Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.907.081
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
Sve drajvere imam na stiku, programe i igrice na prijenosnom hdd-u, install i next. Šta bi trebao radit cijeli dan? Kakvi su to programi koji se instaliraju po par dana?
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
16 godina
odjavljen

Kreni instalirati VS2012, VS2015 Enterprise cijeli paket (c++, cordova, xamarin, mobile SDKovi) + SQL Server 2014 pa ćeš vidjet koliko to traje

Windowse brže skineš i instaliraš nego ta čudovišta.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 20:13 (Sum_of_all_fears).
15 godina
I na ssd-u dugo traje instalacija?
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Najviše me nervira kod Win 10 spori odziv Task Manager-a... kad windowza zabaguje Task Manager bi se trebao otvarati odmah na CTRL-ALT-DEL... Ovo je ovako od win 8 ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Merlin7 kaže...

Najviše me nervira kod Win 10 spori odziv Task Manager-a... kad windowza zabaguje Task Manager bi se trebao otvarati odmah na CTRL-ALT-DEL... Ovo je ovako od win 8 ...

Inače, još od Win 2000 se Task Manager direktno otvara sa Ctrl Shift Esc.

A Ctrl Alt Del od Viste otvara Switch meni.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 22:22 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
x18x05x kaže...
I na ssd-u dugo traje instalacija?

Da, konfa pod moj PC i na poslu (i5, 16GB, Intel SSD ne znam koji). Traje, traje i traje. Windowsi se instaliraju u roku keks (manje od 15 minuta) a ova gamad žvače skoro puno radno vrijeme

kizo2703 - Ctrl Shift Esc, a ne Ctrl Alt Esc

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 20:45 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kreni instalirati VS2012, VS2015 Enterprise cijeli paket (c++, cordova, xamarin, mobile SDKovi) + SQL Server 2014 pa ćeš vidjet koliko to traje

Može slobodno nastaviti s CATIA-om, Matlabom, AutoCADom i sličnom ekipom

Neki dan sam išao instalirati Android Studio samo da mogu napraviti screenshot s mobitela jer mi je crkla Volume Down tipka. Kad me pitao za SDK-ove, idiot rekoh možda zatreba u futuru drugom, neka skida šta hoće. Screenshot sam dobio valjda dva sata nakon inicijalne ideje o screenshotu

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

kizo2703 - Ctrl Shift Esc, a ne Ctrl Alt Esc

UPS, kriv sam. Ispravljeno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

True story 

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Kako napraviti backup(na OneDrive) kao što se može na mobitelima?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Merlin7 kaže...

Inače, još od Win 2000 se Task Manager direktno otvara sa Ctrl Shift Esc.

A Ctrl Alt Del od Viste otvara Switch meni.

Ma znam... Nisam se dobro izrazio... Nego sam mislio na to da se prozor Task Manager-a generalno kod Win XP-a otvarao odmah u bilo kojoj situaciji. Dok od Win 8 pa na ovamo bude situacija kad moraš da sačekaš, što me nervira kad želim na silu odmah ugasiti proces koji mi pravi problem....

10 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Negdje sam procitao da prestaje besplatna nadogradnja na win 10 ?!Sta ce biti sa onim koji su nadogradili win 7 ?

A sad odoh imam posla preca,opet jedna cimenta tri lopate kreca.To ostaje uvjek isto i to se ne mijenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mackocicko2004 kaže...

Negdje sam procitao da prestaje besplatna nadogradnja na win 10 ?!Sta ce biti sa onim koji su nadogradili win 7 ?

Od sada će se nadogradnja kao i custom instalacija naplaćivati..... jednostavno rečeno 

10 godina
protjeran
Gale92 kaže...
mackocicko2004 kaže...

Od sada će se nadogradnja kao i custom instalacija naplaćivati..... jednostavno rečeno 

Sta ce biti sa ova moja 2 kompa na koje sam nadogradio vec na win 10 ?Mislim sta ce biti kada budem morao da radim clean install win 10 ponovo nekad?! :)

A sad odoh imam posla preca,opet jedna cimenta tri lopate kreca.To ostaje uvjek isto i to se ne mijenja.
14 godina
mackocicko2004 kaže... 

Sta ce biti sa ova moja 2 kompa na koje sam nadogradio vec na win 10 ?Mislim sta ce biti kada budem morao da radim clean install win 10 ponovo nekad?! :)

biti će i dalje aktiviran bez ikakvog problema

10 godina
protjeran
Gale92 kaže...
mackocicko2004 kaže... 

biti će i dalje aktiviran bez ikakvog problema

Super,mada je i win 7 64 bit ok ,koliko znam bice podrska do 2020 ! :)

12 godina
mackocicko2004 kaže...

free upgrade jos je moguc

http://www.howtogeek.com/265409/you-can-still-get-windows-10-for-free-from-microsofts-accessibility-site/

17 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Preko noci mi je napravio neki veci update i naravno s njim je doslo vise bug-ova.

Kad u isto vrijeme upalim qbittorrent i Chrome, Chrome se zamrzne, ne reagira i prestane radit net skroz, vec se 3 puta danas to desilo. 

Bravo MS.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
ne radi mi vise sa novim udejtom kad sam u igrama ALT+TAB da mogu van da destkop neko zna kak fixat?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Edge kaže...

Preko noci mi je napravio neki veci update i naravno s njim je doslo vise bug-ova.

Kad u isto vrijeme upalim qbittorrent i Chrome, Chrome se zamrzne, ne reagira i prestane radit net skroz, vec se 3 puta danas to desilo. 

Bravo MS.

ja sam dobio neke update-a ali još uvijek ne anni...to je valjda za svakog individualno i različito,nemam potrebe za starijim nadogradnjama kad su već od prije skinute

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Postoji li mogućnost da isključim pozadinsko skeniranje Windows Defendera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ni AdBlock, ni AdBlock Plus ne rade nakon zadnjeg ažuriranja(nisam Insider). Imam ih, a i dalje viđam reklame po YT-u, i drugim web stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 14:53 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
Almin94 kaže...

Postoji li mogućnost da isključim pozadinsko skeniranje Windows Defendera?

? ... možeš isključiti (kod w10 se reaktivira restartom kod starijih win.ver dok ga opet ne upališ), vjerojatnije želiš excludati (folder/file), možeš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Ni AdBlock, ni AdBlock Plus ne rade nakon zadnjeg ažuriranja(nisam Insider). Imam ih, a i dalje viđam reklame po YT-u, i drugim web stranicama.

Ako je na EDGE ja sam napravio uninstal isttih i ponovo instalirao i rade odlicno

15 godina
Windows 10 - općenito

Jel zna netko zašto su mi ove opcije nedostupne za promjeniti?

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
andi.cro kaže...

Jel zna netko zašto su mi ove opcije nedostupne za promjeniti?

Vrlo moguće da je krivac onaj program što si linkao nedavno Windows 10 Privacy Protector.

15 godina
Windows 10 - općenito

To je i meni prvo palo na pamet ali vratio sam "restore točku" prije njega i opet isto!

Ono na vrhu sa žutim slovima, da nema to neke veze?

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 19:57 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radije koristi O&O ShutUp10. Freeware je, a i možeš poništiti sve radnje koje si napravio s tim programom. U vezi ovog problema, probaj ovo. Po tome im trebaš slati malo više podataka jer očito Basic nije dovoljno.

15 godina
Windows 10 - općenito

Ništa, opet isto...

Resetirao sam također Group Policy na defoltne vrijednosti ali nema promjene osim što mi je nestao ženin user acc!

Bit će belaja 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni ne da promijeniti postavke Windows Updatea (sve sivo) i nema nikakve poruke. Čudni su ovi Windowsi 10... 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice