procesor ti je overklokan vjerojatno..
Vratio sve na stock, zatim instalirao ali opet ista stvar.
vjerojatno si vec ostetio pokoji tranzistor sa klokanjem...
vjerojatno si vec ostetio pokoji tranzistor sa klokanjem...
Pa nisam klokao na 5000GHz xD
-a da klikneš (detaljnije) na respurce monitor, ono, miš bi se umorio..? .. i tamo ćeš vidjeti (neobjašnjivo) hardware reserved dio koji 'nedostaje'..
-ako te dalje zanima što je to, zašto nedostaje.. to je MS izum, kao topla voda, dio resursa koji ovisno o mbo-chipsetu i (više) integriranim dijelovima npr na laptopu, uz postavke BIOSa (npr koliko je rezervirano za VGA, dok to isto radi driver).. i znaš, pomiriš se s 'gubitkom'.. ili neko treće rješenje pa smo svi sretni.
-a da klikneš (detaljnije) na respurce monitor, ono, miš bi se umorio..? .. i tamo ćeš vidjeti (neobjašnjivo) hardware reserved dio koji 'nedostaje'..
-ako te dalje zanima što je to, zašto nedostaje.. to je MS izum, kao topla voda, dio resursa koji ovisno o mbo-chipsetu i (više) integriranim dijelovima npr na laptopu, uz postavke BIOSa (npr koliko je rezervirano za VGA, dok to isto radi driver).. i znaš, pomiriš se s 'gubitkom'.. ili neko treće rješenje pa smo svi sretni.
Mislim da shvatas da nikome nije bitno tih par megabajta. :) Cisto onako pitam jer je do sad bilo svih 8 na raspolaganju, a sada se 100MB odjednom rezervisalo za 'nesto'. Nista posebno nema pod resource monitor, to vec znas...
Nije zamaranje. :)
...malo pogledam sličice na ovim postovima gore pa upade trun u oko...andy.cro ima DDR3 na 667MHz ?
evo i ja kopirao svoje :
Memory
4,0 GB DDR2
Speed: 800 MHz
Slots used: 2 of 2
Form factor: DIMM
Hardware reserved: 0,8 MB
Available 2,1 GB
Cached 1,3 GB
Committed 2,2/8,0 GB
Paged pool 212 MB
Non-paged pool 82,6 MB
In use (Compressed) 1,9 GB (60,4 MB)
..ima DDR3 na 667MHz ?
sidestep/idle... tko zna koji speed se prikazuje na kojem chipsetu u taskmanageru.. (ni u cpuz nije konstantno nego 'skače'..).
To je valjda "po potrebi"
... kod mene samo CPU mjenja freq. "po potrebi" a RAM ne ( bar na HWinfo) .
.. potpuno nevažno :) al opet, to nas ne spriječava u tipkanju. Pa, ako je tako podešeno u BIOSu, tad bar ima niske latencije ras-cas.. jedino niži ukupni bw. Ponekad čak bolji rezultati, pogotovo kad se fsb diže OCom pa se ddr mora malo spustiti.
-ništa neobjašnjivo, posebno zanimljivo ili bitno. :)))
Odi Settings -> Update & Security -> Activation i vidi jesu li ti Windowsi aktivirani.
3.2 sam ažurirao win 10-KB4058258 (OS Build 16299.214)-
upravo sam primijetio na monitoru se pojavilo
probni način rada windows 10 pro
build 16299.rs3.release.170928-1534
o čemu se to radi otkud se ovo pojavilo na monitoru
Riječ je vjerojatno o driveru za grafičku ili neki komad hardvera, a koji su Windowsi proglasili nepouzdanim.
"The test mode message indicates that the test signing mode of the operating system is started on the computer. The test signing mode may start if an installed program is in a test phase because it uses drivers that are not digitally signed by Microsoft."
Odi Settings -> Update & Security -> Activation i vidi jesu li ti Windowsi aktivirani.
Ne radi se o tome.
aktiviran je
još od prelaska sa 8.1 na 10-------aktivacija
to danas pojavilo
Jel se može spremit digitalna licenca s prijavom u Microsoft račun i onda se odjavit s njega? Ostaje li tada licenca povezana s računom ili se briše s računa?
-razlog 'kemijanja'? .. pretpostavka, promjena računala/hw i želja za prijenosom licence.. uz pomoć ms.acca. Može, radilo je onima koji su probali, kao rupa za provući se u ogradi (i primjer kako službeno OEM ipak radi i kao Retail, a o svemu odlučuje MS, dobroćudno, .. za sad, a do kad .. možda više ne može).
-u predviđenoj proceduri je i odjava licence na starom računalu.. (ali ništa službenog, poslovna tajna, kao i bezbrojne izmjene EULAe u proteklom desetljeću, jedno od 'pravila', dovoljno da se ne pojavljuje duplić često, par puta u tjedan-mjesec i proći će, bez deaktivacije, ali ako se pojave 2 istovremeno.. recimo da MS pušta, za sad, kao što se može automatski izgubiti licenca jer takva su pravila).
-ne igram se takvim stvarima i sumnjam da netko to isprobava s licencom (rizik gubitka).. uz podsjetnik da ti na novom ne treba ni to, instaliraš, radi i bez keya.. a ako ukucaš i prihvati, tad radi. KISS tad kaže, ne kemijaj, ili bez ili probaš i vidiš (jer neću ja/netko treći rizikovati licencu da bi to provjerio). Alternativa, ebay za 5$.. itd.
Razlog je sigurnost, da uvijek imam licencu ako nešto pođe po zlu. 😃
Prijavio sam se s Microsoftovim računom, ali mi je lokalni račun onda pretvoren u Microsoft račun. Kad sam ga vratio natrag da bude lokalni, pod Activation više ne piše da je licenca povezana s Microsoftovim računom.
Ako moram imat Microsoft račun da bi mi licenca ostala spremljena, onda ništa.
- ne moraš (samo MS želi da juzer ima taj feeling, da mora imati MSacc.. i zato ga gura u prvi plan kod clean installa.. dok local skriva).
- ID-key je u bazi, jednom aktivan, ostaje ako ga ne pokvariš (višestrukom zloupotrebom.. ali i to nekako puštaju, za sad). :)
no u slučaju (neslužbeno, ali vidljivo npr na forumu) promjene PC-HWa, zgodno.. jer tad umjesto vezanosti na id-hwa, opet imaš licenciran OS kroz acc. Koliko puta se to treba/može raditi? Koliko traje prosječno računalo, upotrebljivo.. recimo 5god? .. pa nije to neka 'rupa' koju sad trebaju svi koji pročitaju početi koristiti.. umjesto rizika gubitka licence, sigurnije je jednostavno korsititi (neaktiviran) win, osim ako je staro računalo bačeno.. tad se to iskoristi.
U zadnja dva mjeseca nikakav update nisam dobio.
I dalje stojim na 1709 16299.125. Čak nisam ni dobio update kad je bila frka oko onog s procesorima.
Dok na mobitelu dobivam uredno za 1703
Zanimljivo. Meni je bas danas povukao zadnji update...
U zadnja dva mjeseca nikakav update nisam dobio.
I dalje stojim na 1709 16299.125. Čak nisam ni dobio update kad je bila frka oko onog s procesorima.
Dok na mobitelu dobivam uredno za 1703
...i kod mene slicna situacija...
Isao sam manualno sa Edge na ovu stranicu, skinuo i sad instaliram: https://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Search.aspx?q=KB4074588
UPDATE:
Nakon instalacije nova verzija:
Kod mene sve radi normalno. Primio sam sva ažuriranja na vrijeme, uključujući i ovo zadnje.
Ažuriranja se ne pojavljuju na vrijeme ako antivirusni program nije kompatibilan s ažuriranjem.