Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.908.159
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Gorstak79 kaže...

procesor ti je overklokan vjerojatno..

Vratio sve na stock, zatim instalirao ali opet ista stvar. 

8 godina
protjeran
Almin94 kaže...
Gorstak79 kaže...

procesor ti je overklokan vjerojatno..

Vratio sve na stock, zatim instalirao ali opet ista stvar. 

vjerojatno si vec ostetio pokoji tranzistor sa klokanjem...

15 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

vjerojatno si vec ostetio pokoji tranzistor sa klokanjem...

Pa nisam klokao na 5000GHz xD

15 godina
Windows 10 - općenito

Kaj se zamaraš tom sitnicom?

Evo vidi kako je kod mene:

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 22:23 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-a da klikneš (detaljnije) na respurce monitor, ono, miš bi se umorio..? .. i tamo ćeš vidjeti (neobjašnjivo) hardware reserved dio koji 'nedostaje'..

-ako te dalje zanima što je to, zašto nedostaje.. to je MS izum, kao topla voda, dio resursa koji ovisno o mbo-chipsetu i (više) integriranim dijelovima npr na laptopu, uz postavke BIOSa (npr koliko je rezervirano za VGA, dok to isto radi driver).. i znaš, pomiriš se s 'gubitkom'.. ili neko treće rješenje pa smo svi sretni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.2.2018 1:09 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-a da klikneš (detaljnije) na respurce monitor, ono, miš bi se umorio..? .. i tamo ćeš vidjeti (neobjašnjivo) hardware reserved dio koji 'nedostaje'..

-ako te dalje zanima što je to, zašto nedostaje.. to je MS izum, kao topla voda, dio resursa koji ovisno o mbo-chipsetu i (više) integriranim dijelovima npr na laptopu, uz postavke BIOSa (npr koliko je rezervirano za VGA, dok to isto radi driver).. i znaš, pomiriš se s 'gubitkom'.. ili neko treće rješenje pa smo svi sretni.

Mislim da shvatas da nikome nije bitno tih par megabajta. :) Cisto onako pitam jer je do sad bilo svih 8 na raspolaganju, a sada se 100MB odjednom rezervisalo za 'nesto'. Nista posebno nema pod resource monitor, to vec znas... 

9 godina
Sa time se ti zamaraš :))

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Sa time se ti zamaraš :))

Nije zamaranje. :)

17 godina
Windows 10 - općenito

Kod mene je od 16GB RAM-a ima 15.4GB, lijepo se vidi da je ostatak rezerviran za hardver kao sto je @ihush spomenuo...

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kod mene je od 16GB RAM-a ima 15.4GB, lijepo se vidi da je ostatak rezerviran za hardver kao sto je @ihush spomenuo...

djigibao To nije ništa. 😂

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 19:51 (Marko :D).
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

malo tocniji prikaz bi bio ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

...malo pogledam sličice na ovim postovima gore pa upade trun u oko...andy.cro ima DDR3 na 667MHz ?

evo i ja kopirao svoje :

Memory

4,0 GB DDR2

Speed: 800 MHz
Slots used: 2 of 2
Form factor: DIMM
Hardware reserved: 0,8 MB

Available 2,1 GB
Cached 1,3 GB
Committed 2,2/8,0 GB
Paged pool 212 MB
Non-paged pool 82,6 MB
In use (Compressed) 1,9 GB (60,4 MB)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.2.2018 22:45 (AF139).
16 godina
AF139 kaže...

..ima DDR3 na 667MHz ?

sidestep/idle... tko zna koji speed se prikazuje na kojem chipsetu u taskmanageru.. (ni u cpuz nije konstantno nego 'skače'..).

15 godina
Windows 10 - općenito

To je valjda "po potrebi" 

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

... kod mene samo CPU mjenja freq. "po potrebi" a RAM ne ( bar na HWinfo) .

16 godina
Windows 10 - općenito

.. potpuno nevažno :) al opet, to nas ne spriječava u tipkanju. Pa, ako je tako podešeno u BIOSu, tad bar ima niske latencije ras-cas.. jedino niži ukupni bw. Ponekad čak bolji rezultati, pogotovo kad se fsb diže OCom pa se ddr mora malo spustiti.

-ništa neobjašnjivo, posebno zanimljivo ili bitno. :)))

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 10:19 (ihush).

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

3.2 sam ažurirao win 10-KB4058258 (OS Build 16299.214)-

upravo sam primijetio na monitoru se pojavilo

probni način rada windows 10 pro

build 16299.rs3.release.170928-1534

o čemu se to radi otkud se ovo pojavilo na monitoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odi Settings -> Update & Security -> Activation i vidi jesu li ti Windowsi aktivirani.

8 godina
protjeran
valisaurea kaže...

3.2 sam ažurirao win 10-KB4058258 (OS Build 16299.214)-

upravo sam primijetio na monitoru se pojavilo

probni način rada windows 10 pro

build 16299.rs3.release.170928-1534

o čemu se to radi otkud se ovo pojavilo na monitoru

Riječ je vjerojatno o driveru za grafičku ili neki komad hardvera, a koji su Windowsi proglasili nepouzdanim.

"The test mode message indicates that the test signing mode of the operating system is started on the computer. The test signing mode may start if an installed program is in a test phase because it uses drivers that are not digitally signed by Microsoft."

8 godina
protjeran
Marko :D kaže...

Odi Settings -> Update & Security -> Activation i vidi jesu li ti Windowsi aktivirani.

Ne radi se o tome.

14 godina
Marko :D kaže...

aktiviran je 

još od prelaska sa 8.1 na 10-------aktivacija

to danas pojavilo 

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel se može spremit digitalna licenca s prijavom u Microsoft račun i onda se odjavit s njega? Ostaje li tada licenca povezana s računom ili se briše s računa?

0 0 hvala 0
16 godina

-razlog 'kemijanja'? .. pretpostavka, promjena računala/hw i želja za prijenosom licence.. uz pomoć ms.acca. Može, radilo je onima koji su probali, kao rupa za provući se u ogradi (i primjer kako službeno OEM ipak radi i kao Retail, a o svemu odlučuje MS, dobroćudno, .. za sad, a do kad .. možda više ne može).

-u predviđenoj proceduri je i odjava licence na starom računalu.. (ali ništa službenog, poslovna tajna, kao i bezbrojne izmjene EULAe u proteklom desetljeću, jedno od 'pravila', dovoljno da se ne pojavljuje duplić često, par puta u tjedan-mjesec i proći će, bez deaktivacije, ali ako se pojave 2 istovremeno.. recimo da MS pušta, za sad, kao što se može automatski izgubiti licenca jer takva su pravila).

-ne igram se takvim stvarima i sumnjam da netko to isprobava s licencom (rizik gubitka).. uz podsjetnik da ti na novom ne treba ni to, instaliraš, radi i bez keya.. a ako ukucaš i prihvati, tad radi. KISS tad kaže, ne kemijaj, ili bez ili probaš i vidiš (jer neću ja/netko treći rizikovati licencu da bi to provjerio). Alternativa, ebay za 5$.. itd.

14 godina
neaktivan

Razlog je sigurnost, da uvijek imam licencu ako nešto pođe po zlu. 😃

Prijavio sam se s Microsoftovim računom, ali mi je lokalni račun onda pretvoren u Microsoft račun. Kad sam ga vratio natrag da bude lokalni, pod Activation više ne piše da je licenca povezana s Microsoftovim računom.

Ako moram imat Microsoft račun da bi mi licenca ostala spremljena, onda ništa.

16 godina

- ne moraš (samo MS želi da juzer ima taj feeling, da mora imati MSacc.. i zato ga gura u prvi plan kod clean installa.. dok local skriva).

- ID-key je u bazi, jednom aktivan, ostaje ako ga ne pokvariš (višestrukom zloupotrebom.. ali i to nekako puštaju, za sad). :)

no u slučaju (neslužbeno, ali vidljivo npr na forumu) promjene PC-HWa, zgodno.. jer tad umjesto vezanosti na id-hwa, opet imaš licenciran OS kroz acc. Koliko puta se to treba/može raditi? Koliko traje prosječno računalo, upotrebljivo.. recimo 5god? .. pa nije to neka 'rupa' koju sad trebaju svi koji pročitaju početi koristiti.. umjesto rizika gubitka licence, sigurnije je jednostavno korsititi (neaktiviran) win, osim ako je staro računalo bačeno.. tad se to iskoristi.

8 godina

@marko

Na zadnjem tecaju kojem sam prisustvovao su bili i djelatnici reginalnog ms, a pitanja smo im unaprijed pismeno postavili, pa smo na toj edukaciji secirali temu po temu i odgovor po odgovor. Moram se ograditi, jer ima od tada dosta godina pa se mozda nesto promjenilo, a na tecaj me slala tadasnja tvrtka i imao je veze sa sigurnosti pa je ovo sa licencama bilo usput .

Uglavnom, tada je bilo ovako:

Ti u svoj ms account mozes dodati 99 uredjaja, no to nisu nikakve licence niti dokaz validnosti.

Svi dodani uredjaji se pohranjuju na dva mjesta, u onedriveu ( pohrana postavki, temi, lozinki,favorita...) i u rubrici devices unutar sigurnosnih postavki tvog racuna ( gdje mozes nadzirati kupnju sa tih uredjaja, mozes ih geolocirati i daljinski obrisati, nametnuti restrikcije i sl... ).

To sve nikakve veze nema sa licencama ili aktiviranoscu tvojih windowsa, cak i crackirane win mozes tu imati.

Licenca je prica za sebe: win odredjenim algoritmom kreira hardver ID, znaci kompleksan niz brojeva i simbola ( hash ) koji je vezan uz hardversku kombinaciju koju je zatekao tada ( uzima za to serijske brojeve komponenti iz njihovih firmwera i sl ), te taj id pohranjuje na ms serverima. Ako imas uefi i oem pc, key je zapisan u uefiju, i automatika odradjuje povezivanje tog keya sa konkretnim hardver id-om. Ako sam unosis neki retail key, onda će prvi puta biti sve ok , no za svaki slijedeći pc ćes morati kontaktirati ms da bi oni tada sa ms servera prekinuli povezanost tog keya sa dotadasnjim hardver idom, jer ti nemas pristup tim serverima pa da bi ti to mogao.

Brisanje nekog od onih 99 devicesa iz tvog ms acc veze nema sa ovime.

U slucaju aktivacijskih problema, postoji mogućnost iz samih win da kliknes da si izvrsio te i te promjene, no neznam postotak koliko ih tako uspije a koliko ih bas mora kontaktirati ms.

Staru licencu, tj povezanost nekog keya sa nekim hd idom ti nemozes sam deaktivirati , vec to moze samo ms ( neovisno dali im je input za to dosao tvojim klikanjem ili tel pozivom ) a ti sam jedino mozes iz ms accounta izbrisati neki od onih 99 uredjaja pa se onda vise tamo nebu radile sigurnosne kopije i sinhronizacije ( mail, kalendar, kontakti, lumije, skype, ....) niti bus mogao locirati i utjecati na te uredjaje ( brisanje podataka ako ti ga ukradu i sl, aktiviranje kamere da uslikas lopova.... )...

Nadam se da je i danas manje vise sve tako ili vrlo vrlo slicno., te da razumijes da licenca konkretnih win veze nema sa tvojim ms accountom, imao ga ti ili ne, te bio ti na to racunalo ulogiran sa ili bez ms racuna....

I za neaktivirane win sve to vrijedi, samo kaj bu svuda pisalo da nisu aktivirani, i zasad nema ozbiljnije restrikcije. I ja da sam u ms, isto bih razmisljao da je bolje da korisnik ima besplatni win nego besplatni linux....😊 😊

😊
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

U zadnja dva mjeseca nikakav update nisam dobio.

I dalje stojim na 1709 16299.125. Čak nisam ni dobio update kad je bila frka oko onog s procesorima.

Dok na mobitelu dobivam uredno za 1703

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Zanimljivo. Meni je bas danas povukao zadnji update...

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Dex.pwn kaže...

U zadnja dva mjeseca nikakav update nisam dobio.

I dalje stojim na 1709 16299.125. Čak nisam ni dobio update kad je bila frka oko onog s procesorima.

Dok na mobitelu dobivam uredno za 1703

...i kod mene slicna situacija...

Isao sam manualno sa Edge na ovu stranicu, skinuo i sad instaliram: https://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Search.aspx?q=KB4074588

UPDATE:

Nakon instalacije nova verzija:

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 23:04 (djigibao).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kod mene sve radi normalno. Primio sam sva ažuriranja na vrijeme, uključujući i ovo zadnje.

Ažuriranja se ne pojavljuju na vrijeme ako antivirusni program nije kompatibilan s ažuriranjem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.2.2018 23:40 (Marko :D).

1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice