Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.889.370
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Re: Windows 10 - općenito

Pojma nemam još mi nije zatribalo pa nisam ni tražija rješenje. Obično zazirem od takvih sumnjivih datoteka.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

-čudnovati desni klik, unlock .. jer sve skinuto s mreže dobije attribut 'sumnjivo' .. + tko zna što je još od postavki AVa, loadera itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-čudnovati desni klik, unlock .. jer sve skinuto s mreže dobije attribut 'sumnjivo' .. + tko zna što je još od postavki AVa, loadera itd.

1. Desni klik unlock...

2. Internet svojstva - sigurnost - internet - prilagođena razina - razno - pokretanje aplikacija i nesigurnih datoteka - omogući

3. Internet svojstva - sigurnost - ograničena mjesta - razno - pokretanje aplikacija i nesiugrnih datoteka - omogući

Poslije kad to sve instaliraš ugasiš to sve što si upali.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 14:48 (R36).
16 godina

.. 1. eliminira potrebu za 2.

3. je stvar AV postavki .. (i sadržaja ako nisu origigi, certificirani, crackovi itd..)

+ to često 'zbuni' juzere, npr installacija drivera, koju OS jednostavno ignorira i ne instalira (portebno safemod F7...)

Previše sitnih detalja, koje juzer zapravo po mišljenju MSa(PRa) ni ne treba znati. (+ tema problemi.. gdje de tad pljucne w10 i hvali w7 gdje je sve radilo..).

Retoričko, dali to treba objašnjavati juzeru? Možda ne... jer on klika 'next'.. nasuprot onom koji zna ili želi naučiti, pa i kad skrši sys, popravit, .. ponekd im ne treba dati skalpel u ruke, ponekad im ga treba oduzeti..

:)

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. 1. eliminira potrebu za 2.

3. je stvar AV postavki .. (i sadržaja ako nisu origigi, certificirani, crackovi itd..)

+ to često 'zbuni' juzere, npr installacija drivera, koju OS jednostavno ignorira i ne instalira (portebno safemod F7...)

Previše sitnih detalja, koje juzer zapravo po mišljenju MSa(PRa) ni ne treba znati. (+ tema problemi.. gdje de tad pljucne w10 i hvali w7 gdje je sve radilo..).

Retoričko, dali to treba objašnjavati juzeru? Možda ne... jer on klika 'next'.. nasuprot onom koji zna ili želi naučiti, pa i kad skrši sys, popravit, .. ponekd im ne treba dati skalpel u ruke, ponekad im ga treba oduzeti..

:)

1 ne elimira potrebu za 2.

13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi, planiram napravit upgrade na Windows 10 Home.

kratko pitanje, jel ima ikakve druge razlike između Home i Pro verzije (osim naravno što nemam onaj bitlocker, Remote desktop i ostale stvari koje mi ne trebaju) ?

Negdje sam pročitao da u Home verziji nije moguće isključiti ono automatsko skidanje drivera od strane windowsa, je li to točno ?

Jel se da ugasiti ona telemetrija ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 2:49 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...

tad je problem u tebi (ozbiljno..).

edit: nešto fali pa .. if-then blok

ako je ispravan, imaju pravo, ti krivo.

ako je neispravan, kako prihvatiš odgovor, ispravan? ono, upališ i kažeš joj, vidi ne radi, ispravn je.. i tako 3x? Opet tvoj krivo.

Tražiš demonstraciju, dokaz..

pa i zamijenu ili povrat.

ili ne tražiš objašnjenje, demonstraciju? Tvoj krivo.

itd.

klasične booleove operacije and/or/not.. true/false, moraš eliminirati nepoznanice i biti u pravu, znati to.

Ma kako ti znaš da njegov krivo?!  

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Gdje je nestala opcija da mi datoteke s OneDrivea budu dostupne iako nemam veze s internetom? Taj OneDrive ima sve manje i manje opcija u zadnje vrijeme.

0 0 hvala 0
15 godina

neki dan presao na google drive. nudi ogranicenje brzine slanja i primanja i odaberes folder koji zelis na disku sa sinkronizaciju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 19:17 (Idealist).
14 godina
odjavljen
Ne hvala, da mi taj parcov kopa po fajlovima.
15 godina

nedaj Bože, Microsoft je etičan do srži. 

možeš li poduprijeti tvrdnju, zanima me...

13 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

kratko pitanje, jel ima ikakve druge razlike između Home i Pro verzije (osim naravno što nemam onaj bitlocker, Remote desktop i ostale stvari koje mi ne trebaju) ?

Negdje sam pročitao da u Home verziji nije moguće isključiti ono automatsko skidanje drivera od strane windowsa, je li to točno ?

moze ko odgovorit?

14 godina
odjavljen
Idealist kaže...

nedaj Bože, Microsoft je etičan do srži. 

možeš li poduprijeti tvrdnju, zanima me...

Ne. Ne volim Google. Mobitel mi je povezan automatski s ODom, kao i PC. Zanima me gdje je nestala ta opcija, prije je bila u postavkama a sad je nema.

15 godina

sad sam malo guglao... svi ti servisi imaju enkripcijske kljuceve kojima mogu vidjeti sto si stavio na njihove servere. jedni od onih koji ne vire u tvoje stvari su https://www.sync.com/

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ma svi su oni ista govna, samo drugačije upakirana.

1 0 hvala 0
16 godina
crankshaft kaže...
ihush kaže...

* * *

Obožavam kad netko razvije filozofiju umjesto kratkog i jasnog odgovora!

* * *

Koliko ja znam jezici se djele na govore, govori na dijalekte, dijalekti na nariječja (ili ova zadnja dva su obratna. pliz Arendelle nemoj me ispravljati ako sam pogriješio, stric mi je Prof Dr. ex-yu jezika, samo da ne bi dalje spamali temu)  a tebi predlžem da što prije počneš učiti iHushovo način govorenja jer što ga budeš prije savladao - tim više ćeš dosta toga naučiti.

Primjer on tvrdi da Windowsi 6.3 (8.1) su isti Windowsi kao 6.2 (7-ca). Ja kažem nije on kaže jest. Ja to popratim argumentima tipa ne može biti makarona koso sječena isto kao i špageta, on tvrdi da je to sve isto - pasta k'o pasta. E pa nije, ali mi se dobro razumijemo pa ti iskreno savjetujem da i ti počneš. Ionako smo 15 'iljada i 1 verziju ispred normalne 10.0 :P

Ja osobno ako ću ovdje da objavim nešto što baš muči neke korisnike objavim tako što se dobro napatim guglanjem a ne tek tako pitao da ti se servira odgovo. Bolje da si pitao da li je pametno to što ja želim, odgovor bi ti bio daleko korisniji nego gotov aplikativni odgovor.

Poanta po n-ti put:Mani te se 3rd party rješenja... kliko ti živ-bio treba aplikacija za maknuti (Vijesti, Finacsije, Kuhanje, Zdravlje.. u vrh glave 10) a da skidaš Windows 10 do kernela - ne bih ti preporučio, jer ako ti takav sa maknutim ovim defaultnim programima (jednostavno desni klik na kockicu pa na uninstall) windows 10 ne odgovara onda ti i 10-tka stvarno i ne treba jer ide...

Primjer: Instaliraj si TuneIn Radio aplikaciju pa slušaj što ti duša želi. Savjetujem ti 181.fm radio stanice kojih ima na stotine pa pa ćeš da vidiš da pozadinska Modern UI App i nije tako loša stvar.

16 godina
AngryBird kaže...
AngryBird kaže...

moze ko odgovorit?

A može li se malo guzica zagrijat pa preroviti stare postove ili search pa koju ključnu riječ "razlika", "home", "pro" i sl?

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions

AKo si možeš priuštiti nekud od DreamSpark licenci ova Education je ubjedljivo najbolja (mislim daj e to zamjena za Windows Embedded Industry Pro) i ako imaš volje da ti Windowsi služe za učenje nečega u informatici.

Za sve verzije to što pitaš je zajedničko - razlika je gore u tabiblici, naravno kao ćeš najjeftinije da prođeš a nemaš prostup DreamSparku onda ti je Home naisplativija.

9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Na Kinguin nadjoh win 10 pro za 19 eura ?Da li treba ici na pro ili na neku jacu verziju?

Da li se isplati kupiti posto i nisu neke pare ?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 22:21 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mackocicko2004 kaže...

Poz,da li se isplati kupiti win 10 Pro za 50 dolara?

Ima li negdje jeftinije ?

Teško pitanje. Moraš definisati "isplativost" i moraš definisati "Pro". Postavi anketu (samo editiraj post da ga ne spamamo dalje).

Kao da ja pitam isplati li se piti Heineken za 1,5 € za bocu od 0.33L?

Ima džaba na 180 (90+90) dana i to Windows 10 Enterpise Evaluation, pa ako ti nije mrsko opet odvojiš nekoliko sati i instairaš ponovo + sve prateće pgorame (što nikada nije bilo brže u povijesti Oprativnih Sustava) + obavezno pitaj na windows.store sajtu teticu da li je legalno to raditi iznova i iznova, jer sa istim acc sve postavke ti se vraćaju čak + imaš savjet da sve važno trpaš u OneDrive (pa i Save od igrica) pa ti kasnije samo legne preko noći sve što ti je važno.

Grrrrr: čitajte starije postove! Netko je već rekao 100 puta ovdje jesu li i koliko i dokle će takvi ključevi biti genuine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 22:24 (Envy).
9 godina
protjeran
Envy kaže...
mackocicko2004 kaže...

Poz,da li se isplati kupiti win 10 Pro za 50 dolara?

Ima li negdje jeftinije ?

Teško pitanje. Moraš definisati "isplativost" i moraš definisati "Pro". Postavi anketu (samo editiraj post da ga ne spamamo dalje).

Kao da ja pitam isplati li se piti Heineken za 1,5 € za bocu od 0.33L?

Ima džaba na 180 (90+90) dana i to Windows 10 Enterpise Evaluation, pa ako ti nije mrsko opet odvojiš nekoliko sati i instairaš ponovo + sve prateće pgorame (što nikada nije bilo brže u povijesti Oprativnih Sustava) + obavezno pitaj na windows.store sajtu teticu da li je legalno to raditi iznova i iznova, jer sa istim acc sve postavke ti se vraćaju čak + imaš savjet da sve važno trpaš u OneDrive (pa i Save od igrica) pa ti kasnije samo legne preko noći sve što ti je važno.

Ma kupio bih za 19 e nije frka,sad ima li jaca verzija od pro i ima li smisla  ici na nju ili jw pro dovoljna  ?

Kupim kljuc,ocu da instaliram cisto na formatiran disk ,odakle da skinem ISO pa da  napravim bootabilan USB ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 22:30 (mackocicko2004).
16 godina
mackocicko2004 kaže...
Envy kaže...
* * *

Ma kupio bih za 19 e nije frka,sad ima li jaca verzija od pro i ima li smisla  ici na nju ili jw pro dovoljna  ?

4 posta iznad ovoga kojeg pišem - upravo sam prije pola sata dao link na vezije i šta sve koja ima.

Dakle ima "jača" verzija od pro a da li se isplati je if-else uslov.. + nemaš ju niti u OEM niti u Retail izdanju.

Gledam ti MOJ PC jako dobro si složio tu konfiguraciju, samo ne znam koji će ti đavo ta grafička kada HD530 unutar Skylake već je i dovoljno jaka što mi kristalna kuga kaže da si gamer u tom slučaju niti Pro ti ne treba - Home je dovoljan. Aili dalje ide još jedan if-else (sorry ako griješim ipak sam usko specjailiziran za Networking) uslov tj. ako namjervaš da se baviš pravim učenjem dot-net pe-ha-pe, virtualizacijom, cloudom, IoT, IoE. i sl. zanimanjima koje će u budućonsti (neka već sada) donijeti ti bruku para + ho'š windows za ponijeti u džep Enerprise ti dođe kao isplatna investicija čak i da origigi u LTSB verziju uzmeš - povratna investricija je strostruka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 22:40 (Envy).
9 godina
protjeran
Envy kaže...
mackocicko2004 kaže...
Envy kaže...
* * *

4 posta iznad ovoga kojeg pišem - upravo sam prije pola sata dao link na vezije i šta sve koja ima.

Dakle ima "jača" verzija od pro a da li se isplati je if-else uslov.. + nemaš ju niti u OEM niti u Retail izdanju.

Gledam ti MOJ PC jako dobro si složio tu konfiguraciju, samo ne znam koji će ti đavo ta grafička kada HD530 unutar Skylake već je i dovoljno jaka što mi kristalna kuga kaže da si gamer u tom slučaju niti Pro ti ne treba - Home je dovoljan. Aili dalje ide još jedan if-else (sorry ako griješim ipak sam usko specjailiziran za Networking) uslov tj. ako namjervaš da se baviš pravim učenjem dot-net pe-ha-pe, virtualizacijom, cloudom, IoT, IoE. i sl. zanimanjima koje će u budućonsti (neka već sada) donijeti ti bruku para + ho'š windows za ponijeti u džep Enerprise ti dođe kao isplatna investicija čak i da origigi u LTSB verziju uzmeš - povratna investricija je strostruka.

Ma ja ni novine ne mogu da citam,kakvo ucenje u ovim godinama ! :)

Volim da komp. brzo radi ,to je sve ,djeca igraju igrice,doduse i ja ponekad.

Sto se tice HD 530 i nije neka grafika ,doduse Fifu16 tera bez problema ali vec Far Cry 3 jedva !

Danas sam ubacio SSD disk,tada je sve sjelo,sa obicnim HDD komp. je bio preskupa kanta ! :)

Sutra cu da vidim za Pro verziju,doduse OEM ,ako je stvarno oko19 e onda je dzaba da se ne lazemo !Mada mi je win 7 64 bit sasvim dovoljan ! :)

Jedino bih volio da probam Win 10 koji nije nadogradnja ,vec instaliran na cist SSD ! :)

P.S. Sta ono bi OEM a sta Retail ?Valda sa retail mozes da radis sta hoces a OEM je vezan za hardver ili grijesim ?!

Ili OEM idi uz nov racunar ?! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 22:58 (mackocicko2004).
16 godina
mackocicko2004 kaže...
Envy kaže...
* * *

* * *

P.S. Sta ono bi OEM a sta Retail ?Valda sa retail mozes da radis sta hoces a OEM je vezan za hardver ili grijesim ?!

U kojim crnim godinama? OEM za matičnu je vezan, a Retail za DVD-ROM.

BTW: već sam ti dao rješenje. Imašpotpuo leglano da isprobaš najbolju verziju 10-tke (Enterprise Evaluation) na pola godine, ako ti to nije dovoljno da vidiš kakav je to OS onda ne znam šta bi moglo da ti bude dovoljno. Rado bih o HD530 ali ide u debeli offtopic... dakle...

Za večeras dosta, zatvaramo radnju. L.p.

15 godina
Windows 10 - općenito

Danas ujutro upalim PC i primjetim da na izborniku od desnog klika mi je nestala mogućnost NEW i switchable graphic, dali zna netko kako to vratit? 

Probao sam sfc/scannow nije rijesen problem.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Envy kaže...
mackocicko2004 kaže...
Envy kaže...
* * *

* * *

U kojim crnim godinama? OEM za matičnu je vezan, a Retail za DVD-ROM.

BTW: već sam ti dao rješenje. Imašpotpuo leglano da isprobaš najbolju verziju 10-tke (Enterprise Evaluation) na pola godine, ako ti to nije dovoljno da vidiš kakav je to OS onda ne znam šta bi moglo da ti bude dovoljno. Rado bih o HD530 ali ide u debeli offtopic... dakle...

Za večeras dosta, zatvaramo radnju. L.p.

Ako moze jos neko da  mi razjasni par stvari !

2-3 puta sam na novom kompu izvrsio upgrade aktivnog win 7 na win 10 !Posto tada nisma imao

SS Disk u kompu nije mi se svidio i vratio sam se na win 7.

Pitanje sad glasi : Da li ce sad kad izvrsim clean install win 10 na formatiran SSD isti biti aktivan i do kada?

Da li MS " zapamti "podateke o hardveru pa " prepozna " racunar posto je disk formatiran a predhodno sam

izvrsio upgrade aktivnog win 7 vise puta na tom racunaru ?

Da li moram da clean install pokrenem kad je win 10 na racunaru (upgrade) ili moze i dok je win 7 ?

Naravno ide ono boot from USB ! da ne bude zabune

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 9:11 (mackocicko2004).
12 godina
neaktivan

Ako moze jos neko da  mi razjasni par stvari !

2-3 puta sam na novom kompu izvrsio upgrade aktivnog win 7 na win 10 !Posto tada nisma imao

SS Disk u kompu nije mi se svidio i vratio sam se na win 7.

Pitanje sad glasi : Da li ce sad kad izvrsim clean install win 10 na formatiran SSD isti biti aktivan i do kada?

Da li MS " zapamti "podateke o hardveru pa " prepozna " racunar posto je disk formatiran a predhodno sam

izvrsio upgrade aktivnog win 7 vise puta na tom racunaru ?

Da li moram da clean install pokrenem kad je win 10 na racunaru (upgrade) ili moze i dok je win 7 ?

Naravno ide ono boot from USB ! da ne bude zabune

Kada imas jednom aktivne windowse 10 onda mozes napraviti clean install koliko puta hoces. MS prati sav hardware te dozvoljava manje nadogradnje a disk tu spada(vrijedi za OEM).

Dok Retail licenca dozvoljava prelazak na potpuno novo racunalo. 

Posto si imao aktivne W10 samo stavi SSD i bootaj sa USB-a. Kada te pita prilikom instalacije za licencu samo skip-aj. Nakon instalacije budi online i dodijeliti ce ti se tvoja licenca. E sad, neki su imali problema sa novim SSD-om pa su prvo morali odspojiti stari disk prije instalacije pa ga naknadno spojiti. 

9 godina
protjeran
Mark666 kaže...

Kada imas jednom aktivne windowse 10 onda mozes napraviti clean install koliko puta hoces. MS prati sav hardware te dozvoljava manje nadogradnje a disk tu spada(vrijedi za OEM).

Dok Retail licenca dozvoljava prelazak na potpuno novo racunalo. 

Posto si imao aktivne W10 samo stavi SSD i bootaj sa USB-a. Kada te pita prilikom instalacije za licencu samo skip-aj. Nakon instalacije budi online i dodijeliti ce ti se tvoja licenca. E sad, neki su imali problema sa novim SSD-om pa su prvo morali odspojiti stari disk prije instalacije pa ga naknadno spojiti. 

Hvala ,probam danas !Ubacio sam Graficku i SSD,znaci moracu prvo upgrade pa onda clean ! hahhahah

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 12:02 (mackocicko2004).
16 godina

.. + uvijek postojoji mogućnost baniranja licence. Kad se višestruko pojavi isti ID+key.. unutar nekoliko dana, MS je blag, ali čuva svoje interese.

ak se to desi, aktivacija preko telefona MS-0800...

-key/ID ne smije biti na dva računala u isto vrijeme, postoji i neki (tajni) algoritam.. npr 3-4.. aktivacije/reaktivacije unutar par dana. Slično kao pin na bankomatu.

dok se sve 'isprobava', može i bez aktivacije.. bez interneta, stariji win ima nekoliko dana, noviji svaki sat..

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Da li je netko koristio windows 10 media creation tool za uefi instalaciju? Kad preko toga napravim usb, izbacuje mi da nema bootabilnog uređaja. Trenutno imam legacy biose, pa bi htio prebaciti na uefi. 

0 0 hvala 0
16 godina
Kukec kaže...

Da li je netko koristio windows 10 media creation tool za uefi instalaciju? Kad preko toga napravim usb, izbacuje mi da nema bootabilnog uređaja. Trenutno imam legacy biose, pa bi htio prebaciti na uefi. 

Nisi baš jasan!Nema veze IEFI / Legacy BIOS sa Bootablnim USB / DVD-om. Ja upravo skidam ISO sa tim Meda Creation alatkom, (po 5-ti put, sada želim da vidim koju verziju će da skine) kasnije ga ili zaprži (moja preporuka) ili sa onim drugom toolom Windows 7 USB DVD Download Tool napravi bootabilni USB. To je druga opcija (skini ISO za drugi računar) a za prvu što kako i što pita (kada je uprade u pitanju) nemamm pojma jer sam u Insider taboru pa tu ne bih niša mijenjao.

Hint: kada bootaš sa USB-a treba u određenom trenutku izvaditi USB jer će ti intalacija ući u Loop petlju, tu je majka svih za*eba + USB-ovi su nekako meni čine nestabilnih (Iskusvo: 10 različitih USB-ova na 100 PC-ova), za sada mi je DVD medij, otac, i mater svih instalacija. Ali to sam već jednom rekao.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice