... ne može biti suprotan zakonu, tj pravima potrošača i sl. automatizmom postaje ništavan...
Meni se ipak čini da je međunarodno pravo i međunarodni ugovor daleko jači od lokalnog nacionalnog zakona.
A i realnost je ta da male državice poput naše nemaju nikakve šanse u nekim sudskim postupcima protiv korporacija koje dolaze iz
supersila država. ..
- EULA nije ugovor, nakon tog je 'lakše'.. ali RL je druga rečenica.
- Zato imamo EU (i što kizo kaže, US citizene koji će podnjeti i dobiti tužbe..).
čisti btw.. npr zaštita od kopiranja na Audiovizualnim medijima (CD-DVD) se može sudski ukloniti, jer narušava pravo na izradu kopije i korištenje u skladu sa zakonom u što spada kopiranje na medij, uređaj itd. i pokriveno je ZAMPom iz kojeg jednako vuku novac .. ali tko se oko tog sudi, osim prije nekoliko godina kad je bilo 'in'.. sličan status je s EULAom, ali naravno proizvođač (u ovom slučaju MS) to drugačije prikazuje.
Važno je znati što koji komad papira predstavlja.. just in case .. a pošto je tema win evo povratka, npr OEM verzija navodi system buildera u suprotnom je licenca nevažeća po EULA-i.. pa kažeš 'ja sam sys.builder' i tad je važeća. Razumljivo?