Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.542
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
BlackMoon kaže...

Da mogu ikako, sada bi ti dobacio cijelu kesicu jumpera...;). nemoj se ljutiti, ali taj potez koji si napravio je za mene apsurdan. Uzeti adapter da bi spojio SATA disk na PATA sučelje...U brzini ne dobiješ ništa, a kod mene doma ima bar 5 PATA diskova od 80gb!

Ma treba mi dodatni prostor, jer nemam eksternog.

11 godina

@BlackMoon   .... on je napisao da spaja PATA disk preko adaptera na SATA priključak od MBO.

Dakle obadva PATA priključka na MBO su mu po tome zauzeta (CD/DVD ili HDD 2kom).

Mostić mu treba da bi taj PATA disk postavio u "Master" da ga adapter prepozna.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Znači meni treba prva kombinacija sa skice nap rethodnoj stranici.

0 0 hvala 0
11 godina

ako misliš na položaj mostića  skica je bila informativna .....a za spojiti tvoj disk vidi na njemu mora biti nacrtano pa odabereš Master ili Single

16 godina
Dex.pwn kaže...

Znači meni treba prva kombinacija sa skice nap rethodnoj stranici.

- ne. .. tj ovisi o rasporedu pinova za TVOJ disk (ono je shema, tko zna kojeg diska.. pokazano kao primjer što tražiš) možda je jednak raspored, možda obrnut.

- google zna (jumper raspored, konkretan model diska..)

- možeš pogledati s doljnje strane ili .. negdje. slova M-master, S-slave, C-cable select.. to je u pravilu otisnuto na samom disku-pločici. Da ideš napamet/sreću, možeš u 3-4 pokušaja pogoditi, neće se ništa desiti (kao što ni sad ne radi) tj kad proradi otkrio si Master jumper.

- jumper može biti okomito i vodoravno, ponekad i dva jumpera (npr 32GB clip i sl. ograničenja), često je vodoravno 'bez kontakta' tj kao holder-rezerva.. za držanje jumpera.

+ btw, to sve uz pretpostavku da je sve ispravno. (ne možeš biti siguran da je adapter ili disk ispravan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 12:41 (ihush).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel ima nekakav način da pokrenem sinkronizaciju između Edge-a, i favorita? Uključeno mi je sinkroniziranje, i u Edge-u, i u postavkama. No nakon reinstalacije Edge-a, favoriti se ne žele sinkronizirati. Na mobitelu i dalje imam favorite u Edge-u.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Ti si zapeo za taj Edge kao fratar u pojatu! Prebaci se na neki drugi, pitomiji browser, preporodit ćeš se...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
Neću.
14 godina
Ne znam za Edge ali prije blagodati sinkronizacije periodički sam exportirao favorite (u html file) i spremao na disk. Nakon promjene na pretraživaču ili nove instalacije OS-a jednostavno sam ih importirao u pretraživač i eto poluautomatske sinkronizacije.
Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
Ne znam za Edge ali prije blagodati sinkronizacije periodički sam exportirao favorite (u html file) i spremao na disk. Nakon promjene na pretraživaču ili nove instalacije OS-a jednostavno sam ih importirao u pretraživač i eto poluautomatske sinkronizacije.

-kod ie/e je jednostavno (da jednostavnije ne može biti) favoriti-linkovi su file, unutar user foldera, copy-paste. (nepotreban import i sl.), dok se sync može obaviti bilo kojim sync/file managerom.

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Mislim da je jedini okdač taj da ponovno dignem sustav. Svaki put bih dobio svoje favorite nakon instalacije Windowsa, al u ovoj situaciji nisam.

16 godina

-to (je)nije stvar OSa (win10..) nego online acc/cloud.. svaki pc na koji bi se prijavio s tim accom bi se synkao s tvojim desktopom. Nasuprot tog ako koristiš local acc ..

14 godina
odjavljen

Prijavljen sam i na mob, i na komp s istim acc-om. Edge sam reinstalirao brisanjem nekog foldera(od Edgea) iz Users foldera, i pomoću nekih komandi u PowerShellu.

Mislim da Windows povuće samo postavke kad se instalira, kasnije više ne. Samo šalje izmjene.

17 godina
ihush kaže...
mario.L_hr kaže...

-kod ie/e je jednostavno (da jednostavnije ne može biti) favoriti-linkovi su file, unutar user foldera, copy-paste. (nepotreban import i sl.), dok se sync može obaviti bilo kojim sync/file managerom.

Zapravo, jednostavnije je, i više user friendly, imati opciju unutar same aplikacije, nego preturati po user folderu. Isto kao što je normalnije imati grafičke opcije u samoj igri, nego prčkati po ini fajlovima, kao što se ponekad radi na lenjim portovima sa konzola.

Osim toga, pri importu čuvaš favorite koje si do importa napravio na novom sistemu, ako ih ima, dok prostim koporianjem u user folder radiš overwrite.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
16 godina
Dex.pwn kaže...

Prijavljen sam i na mob, i na komp s istim acc-om. Edge sam reinstalirao brisanjem nekog foldera(od Edgea) iz Users foldera, i pomoću nekih komandi u PowerShellu.

Mislim da Windows povuće samo postavke kad se instalira, kasnije više ne. Samo šalje izmjene.

- čekaj .. pobrisao si 'neke foldere' .. i čudiš se što npr nema favorita? Postoji i 'sirotinjski virus' kojeg si može priuštiti svaki juzer.. odeš u winsys32 folder i obrišeš svaki (recimo) sedmi file ... (poželjno je korištenje nekog prim broja, dobar je i 17..) :)

-imaš problem (kroz razne teme), čačkanjem pogoršavaš... radiš sve suprotno od 'pravila' i očekuješ da će se nešto samo od sebe popraviti? Tako nećeš doći do fixa, kreni od format c: .. možda nakon x-puta uočiš pattern.

@ ivan .. da, osim u slučaju KISSa, favoriti ie-a i kopiranje rade već koje desetljeće, ne ovise o ničemu (kao verzija)... kao da se uspoređuje neki .txt file i .doc file. Favorit je samo link-adresa.

Zapravo, sad browseri imaju uvoz favorita iz osatalih (ali ne svi-sve..) i tu je onaj html kao zajednički nazivnik, ali to nije problem kod ovog juzera, on ima sprčakan system... zbog tog mu ne radi..

KISS, tj copy favorita radi i kod npr clean installa (kopiran file, kao i svaki userski file), dok u tom slučaju nema mogućnosti importa (nema se što importati). KISS=backup a tad mi sync bilo čega važnog nije zanimljiv, tj ako je ovisan o nekom soft/verziji ... tad je to (nepotrebno) ograničenje, pogotovo ako se može lowteč metodom (koja nije komplicirana, tj juzer koji to ne može ne može baš ništa na PCju, identično bi kopirao bilo koji file npr .doc, jpeg..). Da ostali browseri imaju takav folder s favoritima tad bi ta metoda bila dovoljno dobra za sve, uopće ne bi postojao problem import-export favorita kao što bi svaki audio player mogao playti muziku iz foldera... KISS bi bio bolje rješenje (koje radi i nije komplicirano za prosječnog usera, pogootovo za backup ako se kao pravilo backupira users folder... u kojem je po definiciji sve userovo). Da postoji folder na nivou OSa kao mymusic/pictures/download za favorite, tad bi svim juzerima na svim browserima bilo jasno gdje su favoriti i kako-gdje ih kopirati. Tu vidim krivce druge browsere, tj to je MSov OS, kao što sve app koriste defaultno MyDoc folder mogli su jednako koristiti favorite folder... oni su odlučili svoj interni i tu nastaju razlike (koje inače ne postoje, to je link, kojeg može pokrenuti svaki browser npr dblclickom/defaukltni, banalno, može se iskopirati link na sredinu desktopa-ekrana i svaki juzer ga ima pod nosom, pokrene klikom neovisno o browseru).

eidt: .. daljnja 'krivica' ostalih browsera :) .. favorite drže u svom app-folderu, noviji u nekom user/app .. tj na mestu koje običan juzer ne vidi/ne zna gdje. Tad takav juzer ovisi o samom browseru kad to želi import-exportati (i to je ok način, ono što kažeš unutar app, to je OK.. ali, što kad nešto ne radi, što kad je clean? .. što kad nije sync kroz cloud i sl.?). Onaj user koji se brine o svojim (bitnim) podacima-dokumentima (ako su mu favoriti važni) backupira sve važno, ne ovisi o browserovoj dobroj volji.

+ edit 2: da tako korsite favorite, kao neki zajednički folder (koji btw postoji kreiran od MSa, dakle jednako kao pictures).. tad bi po logici user birao što želi syncati kao što synca dokumente iz dokument foldera, jednakom lakoćom-univerzalno kompatibilno bi syncao favorite (ali tad bi se izgubila ovisnost o browseru, a to njegovi vlasnici ne žele).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 16:43 (ihush).
14 godina
odjavljen

Pa vi ste mi dali link kako se ručno reinstalira Edge -> http://www.techtantri.com/how-to-reinstall-microsoft-edge-browser/

Imao sam problema s add-onsima, i o tome sam pisao. Edge je reinstaliran, add-onsi rade super, ali nema favorita, iako je sinkronizacija i na mobu, i na PC-u uključena. U tome je problem. Valjda bi trebalo sve raditi jer je reinstaliran(po drugi put, i prvi put je isti problem s favoritima bio).

Jel sad shvaćaš gdje je problem? Ne vjerujem da je reinstalacija Edge-a pokvarila sinkronizaciju. Više mi smrdi na to da ne želi povući favorite. Recimo, zaporke, i povijest imam i nakon reinstalacije. Valjda je to sinkroniziralo.

16 godina

ma gle.. imaš neki problem (npr kod instalacije plugina ugašen PC..) i što je nakon tog 'normalno'? Ta situacija je nepredvidljiva, neusporediva s ostalim PCjima, kao loto. Sve nakon tog, install edgea (nisam ti ja to predlagao, jednostavno ignorirao.. :) ), je samo ono što si ti tražio od ostalih na forumu (po bezbrojnim temama), dali je to išta popravilo? Ali i dalje si uporan... i tražiš odgovor u stilu 'klikni i ozdravit će duša tvoja/browser tvoj'... khm, možda na nedjeljnoj misi tako funkcionira, na PCju ne.

edit: nešto je zbrčkano na win, što? ne zna se.. i tad nema fixa. Ima, clean install, tad mora raditi. (btw, import npr passworda je namjerno otežan, ne smije biti lako dostupno, problemi koji se tad dese.. pa kao i crypt virus, ništa strašno, ali file je nedosutpan i samo ovisno o njegovoj važnosti ovisi koliko suza će juzer isplakati). Favoriti ugl nisu pretjerano bitna stvar, lako nadoknadivo, nisu stvar oko koje se isplati gubiti vrijeme, tj nešto se svaki put nauči, bar što se ne smije raditi ili ako se želi izbjeći gubitak kako napraviti npr backup. To je npr pozitivna posljedica crypt virusa (dio usera je počeo razmišljati o kvalitetnom backupu).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 16:49 (ihush).
14 godina
odjavljen
Ja o jednome, ti o drugome...
11 godina
protjeran

@dex

Sinhronizacija ovisi o ms serverima i nekad treba i par dana dok te zahvati...vidi si u one drive pod devices jel te dodal...
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

@dex

Sinhronizacija ovisi o ms serverima i nekad treba i par dana dok te zahvati...vidi si u one drive pod devices jel te dodal...

Pre sporo onda to traje.

11 godina
protjeran
Pa velim ti, meni nekad prodje i po dva tjedna prije nego u ms accountu vidim onaj sigurnosni backup sinhronizacije za novododani uredjaj... Samo relax, nekad bude i unutar par sati. Provjeri jel ti taj uredjaj opće dodan u ms racun i u onedrive i vidi jel svuda sva sync ukljucena...
8 godina
neaktivan
@Dex.pwn - jednu stvar sam uočio kod Winodwsa 10 - treba biti malo strpljiv i pričekati dok se sve sredi, a ne odmah krenuti u promjene postavki. I uvijek se do sada sredilo - samo od sebe. Ako baš nešto ne štima imaju i odličan troubleshooter.

BTW: favorit se inače nalaze u slijedećem direktoriju

C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites

Prekopiraj ovaj link u file explorer, pa vidi, možda su ti tamo.
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Pa velim ti, meni nekad prodje i po dva tjedna prije nego u ms accountu vidim onaj sigurnosni backup sinhronizacije za novododani uredjaj... Samo relax, nekad bude i unutar par sati. Provjeri jel ti taj uredjaj opće dodan u ms racun i u onedrive i vidi jel svuda sva sync ukljucena...

Provjerio sam već. Sve je dodano. Mogu jedino pokušat izbacit PC s OD-a, i onda ga ponovno dodati.

Samo da ne zeznem ključ

11 godina
protjeran
Ja bih bio strpljiv. Brisanjem devicesa sa onedrivea buš otvoril pandoru sa neizvjesnim ishodom...

Kad sam na lumiji radio reset, tek nakon par dana su se sinhronizirale slike kontakata... Jbg, cjena koristenja platforme...
17 godina
Windows 10 - općenito

pozz, neznam di da pustim upit, pošto wp10 tema je mrtva, naime, nabavio sam lumiu 550 i skroz sam zadovoljan, os fluidan ( tome se nisam nado) imao sam prije i jače hardwerski androide, al nisu ni bliztu tako dobro radili ko ova 550 (ps. nepišem ovo da pokrenem neki rat, to su samo moja iskustva), inače sam insider u windows 10 za pc-e, pa me zanima kakvi su buildovi na windows phone u insider buildu i dal postoje isto ringovi, relise prewiew, slow ring i fast ring, ako i da kolko su stabilni, recimo na pc-u koristim relise prewiewi skroz je sve stabilno, volio bi to i na wp primjenit, al ono kaj je najbitnije, relefon mi služi za posao tako da si nemogu priuštit neka rušenja ( ono kaj je najjzanimljivije, logao sam se sa insider acc i povukoa mi sve kontakte sa tog maila, kaj je najbolje trudim se imat tu listu ljudi sa mobilnim briojebvima i skypom, tako da zbilja ko vodi o tome brigu za poslovnog korisnika, super platforma, stvarno ne vidim zakaj svi pričaju da je wp mrtav, al to su samo špekulacije, wp fakat ima puno potencijala, em kaj svi poslovnjaci koriste windows 10 manje više i ro kad se skinka sv, ma milina)

e da kaj je sa nekim anri-virusin daj je defender tamo več utaboren ili kaj?

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 8:43 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
17 godina
Novi update (KB3200970)

https://mspoweruser.com/microsoft-releases-windows-10-build-14393-447/

Here’s the full changelog:

• Improved the reliability of multimedia audio, Remote Desktop, and Internet Explorer 11.
  • Addressed issue that prevents users from connecting to a virtual private network (VPN).
  • Addressed issue with a scheduled task that doesn’t run in Task Scheduler after reenabling.
  • Addressed issue to update the Access Point Name (APN) database.
  • Addressed issue with Japanese characters that are missing when converted by the Input Method Editor.
  • Addressed issue with the system tray showing no Wi-Fi connection even when Wi-Fi is present.
  • Addressed issue with Windows devices that disconnect from the Internet prematurely before users can complete their paid Wi-Fi purchase.
  • Addressed issue to update the new Belarusian ruble symbol to Br and the new ISO 4217 code to BYN.
  • Addressed additional issues with multimedia, Windows kernel, packaging release management, authentication, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Remote Desktop, Active Directory, wireless networking, Windows shell, graphics, enterprise security, and Microsoft HoloLens.
  • Security updates to Boot Manager, Windows operating system, kernel-mode drivers, Microsoft Edge, Internet Explorer 11, Microsoft Virtual Hard Drive, Common Log File System driver, Microsoft Video Control, Common Log File System driver, Windows authentication methods, Windows File Manager, and the Microsoft Graphics Component.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Jel vam se dešava da se isti update dva puta instalira. Ev recimo sad ovaj zadnji cumulative update, instalacija updatea prošla ok, nakon restarta pc-a instaliram neki program, odem u settings check for updates i opet update skida isti cumulative update koji je skinut već i instaliran.

ss - https://postimg.org/image/w10x8av1p/

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 11:24 (sage).

0 0 hvala 0
10 godina
sage kaže...

Jel vam se dešava da se isti update dva puta instalira. Ev recimo sad ovaj zadnji cumulative update, instalacija updatea prošla ok, nakon restarta pc-a instaliram neki program, odem u settings check for updates i opet update skida isti cumulative update koji je skinut već i instaliran.

ss - https://postimg.org/image/w10x8av1p/

to windoze same sebi ne vjeruju 

lp

15 godina
Windows 10 - općenito

To je za "svaki slučaj"...da se nađe 

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice