Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.504
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Moze pomoc,nece mi start menu....do sada je radilo....

hvala

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
mrba kaže...

Moze pomoc,nece mi start menu....do sada je radilo....

hvala

http://mspoweruser.com/solution-start-menu-not-working-windows-10/

Pa dobro šta sad da se radi ehehehehe heheheheh
15 godina
Windows 10 - općenito

ljudi ovako! postavio sam pitanje. i jos i dan danas nisam dobio odgovor.no medutim uredu nije bitno ali cu vam sad rec,nikako vas ne razumjem.ovako koristim windows ultimate 7 64bit.dobivam poruku da updatam,windows 10,medutim nisam htio da si ne seznem tu windows sedmicu.pa sam si ljepo otisao na miocrosoft stranicu i skinu sam neki programcic,o kojem sam vas pitao. ali ko mumije nitko neodgovara.mediacreation tool,znacu tu dobijes opciju tj odebers koji   zelis os ,windos 10,64 bita ili 32 bita i windows 10n,to je ono sto sam vas pitao kakvi su to,10 windowsi n,medutim kako nisam dobio odgovor. dao sam se u posao,izbirao sam windows 10n,64 bit,croatia,i onda imas opciju usb ili cd,normalno otisao sam na cd.

kad se to skinulo ubacio sam dvd. i ljepo s imgburn sam si snimio dvd.poslje sam otisao u bios sve postelao.e sad iako na jednom ssd imam windows7,htio sam na drugi  windows10.i tako sam krenuo s instalacijom instaliraio,ali tu mi problem,jer nisam dobio pravi raspored bootanja,znaci svaki put moram u bios

jer ako hocu na sedmicu moram u biosu podesit da mi dize windows 7,ako hocu windows 10 opet moram u bios da namjestim da mi dize10, sad imali kaklav alat za to jer kad sam imao recimo windows 7 i 8,kad pokrenem racunalo  meni je to automatski ocitavao na menije bilo  da izaberem hoculi windows 7 ili 8.a sad toga nema.sljedece nerazumjem kako ,i na koju dubinu odradis taj clean install na windowsima.lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 15:57 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da si malo googlao o Windows N mislim da bi nasao odgovor.

Taj boot problem se mozda moze rijesiti s EasyBCD...takodjer koristi Google i Youtube da vidis kako...ili zelis da ti drugi sve serviraju i traze rijesenje umjesto tebe...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Windows 10 N je isto kao normalni Windows (isto kao Kn) samo bez medijskih fičera, no možeš skinuti media feature pack ako trebaš iste. EasyBcd je za MBR, multiboot management i te stvari. Ako misli najmeštati boot order za to služi BIOS.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
djigibao kaže...

Taj boot problem se mozda moze rijesiti s EasyBCD...takodjer koristi Google i Youtube da vidis kako...ili zelis da ti drugi sve serviraju i traze rijesenje umjesto tebe...

dadada znam, ali mi nije jasna  jedna stvar,npr cemu onda sluzi forum, ako imamo google ne,ali ima jos jedna stvar jer google nema sve na hrvatskom jer nismo svi englezi...ne

15 godina
Silwncer kaže...

Windows 10 N je isto kao normalni Windows (isto kao Kn) samo bez medijskih fičera, no možeš skinuti media feature pack ako trebaš iste. EasyBcd je za MBR, multiboot management i te stvari. Ako misli najmeštati boot order za to služi BIOS.

a kako se radi taj boot  order u bios.....

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ovisi od proizvođača matične ploče jer svaki je različit. Ako je Phoenix BIOS (plavi oldschool) onda imaš pod mislim boot options i tamo namještaš (ne sjećam se). Kod modernih BIOS (na mom laptopu) nema Legacy Boot pa mogu instalirati samo Uefi i SecureBoot OS tj. Windows 8.x i 10, imaš pod change boot order uglavnom pročačkaj ne znam ti napamet BIOS. Ako ne znaš ući u BIOS to su najčešće tipke Esc, F1,F8 i F12. Što se tiče Boot order ja ga nisam radio nego sam radio direct boot tj. kod mene je F11 pa da mogu bootati neki medij bez čačkanja BIOS. Kod većine je F12 , pa probaj tako. Ako ne radi uđi u BIOS, nađi za Boot order i namjesti sa kojeg uređaja želiš da bootaš .

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Sve u svemu, pogledaj model matične preko Speccy, pogledaj na strani proizvođača koji je key za BIOS da ne lupaš bezveze, i nađi u BIOS boot options i tamo podesi koji će medij da boota prvi. To ti je to niš posebno .

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
fight kaže...
djigibao kaže...

dadada znam, ali mi nije jasna  jedna stvar,npr cemu onda sluzi forum, ako imamo google ne,ali ima jos jedna stvar jer google nema sve na hrvatskom jer nismo svi englezi...ne

1. KLIK

2. KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Silwncer kaže...

Sve u svemu, pogledaj model matične preko Speccy, pogledaj na strani proizvođača koji je key za BIOS da ne lupaš bezveze, i nađi u BIOS boot options i tamo podesi koji će medij da boota prvi. To ti je to niš posebno .

a prijatelju sad znam,sto si mi rekao samo nisam znao, za taj  strucni naziv.u bit sve to ja znam i uc u bios i postavit.ali problem je kad sam digao windows 10,na drugi ssd,i  sad sto se tice boota.

on meni podigne windows10,ali kad hocu windows 7, ja opet moram u biosu namjesta boot. windows 7,hocu rec da sam prije windows 10,imao windows 8 i 7,ali kod boota i podizanje sustava

imao sam windowse jedne ispod drugog,i kliknem ili izbiram koji hocu sustav da koristim,i tako mi se windowsi podignu.a ovo moram u bioos non stop.....

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Mogao si tako reći. To ti je dualboot , to rješavaš sa EasyBCD. Bios rabiš samo kad instaliravaš OS.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
djigibao kaže...
fight kaže...
djigibao kaže...

1. KLIK

2. KLIK

no dobro nije me toliko ni zanimao windows n,mene je vise zanimalo ,ovo sljedece,a to je dali se u windowsima 10 more gasit update.

a sljedece me zanimalo kako da uradim taj clean install, na windowsima koje sam skinuo s mediacreation tool....

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Update se gasi preko gpedit.msc. A za clean install uđeš u BIOS i postaviš odakle boota, ako si narezao na USB onda biraš USB prvi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Windows 10 - općenito

Danas mi se instalirao neki veći windows update. Kaj su novog ubacili?

SVEMOGUĆI
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Danas je Patch Tuesday.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Dobro da nije petak ili subota, pa da netko updateu ne pripiše masonsko religijska obilježja..

2 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...
Dobro da nije petak ili subota, pa da netko updateu ne pripiše masonsko religijska obilježja..

- to je dokaz! (prikrivaju se najudaljenijim danom..) :)

svaka činjenica može biti dokaz kad to želimo..

npr, ako tri dana ne pališ PC, tad će se updejtat u petak-na-subotu, pa ti vidi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
Kompatibilnost i podrška za starije dev programe 2006-2009 razdoblje koji su radili ok na visti/7.Imam par starijih simulatora koji su radili na win mileniumu a još su aktualni i poučni za upoznavanje rada nekih sustava(znam da mi je za njih jedino riješenje virtualka).Znači imam win7,koji me sluzi ok od 11 mjeseca 2009.E sad pogodnosti oko nadogradnje na win10.Što dobivam sa tim ukratko?Zašto bi obavio nadogradnju,i osim obvious špijuniranja koje su druge mane desetke?Kakve su pogodnosti sto se tiče vulcan/dx12 64bit naslova u performansama u odnosu na iste koji se trenutno vrte na dx11 na sedmici?.Imam tonu osobnih podataka,licenci programa i materijala sa faksa/posla i ostalog koje bih morao prebaciti na desetku..Znači nije samo pitanje clean instalacije nego i da provučem sve sa sedmice na desetku.I jedna stvar vrtim na lenovu 1920x1200 resi,desktop i naviknut sam na raspored ikona ovakav kakav je trenutno, mogu li isti prebaciti zadržat na desetki,ako ista ne nudi,onda neki freeware/shareware program koji nudi prebačaj desktopa.Eto to su od mene upiti ukratko.

Ako se nađe koja dobra duša sa 5-6 minuta slobodnog vremena da mi pojasni moje nedoumice bih bih zahvalan, a počastio bih pivom/ćevapima usput.

Zahvaljujem!

PS. Molim ihusha da filozofski ne interpretira moja pitanja, posto sam lurkao linux temu 5-6 godina,neugodno je za oči...
Fortuna Audaces Iuvat

0 0 hvala 1
17 godina
Ako vec imas virtualku i znas se njome sluzit zasto ne bi isprobao za pocetak Win 10 na njoj?
16 godina

Windows 10 Insider Preview Build 14316 is live for Fast Ring.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
Windows 10 - općenito

Do kad traje besplatno dijeljenje Win10 od MS? Negdje davno sam zapamtio da završava u ovom mjesecu?

Ja koristim Win7pirat i sad su mi ponudili nadogradnju, tako da mi je to nešto čudno kako nude baš sad kad uskoro završava ako sam u pravu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
walentkane kaže...

Do kad traje besplatno dijeljenje Win10 od MS? Negdje davno sam zapamtio da završava u ovom mjesecu?

Ja koristim Win7pirat i sad su mi ponudili nadogradnju, tako da mi je to nešto čudno kako nude baš sad kad uskoro završava ako sam u pravu?

29.7. Yoghurt izdanja ne dolaze u obzir.

15 godina
walentkane kaže...

Na Kinguinu imas win10 pro oem za nekih 26 eura..ja sam aktivirao sebi bez problema zasad..

http://www.kinguin.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A taman sam jučer napravio refresh 14295 insider builda (nešto su Nvidia driveri poludili zajedno sa Cibox LT-19S monitorom i rezom)... Ništa onda, skidanje ovog novog ide kasnije...

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
Zašto proces svchost.exe(netsvcs) luduje,radi ogroman net promet do maksimuma prema ip adresi akamaia te Level 3 Communicationsa,da ga moram gasiti u resource monitoru prisilno 5-6~ puta samo da bih mogao ovo istipkati na forum i poslati(firefox).Kako se gasi ovaj shit?
Fortuna Audaces Iuvat

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mda, koji je ovo Bog?Sada mi ne radi windows ikona,search ikona,task manager izbacuje error kad se pokreće,ne radi niti jedna ikona na taskbaru u donjem desnom kutu.Naravno kad sam preko Resource Monitora ugasio gore navedeni proces?Može li mi netko pomoći,jer se inače vraćam na windows 7...
Update su svi izvršeni,windowsi su zadnji build iz drugog mjeseca.
Fortuna Audaces Iuvat
16 godina
Lucius Aelius C. kaže...
mda, koji je ovo Bog?Sada mi ne radi windows ikona,search ikona,task manager izbacuje error kad se pokreće,ne radi niti jedna ikona na taskbaru u donjem desnom kutu.Naravno kad sam preko Resource Monitora ugasio gore navedeni proces?Može li mi netko pomoći,jer se inače vraćam na windows 7...
Update su svi izvršeni,windowsi su zadnji build iz drugog mjeseca.

Naravno da ti ne radi, kada Svchost nije samo jedan proces, nego "krovni proces" za njih desetak, i svi su kritično bitni za rad sistema:

A samo si trebao kliknuti na njega i pogledati.

Ništa, restart i drugi put prije prčkanja prvo otvori Services.msc i gasi servise jedan po jedan, nakon što prvo pročitaš koji što radi i koji drugi servisi ovise o njemu!

Akamai i Level 3 Communications nema u Windows core procesima, dakle, radi se vjerojatno o third party softwareu ili servisima nekih drivera.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 14:27 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pitanje kad stavim na hrvatsku keyboard zakaj mi je ovo na hrvatskom makar je win instaliran na eng i sve ostalo je na eng? kak da vratim start menu na engleski a da i dalje keyboard ostane hrvatski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje kad stavim na hrvatsku keyboard zakaj mi je ovo na hrvatskom makar je win instaliran na eng i sve ostalo je na eng? kak da vratim start menu na engleski a da i dalje keyboard ostane hrvatski?

Stavi regiju na Englesku ili Ameriku

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice