Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.888.445
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
nicky.sl kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje kad stavim na hrvatsku keyboard zakaj mi je ovo na hrvatskom makar je win instaliran na eng i sve ostalo je na eng? kak da vratim start menu na engleski a da i dalje keyboard ostane hrvatski?

Stavi regiju na Englesku ili Ameriku

A di tocno moze slika ako nije problem? hvala

9 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Lucius Aelius C. kaže...
mda, koji je ovo Bog?Sada mi ne radi windows ikona,search ikona,task manager izbacuje error kad se pokreće,ne radi niti jedna ikona na taskbaru u donjem desnom kutu.Naravno kad sam preko Resource Monitora ugasio gore navedeni proces?Može li mi netko pomoći,jer se inače vraćam na windows 7...
Update su svi izvršeni,windowsi su zadnji build iz drugog mjeseca.

Naravno da ti ne radi, kada Svchost nije samo jedan proces, nego "krovni proces" za njih desetak, i svi su kritično bitni za rad sistema: A samo si trebao kliknuti na njega i pogledati.

Ništa, restart i drugi put prije prčkanja prvo otvori Services.msc i gasi servise jedan po jedan, nakon što prvo pročitaš koji što radi i koji drugi servisi ovise o njemu!

Akamai i Level 3 Communications nema u Windows core procesima, dakle, radi se vjerojatno o third party softwareu ili servisima nekih drivera.

Uzrok problema je BITS.

Fortuna Audaces Iuvat
16 godina
Lucius Aelius C. kaže...

Uzrok problema je BITS.

Uzroka za to može biti više, ali počni od Windows Updatea i pogledaj jeli ti uključen Windows Update Delivery Optimization .

Ako je, isključi potpuno ili stavi samo na "PCs on my local network".

To se nalazi u Settingsima, pod Windows Updates -> Advanced Options -> Choose how updates are delivered.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
Haj,haj..pročitah veći dio foruma no nitko ne spominje moj problem..dakle;win 10 dignut sa usb_a,instalacija prošla uredno,aktivirani su winsi no kod updejta mi se dešava jedan error,na nekih 80% kako se on tu i tamo pali i gasi sam tako kod toga zadnjeg palenja displej ostane bez slike,on je upaljen no ja ništa ne vidim,na kraju se vrati na vračanje prijašnje verzije windowsa..i tako se desilo nekoliko puta,prvo sam mislila da ne netko od klinaca dirao laptop ostavila bih ga da odradi što mora ali svaki put bi zatekla taj ekran na kojem nema ništa ,slikice ću staviti.. onog što sam poslikala pa ako tko ima savjet..hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...
nicky.sl kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje kad stavim na hrvatsku keyboard zakaj mi je ovo na hrvatskom makar je win instaliran na eng i sve ostalo je na eng? kak da vratim start menu na engleski a da i dalje keyboard ostane hrvatski?

bump*

17 godina
whisper2311 kaže...
Haj,haj..pročitah veći dio foruma no nitko ne spominje moj problem..dakle;win 10 dignut sa usb_a,instalacija prošla uredno,aktivirani su winsi no kod updejta mi se dešava jedan error,na nekih 80% kako se on tu i tamo pali i gasi sam tako kod toga zadnjeg palenja displej ostane bez slike,on je upaljen no ja ništa ne vidim,na kraju se vrati na vračanje prijašnje verzije windowsa..i tako se desilo nekoliko puta,prvo sam mislila da ne netko od klinaca dirao laptop ostavila bih ga da odradi što mora ali svaki put bi zatekla taj ekran na kojem nema ništa ,slikice ću staviti.. onog što sam poslikala pa ako tko ima savjet..hvala

To sto ti instaliras je Win Insider.

Nvidia GTX 680 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...
nicky.sl kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

bump*

Pogledaj ove slike, trebale bi ti pomoc:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Djigi, možeš li mi reći kako si to napravio? Ja to pokušavam tjednima ali nikako. Kad mi je "display language" na engleski, hrvatskog "input language-a" nema, ako želim hrvatski layout onda moram pribacit i windoze na hrvatski.

Staviti regiju na englesku ili ameriku ne pomaže.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 1:11 (TiMi79).
12 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...
djigibao kaže...

Djigi, možeš li mi reći kako si to napravio? Ja to pokušavam tjednima ali nikako. Kad mi je "display language" na engleski, hrvatskog "input language-a" nema, ako želim hrvatski layout onda moram pribacit i windoze na hrvatski.

Ni meni nije pomoglo i dalje mi start na hrvatskom ;(

16 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...
TiMi79 kaže...
djigibao kaže...

Ni meni nije pomoglo i dalje mi start na hrvatskom ;(

Mislim da sam uspio! Uglavnom na control panel-language (tu moraš imat hrvatski i engleski, s tim da ne moraš inastalirati hrvatski, dovoljno je da je nabrojan tu), pa onda odi na advanced settings pa onda na override for display language (stavi engleski), a pod override input method stavi croatian-standard. S tim da će ti start meni opet bit na hrvatskom jer pretpostavljam zato šta je pod regija odabrana hrvatska, ali barem mi windowsi nisu na hrvatskom.

A jesu ga sasrali sa ovim pa to nisu istine! Ima albanski, srpski slovenski ali nema hrvatskog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 1:46 (TiMi79).
17 godina

Kod mene je ovakvo stanje:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 9:36 (djigibao).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
whisper2311 kaže...

To sto ti instaliras je Win Insider.

to znam,ali zbog čega se ta instalacija ne završi do kraja,isključila sam automatski update jer bi me ujutro dočekao u tom stanju ni vam ni tam..što me živcira

16 godina
whisper2311 kaže...

to znam,ali zbog čega se ta instalacija ne završi do kraja,isključila sam automatski update jer bi me ujutro dočekao u tom stanju ni vam ni tam..što me živcira

Imaš Insider account?

Ako ga nemaš otprije, mislim da ga više ne možeš ni dobiti, pa time ni imati aktivnu Insider verziju. Barem ne od nule.

Ali, nemoj me uzimat za riječ, jer nisam probaval instalirati Insider verziju sa novim accountom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 13:10 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Kod mene je sada isto, ali start meni je miješan englesko-hrvatski.

Da li si išta posebno namještao, i da li si prije toga popio dvi ljute?

Prilikom instalacije windoza kada bih odabaro "display language" (engleski) nije bilo hrvatskog layouta tipkovnice (najbliže je srpski layout), pa sam nakon instalacije podešava.

11 godina
odjavljen
TiMi79 kaže...
djigibao kaže...

Kod mene je sada isto, ali start meni je miješan englesko-hrvatski.

Da li si išta posebno namještao, i da li si prije toga popio dvi ljute?

Prilikom instalacije windoza kada bih odabaro "display language" (engleski) nije bilo hrvatskog layouta tipkovnice (najbliže je srpski layout), pa sam nakon instalacije podešava.

Ima li slovenščina ? 

Pa dobro šta sad da se radi ehehehehe heheheheh
16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Ima li slovenščina ? 

Mislim da ima. Ima albanski, rumunjski, bugarski i da ne nabrajam dalje, ali nema naški. Naški je jedino ako odabareš da su ti i windoze na naški. Usrali su ove jezike (barem naš). Sva srića pa mi je to na laptopu i tabletu koje rijetko upotrebljavam, a na mojoj "Vesni" (stolni PC) su ipak win7 i ne dam ih ni za živu glavu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 12:51 (TiMi79).
11 godina
odjavljen
TiMi79 kaže...
Silwncer kaže...

Ima li slovenščina ? 

Mislim da ima. Ima albanski, rumunjski, bugarski i da ne nabrajam dalje, ali nema naški. Naški je jedino ako odabareš da su ti i windoze na naški. Usrali su ove jezike (barem naš). Sva srića pa mi je to na laptopu i tabletu koje rijetko upotrebljavam, a na mojoj "Vesni" (stolni PC) su ipak win7 i ne dam ih ni za živu glavu.

Super. Ne treba reboot kad mijenjam regiju ? 

16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Super. Ne treba reboot kad mijenjam regiju ? 

Mislim da me nije tražio za tu postavku reboot, tražio me je jedino kada sam minja "language for non-unicode programs"

15 godina
Windows 10 - općenito

Krenuo sam instalirati 10, kad ...

Molim pomoć. 

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa lijepo ti piše. Treba ti GPT disk, ne MBR.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Pa lijepo ti piše. Treba ti GPT disk, ne MBR.

Kak da to riješim?

Ne mogu instalirati ni na ssd nia na hard...

16 godina
Kvod kaže...

Kak da to riješim?

Ne mogu instalirati ni na ssd nia na hard...

Pokreni PC s instalacijskog medija i kad dođeš do biranja mjesta za instalaciju, klikni na Shift i F10 da "upališ" Command Prompt.

U njemu sada redom ukucavaj:

diskpart (i klik na Enter, svaki puta)

list disk  (izlistat će ti se svi priključeni diskovi)

select disk X (X je broj diska, ako imaš samo jedan onda je 0)

clean  (briše se sve na disku, zato, ako imaš više od jedne particije, prije započinjanja napravi backup!!)

convert GPT (disk se konvertira u GPT)

exit      (izlaziš iz diskparta)  i onda opet: 

exit   (izlaziš iz Command Prompta)

Klik na Refresh i kreni dalje s instalacijom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 14:57 (kizo2703).
16 godina
Windows 10 - općenito

Hoće li jednog lijepog sunčanog dana windowsi biti tolikopametni da sami to odrade na EFI sistemima?

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 16:57 (BlackMoon).
16 godina
odjavljen

Možda bolje da ne s obzirom da u nekim slučajevima može nastati kaos. Naravno, ne krivnjom Windowsa nego zbog dual boota ili čudnih drivera. Recimo, koliko se god trudio, na svom laptopu ne mogu napraviti GPT disk a da radi kako treba. Samo MBR. UEFI mora biti u legacy modu. Kad ga prebacim u secure boot, gotovo. Neće da instalira.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Lucius Aelius C. kaže...

Uzrok problema je BITS.

Uzroka za to može biti više, ali počni od Windows Updatea i pogledaj jeli ti uključen Windows Update Delivery Optimization .

Ako je, isključi potpuno ili stavi samo na "PCs on my local network". To se nalazi u Settingsima, pod Windows Updates -> Advanced Options -> Choose how updates are delivered.

nakon dana je poslao sve što je imao Microsoftu i partnerima, pa je se stabilizirao jednostavno sam od sebe,naravno upload i download su tijekom tog vremena bili na maksimumu...

Fortuna Audaces Iuvat
16 godina
Lucius Aelius C. kaže...

nakon dana je poslao sve što je imao Microsoftu i partnerima, pa je se stabilizirao jednostavno sam od sebe,naravno upload i download su tijekom tog vremena bili na maksimumu...

Ako imaš sporu vezu na net, bolje onda ostavi samo lokalnu mrežu ili potpuno isključi.

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Kad bilo šta prikvačim na početni zaslon, tamo ne vidim ikonu, iako mi kaže da je prikvačeno. Zadnji build izvan Insider kruga.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Hoće li ISO od Pro (3.7GB) moći stati na 4GB USB ? Hvala ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

Probaj, problem je u tome što stikić od kako kažu 4 GB nikad nema tih deklariranih 4 već oko 3,7 il 3,8 GB.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Silwncer kaže...

Probaj, problem je u tome što stikić od kako kažu 4 GB nikad nema tih deklariranih 4 već oko 3,7 il 3,8 GB.

USB je već od 2011. pa ne bih da riskiram da mi šta bude pri clean install. Kupiću sebi od 8GB nov jer ovaj bi trebao u vječna lovišta....

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice