Moze pomoc,nece mi start menu....do sada je radilo....
hvala
hvala
hvala
http://mspoweruser.com/solution-start-menu-not-working-windows-10/
ljudi ovako! postavio sam pitanje. i jos i dan danas nisam dobio odgovor.no medutim uredu nije bitno ali cu vam sad rec,nikako vas ne razumjem.ovako koristim windows ultimate 7 64bit.dobivam poruku da updatam,windows 10,medutim nisam htio da si ne seznem tu windows sedmicu.pa sam si ljepo otisao na miocrosoft stranicu i skinu sam neki programcic,o kojem sam vas pitao. ali ko mumije nitko neodgovara.mediacreation tool,znacu tu dobijes opciju tj odebers koji zelis os ,windos 10,64 bita ili 32 bita i windows 10n,to je ono sto sam vas pitao kakvi su to,10 windowsi n,medutim kako nisam dobio odgovor. dao sam se u posao,izbirao sam windows 10n,64 bit,croatia,i onda imas opciju usb ili cd,normalno otisao sam na cd.
kad se to skinulo ubacio sam dvd. i ljepo s imgburn sam si snimio dvd.poslje sam otisao u bios sve postelao.e sad iako na jednom ssd imam windows7,htio sam na drugi windows10.i tako sam krenuo s instalacijom instaliraio,ali tu mi problem,jer nisam dobio pravi raspored bootanja,znaci svaki put moram u bios
jer ako hocu na sedmicu moram u biosu podesit da mi dize windows 7,ako hocu windows 10 opet moram u bios da namjestim da mi dize10, sad imali kaklav alat za to jer kad sam imao recimo windows 7 i 8,kad pokrenem racunalo meni je to automatski ocitavao na menije bilo da izaberem hoculi windows 7 ili 8.a sad toga nema.sljedece nerazumjem kako ,i na koju dubinu odradis taj clean install na windowsima.lp
Windows 10 N je isto kao normalni Windows (isto kao Kn) samo bez medijskih fičera, no možeš skinuti media feature pack ako trebaš iste. EasyBcd je za MBR, multiboot management i te stvari. Ako misli najmeštati boot order za to služi BIOS.
dadada znam, ali mi nije jasna jedna stvar,npr cemu onda sluzi forum, ako imamo google ne,ali ima jos jedna stvar jer google nema sve na hrvatskom jer nismo svi englezi...ne
Windows 10 N je isto kao normalni Windows (isto kao Kn) samo bez medijskih fičera, no možeš skinuti media feature pack ako trebaš iste. EasyBcd je za MBR, multiboot management i te stvari. Ako misli najmeštati boot order za to služi BIOS.
a kako se radi taj boot order u bios.....
Ovisi od proizvođača matične ploče jer svaki je različit. Ako je Phoenix BIOS (plavi oldschool) onda imaš pod mislim boot options i tamo namještaš (ne sjećam se). Kod modernih BIOS (na mom laptopu) nema Legacy Boot pa mogu instalirati samo Uefi i SecureBoot OS tj. Windows 8.x i 10, imaš pod change boot order uglavnom pročačkaj ne znam ti napamet BIOS. Ako ne znaš ući u BIOS to su najčešće tipke Esc, F1,F8 i F12. Što se tiče Boot order ja ga nisam radio nego sam radio direct boot tj. kod mene je F11 pa da mogu bootati neki medij bez čačkanja BIOS. Kod većine je F12 , pa probaj tako. Ako ne radi uđi u BIOS, nađi za Boot order i namjesti sa kojeg uređaja želiš da bootaš .
Sve u svemu, pogledaj model matične preko Speccy, pogledaj na strani proizvođača koji je key za BIOS da ne lupaš bezveze, i nađi u BIOS boot options i tamo podesi koji će medij da boota prvi. To ti je to niš posebno .
dadada znam, ali mi nije jasna jedna stvar,npr cemu onda sluzi forum, ako imamo google ne,ali ima jos jedna stvar jer google nema sve na hrvatskom jer nismo svi englezi...ne
1. KLIK
2. KLIK
Sve u svemu, pogledaj model matične preko Speccy, pogledaj na strani proizvođača koji je key za BIOS da ne lupaš bezveze, i nađi u BIOS boot options i tamo podesi koji će medij da boota prvi. To ti je to niš posebno .
a prijatelju sad znam,sto si mi rekao samo nisam znao, za taj strucni naziv.u bit sve to ja znam i uc u bios i postavit.ali problem je kad sam digao windows 10,na drugi ssd,i sad sto se tice boota.
on meni podigne windows10,ali kad hocu windows 7, ja opet moram u biosu namjesta boot. windows 7,hocu rec da sam prije windows 10,imao windows 8 i 7,ali kod boota i podizanje sustava
imao sam windowse jedne ispod drugog,i kliknem ili izbiram koji hocu sustav da koristim,i tako mi se windowsi podignu.a ovo moram u bioos non stop.....
Mogao si tako reći. To ti je dualboot , to rješavaš sa EasyBCD. Bios rabiš samo kad instaliravaš OS.
1. KLIK
2. KLIK
no dobro nije me toliko ni zanimao windows n,mene je vise zanimalo ,ovo sljedece,a to je dali se u windowsima 10 more gasit update.
a sljedece me zanimalo kako da uradim taj clean install, na windowsima koje sam skinuo s mediacreation tool....
Update se gasi preko gpedit.msc. A za clean install uđeš u BIOS i postaviš odakle boota, ako si narezao na USB onda biraš USB prvi.
Danas mi se instalirao neki veći windows update. Kaj su novog ubacili?
Danas je Patch Tuesday.
- to je dokaz! (prikrivaju se najudaljenijim danom..) :)
svaka činjenica može biti dokaz kad to želimo..
npr, ako tri dana ne pališ PC, tad će se updejtat u petak-na-subotu, pa ti vidi..
Windows 10 Insider Preview Build 14316 is live for Fast Ring.
Do kad traje besplatno dijeljenje Win10 od MS? Negdje davno sam zapamtio da završava u ovom mjesecu?
Ja koristim Win7pirat i sad su mi ponudili nadogradnju, tako da mi je to nešto čudno kako nude baš sad kad uskoro završava ako sam u pravu?
Do kad traje besplatno dijeljenje Win10 od MS? Negdje davno sam zapamtio da završava u ovom mjesecu?
Ja koristim Win7pirat i sad su mi ponudili nadogradnju, tako da mi je to nešto čudno kako nude baš sad kad uskoro završava ako sam u pravu?
29.7. Yoghurt izdanja ne dolaze u obzir.
Na Kinguinu imas win10 pro oem za nekih 26 eura..ja sam aktivirao sebi bez problema zasad..
http://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/
Windows 10 Insider Preview Build 14316 is live for Fast Ring.
A taman sam jučer napravio refresh 14295 insider builda (nešto su Nvidia driveri poludili zajedno sa Cibox LT-19S monitorom i rezom)... Ništa onda, skidanje ovog novog ide kasnije...
Naravno da ti ne radi, kada Svchost nije samo jedan proces, nego "krovni proces" za njih desetak, i svi su kritično bitni za rad sistema:
A samo si trebao kliknuti na njega i pogledati.
Ništa, restart i drugi put prije prčkanja prvo otvori Services.msc i gasi servise jedan po jedan, nakon što prvo pročitaš koji što radi i koji drugi servisi ovise o njemu!
Akamai i Level 3 Communications nema u Windows core procesima, dakle, radi se vjerojatno o third party softwareu ili servisima nekih drivera.
Pitanje kad stavim na hrvatsku keyboard zakaj mi je ovo na hrvatskom makar je win instaliran na eng i sve ostalo je na eng? kak da vratim start menu na engleski a da i dalje keyboard ostane hrvatski?
Stavi regiju na Englesku ili Ameriku