Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.350
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

Postupak:

-stisnuti Windows logo tipku, upisati: gpedit.msc pa Enter

-u gpeditoru otvoriti pod computer configuration: administrative templates-windows components-windows update

-pod windows update setting dovoljno je podesiti:

1. configure windows update na notify for download and notify for install

2.Allow auto updates immediate installation na disabled

takoder u gpeditoru se dosta toga da slozit po volji korisnika i vrlo je koristan

16 godina
ParaNO1d kaže...

Sad čitam i skoro svi kojima je Windows 10 automatski povukao drivere za grafičku imaju problema. Pa jel ne postoji nikakav način da se radi update samo Windowsa, a da drivere ne dira? Mislim ako je to tako onda stvarno. Ako update nekom zezne drivere šta će korisnici svaki put brisati drivere i skidati one koje rade, do sljedećeg updatea?

Barem imaš mogućnosti da insaliraš drivere za grafičke kartice koje su nove.

sisko93 kaže...
* * *

Riješenje je bilo u onom alatu za odbacivanje updatea.

PA meni je barem u TH1 verziji nudio hoću li ili neću WDDM 1.3 drivere za AMD HD 4000 seriju. Ja rekao hoću.. vidio da ne valjaju ništa "štuca sve kao da ih i nema" Roll Back drivere i sve k'o po mlijeku.

sale3 kaže...
* * *

E sad ako je već na listi za download mislim da se dešavalo da instalira driver. Onda se makne taj driver i instalira official

morrisoN kaže...
* * *

Zar ne radi ovo?

Ako si Disk CelanUp-om (kao što mngi ovdje rade) obrisao onih 25 GB stare instalacije nemaš tu šta vraćati nazad, sve je mutna rijeka odnijela. To je meni riješilo problem u prošlom TH1 Windowsu ali u novom sve novo i svježe jdošlo.

Baotica kaže...

* * *

Kasniš godinu, ali opet zahvaljujemo na dojmovima.. ovdje se već priča o sledećim Windowsima poznatim kao TH2 ili konkretan Build je 10525, možeš ih za sada (teh kada se pojave službeno naravno) nazvati Windows 10 Service Pack 1 (ali neće MS više ni da čuje rieči Service Pack).

w0rtex83 kaže...

Za one kojima se automatski skidaju i instaliraju driveri i ostali updateovi a ne zele to trebaju u Gpedit.msc podesiti windows update immediate install and configuration. Nakon toga windows samo izbaci notifikaciju o raspolozivom updateu i to je to..(notifikacija se moze sakriti onim alatom od MS) nista se ne instalira u pozadini :)

Gdje tačno u onoj sili šumi belaja i šta podesiti? Ako moće odgovor.

Problem je što sam ja sam TH2 verzijom Windowsa dobio sve svježe drivere WDDM 1.3 a ja tražim stare WDDM 1.1. AMD je naravno niš korist tu za nas Legacy HD 4000 seriju tadašnjeg ATI-a.

Još neka iskustva: Google Cgrome 64-bitni za 10-ku ne radi "Ups Jimi mrtav je", probat ću sada 32-bitnu.

BTW: je li treba da se otvori neka nova tema za Windows 10 TH2 10525 jer ovdje će puno ljudi pisati za što su mi se "tpke izlizale na tipkovnici"... ja imam more problema pa progooglam. Po meni savjet je biti ili otvaranje nove teme (vidim i ova je promjenila naziv) ili se fokusirati na 10525 Wndowse (ali to je suprotnu nazivu teme).m BIlo bi jako dobro da netko otvori temu pod nazivom Windows 10 - Za Insdere.

17 godina
Envy kaže...
Još neka iskustva: Google Cgrome 64-bitni za 10-ku ne radi "Ups Jimi mrtav je", probat ću sada 32-bitnu.

Kod mene radi sasvim normalno.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

BTW: je li treba da se otvori neka nova tema za Windows 10 TH2 10525 jer ovdje će puno ljudi pisati za što su mi se "tpke izlizale na tipkovnici"... ja imam more problema pa progooglam. Po meni savjet je biti ili otvaranje nove teme (vidim i ova je promjenila naziv) ili se fokusirati na 10525 Wndowse (ali to je suprotnu nazivu teme).m BIlo bi jako dobro da netko otvori temu pod nazivom Windows 10 - Za Insdere.

Ako hoćeš, ti otvori ''Insider'' temu. Ova je, kao što piše ''općenita'', dakle za sve Desetke.

Elles, imaš nekaj podjelit s nama?!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 20:14 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Ako hoćeš, ti otvori ''Insider'' temu. Ova je, kao što piše ''općenita'', dakle za sve Desetke.

Ne vidim smisla u raspršivanju tema na ovaj način. Ovo je tema za općenite stvari i uredu je da se i o Insiderskim pitanjim piše ovdje.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Od kad sam updetao s Win 8.1 na 10 svako toliko mi se laptop zamrzne i ne preostaje ništa drugo osim gašenja i ponovnog paljenja.

Prvo sam mislio da je problem radi pregrijavanja, ali temp. ne prelazi preko 65 C.

Je li imao tko istih problema i eventualno kako ih riješit? 

Ako će se nastavit, morat ću se vratit na 8.1.

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Geek kaže...

Od kad sam updetao s Win 8.1 na 10 svako toliko mi se laptop zamrzne i ne preostaje ništa drugo osim gašenja i ponovnog paljenja.

Prvo sam mislio da je problem radi pregrijavanja, ali temp. ne prelazi preko 65 C.

Je li imao tko istih problema i eventualno kako ih riješit? 

Ako će se nastavit, morat ću se vratit na 8.1.

Čista instalacija je rješila takav problem na jednom starom HP-u

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
Windows 10 - općenito

Windows update mi nudi update za grafičku, na amd stranici nema nove verzije.

Instalirati ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To su generički driveri sa kojima želi "zgaziti" trenutne.

Ako ti sve radi kako treba, nemoj. BTW, u slučaju problema, uvijek možeš staviti beta drivere (ja ih koristim i osim povremenog raspadanja nekih DirectX aplikacija radi normalno, al to se dogodi valjda jednom tjedno i nema strašne posljedice). Bude dovoljno resizeati windows (da se refresha i okine Invalidate/Draw ponovno) i onda bude ok.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 20:33 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Meni je ovaj zadnji update drajvera radio malo problema.

Prije mi je igra ETS2 radila glatko bez trzanja a nakon zadnje nadogradnje drajvera

počela je malo trzati.

Vratio sam na predhodni drajver i sad je u redu.

Samo mi nije jasno dali je taj zadnji drajver orginalni od AMD-a ili generički.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 8:03 (draž).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
draž kaže...

Meni je ovaj zadnji update drajvera radio malo problema.

Prije mi je igra ETS2 radila glatko bez trzanja a nakon zadnje nadogradnje drajvera

počela je malo trzati.

Vratio sam na predhodni drajver i sad je u redu.

Samo mi nije jasno dali je taj zadnji drajver orginalni od AMD-a ili generički.

Ma kakav generički ?!!? Driveri koje skida Windows uptade su također AMD-eov proizvod samo triba vidit koja je verzija u pitanju.

Pa kako bi s driverima skinutim preko WU-a dobio Catalist da su nekakvi generički ???

12 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav ljudi,

noćas sam 2put probo instalirat W10 i jednostavno neće.

Dakle skinem, izbaci mi ono da započne ugradnju i kaže mi da će restartat komp.

Restarta i tjt. Ništa dalje  i opet mi počne skidat W10.

Di sam ja fulo?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Ima itko ovdje problema sa random lag spajkovima u online igrama na Win10? Imam ih i na laptalu koji sam preko updatea instalirao i na glavnom kompu na koji sam friški Win10 instalirao.

Sve online igre koje sam probao do sad imaju navodno ok ping, ali mi štuca sve na sve strane bez obzira na to

Well that was pretty fu*kin ninja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

Pozdrav ljudi,

noćas sam 2put probo instalirat W10 i jednostavno neće.

Dakle skinem, izbaci mi ono da započne ugradnju i kaže mi da će restartat komp.

Restarta i tjt. Ništa dalje  i opet mi počne skidat W10.

Di sam ja fulo?

Pentium G3258?

17 godina
Bubily kaže...

Ima itko ovdje problema sa random lag spajkovima u online igrama na Win10? Imam ih i na laptalu koji sam preko updatea instalirao i na glavnom kompu na koji sam friški Win10 instalirao.

Sve online igre koje sam probao do sad imaju navodno ok ping, ali mi štuca sve na sve strane bez obzira na to

Jesi li isključio update iz alternativnih izvora? Ako nisi, moguće da je to. MS je napravio alternativni torentoliki mehanizam distribucije updatea u kome korisnici mogu skidati zakrpe od drugih koji su ih već dobili.

12 godina
Penryn kaže...

Pentium G3258?

Ne, 4770k .

/rekt

Dakle, napravio sam clean install, kolko kužim za aktivaciju treba se nešto preko Windows 7ice napravit?  (Imam orginal, nema beda)

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ako hoćeš origigi win10 trebaš prvo install tu origigi win 7 što imaš pa onda unutar tog win 7 napravit upgrade na desetku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Windows 10 - općenito

Uh al sam se onda nasanjko.....

Barem sam clean Install napravio  

( )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

mario.L_hr kaže...
* * *

Ne vidim smisla u raspršivanju tema na ovaj način. Ovo je tema za općenite stvari i uredu je da se i o Insiderskim pitanjim piše ovdje.

Ovo je samo prijedlog bio.. mmnogi Insideri su već na 10525, čisto to je večć tu dugo sa 10-tkom a tko želi nastaviti 'avanturu'. Jer sad je konačno očito šta dobijamo a šta ne dobijamo učešćem u Insider programu.

Sum_of_all_fears kaže...

To su generički driveri sa kojima želi "zgaziti" trenutne.

Ako ti sve radi kako treba, nemoj. BTW, u slučaju problema, uvijek možeš staviti beta drivere (ja ih koristim i osim povremenog raspadanja nekih DirectX aplikacija radi normalno, al to se dogodi valjda jednom tjedno i nema strašne posljedice). Bude dovoljno resizeati windows (da se refresha i okine Invalidate/Draw ponovno) i onda bude ok.

Kako da stavim stare WDDM 1.1 drivere za ATI Radeon HD 4600 Series (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) a ne WDDM 1.3?

U WDDM 1.1 radi sve k'o po loju a WDDM 1.3 niti drugi monitor da prepozna, i izgelda problem ne pogađa samo korisnike Windowsa 10 nego i 8.1, 8 pa mislim čak da sam pročitao i za 7-cu.

Bez drugog monitora sam kao bez jedne ruke (nisam ni primjetio dok nisam probao) na stranu što neam HW ubrzanja pa mi obični film na 720p trza. AKo ikako znaš kako vratiti stare drivere javi živ ti meni bio? Roll Back ne pomaže jer je DiskCleanUp sve počistio.

nicky.sl kaže...
* * *

Ma kakav generički ?!!? Driveri koje skida Windows uptade su također AMD-eov proizvod samo triba vidit koja je verzija u pitanju.

Pa kako bi s driverima skinutim preko WU-a dobio Catalist da su nekakvi generički ???

Pa fino piše:

Manufacturer: Advanced Micro Devicesm, Inc.

Driver Provider: Advanced Micro Devicesm, Inc.

Na Windowsu 8.1 su sledeći: (WDDM 1.1)

Driver Date: 20.06.2012.

Driver Version 8.97.10.6

Na Windowsu 10 Build 10525 su sledeći: (WDDM 1.3)

Driver Date: 15.07.2015.

Driver Version: 15.200.1060.0

Na Windosu 10 su bili neki iz januara 2015 WDDM 1.1 i njih trebam.

Pokušao sam ručno da prekopiram sa 8.1 sve one .dll i .blb fajlove opisani u driverima u Windows 10 ali ne ide.

U properties u Driverima kada kliknem na Driver Details piše: ovako: No driver required or have been loaded for this device. u Details tabu nema ništa, očigledno on i nije učitao sve drivere i potrebne falove.

Uređivano [riješen problem]: Dakle ukratko da ja ne pišem evo lik je ovdje sve objasnio a problem je popriličan.

http://www.jongibbins.com/windows-8-1-and-legacy-atiamd-graphics-drivers/

Dakle kada se instaliraju najnoviji driveri oni CCC gluposti sve će se instalirati ali NEĆE driveri jer kao driveri ili tko već ne vidi novi OS (čak je problem bio i sa 8 na 8.1 barem kod moje serije) u u gornjem linku obratiti posebnu pažnju na 8-mi i 9-ti korak. Ja sam odabrao H: disk (tamo mi je neki HDD od 500 GB na kojem se vrti Windows 8.1, pa rekoh nek njega povuče) ali nekim čudom mi je izlistao ove iz Januara 2015-te) Gdje su se oni tačno nalazili il ne - samo bog dragi zna.

AMD Driveri iz Jaunara 2015-te AMD Driveri iz Jaunara 2015-te

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 17:40 (Envy).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

Obzirom da insiderska verzija šalje sve i svašta MS-u zanima me da li vi koji ste insideri koristite (MS) software za kojeg ste "zagubili" licencu?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hrvoje001 kaže...

Pozdrav,

Obzirom da insiderska verzija šalje sve i svašta MS-u zanima me da li vi koji ste insideri koristite (MS) software za kojeg ste "zagubili" licencu?

Ovu verziju, m******.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
10 godina
odjavljen
Hrvoje001 kaže...

Pozdrav,

Zašto bismo koristili takav softver? Naravno da ne.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Hrvoje001 kaže...

Pozdrav,

Ovu verziju, m******.

Arendelle kaže...
Hrvoje001 kaže...

Pozdrav,

Zašto bismo koristili takav softver? Naravno da ne.

Pričam ti priču

16 godina
Hrvoje001 kaže...

Pozdrav,

Nisi baš jasan. Koji (MS) software? Misliš neki pojedinačni Microsoft software kao što je Office 2013 ili SQL Server ili pak misliš na same Windowse. Slobodno gukni otvoreno i jasno šta te zanima. Lično ja licenci od Wndowsa 8 i 8.1 te njihove Serverske i Industry verzije imam na bacanje. Podijelio sam jedno 10-tak jer sam ključeva i preko DreamSparka i MSND pretplata dobio na pretek. Da si čitao moj gornji post oko drivera vidio bi da na HDD-u od 500 GB imam orgnalnu licencu. Sada bi ja trebao kao nadograditi, pa clean install pa sve to sa nekim alatom na SSD i prekopirati ovu Insidersku verziju.. iskreno nema teorije.. hvala bogu da ponuda vrijedi godinu dana. 

Inače u Bugu nekada davno (a i to je prenijeto sa koljena na koljeno) je netko rekao" Windowsi su besplatni ako se snađeš". I stvarno je tako, Windows Enterprise Evaluation ti je free za 90+90 dana, dakle pola godine.. poslije toga samo instaliraš ponovo, fala bogu na OneDrive i Live iD-u (tu i tamo save nekih gara snimiš) i imaš legalne Wndowse, ali to zahtjeva jednom u pola godine gnjavažu sa cjelodnevnim instalacijskim procedurama ostalog softvera.

A sada pitaš li za Autodesk AutoCAD licence koje koštaju kao pola obiteljskog auta je sasvim druga priča, zato kažem izjasni se što točno pitaš?

16 godina
Windows 10 - općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Pitanje:

ako imam laptop sa originalnim OEM win 8.1, gdje se napravi upgrade na win10 u slucaju da trebam prebaciti na ssd da li je potrebno raditi image hdd-a pa prebaciti na ssd, ili se moze ubaciti ssd umjesto hdd-a i pokrenuti clean install?

0 0 hvala 0
12 godina
kilkenny kaže...

Pitanje:

ako imam laptop sa originalnim OEM win 8.1, gdje se napravi upgrade na win10 u slucaju da trebam prebaciti na ssd da li je potrebno raditi image hdd-a pa prebaciti na ssd, ili se moze ubaciti ssd umjesto hdd-a i pokrenuti clean install?

Ako si na hdd-u prethodno napravio upgrade tad slobodno možeš izvadit njega i stavit ssd i napravit čistu instalaciju.

12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja sam isto primjetio u Online igrama random spikove što se pinga tiće.

Probao sam i sa drugim routerom i vrtio sam paraleleno ping -t na google, ali tamo nije ništa spike-alo...malo mi je to čudno, jer se radi o više igrica (BF4, LoL, CoD...) pa mi nije baš jasno što bi to moglo biti.

AV sam ugasio, Defender isto, Firewall isto i update također, ali i dalje se povremeno dešava spike sa ingame 37ms (u CMD-u 12ms) i onda skoči na 89-120ms...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mn3mica kaže...

Ja sam isto primjetio u Online igrama random spikove što se pinga tiće.

Probao sam i sa drugim routerom i vrtio sam paraleleno ping -t na google, ali tamo nije ništa spike-alo...malo mi je to čudno, jer se radi o više igrica (BF4, LoL, CoD...) pa mi nije ba"š jasno što bi to moglo biti.

AV sam ugasio, Defender isto, Firewall isto i update također, ali i dalje se povremeno dešava spike sa ingame 37ms (u CMD-u 12ms) i onda skoči na 89-120ms...

Isto imam problem s spikeovima, no jos veci problem je sto igram free igru(S.K.I.L.L Special Force 2) i otkad imam Win10 mi nekad nakon 2h igranja fps padne na 5-6 i postane neigrivo a prije se to nije desavalo, nije hw problem temp su uredu i prije je bilo sve pet

sup bro?
12 godina
Windows 10 - općenito

E bilo je i vrime da se i mene sjete i pošalju mi taj fu..en build 10525

Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice