@blackmoon
Nema načina da ucinkovito maknes kis i sve ono kaj je on donio i modificirao u sistemu.
Zasuci rukave, skini zadnji iso sad za par dana i fino nova cista instalacija . U sadasnjim winsima si sve bitno preseli na d particiju, prilikom nove instalacije formatiraj c i onih par skrivenih particijica te ce te nakon nove instalacije tvoji podaci docekati na d particiji. Job od pol vure....
Tada si napravi update, defragmentaciju i backup sistema ( na ext hdd ) pa tada exprimentiraj do mile volje jer uz backupirani sistem si natrag za desetak minuta...
Bunker, nemoj se ljutiti, ali sa svojih 30 i kusur godina iskustva bavljenja računalima, sve sam to znao i bez da si se mučio pisati. Clean install ne dolazi u obzir jer dizanje windoza i nabacivanje programa je najlakši posao. Ono što me ubija je podešavanje programa, a to kod mene potraje. Na žalost, ne spremaju svi programi postavke u .ini fajlove ili %appdata% folder, pa da to prije rušenja sistema mogu iskopirati, već ih zakopavanju u dubine nesretne registry baze, najgoreg zla na kojem se razvio ovaj nesretni i komplicirani OS.
Jednostavno, kad sam prvi put pokrenuo setup.exe ovog KIS-a, išao sam s uvjerenjem da će doživotno raditi u simbiozi s mojim OS-om, pa koje god modifikacije napravio. Dijelom sam bio u pravu, jer osim što mi je pojeo 1GB diska, nikakvih problema s njim nisam imao, svoj posao odrađuje vrhunski, nije nametljiv, lagan po sustav, etc...sve pet dok nije došlo ono "ali"...
, a to je kad se politika umiješa u informatiku! S obzirom da Spring update ne donosi neke revolucionarne promjene a ni novosti, odlučio sam ostaviti sve kako jeste i čekati da se ova nadogradnja odradi redovnim putem preko WU-a, jer sve je ovo bilo trčanje pred rudo...