imam problem sa ovlastima za foldere.

Skužio sam kada sam išao skinuti .rar u jedan folder. Svaki put mi je pisalo da kontaktiram administratora za ovlasti. Nešto sam prčkao i sredio, ali zanima me, jel mogu svoj account učiniti da ima apsolutno sve ovlasti i da me ništa ne koči, ma što god radio?
Komp je doma, nije nikakvo nedopušteno petljanje :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

C: + syspath .. probaj istu stvar na nekom drugom disku (slovo-particija..) skužit ćeš razliku.

edit: pomalo iritantno ali sys ne želi da juzer (i neke apps) čačkaju po sys disku i sys folderima. Od w8..

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 23:36 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ček, šta?
Nisam ja na ti sa softverom, nemam pojma što si mi upravo rekao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

u tom slučaju, 'tak mora biti' :) upravo zato što običan juzer nije na ti s tim stvarima ograničen je .. pa i kad je admin (za razliku od xp-7.. svaki put više).

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ma kužim i ne smeta mi što ne smijem prčkati jer nikada vjerovatno niti neću, ali da ja ne mogu skinuti .rar novog albuma Brkova u folder "Pjesme" bez ovlasti, e to mi nikako nema smisla 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa čitaj.. probaj istu stvar ali ne na C: disku.. jer njega sys normalno štiti (ograničava ti pristup).. na npr E: disku sys ne gnjavi toliko. + UAC, +AV, +.. ma dosada al tak je i pomiri se. :))

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice