Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.901.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - općenito

dupli post*

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 18:46 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Uletio sam u Slow Insider al do sada nisam nikakav update dobio. Zašto?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Dex.pwn kaže...

... Zašto?

Eh, ko zna .... KLIK

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
Colossus7 kaže...

Kizo (ili bilo tko ako zna) jel ima neki način kada se budu ubuduće instalirali ovi novi buildovi i fičeri,  ako se na OSu prije toga ručno npr. preko powershella  odinstaliraju neki određeni Win Appsi koji korisniku nisu potrebni, kada Win update instalira novi build da ne reinstalira opet sve Win appse nanovo i ne resetira mnoge postavke od korisnika?

Kod svakog novog upgradea, reinstaliraju se svi built in appsi i resetiraju se sve postavke na "system default".

Protiv toga nema lijeka.

Jedini lijek za brže vraćanje tvojih postavki za Registry je da si složiš sve u jedan .reg file, ali i tu opet može biti problema, ako u MS-u odluče promjeniti security postavke pojedinih registry sektora, kao što se to dogodilo (nekoliko puta!) kod različitih Insider buildova u ovih godinu i nešto.

Za ostale postavke u GPO-u i drugdje, yebiga, opet sve iznova.

Zato i pitam jer nisam nigdje uspio naći neki workaround za tu gigantsku glupost.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
16 godina
Colossus7 kaže...
kizo2703 kaže...
..

Za ostale postavke u GPO-u i drugdje, yebiga, opet sve iznova.

Zato i pitam jer nisam nigdje uspio naći neki workaround za tu gigantsku glupost.

- ne žuriti s w10... klasično pravilo da tek nakon cca godine RTMa ide novi OS za poslovnjake, juzere s 8-8.1 dok w7 ugl optimalnije ostaviti još 2-5godina. Jedini razlog za nešto prije može biti MSov freeupgrade koji traje do idućeg ljeta ukoliko je takva licenca (da se do tad mora iskoristiti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Windows 10 - općenito

Mi moze netko obijasnit sta je ovo na slikama??!

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ne žuriti s w10... klasično pravilo da tek nakon cca godine RTMa ide novi OS za poslovnjake, juzere s 8-8.1 dok w7 ugl optimalnije ostaviti još 2-5godina. Jedini razlog za nešto prije može biti MSov freeupgrade koji traje do idućeg ljeta ukoliko je takva licenca (da se do tad mora iskoristiti).

Pa, na Sedmici, kad je došao SP1, morao sam ponovno namještati sve svoje postavke u Registru, GPO, morao sam ponovno složiti Homegroup.

Slično je bilo i na Osmici kod izlaska 8.1, samo je tu nešto pomogao MS account, sa spremljenim postavkama sistema i nekih programa.

Po tvojem, ajmo čekat pet godina da sve poslože, taman će onda bit kak treba?!   LOL

lmutak kaže...

Mi moze netko obijasnit sta je ovo na slikama??!

Recovery particija (kao što ti i piše!) sa nekog od prethodnih Insider buildova (mislim da se pojavila u 10532 buildu, ali nemoj me uzimat za riječ).

Uglavnom, kod clean installa 10586 je više nema.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 21:53 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Pa, na Sedmici, kad je došao SP1, morao sam poonvno namještati sve svoje postavke u Registru, GPO, morao sam ponovno ..

da, SP .. a ovo je postalo 'tjedni' wave. Treba čekati zavjetrinu ili klikati x-puta.. nemam volje na poslovnima, (osim kod okuugodnih ženki... al to nema veze s Win).

16 godina
Windows 10 - općenito

Doma desetku vrtim samo na virtualkama, a firma-domena klasika xp,win7,win 8.1.

Ali zanima me čisto da li će ovo ovako MS raditi svaki put kad izbaci  novi build :)

Što se desetke tiče, jedinu verziju koja bi imala prolazak kod mene u poslovnim okruzenjima da sam ja Direktor Svemira bila bi Enterprise LTSB verzija, evo baš stavio neki dan u VMu, OS leti nema niti jedan instaliran MS bloatware apps out of the box, čak niti Edge browser, leti ko avion, i izgleda vrlo stabilno. Svidja mi se i način na koji su odlučili obavljati patch deployment na njih, znači ono samo selektirano i u inkrementalima nakon što se ispeglaju problemi, što hush kaze kad se slegne prašina.

GPO lako sredi sve kad se refresha, ali recimo za okruzenja di admin nema Enterprise verzije ( i to LTSB) i nema domenu nego neku običnu mrežu-workgroup sa nekim file serverićima i slično, svaki put će morati štimati sve isponova na svakom računalu pojedinačno nakon sto MS izbaci novi build.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Meni sve super radi, jedino troši bateriju nenormalno. Čak 2 sata manje imam nego na 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Meni sve super radi, jedino troši bateriju nenormalno. Čak 2 sata manje imam nego na 8.1.

meni baterija traje 6 sati duže.. (pa i tjedan). Ugašen možda i mjesec..

-koliko god neki OS bio dobar-loš (powermanagment), takva razlika je nemoguća (bez nekog drugog objašnjenja). Npr w10 i updateovi i sl.

13 godina
Windows 10 - općenito

Otkad sam instalirao spybot anti-beacon, veliko poboljsanje pogotovo kad sam jos onaj host neki pobrisao. Pratio sam tutorial od barnacules sa youtubea, mogu reci windowsi se podignu u cistih 5 sec. Bez SSD-a.

Jos samo key trebam kupiti, dali netko zna pouzdanog preoprodavaca, nebih htio vise od 30-40 dolara platiti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Imam ja key....

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 0:35 (galinjo24).
17 godina
Colossus7 kaže...

Doma desetku vrtim samo na virtualkama, a firma-domena klasika xp,win7,win 8.1.

Ali zanima me čisto da li će ovo ovako MS raditi svaki put kad izbaci  novi build :)

Što se desetke tiče, jedinu verziju koja bi imala prolazak kod mene u poslovnim okruzenjima da sam ja Direktor Svemira bila bi Enterprise LTSB verzija, evo baš stavio neki dan u VMu, OS leti nema niti jedan instaliran MS bloatware apps out of the box, čak niti Edge browser, leti ko avion, i izgleda vrlo stabilno. Svidja mi se i način na koji su odlučili obavljati patch deployment na njih, znači ono samo selektirano i u inkrementalima nakon što se ispeglaju problemi, što hush kaze kad se slegne prašina.

GPO lako sredi sve kad se refresha, ali recimo za okruzenja di admin nema Enterprise verzije ( i to LTSB) i nema domenu nego neku običnu mrežu-workgroup sa nekim file serverićima i slično, svaki put će morati štimati sve isponova na svakom računalu pojedinačno nakon sto MS izbaci novi build.

da to i mene zanima, i jakose nadam da nebude, jer su nekaj pričaliupdejti bez restarta i naglo zašutili o tome, volio bi da to tolko ispeglaju da iz bilda u bild ni nrmoraš restart radit nego sam osjetiš neku promjenu bilo to u performansam izgledu ili nečem trečem, al opet to su prozori, a oni su krkhi :)

iskreno nisam pratio enerprise verzije, jer mi nije potrebna, al ova LTSB me zainteresirala, vjerojatno je to ono o čem sam gore piso, baš ju idem proučit malo.

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
14 godina
Windows 10 - općenito

Dal je netko isprobao (odnosno dal koristi) Driver Booster na Windowsima 10?
Te isto tako dal će svrsi poslužiti free inačica ili je bolja paid?

Hvala na svakom odgovoru....

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

Nikad nisam instalirao takva sranja...kloni se toga..samo ce ti zeznit win..nemaš potrebe za tim

13 godina
Windows 10 - općenito

Hvala kolegi galinjo24, prodao mi je win10 pro 64bit retail kljuc, aktivirao se windows u roku 10 sec. Sutra mu uplacujem novce.

Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Insider buildovi nemaju HR jezik?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako sve radi kao spada nikakovo prčkanje po drajverima nije potrebno. Alati tipa Driver Booster, Driver Genius i slični prije ili kasnije napravit će više štete nego koristi. Govorim iz iskustva. Ako koji drajver ne radi dobro, skidati ga treba sa stranice proizvođača drajvera ili proizvođača laptopa. Npr. ASUS koristi neke modificirane drajvere.

17 godina
Windows 10 - Version 1511: WTF?!?

Microsoft suddenly decides not to offer Windows 10 November update via Media Creation Tool

Things got very confusing today, as Microsoft suddenly - without warning or explanation - appeared to pull the Windows 10 'November update' that it released just over a week ago.

As a result, the Media Creation Tool, which had allowed users to download ISOs of the update (known also as Version 1511/Build 10586), suddenly stopped offering the new version, instead reverting to installations of build 10240 - the original public release of Windows 10, which came out back in July. The company also updated its notes for the Tool, stating that "these downloads cannot be used to update Windows 10 PCs to the November update (Version 1511)".

Bizarrely, despite Microsoft previously recommending the Tool to users who wished to install version 1511, it now says that that will no longer be an option.

http://www.neowin.net/news/microsoft-suddenly-decides-not-to-offer-windows-10-november-update-via-media-creation-tool

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Gale92 kaže...

Ja ga koristim na tri laptopa gdje je nemoguce naci na sluzbenim stranicama drivere za desetku ili su dosta stari driveri, sve uredno radi i Win10 Pro leti, instalira certificirane drivere i nema nikakvih problema, ako trebas imam licencu za PRO izdanje, javi se na PM.

Uglavnom od mene ima toplu preporuku. 

17 godina
Windows 10 - općenito

pošto sam isider pa ne pratim te šeme sa ključevima, molio bi da mi neko odgovori, znam da se na 10240 nije trebalo upisivat pri clean instalu, a na novom buildu se može ili mora, dakle....

ovak imam jedno čudno pitanje, za koje mi se čini da je odgovor pozitivan,

imam na servisu od frenda lap neki hp 470 g2, win 8.1 org je bio gore, napravio prvo upgrade na rtm 10240 i nakon toga upgrade na ovaj zadnji build i nakon toga mu počele igre štucat i on odlučio vratit na win 8.1 al nije imal recoveri usb i ujebo stvar sad neče botat opče nikak, kaj mislite ak ja sad napravim clean install win 10 i logiram se sa istim mailom kojim je kreiram acc u 8.1 (o gmailu je riječ) dal bude on iz stora povukel aktivacijski ključ (buni me ova mogučnost upisivanja i dal se to da skipat) a sad da idem sebi instalirat 8.1 u vm i radit recovery usb mi se neda da bi izvadio key, probao botat linux, nehebe ni 5 posto, hp probook i7 amd r5 255 470 g2 jel ima sa ofišalsajta za skinut recovery iso za 8.1 ja radim od 10, al čist sumnjam

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 16:55 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Key je zapisan u MBO/BIOS.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...
Key je zapisan u MBO/BIOS.

ok hvala, znači nemoguče i da je on nekaj petljal po biosu da je uhebo key, ima 16 god i informatika ga opče ne interesira, znači mogu oderat clean install bez beda kad pita za key sam skip i to je to ko i za insidere, kaj se tiče ovog hp 470 g2 mrcina, al brate, bios, šta su počeli izvodit iz toga, pa još malo pa bumo sam bios imali ko os hehe

edit_ nikakva hp pomagala nebum inszaliral sam drajvere i sve particije i od predhodnog os bum isformatiral, fakat ti proizvođači blotvera nakaleme gro

e da dosadan sam znam, jel mogu di u biosu pronač ključ i otprilike di bi se nalazio, da budem 100% uvjeren?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 17:15 (mrakky).
12 godina

Nemože on syebat key stoga samo naprid kako si reka i preskaći unos ključa

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
nicky.sl kaže...

Nemože on syebat key stoga samo naprid kako si reka i preskaći unos ključa

daj mi reci još nekaj, ovaj win kaj sad je na hr, a ja imam usb botabilni sa eng verzijom, to nebi trebalo radit problema? (da nije neka spika da je ključ povezan sam sa hr verzijom)

hvala!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 17:42 (mrakky).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Skinio sam po uputama onaj program da ažuriram Windows na najnoviju nadogradnju(tu što je bila u Studenom) i on ponovno instalirao Windows, pogledam koja je verzija, kaže 10240(Run -> winver)

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Skinio sam po uputama onaj program da ažuriram Windows na najnoviju nadogradnju(tu što je bila u Studenom) i on ponovno instalirao Windows, pogledam koja je verzija, kaže 10240(Run -> winver)

Mozda ima veze s postom sto sam stavio maloprije?

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=227&jumpto=4849966&sort=asc&view=flat

Trebala bi nova verzija doc kroz WU.

14 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Dex.pwn kaže...

Mozda ima veze s postom sto sam stavio maloprije?

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=227&jumpto=4849966&sort=asc&view=flat

Trebala bi nova verzija doc kroz WU.

Hvala, nisam vidio post.

Ne znam zašto meni ne dolazi taj update kroz WU. Valjda jer sam do jučer imao čekiran boks da neke nadogradnje odgodim.

13 godina
Dex.pwn kaže...

Povučeni su , sad sam provjerio ... Ako nema kroz WU i ako hoćeš mogu ga dignut na Onedrive i poslat ti link , samo reci koji trebaš 32 ili 64 bita , imam obadva tako da nije frka ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 18:45 (error_666).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice