Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.493
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
Nije to paranoja. Nemam potrebe za tim.
Pogotovo za onom sinkronizacijom dva (ili vise) PC-a.
Namjestim sve stvari na PC-u onda idem na laptop (koji je 20x losiji) i pa mi pokupi postavke od PC-a i obratno.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - općenito

mogućnost ODa ili defaultno-expresno forsiranje nisu iste stvari.

kao izbor je ok. Meni nepotrebno-nepoželjno.

podsjetnik na free GB i promjene, problem kad MS odluči naplaćivati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito
But how do it know - The basic principles of computers for everyone

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima!
...e ovako imam par pitanja, pomoc itd...uzeo sam jucer Acer Aspire Nitro...prvi laptop bez OS-a..mislio sam super to je to...nije tesko naravno no zaje*ava me jedna stvar...nisam htio kod nas uzimati windowse jer mi je puno love itd..kupio sam kljuc preko kinguin stranice...win 10 pro OEM...skinio windows creation tools...krenila instalacija napravio i sve no ne mogu aktivirati...idemo dalje...pri instalaciji mi nigdje ne nudi win 10 pro...samo win 10,win 10 N, win KN i win single language..javio se toj stranici da im ne valja kljuc kazu valja neka pitam tj provjerim kluc na ms supportu..javio se ja ms-u kazu kljuc je ispravan i ne iskoristen..sve ok...u razgovoru s njima sam skuzio da se preko creation toola ne moze skinuti pro verzija...sta da radim jbt 😆 ..nasao sam neki iso WIN 10 pro N...probao aktivirati i nece...na kraju sam puknio kms aktivator i aktivirao ga...ali...to me ždere...vec kad sam kupio kljuc i volim da bude sve po ps-u (osim same kupovine windowsa kod nas 😂 ) te da mi se za mjesec dana ne srusi itd...ne mogu nigdje naci original cisti butabilni ISO win pro da mogu pukniti taj kljuc i da je sve ok..ne zelim tudje kojekakve buildove itd..znaci htio bih win kao da je predinstaliran ili kao da sam ga kupio u trgovini naravno aktiviran sa mojim kljucem koji ce uredno raditi update itd...sta da radim?
Puno puno hvala!
Igor

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kakav je vama win 10 što se gaminga tiče ? Trenutno imam win7,da li daje neki znatni veći porast fpsa ?

0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

Poanta?

BTW, jedna opaska, pošto na linku baš i nemaju najtočnije informacije:

"Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education, Windows 10 Mobile Enterprise, and IoT Core editions can select Security –no other edition can"

- ustvari, i na "običnoj" Pro verziji se može postaviti i "level 0" zvan Security!

Vjerojatno je isto moguće i na Home verziji, ali samo kroz Registry (pošto nema GPO).

Neka netko sa Home verzijom proba, ovdje su upute:

Use Registry Editor to manually set the registry level on each device in your organization, or write a script to edit the registry.

If a management policy already exists (from Group Policy, MDM, or Windows Provisioning), it will override this registry setting.

1. Open Registry Editor, and go to HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\DataCollection.
  2. Right-click DataCollection, click New, and then click DWORD (32-bit) Value.
  3. Type AllowTelemetry, and then press ENTER.
  4. Double-click AllowTelemetry and set the value to one of the following levels, and the click OK.

0. This setting maps to the Security level.
                 1. This setting maps to the Basic level.
                 2. This setting maps to the Enhanced level
                 3. This setting maps to the Full level.
  5. Click File > Export, and then save the file as a .reg file, such as C:\AllowTelemetry.reg. You can run this file from a script on each device in your organization.

Više o svemu tome, koga zanima: Configure telemetry and other settings in your organization

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 21:00 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
hrvooje kaže...

Poanta?

Poanta informacija. Čemu obrambeni gard odmah?

13 godina
neaktivan
Critical process died
BSOD
Pomoc?
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

Ničemu. Svatko koga to zanima, može naći odavno sve o tome.

Čak smo već i stavljali linkove, ali naravno, tko bi vjerovao zločestom M$-u.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
hrvooje kaže...

Ničemu. Svatko koga to zanima, može naći odavno sve o tome.

Čak smo već i stavljali linkove, ali naravno, tko bi vjerovao zločestom M$-u.

Tekst je updatean od neki dan od strane Microsofta.

Ako ćemo tako gledati, svakoga koga bilo što zanima na ovoj temi može naći sve o tome drugdje. 

16 godina
hrvooje kaže...

Ako ćemo tako gledati, svakoga koga bilo što zanima na ovoj temi može naći sve o tome drugdje. 

Naravno da može, čak štoviše. I mnogo opširnije i bolje objašnjeno. I takvima ne trebaju alu kapice za zaštitu.

16 godina
kizo2703 kaže...

* * * 

* * * I takvima ne trebaju alu kapice za zaštitu. * * *

Smislio sam naziv za takve: "Alukapičari", iz jedne druge teme, tako da znate da imam (c) nad tim nazivom   

Iskustva (konačno) sa Upgradeovanim (sa 7) Windowsom 10 (dakle prvi put pišem sa non-Insajderskoj verziji):

Pritner ponovo ne radi, osim toga sve pet. A printer mi je sve. Enterpise klase. Napominjem: u 10240 radio je (Inder verziji) a u 10586 ne radi.

U PCI ECP Paraller Port (LPT1) Properies u Eventsu stoji:

Device PCI\VEN_9710&DEV_9865&SUBSYS_2000A000&REV_00\4&2966ab86&0&1AA4 requires further installation.

U međeuvremenu, dok piše, ovaj tekst proradio je printer. (pisao sam tekst i evo što sam čačkao opisat ću dalje): desilo se obrat situacije, u Port Settings ovog gore PCI ECP Paraller Port (LPT1) na kojem je štampač ostavio sam srednju opciju (Never use an interupt) ali sam uključio kvačicu na "Enable legacy Plug and Play detection" na LPT1 portu gdje je printer zakačen.

Evo i slike:

Uređivano: Probat ću (sada nemam vremena) na Insajderskoj verziji nešto slično "iskemijat" samo me zanima ima li tko kakvu preporuku za očistiti drivere ali ono kao da nikada nisu postojali.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 23:18 (Envy).
13 godina
neaktivan
Netko
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 4:11 (Dmilasin).
16 godina
Windows 10 - općenito

da ne trazim sad po netu, imam problem da kad izadem van iz igrica bilo CS GO ili GTA V uvijek mi defaultno razbaca ikone umjesto da stoje onako kako sam ih ja postavio na desktopu. jel netko imao slican problem i rijesio ga? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

da ne trazim sad po netu, imam problem da kad izadem van iz igrica bilo CS GO ili GTA V uvijek mi defaultno razbaca ikone umjesto da stoje onako kako sam ih ja postavio na desktopu. jel netko imao slican problem i rijesio ga? 

Mozda imas ukljuceno Auto arrange icons?

ZOTAC: Its Time to Play.
17 godina
Windows 10 - općenito

Vijesti s Bug Online  

Microsoft počeo s uklanjanjem Control Panela iz Windowsa 10

Početkom listopada prošle godine pisali smo o Microsoftovoj odluci da Control Panel pošalje u mirovinu te ga u potpunosti zamijeni sa Settingsom kojeg smo upoznali s Windowsima 8.

Ovih dana je taj proces i službeno otpočeo.

Naime, fast ring korisnici Microsoftovog Windows Insider programa primijetili su kako su pojedine stavke iz Control Panela u 14271 buildu Windowsa 10 prebačene u Settings.

Točnije radi se o pojedinim postavkama vezano uz podešavanje Taskbara i Command Prompta.

Nastavak...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 23:33 (djigibao).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
DmL kaže...
Blade18 kaže...

Mozda imas ukljuceno Auto arrange icons?

ei, nije to uključeno, gledao sam po netu, puno ljudi ima isti problem, nisam ga pokušavao još riješiti, ali može se nekako preko registrya. 

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ne znam zasto ali na w10 mi slabo rai ctrl alt delete funckija. Kad mi se neka igra zbrejka skoro pa nikako ne prihvati end task.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 15:26 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja nemam tih problema.
Za prisilno ugasit program u kojem se nalazis mozes iskoristit i ALT+F4
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

znaci ovako kupljen novi laptop reko idem odma windows 10 instalirat i sve ok skinem par igrica nece mi nista radit kako treba, i ocu windows 7 sad instalirati ali neznam kako, molim vas da netko pomogne cuo sam da bi mozda morao mjenjat nesto u biosu ali neznam kako i sta

0 0 hvala 0
16 godina
IKKKKKKK kaže...

znaci ovako kupljen novi laptop reko idem odma windows 10 instalirat i sve ok skinem par igrica nece mi nista radit kako treba, i ocu windows 7 sad instalirati ali neznam kako, molim vas da netko pomogne cuo sam da bi mozda morao mjenjat nesto u biosu ali neznam kako i sta

Kak si instaliral Desetku?! E, pa na isti način se instalira i Sedmica.

S obzirom na to da samo znamo da je u pitanju "laptop", jedina pomoć ti može doći po duhu svetome.

drakula789 kaže...
Netko

Dmp file i tema BSOD - što, zašto i kako. Ili, za "samopomoć" BlueScreenView.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 17:32 (kizo2703).
17 godina
Windows 10 - općenito

Novi update:

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 21:20 (djigibao).
Moj PC  
3 0 hvala 5
16 godina
djigibao kaže...

Novi update:

Da, build .122.

Know your world.
15 godina
Windows 10 - općenito

Na 3 kompa su instalirani win 10. Na 2 kompa imam opciju Turn on/off password protected sharing a na trećem ne.

Pričam o opciji u control panel - Network and sharing center - advanced sharing center - all networks.

Zašto na trećem kompjuteru te opcije uopće nema?

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
escobar_ kaže...
djigibao kaže...

Novi update:

Da, build .122.

Je li update tražio samo restart računara ili cijelu proceduru instaliranja Windowsa?

12 godina

Samo restart.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
odjavljen
Error code: 0xC004C003

danas nanovo instalirao Windows 10 i upisao svoj hotmail account, bio sam u insider programu, i time bi se obično aktivirao.

Više puta sam reinstalirao prije na ovom PC-u i sve bilo OK, a danas nije se aktivirao i dobio ovaj error: activation server determined the specified product key has been blocked blocked???

Nekidan sam napravio update to latest Windows 10 version 1511, 10586 jeli zbog toga? I stavio sam danas drugi hdd ima li to veze?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sta mi nitko ne moze pomoc oko ovog critical process died?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...
* * *

Je li update tražio samo restart računara ili cijelu proceduru instaliranja Windowsa?

nicky.sl kaže...

Samo restart.

Pitam jer onda nije pravi (novi) Build (verzija je ista, iza tačke .122 ide podverzija) mada je bio u Insideru slučaj kada je podverzija zahtjevala kompletnu instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 0:25 (Envy).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice