Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.043.896
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi

Ne uspijeva mi se instalirati: Kumulativno ažuriranje za Windows 10 64-bitne sustave (KB3093266).

Normalno se downloada, instalira, traži ponovno pokretanje, te onda dođe obavijest da Win nije uspio dovršiti ažuriranje...

Pokušao sam više puta restart, bez uspjeha, pokušao sam više puta pokrenuti Provjeru ažuriranja, onda nađe da ima to ažururanje, ponovno ga downloada, instalira... i opet isto.

Što mu napraviti da uspije ažururanje?

15 godina
Windows 10 - problemi

Otvorite Admin Command prompt (Win tipka + x i odete na Admin Command) te potom upišete ovu komandu.

Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

Stroj će, ako to nije nikada rađeno tu zadaću raditi bar 30 min.

Nakon toga restart!

Nakon toga iznova pokušati inst. dotičnog updatea.

Trebalo bi proći, bez problema....

0 0 hvala 0
12 godina

Cleanup sam napravio... ali je trajalo cca 2 minute... nikad prije to nisam radio.

Sutra ću biti uz WiFi, pa ću pokušati ponovno instalirati tu nadogradnju.

Hvala, pozdrav

Edit:

evo čim sam došao doma na wifi išao sam na Provjeri ažuriranja, pa je našlo, downloadalo i instaliralo to ažuriranje, ali nakom restarta opet kaže da nije uspjela instalacije. Probao sam ponovno clean,  laptopa, pa restart, pa ponovno ažuriranje... više puta, svakoi put: Nije uspjela instalacija...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2015 23:41 (Darko150).
17 godina
Darko150 kaže...

Cleanup sam napravio... ali je trajalo cca 2 minute... nikad prije to nisam radio.

Sutra ću biti uz WiFi, pa ću pokušati ponovno instalirati tu nadogradnju.

Hvala, pozdrav

Edit:

evo čim sam došao doma na wifi išao sam na Provjeri ažuriranja, pa je našlo, downloadalo i instaliralo to ažuriranje, ali nakom restarta opet kaže da nije uspjela instalacije. Probao sam ponovno clean,  laptopa, pa restart, pa ponovno ažuriranje... više puta, svakoi put: Nije uspjela instalacija...

probaj još u run upisat %temp% i sve ručno izbrisat, nakon toga odešTU analiziraš wniSxS folder, ako ti izbaci yes odešTU i moš si čak i namjestit da ti jednom mjesečno čisti taj winSxS folder, poslije toga bi trebalo ić, a ako ne jer u win je sve moguče moja preporuka ti je da ostaviš tak, meni je isto kenjkal update za flash, i nije mi se više dalo zafrkavat neg sam sam tak ostavil i nakon par dana sam se sjetil da pogledam i vidim da ga je instaliralo.

uprincipu ja nemam nikakve pretjerane primjedbe na w10, jedino kaj mi iritira kad dođe neki update za sistem manje više svaki put traži restart, a oko toga je ms puno pričao da budu složili update da ne traži restart, kolko s sječam.

mrakky
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
Da li je nekome možda Win 10 stavio password na biose. Traži me password za bios, pa ne znam da li ga je Win 10 to prouzročio jer ja nisam stavio password. Sada ne znam kako da poništim taj password.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije sigurno.

I nisu biosi, BIOS je jedan. Tj., UEFI, vjerojatno. To bi zapravo bilo prvo pitanje - da li imaš UEFI ili BIOS?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nije sigurno.

I nisu biosi, BIOS je jedan. Tj., UEFI, vjerojatno. To bi zapravo bilo prvo pitanje - da li imaš UEFI ili BIOS?

Riječ je o Acer E5-571G. Kod prve instalacije sam isključio UEFI. 

16 godina
odjavljen

Znači, instalirao si u Legacy modu. Samim time su se šanse da je Win10 išta napravio smanjile na 0 (jer Windowsi ne diraju BIOS, dok po UEFIju mogu štrakati).

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ne rade mi FIFA 15 i Visual Studio 2015 na Windows 10. Visual Studio mi izbaci poruku da .NET Framework 4.6 nije instaliran a FIFA error 0xc0000135. 

Čini mi se da je problem u tome Framework-u, 4.6 skinem, i nemože ga instalirat, kaže da nije kompatibilno s ovim OS-om, i vidim na Microsoftovoj stranici, stvarno Windows 10 nije svrstan pod podržane OS-ove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni VS2015 radi normalno na Win10. I .Net 4.6.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2015 19:20 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ovo mi izbaci kad iden instalirat .NET 4.6

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features

nema mi ga... mislin, zna san da ga nema...

17 godina
Windows 10 - problemi

Jesi probao skinut s microsoftove stranice

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48137

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Molim pomoć,  da li se ikome desilo da Edge i Mail aplikacije jednostavno ne mogu podići. Ne  reagiraju prilikom klika niti iz Taskbar-a niti iz Start menija. Prije su obje aplikacije radile uredno, nisam skidao nikakve nove aplikacije u međuvremenu, update-i idu automatski. U TasManager-u ne vidim nikakve aktivne procese koji bi imali veze s ove dvije aplikacije kada ih pokušam podići (bar da ih ja mogu prepoznati).

Mreža mi radi uredno i mogu na web pomoću Internet Explorera, Windows Store također radi uredno.

Da li netko ima sličnih problema ili možda zna rješenje?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dr. zlo kaže...

Vidiš, čudno, jer .Net 4.6 dolazi sa VS 2015 i ne bi ga trebao naknadno instalirati. Probaj odavle (i ovaj targeting, on ti je još bitniji!).

13 godina
Windows 10 - problemi

Izgleda da openal na starijim igrama nevalja, nakon nekog vremena se zvuk ili loopira ili u potpunosti nestane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam problem s pokretanjem igre...javlja mi "The app was unable to start correctly (0xc000007b). Zna netko u čemu je problem. Imam win 10, snimio sam dx stari  i novi, snimio sam c++, snimio NETFramework 1., ostale ne mogu neznam zašto.....

Pogledao već sto filmova na youtubeu....i pokušao na razne načine ali nejde.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Evo slike, nasnimao sve emoguće i opet isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - problemi

Izvinite što vjerovatno ponavljam pitanje koje je već bilo,al nemam vremena tražiti

Naime,jučer sam skino win10 pro,imao sam windows 7 64x ultimate,koji je bio tu 5 godina,bio je leglo smeća,virusa,grešaka,napravio sam clean install ne upgrade (formatirao sam c disk) da mi nebi nekakva sranja ostala

eh sad mi trazi key,pošto sam ja shvatio da je win10 besplatan prvu godinu za sve korisnike sedmice i osmice uopće nisam obraćao pažnju na to,upišem key koji sam na netu našao,neznam ni ja što

prvo ga odbbije,upišem drugi i izbije mi grešku  0xc004e016

s porukom error installing product key

ili sam usrao instalaciju s piratskim smećem od key-a prije toga,windows 7 je bio original,kupljen PC u trgovini,nadam se da je bio original,al iz nekog razloga sam zaključao uptade

Bog na nebu,Opel na zemlji
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A da si samo malo pogledao...

Moraš raditi upgrade pa onda clean install, kako bi MS zapamtio hardware ID tvog PCja. Sad fino instaliraj Win7 sa tim originalnim ključem, napravi upgrade na Windows 10 i onda napravi clean install.

Da si pitao, dali bi ti lijepo upute kako "izvući" taj ID van da ne moraš raditi upgrade pa clean ali kako si sad zgazio Win7, nema ti druge nego ovo gore - format diska, install Win7 sa ključem, upgrade na Win10 (nema potrebe za clean installom Desetke, jer ionako moraš sve brisati).

14 godina
Windows 10 - problemi

eh sad je problem što ja nemam taj key od sedmice nigdje zapisan,došao mi PC iz trgovine s instaliranim OS-om bez key-a što sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Morali su ti dati key (ako je Windows bio original, a ne "original").

A ako nemaš tog keya... Jbg. Zaebo si stvar.

11 godina
neaktivan

Skini si piratski windows 7 s aktivatorom, aktiviraj, instaliraj desetku, pa napravi clean install. Ili jednostavno skini piratsku desetku s aktivatorom, vjerojatno vec i toga ima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 10:35 (Domdom32).
14 godina
Windows 10 - problemi

a u pm,dobro koliko košta original key za win10,kupio bih,ako bi radilo

možda su i dali,al tko zna gdje je to,znači sad nema nikakve šanse da izguram ovo,pošto sam primjetio da mi je samo personalization zaključan dok ne aktiviram

EDIT,izgleda morat cu,makar nisam na strani piratsva, sve treba platit,al jbg,ima Microsoft para :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 10:52 (matkoGSi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A ako si ga već jednom platio, onda nije tolika šteta 

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Jesi probao skinut s microsoftove stranice

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48137

Naravno, nego odakle....

Sum_of_all_fears kaže...
dr. zlo kaže...

Vidiš, čudno, jer .Net 4.6 dolazi sa VS 2015 i ne bi ga trebao naknadno instalirati. Probaj odavle (i ovaj targeting, on ti je još bitniji!).

Evo proba skinia san sve sa toga linka, taj targeting mi je uspilo instalirat ali ništa nije pomoglo.

I onda san skinia ovaj Web Instaler, i on izbaci jednu zanimljivu poruku: (dakle da ga imam al je isključen)

Ali već sam to gleda u control panel kako je djigibao reka i nema mi tamo .NET 4, evo opet slika

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.10.2015 16:32 (dr. zlo).
15 godina
neaktivan
SiNO22 kaže...

imam problem s pokretanjem igre...javlja mi "The app was unable to start correctly (0xc000007b). Zna netko u čemu je problem. Imam win 10, snimio sam dx stari  i novi, snimio sam c++, snimio NETFramework 1., ostale ne mogu neznam zašto.....

Pogledao već sto filmova na youtubeu....i pokušao na razne načine ali nejde.

SiNO22 kaže...

Evo slike, nasnimao sve emoguće i opet isto

Jel ti to možda za FIFU 15? Koliko se sićam ima sam isti taj error na FIFI 15, i onda sam instalira neki Windows Update i sad mi izbacije ovaj error.

17 godina
Windows 10 - problemi

Ljudi, pomagajte! Ni mjesec dana pokušaja da riješim problem nisu urodili plodom. 

Dakle, imam dva usera na Windowsima 10; jedan je vezan uz Microsoft account (User A), drugi je lokalni (User B). Oba su administratori.

Kada ulogiram Usera A, a nakon njega User B (bez da odjavim Usera A), prestane mi raditi tipkovnica. Jednostavno odbija bilo kakvu suradnju. Čak se ni Num Lock ne gasi pritiskom na tipku. Pomaže jedino restart računala (klikanjem) ili fizičkim iskapčanjem tipkovnice i ponovnim ukapčanjem. Onda opet sve radi dok se taj scenarij ne ponovi.

Ako prvo ulogiram Usera B, pa onda Usera A, tipkovnica radi. Ali ako se prebacim natrag na User B, opet prestaje. Da rezimiram, User A mi obavezno mora biti odlogiran (ne smiju oba biti ulogirana) dok mi je User B aktivan.

Iako se mogu prisiliti da svaki put odlogiram Usera A, ovo je dosta iritantno, osobito zbog toga što, kad se tipkovnica zablokira, treba restartati računalo.

Windowsi 10 su Home, 64 bitni, na hrvatskom, clean install, svi patchevi instalirani. Kratko sam bio na upgradeu, nekih sat-dva prije nego što sam napravio clean install, pa ne znam da li u tom slučaju postoji ovaj problem. Ali sigurno znam da takav problem nisam imao na prijašnjoj verziji, Windowsima 8.1, kao ni prije toga na Windowsima 7.

Tipkovnica je USB, Logitech UltraX Premium Keyboard Y-BL49A. Nema drivera na supportu tipkovnice. Instalirao sam Logitech SetPoint 6.67.83 x64 u nadi da će to riješiti problem, ali nije.

Windowsi prepoznaju tipkovnicu kao "HID Keyboard Device". Kao kompatibilan driver mogu još instalirati "HID-compliant device", ali tada tipkovnica uopće ne radi. Pokušao sam prisilno instalirati i Logitech drivere koji dolaze s Windowsima (iako Windowsi javljaju da nisu kompatibilni): "Logitech HID-Compliant Keyboard" i "Logitech HID-compliant Unifying keyboard", ali simptomi su uvijek isti; prestane raditi kad je User B aktivan dok je paralelno s njim ulogiran i User A.

0 0 hvala 0
16 godina
MSX kaže...

Ljudi, pomagajte! Ni mjesec dana pokušaja da riješim problem nisu urodili plodom. 

Dakle, imam dva usera na Windowsima 10; jedan je vezan uz Microsoft account (User A), drugi je lokalni (User B). Oba su administratori.

Kada ulogiram Usera A, a nakon njega User B (bez da odjavim Usera A), prestane mi raditi tipkovnica. Jednostavno odbija bilo kakvu suradnju. Čak se ni Num Lock ne gasi pritiskom na tipku. Pomaže jedino restart računala (klikanjem) ili fizičkim iskapčanjem tipkovnice i ponovnim ukapčanjem. Onda opet sve radi dok se taj scenarij ne ponovi.

Ako prvo ulogiram Usera B, pa onda Usera A, tipkovnica radi. Ali ako se prebacim natrag na User B, opet prestaje. Da rezimiram, User A mi obavezno mora biti odlogiran (ne smiju oba biti ulogirana) dok mi je User B aktivan.

Iako se mogu prisiliti da svaki put odlogiram Usera A, ovo je dosta iritantno, osobito zbog toga što, kad se tipkovnica zablokira, treba restartati računalo.

Windowsi 10 su Home, 64 bitni, na hrvatskom, clean install, svi patchevi instalirani. Kratko sam bio na upgradeu, nekih sat-dva prije nego što sam napravio clean install, pa ne znam da li u tom slučaju postoji ovaj problem. Ali sigurno znam da takav problem nisam imao na prijašnjoj verziji, Windowsima 8.1, kao ni prije toga na Windowsima 7.

Tipkovnica je USB, Logitech UltraX Premium Keyboard Y-BL49A. Nema drivera na supportu tipkovnice. Instalirao sam Logitech SetPoint 6.67.83 x64 u nadi da će to riješiti problem, ali nije.

Windowsi prepoznaju tipkovnicu kao "HID Keyboard Device". Kao kompatibilan driver mogu još instalirati "HID-compliant device", ali tada tipkovnica uopće ne radi. Pokušao sam prisilno instalirati i Logitech drivere koji dolaze s Windowsima (iako Windowsi javljaju da nisu kompatibilni): "Logitech HID-Compliant Keyboard" i "Logitech HID-compliant Unifying keyboard", ali simptomi su uvijek isti; prestane raditi kad je User B aktivan dok je paralelno s njim ulogiran i User A.

Probaj napraviti treceg lokalnog admin usera i vidi kakvo je na njemu stanje. Ako bude sve ok, brisi drugog, ako je isto kao i do sada, onda nemam ideju.

morrisoN
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice