Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.627
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
protjeran
Re: Windows 10 - općenito
Joj kompa dragi, pa vidis ti ovih vrucina . Kaj nije ljepse sjediti u nekom klimatiziranom kaficu i tračati komade u prolazu.. ☺

Mozda navece kliknem pa nek preko noci to odradi.

Inace, glede ms zagovaranja, zaboravio si moju linux stranu...hehhee.. Poglavito, hvalim i kudim proizvod, a ne korporacije.

👮 ☺

Jel vruce drajvat ?
17 godina
Nadogradio sam desktop i laptop na ovaj novi update i kad sam prebacivao podatke u lokalnoj mreži između ta dva kompa nešto sam primijetio što mi nije jasno. Brzina tj prijenos podataka je bio skoro stalno preko 110mb u lokalnoj mreži što nikad nije bilo, prebacivao sam negdje oko 30gb. Inače bude od 5-12mb/s max.
Sad ili je to nešto do samih windowsa ili rutera nemam pojma.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
15 godina
Sinoć kroz win update pokrenuo nadogradnju. Sve prošlo bez ikakvog problema. Edge extenzije rade. Nikakvih problema sa instalacijom istih. Nije nestala niti jedna particija :)
Sve je gdje je i bilo. Programi se pokreću kao i prije bez problema. Usudio bih se reći da Edge radi brže nego prije nadogradnje. Store radi. Updejtao sam par aplikacija. Nikakvih problema. Samo nisam stigao provjeriti dali se negdje kreirao windows.old folder koji ako se dobro sjećam zauzima pozamašan prostor.
15 godina
bunkermax kaže...
Joj kompa dragi, pa vidis ti ovih vrucina . Kaj nije ljepse sjediti u nekom klimatiziranom kaficu i tračati komade u prolazu.. ☺

Mozda navece kliknem pa nek preko noci to odradi.

Inace, glede ms zagovaranja, zaboravio si moju linux stranu...hehhee.. Poglavito, hvalim i kudim proizvod, a ne korporacije.

👮 ☺

Jel vruce drajvat ?

Ma naravno da je, pogotovo kad si svaki čas pod ceradom a G.O. tek od 22.8. 

Kaj se tiće updejta... najsigurnije je uraditi "Clean install" da se izbjegnu eventualni problemi, naravno kome to nije problem 

Some people are so poor... all they have is money!
11 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Kaj se tiće updejta... najsigurnije je uraditi "Clean install" da se izbjegnu eventualni problemi, naravno kome to nije problem 

Da, samo neznam jel ms podigao na servere najnoviji iso u kojem je već sadržan taj zadnji update.. 

Ako je netko nedavno downloadao iso i nakon toga izvršio clean install, bilo bi dobro da iznese svoja iskustva

tj koju verziju je tako dobio instaliranu....

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel bio nekakav update od 2. kolovoza? Ja još nisam dobio ništa, a imam taj najnoviji update(Redstone).

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

koji build imate Vi koji niste u insider ringu?

moj je: version 1607 (OS build 14393.10) insider fast ring build

to me interesira nakon nedavnog updejta, kakvo je vaše stanje sa buildom

sam da dodam nikakvih problema nemam, bez obzira kaj je ovo valjda več otprilike 10 upgrade, samo brišem windows.old i teraj dalje, sve radi u najboljem redu, taj upgrade sam dobio još 19.7 i nakon toga 3 updejta, slike dole.

windows 10 insider build (fast ring) windows 10 insider build (fast ring)
Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By Black(M_J)Moon :P
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bunkermax kaže...
andi.cro kaže...

Da, samo neznam jel ms podigao na servere najnoviji iso u kojem je već sadržan taj zadnji update.. 

Ako je netko nedavno downloadao iso i nakon toga izvršio clean install, bilo bi dobro da iznese svoja iskustva

Ja sam skinuo .iso odavdje (KLIK), instalirao u virtualnoj masini i bilo je sve OK (radi se o zadnjoj vertiji WInsa)

Dex.pwn kaže...

Jel bio nekakav update od 2. kolovoza? Ja još nisam dobio ništa, a imam taj najnoviji update(Redstone).

Jedan update je bio.

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=294&jumpto=5113725&sort=asc&view=flat

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 18:39 (djigibao).
14 godina
odjavljen

I mislio sam na to. Al' mi nije jasno da ja to još nisam dobio. Na koju verziju baca taj update? Kod mene je 14393.10

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kako da instaliram win 10 na starom laptopu sam imao sa orginal kljucem koji su mi oni dodijelili preko free verzije

sada zelim da ga instaliram na novi laptop 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 19:34 (dowydyenya).

0 0 hvala 0
15 godina
bunkermax kaže...
andi.cro kaže...

Pa ja sam downloadao najnoviji Anniversary .iso kroz MCT jer mi nije htio prepoznat USB!

Rufusom sam ga stavio na USB i uradio clean install...za sada sve radi savršeno 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 20:17 (andi.cro).
11 godina
Windows 10 - općenito

Hm, sada sam zbunjen?

Tek sam upgrade na Win 10, te sam se pribojavao problema, al' srećom bili su nakon upgrejda minimalni, al' sad već vidim da ekipa ima sa ovim Aniversom problema...

Dal, ići na taj update ili kaj?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam uradio "Clean install" i sve je tip-top 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...

Hm, sada sam zbunjen?

Tek sam upgrade na Win 10, te sam se pribojavao problema, al' srećom bili su nakon upgrejda minimalni, al' sad već vidim da ekipa ima sa ovim Aniversom problema...

Ja nikakvih problema nisam imao. A nisam radio clean install.

17 godina
PzKpfw kaže...

Hm, sada sam zbunjen?

ah gle, vidim neki imaju problema neki nemaju, čak sam pročitao da je neko napravio upgrade i imao problema i vratio na prethodni build prije upgrada i onda pobro upgrejd i nakon toga nikakvih problema, to valjda kak te po_ere :)

insideri i obični korisnici imaju sad iste buildove, meni je ovo več negdije cca 10 upgrade, sam brišem windows.old mapu i peglaj dalje, nikad nikakvih problema, al isto tako moram napomenut da pretežno koristim programe koju su došli sa w10, jer u principu imaju sve potrebno kaj ti treba, od av, muzike, filmova, čak i ovaj novi skype koristim i skroz je ok, razlog korištenja defoltnih programa je taj kaj ne vidim smisao instaliranja drugih programa koji imaju istu funkciju, možda je to baš razlog kaj nemam problema, ko če ga znat.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 21:06 (mrakky).
10 godina
Windows 10 - općenito

i ja sam stavio novi build, jedino kaj sam primjetio je da malo više treba memorije negoli prije, prije u idlu oko 1.6gb, sad mu treba skoro 2gb. Možda je to privremeno, bum vidio kak će se ponašati

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Koliko će ovo trajati? DL je bio 15 min., verifikacija minutu, a ovo nikako da se pomakne. Dosadilo mi čekat pa sam riješio sam skinut update i instalirat.

edit krene pa stane

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 23:36 (edene).

0 0 hvala 0
15 godina
edene kaže...

Koliko će ovo trajati? DL je bio 15 min., verifikacija minutu, a ovo nikako da se pomakne. Dosadilo mi čekat pa sam riješio sam skinut update i instalirat.

edit krene pa stane

Uff, ak je to preko onog Upgrade Assistanta s*ebo si se. Ja sam preko toga prije koji mjesec dana stavljao Win10 i nisam mogao nikako, sporo do bola bilo.. Trebao si preko onog Media Creation Tool, puno brže ide.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jeste vi ljudi danas neki nestrpljivi... Pa ako piše "This will take a while" onda se skuha kavica, otvore novine ili sad moderni smartphone, tablet, može i TV, i povremeno se baci pogled na ekran da se vidi ide li, a ne da se bleji k'o tele u njega i prati je li stao na 12 ili 17 sekundi. Čemu se živcirati oko toga ako nije baš hitno? A ako je nešto hitno, nećeš raditi to sad nego ćeš odgoditi za kad ne bude hitno, ne? 

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
MacTheBig kaže...
edene kaže...

edit krene pa stane

Uff, ak je to preko onog Upgrade Assistanta s*ebo si se. Ja sam preko toga prije koji mjesec dana stavljao Win10 i nisam mogao nikako, sporo do bola bilo.. Trebao si preko onog Media Creation Tool, puno brže ide.

nakon 1,5 h gotovo. imam još prekontrolirati i pogasiti sve servise koji se daju pogasiti kao što sam imao prije upgradea da mi se nepotrebno ne updateaju programi koji ne želim, samo jedno pitanje ima li na C disku što za pobrisat? vidim puno novih foldera.

edit: za winold znam, ali ne znam da li smijem obrisat ova dva foldera (crvene strelice)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 1:27 (edene).
14 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...

Jeste vi ljudi danas neki nestrpljivi... Pa ako piše "This will take a while" onda se skuha kavica, otvore novine ili sad moderni smartphone, tablet, može i TV, i povremeno se baci pogled na ekran da se vidi ide li, a ne da se bleji k'o tele u njega i prati je li stao na 12 ili 17 sekundi. Čemu se živcirati oko toga ako nije baš hitno? A ako je nešto hitno, nećeš raditi to sad nego ćeš odgoditi za kad ne bude hitno, ne? 

Dobro da nisu stavili progress bar, pa da svake sekunde gledaju dali je traka prešla preko miša

9 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

Bogu hvala, napokon su vratili prikaz dana u tjednu uz sat...

I search u startu je abnormalno brz postao... Čini mi se da su i druge stvari malo brže. Dobar update.

Možeš li me uputiti kako da dobijem ime dana u tjednu u pisanom obliku kao kod tebe?

I da, sve je brže, odličan update, prozori iskaču ko vjeverice. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 1:47 (edene).
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Vidim da ljudi imaju dosta problema,tako da cu sacekat jos.

Guys just take it easy 

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
edene kaže...

Možeš li me uputiti kako da dobijem ime dana u tjednu u pisanom obliku kao kod tebe?

Naravno :) Trebaš samo staviti debljinu taskbara na 2 ili više redova. Znači, desni klik na taskbar, maknuti kvačicu s "Lock the taskbar" ako je uključena i onda ga resizeaš kao bilo koji drugi prozor.

Čisto da pokrijemo detalje...:

Ako koristiš ove velike ikone u taskbaru moglo bi ti izgledati preveliko. Meni nije problem jer mi nikad nije sjeo taj prikaz nego koristim kao što je bilo prije, male ikone i da mi svaka aplikacija uvijek ima tekst kraj sebe kao što je bilo nekad. Bez combine taskbar buttons itd. Evo sličice. Zbog toga koristim prikaz kroz dva reda, da uvijek mogu doći do bilo koje otvorene aplikacije što brže. Ovaj sat i dan u tjednu mi je došao usput. :)

Ako ti je pod Region settings postavljen hrvatski onda će ti biti naša imena dana u tjednu. Meni je ljepše da mi je cijeli OS na engleskom bez random ispada poput dana u tjednu pa sam zato postavio ovako. Uzmi u obzir da ti je na engleskom decimalni separator točka umjesto zareza kod nas, pa ako ti to igra ulogu (npr. za Excel i sl. da ne bi bilo slučajnih grešaka) promijeniš postavku.

Ako trebaš još šta, viči. :D

17 godina

Kod mene isto nema dana u tjednu tj. ima samo ako se taskbar poveca na 3 reda, da li je moguce to dobiti sa 2 reda?

Evo slike povecanog taskbara (3 reda) i normalnog (2 reda).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 10:07 (djigibao).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jel ima još netko problema sa hrvatskim slovima nakon Anniversary Update-a. Nemam ih više, tj. ne prikazuju se više ni u programima ni u notepadu, itd. Prije bilo uvijek dobro. Jel netko možda ispravio to? Pretpostavljam da ako stavim sve na hrvatski da će onda bit ok, ali to mi je zadnja opcija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Uf, trebat ću puno toga. Sve mi se pošemerilo, imam problema sa wallpaperom na welcome screen, ne pokazuje mi ni profilnu sliku u kružiću, a u start meniju se vidi, pa mi je cortana pojela tile ikonicu od search u start meniju i sad je nikako ne mogu vratit kao tile, pa settings ikonica u start meniju koju sam stavio prije pola sata odmah iznad power buttona u start meniju također ne mogu maknuti (zaboravio postupak), dosta sam čačkao, pogasio dosta nepotrebnih servisa, vraćao na stare postavke, volim onaj svoj prijašnji minimalizam.

Primjetio sam da je boot time sad duplo duži, čak 50-ak sekundi, prije mi se OS dizao za 25 sec. A imam kramu od kompića. Javim se poslije sad nemam vremena, pa ću isprobat riješenja koja si mi dao. Hvala.

edit: search tile sam vratio, ali ne znam kako maknut settings ikonicu (vidi sliku). I imam isti problem kao kolega ne vidi mi se da dan u taskbaru ako ga ne podignem na tri reda, što mi je previše, ali najviše me brine welcome screen tapeta neka je ružna crno smeđa neki pejzaž neke stijene na obali mora i prazan kružić mog profila na sredini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 10:29 (edene).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kod mene isto nema dana u tjednu tj. ima samo ako se taskbar poveca na 3 reda, da li je moguce to dobiti sa 2 reda?

Evo slike povecanog taskbara (3 reda) i normalnog (2 reda).

Jesi ti siguran da to nisu jedan i dva reda s velikim ikonama u taskbaru, a ne dva i tri reda s malim? Daj sliku cijelog taskbara ako može.

šaki01 kaže...

Jel ima još netko problema sa hrvatskim slovima nakon Anniversary Update-a. Nemam ih više, tj. ne prikazuju se više ni u programima ni u notepadu, itd. Prije bilo uvijek dobro. Jel netko možda ispravio to? Pretpostavljam da ako stavim sve na hrvatski da će onda bit ok, ali to mi je zadnja opcija.

Jesi probao možda ovdje promijeniti jezik? Meni je tu engleski i sve radi perfektno, ali tko zna...

edene kaže...

Uf, trebat ću puno toga. Sve mi se pošemerilo, imam problema sa wallpaperom na welcome screen, ne pokazuje mi ni profilnu sliku u kružiću, a u start meniju se vidi, pa mi je cortana pojela tile ikonicu od search u start meniju i sad je nikako ne mogu vratit kao tile, pa settings ikonica u start meniju koju sam stavio prije pola sata odmah iznad power vuttona u start meniju također ne mogu maknuti (zaboravio postupak), dosat sam čačkao, pogasio dosta nepotrebnih servisa, vraćao na stare postavke, voli onaj svoj prijašnji minimalizam.

Primjetio sam da je boot time sad duplo duži, čak 50-ak sekundi, prije mi se OS dizao za 25 sec. A imam kramu od kompića. Javim se poslije sad nemam vremena, pa ću isprobat riješenja koja si mi dao. Hvala.

edit: search tile sam vratio, ali ne znam kako maknut settings ikonicu (vidi sliku). I imam isti problem kao kolega ne vidi mi se da dan u taskbaru ako ga ne podignem na tri reda, što mi je previše.

Čini mi se da se ne može maknuti settings ikona. A čemu služi search tile? Pa search radi čim stisneš start i kreneš tipkati. Ili to nije isti search? Također, pitanje kao za kolegu gore vezano za sat, dan i to.

16 godina
Windows 10 - općenito

.. katastrofa koliko juzera trkelja o banalnim stvarima, pa i o formatu datuma, sve zbog liberalizacije insidera, strašno. :))

-podesite format datuma (long), dddd, d.mmmm.yyyy. .. ili kako već želite. (long-short format i dimenzije za prikaz se brinu za ostalo)

btw, razbacivanje prostora s dodatnim redom.. praktičnije je imati 'normalan' prikaz, dok se zadržavanje mousepointera sekundu na datumu prikazuje željeni format.. s danima-mjesecima..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
šaki01 kaže...

Jesi probao možda ovdje promijeniti jezik? Meni je tu engleski i sve radi perfektno, ali tko zna...

Promijenio tu na hrvatski i sad je sve ok. hvala

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice