Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.388
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja ne mogu vjerovati da Edge nema opciju biranja gdje će downloadati nego se sve trpa u Downloads folder. A nakon skidanja nečega nemaš ni opciju da odeš u taj folder.

I kad će više ubaciti Master Password?. Ok, nikad ga nisu ni imali ali ovo gore..

Eto.. te dvije stvari ga dijele od toga da bude najbolji. Brži je evidentno od ostalih no ovo s DL mi je diglo tlak

Ima još kakvih nedostataka?

Ultimate Intelligence Project
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
Erasmus kaže...

Ja ne mogu vjerovati da Edge nema opciju biranja gdje će downloadati nego se sve trpa u Downloads folder. A nakon skidanja nečega nemaš ni opciju da odeš u taj folder.

I kad će više ubaciti Master Password?. Ok, nikad ga nisu ni imali ali ovo gore..

Eto.. te dvije stvari ga dijele od toga da bude najbolji. Brži je evidentno od ostalih no ovo s DL mi je diglo tlak

Ima još kakvih nedostataka?

font sučelja nezaglađen, kod mene se neda postaviti google kao default search, kad sam na googleovom siteu i kad pokušam dodati google kao search engine ispiše da ga nemogu dodati. Debilana, neznam kako to srediti.

Deckard
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Od sinoć imam čudan problem, pritisnem start i krenem pisat (npr chrome) i na vrhu onih 5 točkica prođe 100 puta ali ništa, prije je otvarao odma čim napišem. Je li itko imao ovakav problem?

1 0 hvala 0
17 godina
Predator003 kaže...

Od sinoć imam čudan problem, pritisnem start i krenem pisat (npr chrome) i na vrhu onih 5 točkica prođe 100 puta ali ništa, prije je otvarao odma čim napišem. Je li itko imao ovakav problem?

Ne radi ti search. Probaj ugasiti SearchUI task u task manageru, vele ljudi da nakon toga proradi. Ja sam imao isti problem na laptopu odmah po nadogradnji i nema što nisam probao, pomoglo je jedino kompletno brisanje korisničkog accounta i kreiranje novog pa podešavanje svega ispočetka. Onda je proradilo.

Deckard
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Provjerio sam ažuriranja prije tvoje poruke i vidio da se čeka na restart za primjenu ažuriranja ( tako nest), nakon restarta radi normalno kao prije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

font sučelja nezaglađen, kod mene se neda postaviti google kao default search, kad sam na googleovom siteu i kad pokušam dodati google kao search engine ispiše da ga nemogu dodati. Debilana, neznam kako to srediti.

Lako za search. Odeš u settings (tri točkice gore desno), advanced options, Searcvh in the adress bar..

pponuđen je Bing. Klikneš na add new. Meni je sam ponudio Google.

i to je to

Font jest neki čudan. Najradije bih ga boldao da bolje vidim

17 godina
Erasmus kaže...
deckard kaže...

Lako za search. Odeš u settings (tri točkice gore desno), advanced options, Searcvh in the adress bar..

pponuđen je Bing. Klikneš na add new. Meni je sam ponudio Google.

i to je to

To ti i velim, kad pokušam dodati search provider napiše da ga nemože dodati. Na laptopu je prošlo bez brige. Pa sad koji mu je vrag... Napiše Couldn't add this provider.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 19:13 (deckard).
13 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Iako sam prijavljen sa svojim računom koji je i jedini i ima admin prava, prillikom brisanja nekih foldera u Program Files, windows mi kaze da trebam administratorska prava za to i nudi mi opcije cancel i try again.

Ima neko rjesenje za ovo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

To ti i velim, kad pokušam dodati search provider napiše da ga nemože dodati. Na laptopu je prošlo bez brige. Pa sad koji mu je vrag... Napiše Couldn't add this provider.

meni odmah dozvolio.. ne znam. Ljudi sa sličnim problemima kažu da su uspjeli kad su ugasili Cortanu. Probaj.

16 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Iako sam prijavljen sa svojim računom koji je i jedini i ima admin prava, prillikom brisanja nekih foldera u Program Files, windows mi kaze da trebam administratorska prava za to i nudi mi opcije cancel i try again.

Ima neko rjesenje za ovo?

ovo je radilo na sedmici

command prompt

net user administrator /active:yes

(gasiš sa NO, ako nije očigledno) :)

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Živcira li nekoga ovaj dualitet koji egzistira u Windowsima 10.

Mene osobno živciraju tri stvari:

1. Nekonzistencija kod ikona. Ovo sada izgleda kao da nije dovršeno. Nadam se da će ih ujednačiti. S tileovima je još gora situacija, samo MS ovi imaju live opciju a kad zakvačiš neku aplikaciju taj tile izgleda grozno.

2. Zašto su još ostavili Control panel? Zašto nisu sve implementirali pod Settings? Ja sam se nadao da će ostati samo jedan.

3. Najveća boljke su aplikacije koje se dobavljaju iz Storea. Ne kužim zašto se iste moraju zasebno updateati kroz store? Bar da postoji neka obavijest da iste treba updateati. Zašto ne postoji opcija u Windows updateu da se uključe i store aplikacije.

Inače mi je OS super, napravio sam upgrade na laptopu i sve radi OK, nemam potrebe za clean instalacijom. Kao Insider sam se nadao da će do izdavanja OS-a srediti baš ove tri stvari. Nadam se da će neki od updatea riješiti barem nešto.

Stručnjak za odmaganje...

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

3. Najveća boljke su aplikacije koje se dobavljaju iz Storea. Ne kužim zašto se iste moraju zasebno updateati kroz store? Bar da postoji neka obavijest da iste treba updateati. Zašto ne postoji opcija u Windows updateu da se uključe i store aplikacije.

Pa ažuriraju se same.

Osim ako nisi isključio u postavkama (u storeu)

Otvori Store ,klikni lijevom tipkom  miša na svoj račun(sliku ako je imaš), otvori postavke i uključi ili isključi kako želiš da se ažurira

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 22:38 (razjaren).
16 godina
Windows 10 - općenito

Ljudi, od večeras, tema samo za probleme sa Windowsima 10.

Tak da sve takve postove odsada stavljate tamo.

I prijavljujte ju za ''sticky''!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 22:46 (kizo2703).
12 godina
kizo2703 kaže...

Ljudi, od večeras, tema samo za probleme sa Windowsima 10.

Tak da sve takve postove odsada stavljate tamo.

prijavljujte ju za ''sticky''!

Nevidim čemu to jer vrlo brzo će postat ka i ova ali svejedno podržavam.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
nicky.sl kaže...

Nevidim čemu to jer vrlo brzo će postat ka i ova ali svejedno podržavam.

Pogledaj podforum Windows i vidjet ćeš zašto - za svake Windowse imamo po jednu temu za općenite stvari i probleme s njima.

A i urednije je nego ovo što imamo sada ovdje.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina

Nadam se da će i bit urednije jer u ovoj se ne snalazim otkad je izišla desetka.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Windows 10 - općenito

kod mene se kod dizanja windowsa,prije ikone windows 10 i mog imena pojavi black screen i samo mis tamo, i tako stoji 15 sek i onda se boota,u cem je problem i kako da to sredim...muka mi ak moram clean install radit al ak mi nema druge...:/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razjaren kaže...

Pa ažuriraju se same.

Osim ako nisi isključio u postavkama (u storeu)

Otvori Store ,klikni lijevom tipkom  miša na svoj račun(sliku ako je imaš), otvori postavke i uključi ili isključi kako želiš da se ažurira

Da, a i ponekad se ne ažuriraju same iako je sve postavljeno kako treba. To shvatiš tek kada odeš u store i vidiš da ti 5 aplikacija treba ažuriranje.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Erasmus kaže...

How to change the default Microsoft Edge download location  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen
deckard kaže...
Dex.pwn kaže...

Oke sad mi je više pun kurac hibernacije i sleep moda... Isključio sam sve, ama baš sve konponente koje mogu upalit računalo i opet mi se sam od sebe pali, bez ikakvog razloga.

Provjeri u postavkama mrežne kartice da ti možda nije ugašen Wake on LAN, a ostavljen upaljen Wake on Magic Packet ili tako nešto. Moje mašine po mreži su složene oduvijek da ih se pali na WoL, a iz nekog razloga Win10 su ugasili tu opciju na mrežnim karticama tako da mi je kante i vjetar budio iz sleepa  . SAIB ak si to već pogledao, nisam čitao starije postove.

ne razumijem ovo za SAIB, gdje se to nalazi? WoL u BIOSu nemam(vidi MBO pod "Moj PC")

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ulogiram se u komp i bacao mi critical error, star menu i cortana ne rade, kao nakon ponovnog ulogiravanja će biti popravljeno, a taman se updejtao, oće biti moj kura7, ako se nekome pojavi taj problem, neka prati ove korake.

1. Press ctrl+alt+delete on your keyboard
  2. Click on "TASK MANAGER"
  3. On top left, click on "FILE"
  4. Click on "RUN NEW TASK"
  5. Check the box "Create this task with ..."
  6. Type in MSCONFIG
  7. Click OK
  8. Click on BOOT
  9. ON the bottom on the BOOT MENU, check "safe boot" and select "network"
  10. Click "Apply" then "OK"
  11. Restart your computer
  12. When it is rebooted and you get on the safe mode desktop, press ctrl+alt+del again
  13. type MSCONFIG again
  14. In BOOT menu uncheck safe mode
  15. Apply, OK and reboot
ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 2:10 (Tommy_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Nije da razumijem što si dobio ponovnim pokretanjem u sigurnom načinu rada, no dobro. Vjerojatno bi isti efekt postigao običnim ponovnim pokretanjem.
bolje.hr - Bolje je hrvatski!
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ne znam ni ja, pokušao sam normalno ali doslovno i stalno je javljao critical error, ušao u safe, vratio na normalno bootanje i pokrenuo i nestao error, ne zna zašto ali mi je drago.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Onda je valjda moguć i takav scenarij. :) Pada mi na pamet da si ulaskom u sigurni način rada izišao iz neke petlje.
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Neki updejt je došao i nakon toga mi je taj error bacao, restartam komp, ista stvar, ne znam kaj se dogodilo, ali nema errora :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Ažuriranja su gadna stvar. Nerijetko ih se i ja grozim, pogotovo kad me iznenade u dane kad se traži produktivnost. Gadno je što, koliko god čovjek može biti oprezan, nikad ne može predvidjeti kako će ažuriranje raditi baš na njegovoj konfiguraciji.
14 godina
odjavljen
Okej, ušao sam u BIOS i sve Wake Up komponente su bile na Disable i opet mi se pali bez razloga. Sutra stavim sliku, na mobu sam... Ovo mora ići na forum Winsa
13 godina
Windows 10 - općenito

Gdje nestade pretraživanje?

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jozo65 kaže...

Gdje nestade pretraživanje?

Desni klik misa na taskbar....

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Windows 10 - općenito

Nadogradnja na win 10 prošla bez problema, nakon malo štimanja i novih drivera za grafičku sve radi kao i prije. Doduše boot je par sekundi sporiji, ali nek' to prođe pod dječje bolesti. Međutim, po meni, Win 10 pati od jednog banalnog problema o kojem ne vidim da se ovdje govori: ružan je.

Laički, Win 10 je osmica na koju su natrag nalijepljeni Start menu i Taskbar iz Win 7, ali uz ostatke grozomornog "modern" Metro dizajna. Rugoba, butt-ugly, ružan brate k'o pseto. Sve sivo, uglato, dvodimenzionalno, nema prozirnosti, preveliki fontovi, ikone kao iz vrtića, a ispod bezveznih smartphone Settingsa stoji stari desktop Control panel.

Šteta je novi sustav pokvariti lošim vizualnim dojmom. Nije ni čudo da ga nakon lijepe šarene sedmice daju besplatno :-)    

Moj PC  
4 3 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice