Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.778
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

@Mirko

Kad stisnem start nema search-a. Sakrio sam ga da mi se ne pojavljuje u task baru jer mi smeta, pošto ga ne koristim često kao ostale ikone tamo.

Settings ikona bi se trebala moći maknuti jer sam je prije sat, dva dodavao zajedno s hrpom drugih, documents, downloads, my folders, videos, music, itd. Sve sam maknuo, a nju ostavio, sad sam zaboravio kako sam ih micao. 

Vidim dobili smo Skype prewiev, pa me zanima da li mogu deinstalirat Skype s harda, a da i dalje mogu razgovarat preko njega. čemu da držim dva na kompu ako je ova moja stara instalacija sad suvišna?

I može odgovor šta smijem obrisati (ona dva SS u mom postu na prehodnoj stranici), please.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 10:59 (edene).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...

Kod mene isto nema dana u tjednu tj. ima samo ako se taskbar poveca na 3 reda, da li je moguce to dobiti sa 2 reda?

Evo slike povecanog taskbara (3 reda) i normalnog (2 reda).

Mislim da ti veličina slova i ikona moraju biti jako mali da u dva reda stane tri linije!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 11:22 (andi.cro).
17 godina

Ma, nebitno...

Ocito sam nesto krivo shvatio tj. sve je isto kao na na prijasnjim Win...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
edene kaže...

@Mirko

Kad stisnem start nema search-a. Sakrio sam ga da mi se ne pojavljuje u task baru jer mi smeta, pošto ga ne koristim često kao ostale ikone tamo.

Settings ikona bi se trebala moći maknuti jer sam je prije sat, dva dodavao zajedno s hrpom drugih, documents, downloads, my folders, videos, music, itd. Sve sam maknuo, a nju ostavio, sad sam zaboravio kako sam ih micao. 

Vidim dobili smo Skype prewiev, pa me zanima da li mogu deinstalirat Skype s harda, a da i dalje mogu razgovarat preko njega. čemu da držim dva na kompu ako je ova moja stara instalacija sad suvišna?

I može odgovor šta smijem obrisati (ona dva SS u mom postu na prehodnoj stranici), please.

tipkao jesam preko Skype prewiev, al video poziv nisam imao, al pretpostavljam da sve radi kak treba, sad ti odluči, kaj buš napravil, al bezveze je ima dva ista programa na pc-u

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. katastrofa koliko juzera trkelja o banalnim stvarima, pa i o formatu datuma, sve zbog liberalizacije insidera, strašno. :))

-podesite format datuma (long), dddd, d.mmmm.yyyy. .. ili kako već želite. (long-short format i dimenzije za prikaz se brinu za ostalo)

btw, razbacivanje prostora s dodatnim redom.. praktičnije je imati 'normalan' prikaz, dok se zadržavanje mousepointera sekundu na datumu prikazuje željeni format.. s danima-mjesecima..

Sorry, ali nikad nisam bio u Insideru... Šta fali tome da si podesim prikaz, uključujući i prikaz sata ili dana kako želim?

I meni nije nimalo praktičan "normalan" prikaz u taskbaru, meni je to najgora stvar u Windowsima zadnjih godina... Umjesto imena prozora u kojem vidim ime otvorenog fajla itd. imati samo glupu veliku ikonu pa moram doći na nju i kliknuti ili čekati da se prikažu svi otvoreni prozori tog programa pa onda tek da mogu kliknuti na ono što mi stvarno treba... Horor i gubitak dragocjenog vremena. Također, dva reda mi ionako trebaju kad se poveća broj prozora na više od 10, a zna se svakodnevno dogoditi. Daleko najpraktičnije rješenje za moje potrebe. Ako su tvoje drugačije, ne znači da je moje rješenje loše. Dva reda malih ikona nisu puno deblja od jednog reda velikih, a nemjerljivo su mi korisniji s prikazom labela čak i ako samo zujim po netu, a kamoli ako nešto radim. I baciti pogled da vidim koji je dan je isto puno brže nego doći tamo mišem i čekati božju milost pa dobro dođe kad je već tamo :D

edene kaže...

@Mirko

Nema ni meni nikakva ikona za search, ali kad stisnem start i krenem tipkati se aktivira. Kod tebe nije tako?

Settings ikonu deaktiviraš ovdje:

Skype ne koristim u zadnje vrijeme na kompu; pa deinstaliraj ga, ako neće raditi, instaliraš ponovo. Brže bi ti bilo da si sam probao nego što čekaš odgovor ;)

15 godina
ihush kaže...

.. katastrofa koliko juzera trkelja o banalnim stvarima, pa i o formatu datuma, sve zbog liberalizacije insidera, strašno. :))

-podesite format datuma (long), dddd, d.mmmm.yyyy. .. ili kako već želite. (long-short format i dimenzije za prikaz se brinu za ostalo)

btw, razbacivanje prostora s dodatnim redom.. praktičnije je imati 'normalan' prikaz, dok se zadržavanje mousepointera sekundu na datumu prikazuje željeni format.. s danima-mjesecima..

Mislim da nam treba "Win.10 For Dummies" tema!

NHF dečki, nije mi namjera nikog omaložavati, svatko tu i tamo ima osnovna pitanja o radu winsa i namještanjem istoga a u takvoj temi se ne bi trebali sramiti postaviti bilo koje pitanje!

Nisam neki veliki stručnjak pa se ne smatram kompetentnim biti autor takve teme ali siguran sam da ovdje ima osoba koji bi bili i više nego sposobni otvoriti i uređivati takvu temu, samo je pitanje da li ima volje za to )

Na kraju krajeva uvijek vam ostaje prijatelj Google 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 11:45 (andi.cro).
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ma, nebitno...

Ocito sam nesto krivo shvatio tj. sve je isto kao na na prijasnjim Win...

Dašta, kao što rekoh prije par stranica, isto je kao na Win 7 i 8. Moraš imati bar dva reda ikona, bilo velikih, bilo malih, onda funkcionira. Sorry ako sam te nečim naveo na drugačiji zaključak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 11:50 (Mirko935).
15 godina
Windows 10 - općenito

Ma postavite ovako (slika) i neće više biti problema 

Moj PC  
7 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

@Mirko

Hvala na hintu za "start - search" sjajna stvar, tile search sam uklonio sad je potpuno nepotreban. I Skype mora biti instaliran inače preview ne radi. 

Da li mogu pobrisati Temporary Windows installation files 5.33 GB?

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ako se ne varam, to su fajlovi koji su se koristili kod instalacije ažuriranja. Možeš, zašto ne?

15 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav!

Imam anniversary build i zanima me koje postavke moram promijeniti da bi mi sve aplikacije bile na engleskom. Ovako imam neke na engleskom a neke na hrvatskom pa me to malo bode u oči. Tipkovnicu imam namještenu na hrvatski jezik, a jezik OS-a je engleski.

Screenshot starta u prilogu

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Meni je na desktopu nakon toga updatea nestao onaj spinning circle koji bude tamo kod resetiranja windowsa iznad natpisa restarting.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
17 godina
edene kaže...

@Mirko

Hvala na hintu za "start - search" sjajna stvar, tile search sam uklonio sad je potpuno nepotreban. I Skype mora biti instaliran inače preview ne radi. 

Da li mogu pobrisati Temporary Windows installation files 5.33 GB?

to su ti fajlovi od prethodnog builda, ako ti sve radi kak treba možeš obrisat, a ako ne bolje ostavi da možeš vratit na prethodni build i ponovit instalaciju ovog upgrejda, a skype preview meni najnormalnije radi i bez instaliranog skypa

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
9 godina
protjeran
Već sam obrisao.
Skype mi radi OK, a preview ni sa njim pa sam ga deinstalirao.
15 godina
Windows 10 - općenito

Jeli netko dobivao ovu poruku nakon update-a? 

"Display driver failed to start; using Microsoft Basic Display Driver instead. Check Windows Update for a newer display driver". I primijetio sam da mi se ponekad zna dogoditi da se ekran zacrni na trenutak i onda se vrati na normalno. Odmah sam posumnjao na drivere pa sam naišao na tu poruku u notifikacijama. Već sam instalirao najnovije AMD drivere ali ne pomaže.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
antimadridista kaže...

Jeli netko dobivao ovu poruku nakon update-a? 

"Display driver failed to start; using Microsoft Basic Display Driver instead. Check Windows Update for a newer display driver". I primijetio sam da mi se ponekad zna dogoditi da se ekran zacrni na trenutak i onda se vrati na normalno. Odmah sam posumnjao na drivere pa sam naišao na tu poruku u notifikacijama. Već sam instalirao najnovije AMD drivere ali ne pomaže.

Jednom se meni desilo da je izbacivao tu grešku. Riješenje je bilo instalirati Windows 7 drivere.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
neaktivan
Sad sam htio napraviti sistem restore point a kad ono isključena ta opcija po defaultu, pa eto ako želite imati mogućnost povratka sistema na neko prijašnje stanje morate uključiti sistem restore

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
djigibao kaže...

Ja sam skinuo .iso odavdje (KLIK), instalirao u virtualnoj masini i bilo je sve OK (radi se o zadnjoj vertiji WInsa) 

Evo da zahvalim još jednom . 

Nakon upgradea se sve to nekako kilavo vleklo , pa sam potegao iso sa ovog tvog linka i napravio

clean install, i sada je to onako kako treba biti...

15 godina
Windows 10 - općenito

Pa rekoh ti ja...clean install i sve je 5 

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
bunkermax kaže...
djigibao kaže...

Ja sam skinuo .iso odavdje (KLIK), instalirao u virtualnoj masini i bilo je sve OK (radi se o zadnjoj vertiji WInsa) 

Evo da zahvalim još jednom . 

Nakon upgradea se sve to nekako kilavo vleklo , pa sam potegao iso sa ovog tvog linka i napravio

clean install, i sada je to onako kako treba biti...

Također odradio clean install (dobro mi došlo).
I sve radi kao urica 

Čak sam i super-super zadovoljan.

Batllelog: sudy_freak
11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Pa rekoh ti ja...clean install i sve je 5 

Ma druže, i tebi posebna zahvala. I imaš free pjesmu ( znaš ono: Samo za društvo u ćošku !  heheheh  )

Obično i delam clean install, no svaki puta napravim prvo upgrade

čisto zato da vidim jesu li kaj poboljšali procedure. Nažalost , cjeli upgrade traje očajno predugo

( download, istall, restartevi, pa onda sve ponovno podesiti ) tako da je još uvjek najbrža i najkvalitetnija solucija

skinuti friški iso i instalirati sve nanovo...  Nakon downloada, sama friška instalacija je trajala nekakvih 10-15 min.....

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
uskoro stižu adguard edge i ublock origin proširenja za edge browser. Adguard je trenutno u beti (v.2.4.3) i još ga nema u Windows store, a ako netko želi isprobati kako radi proširenje treba uraditi ovako:

1. upisati about:flags u edge tražilicu >>enter
2. označiti "omogučite značajke razvojnih inžinjera proširenja..."(Enable extension developer features ...)
3.ponovo pokrenuti edge

kad se ponovo pokrene edge dobit će se novi button "load extension" / "učitaj proširenje"

nakon toga treba skinuti s ove stranice proširenje
https://github.com/AdguardTeam/AdguardBrowserExtension/releases/download/v2.4.3-beta/edge-2.4.3.zip

proširenje spremiti na radnu površinu i raspakirati u folder (folder se može zvati edge-2.4.3)

otvoriti edge > klik na tri točkice gore desno >klik na proširenja >klik na učitaj proširenja
označiti folder edge-2.4.3 i potvrditi

4 0 hvala 5
11 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ima kakve bitnije razlike adblock i adblockplus extenzije za edge ?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako mogu ukljuciti Cortanu? Ruzno mi izgleda ovaj search box bez nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Moraš se ulogirati na MS acc. pa tada uključiti Cortanu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Moraš se ulogirati na MS acc. pa tada uključiti Cortanu.

Ulogiran sam, ali ne uspijevam ukljuciti.

14 godina
neaktivan

Cortana nije dostupna u Hrvatskoj.

15 godina
Marko :D kaže...

Cortana nije dostupna u Hrvatskoj.

O, nisam to znao!

Pa ak je sistem na Eng. kaj ni onda ne radi?

14 godina
neaktivan

Meni ne.

16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

O, nisam to znao!

Pa ak je sistem na Eng. kaj ni onda ne radi?

Marko :D kaže...

Meni ne.

Uz malo čačkanja, Cortana jeste dostupna svugdje u svijetu:

How to Enable Cortana Anywhere in the World on Windows 10

Sve što treba je promjeniti regiju, najbolje u United States.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 19:28 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice