Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.883.220
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Re: Windows 10 - općenito

Brate mili nemoj biti koristan, tvoje informatičko znanje je jaaaaako površno. Oslamjaš se na informacije s interneta a svi znamo koliko je teško ponekad pronaći točnu informaciju. 

Pročitaj njegov post ponovno ali s razumijevanjem 

MISCREATED
14 godina
neaktivan
LeftY_CRO kaže...

da li netko zna kako ukljuciti dark theme u exploreru? ne u opcijama kako se dosad moglo

Settings -> Personalization -> Color -> Na dnu se nalazi Choose your default app mode. Jesi na to mislio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 22:16 (Marko :D).
12 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Settings -> Personalization -> Color -> Na dnu se nalazi Choose your default app mode. Na to si mislio?

ne, to je samo za settingse i takve stvari.. najavljivali su da bude file manager u toj temi takodjer sa ovim updateom omogucen

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
14 godina
neaktivan

Mislim da ti to dolazi tek u idućoj velikoj nadogradnji. 🙂

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 22:17 (Marko :D).
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Brate mili nemoj biti koristan, tvoje informatičko znanje je jaaaaako površno. Oslamjaš se na informacije s interneta a svi znamo koliko je teško ponekad pronaći točnu informaciju. 

Pročitaj njegov post ponovno ali s razumijevanjem 

Mislim da ti mislis da imas posla s nekim uobicajenim likom. Ja sam, za razliku od 99% drugih ljudi, nepotkupljiv i sve sto imam sam stekao sam, a suprostavio bih se i samome bogu ako sam u pravu, kamoli ne pederikosima...

Brajanov život
12 godina

Svi su potkupljivi samo je pitanje cijene

MISCREATED
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Svi su potkupljivi samo je pitanje cijene

99.99% jest. Ja vidis, nisam...da mi ovog trena neko sprashi metak u chelo bi me spasio, tako da mozete odjebati i sa prijetnjama...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 22:22 (Gorstak79).
16 godina

.. BANG!! .. eto, obavih dobra djela za danas .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
ihush kaže...

.. BANG!! .. eto, obavih dobra djela za danas .. :)

sunce mamino :)

Brajanov život
10 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav, netko mi je već rekao da se s novim Windows Update-om AMD driveri automatski ažuriraju, znam da u 1709 verziji sam u Radeon Settingsu imao opciju pri dnu Check for updates, sada to nemam, barem 5 puta sam s DDU-om izbrisao drivere za grafičku i nanovo instalirao, sat-dva imam tu opciju te nakon proteka tog vremena ta opcija nestane sama od sebe, pa prema tome sam identično to zaključio, dakle da Windows sama ažurira drivere, je li tomu stvarno tako? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
playjob kaže...

Pozdrav, netko mi je već rekao da se s novim Windows Update-om AMD driveri automatski ažuriraju, znam da u 1709 verziji sam u Radeon Settingsu imao opciju pri dnu Check for updates, sada to nemam, barem 5 puta sam s DDU-om izbrisao drivere za grafičku i nanovo instalirao, sat-dva imam tu opciju te nakon proteka tog vremena ta opcija nestane sama od sebe, pa prema tome sam identično to zaključio, dakle da Windows sama ažurira drivere, je li tomu stvarno tako? 

Ne znam što bih ti rekao, ja drivere za staru dobru r9 290 skidam direkt s AMD-ove stranice i sve uredno stoji 

MISCREATED
10 godina
Zbilja ne znam, kad otvoris Radeon Settings i otvoris valjda karticu Update dolje(ili kako se vec zove), ja tu karticu uopce nemam... popizdio sam... sad moram na AMD-ovu stranicu ručno to skidat, nije neki problem al ono, zgodnije mi je u aplikaciji to odvrtit
8 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Gorstak79 kaže...

inace, ako skidate windowse sa windowsa, nudi vam creation tool. ako skidate vindovse sa linuxa, nudi vam bash iso.

Ja fino skinuo sa ubuntuom, uploadao na megasync i evo, podijelio...

link

Kak tebi nije jasno da svatko sa zrnom soli u glavi neće skidati winse od nepoznatih likova sa njihovih mega spremišta!
Radiš to svako malo sa raznim stvarima i nudiš svoje download linkove, pa kaj je tebi?

Tko god da nešto treba downloadati to če učiniti preko orginalnih stranica nekog proitvoda a ne preko nekih sumljivih linkova!

Ne kužim zašto se trudiš to raditi, možda su tvoje namjere časne a možda i nisu, kako god da okreneš, od takvih stvari bi ljude trebalo odvračati a ne poticati da rade osim ako nemaš zle namjere da nekog zaraziš sa nečime!

Ne, već ti i tebi slični, morate da znate, šta je to MD5, SHA1, SHA256...

Onda će postati potpuno nebitno, odakle je skinuto, jer se zna checksum.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 18:16 (3zero3).
8 godina

Zaboravio si na rizik pristupanja kojecemu, a kada ti nesto downloadas i ides provjeravati hash vec si mozda pretrpio zarazu...
11 godina
Windows 10 - općenito

Jučer instalirao 1803. Od tada mi ne rade sva 3 VPNa koje koristim i ne radi mi Miracast. To je to što sam za sada primjetio.

Što reći, Windows može biti brz koliko hočeš, ali i dalje ostaje g*vno po pitanju drugih stvari. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otvori CMD, upiši sfc /scannow i stisni enter. Windowsi će ti pregledati sve datoteke sustava i popraviti oštećene. Što se VPN-a tiče, jesi ih probao reinstalirati?

10 godina
MatijaZG kaže...

Jučer instalirao 1803. Od tada mi ne rade sva 3 VPNa koje koristim i ne radi mi Miracast. To je to što sam za sada primjetio.

Što reći, Windows može biti brz koliko hočeš, ali i dalje ostaje g*vno po pitanju drugih stvari. 

Jesi li ručno konfigurirao VPN u Postavke > Mreža i internet > VPN ili koristiš aplikacije tih VPN servisa? Ako koristiš aplikacije, vjerojatno one nisu potpuno kompatibilne s novim buildom, što bi moglo biti rješeno u novoj verziji aplikacija (kad ih izdaju pružatelji VPN servisa koje koristiš).

The ignorant are ignorant of their ignorance.
11 godina
Windows 10 - općenito

sfc /scannow nije ništa našao. Reinstalacijom tih VPNa, dva su proradili a jedan i dalje ne reagira. PureVPN i Tunnelbear rade a Cyberghost samo vrti u nedogled.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
9 godina
Ne radi mi regulacija svjetline zaslona na Toshiba Tecra A11 laptopu iz 2010 od zadnjeg 1803 update-a. Prije radilo normalno.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

.. i dalje ti baš ništa nije jasno? Nepotrebni linkovi na ISO ili alate za DL.. postoje MSove stranice, izvori. Oni koji ne mogu sami izgooglati ne trebaju ISO.

-dobra namjera, pomagati, ponekad nije dovoljna za opradanje nepotrebnog, rizičnog i sl.

+ btw, zabranjeno je distribuirati komercijalan soft ako nisi distributer (mada modovi ovo ne vide kao nešto alarmantno, također ih se ponekad može prozvati za linkove, pravila igre..).

17 godina
moderator
Gogo222 kaže...
Ne radi mi regulacija svjetline zaslona na Toshiba Tecra A11 laptopu iz 2010 od zadnjeg 1803 update-a. Prije radilo normalno.

Svjetlinu pokušavaš regulirati preko tipkovničke kartice ili preko Notifications sidebara? Meni se pred koju godinu dogodilo da sam izgubio mogućnost regulirana svjetline ekrana preko tipkovničke kratice, no u Windowsima 10 sam svejedno mogao regulirati svjetlinu preko Notifications sidebara.

8 godina
protjeran
ihush kaže...

.. i dalje ti baš ništa nije jasno? Nepotrebni linkovi na ISO ili alate za DL.. postoje MSove stranice, izvori. Oni koji ne mogu sami izgooglati ne trebaju ISO.

-dobra namjera, pomagati, ponekad nije dovoljna za opradanje nepotrebnog, rizičnog i sl.

+ btw, zabranjeno je distribuirati komercijalan soft ako nisi distributer (mada modovi ovo ne vide kao nešto alarmantno, također ih se ponekad može prozvati za linkove, pravila igre..).

znaci cila spika je navlakusha? Ja racunam da jos ima novajlija u svijetu kompjutera...nechu vise nish postati...

Brajanov život
9 godina
mbaksa kaže...
Gogo222 kaže...

Svjetlinu pokušavaš regulirati preko tipkovničke kartice ili preko Notifications sidebara? Meni se pred koju godinu dogodilo da sam izgubio mogućnost regulirana svjetline ekrana preko tipkovničke kratice, no u Windowsima 10 sam svejedno mogao regulirati svjetlinu preko Notifications sidebara.

Ne radi ni preko Notification sidebara, ali primjetio sam da kad namjestim svjetlinu i odem u log off ili restart onda se vrati na podešenu vrijednost.

Da nije do grafičke (Intel HD grafics) možda jer na drugoj Toshibi sa gotovo istom konfiguracijom ali sa Radeonom 5000 radi normalno.

16 godina

prije nekoliko godina je dšlo do promjene gradacije koraka svjetline (0-15 na 0-255..), taj problem je do update BIOSa+drivera rezultirao mrakom (nedovoljno svjetla kad pipneš regulaciju).. ovo nije takav opis.. ali, moguće BIOS tj vjerojatno ne postoji noviji recimo 5god unazad.. ili potraži-provjeri BIOS.

nakon tog, driver.. ali za intel hd je to baš problem, jer je 'sve ista' vga mada se zapravo razlikuju po verziji-generaciji cpu-jezgre.. moraš pronaći baš za svoj cpu-seriju.. dok w10 sigurno povuče neki noviji driver kojem možda nedostaje neka postavka..

ako je uzrok driver (ako s nekim starijim npr proradi).. tad imaš mogući idući problem, automatika-update.. + win može odbiti instalirati (reboot u safe, F7mod, za necertificiran driver..). Ako se instalira i proradi, tad imaš dvije opcije, isključiti autoinstall drivera jer se možeš opet vratiti na trenutno stanje, ili pustiti i vidjeti hoće li stari+novi raditi OK.. posljednji driver intelHD kojeg koristi w10 je 8.15.. iz 2012.. radi bez problema tj to znači da je nešto povezano s BIOSom (jer na laptopu, te postavke kao svjetlina, audio, wlan.. su povezane, kao dodatni util-soft koji ih kontrolira ali ga nema za w10 jer nema supporta. Ponekad je iskoristitv soft/driver od drugog modela/branda lenovo/hp.. koji je imao duži support npr biznis serija.. jer ipak je to sve ''isto''.. ).

prije sveg ovog kemijanja.. provjeri rade li  Fn-tipke za podešavanje, zvuk, slika, wlan.. to možeš u npr BOISu ili neki liveOS linux/installwin.. miniPE. Ako radi, tad si siguran da je samo soft problem, ako ne radi, tad je možda kontakt-kabel-tipka.. (ali bi tad radilo soft iz win pa je za to jako mala šansa).

9 godina
Bios je up to date, znači driver, hvala probat ću.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Novi KB4103721 za 1803.

0 0 hvala 0
16 godina
ridealong kaže...

Novi KB4103721 za 1803.

This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:

• Addresses an issue with the April 2018 Windows Servicing update that causes App-V Scripts (User Scripts) to stop working.
    Addresses an issue that prevents certain VPN apps from working on builds of Windows 10, version 1803. These apps were developed using an SDK version that precedes Windows 10, version 1803, and use the public RasSetEntryProperties API.
    Addresses additional issues with updated time zone information.
    Addresses an issue that may cause an error when connecting to a Remote Desktop server. For more information, see CredSSP updates for CVE-2018-0886.
    Security updates to Windows Server, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft scripting engine, Windows app platform and frameworks, Windows kernel, Microsoft Graphics Component, Windows storage and filesystems, HTML help, and Windows Hyper-V.

morrisoN
8 godina

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice