Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.877.500
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam problem sa c: diskom
prije dva dana sam skenirao i očistio disk sa Privazer-om
jer su se pojavilo 2gb više na disku,nakon skeniranja
hdd se vratio u normalu,132gb slobodnog prostora,
da bi danas ponovo bilo samo 130gb sl.prostora
dakle ponovo 2gb više,ne znam gdje da tražim
nisam ništa ništa instalirao,od 30.07. kad je install.win 10
evo danas od zadnjeg pisanja u 11.39 do sada
nestalo još 2gb,sada je slobodno 128gb
Jesi ugasio i za uređaje?
Ugasi još "allow scheduled maintenance to wake up comp" (control panel/maintenance-change settings)
Onda pod mrežnom ako je problematična - pod advance tab disejblaj sve s wake on funkcijom.
Također u Biosu isključi Wake on Lan (WOL)
ako se ponovo desi prvo provjeri tko je mogući krivac
cmd (kao admin)
powercfg lastwake
za ispis svih uređaja
powercfg devicequery wake_armed
Tada pod device properties (za svaki uređaj posebno) - pod power management tab isključi "allow this device to wake the computer"
Mislim da je sad rješeno. Hvala ;)
@djigibao Mislim da su rekli da kod njih ne pali aktivacija na virtualnoj mašini
Stavio sam da mi se monitor isključi nakon 10min i to je ok,ali nigdje nemogu naći opciju da mi se ne odlogira(a ni neznam nakon koliko se odlogira).Recimo danas preko noći sam ostavio uploadati 4 filea koji su imali oko 1gb i evo sad se vratim kad ono windows se bio odlogirao i nijedan file mi se nije upload.Kako to isključiti?
itko?
Danas sam pokušao da pokrenem virtualnu mašinu na windows 10 i svaki put kad startam neki od OSova desi se BSDO Memory_Management error, (hypervisor modovi prilikom bootanja ostali sa windows 8), je li neko imao sličan problem?
Stavio sam da mi se monitor isključi nakon 10min i to je ok,ali nigdje nemogu naći opciju da mi se ne odlogira(a ni neznam nakon koliko se odlogira).Recimo danas preko noći sam ostavio uploadati 4 filea koji su imali oko 1gb i evo sad se vratim kad ono windows se bio odlogirao i nijedan file mi se nije upload.Kako to isključiti?
itko?
Evo, obrati pažnju na korake 1 i 2
EDIT: sada čitam još jednom. Ako misliš nešto skidati onda ti comp ne smije ući u sleep mod. Ti očito nisi stavio monitor u sleeep, nego comp.
Nakon obavljenog scana, javlja ovo....
Ne znam što je to niti što dalje.
Pokušat će grafičke drivere update-ati s onim utility, pa ću vidjeti...
TNX
itko?
Mislijš da ti se zaključa račun(i dalje si prijavljen ali moram ponovno pw ukucati)? Idi u control panel i Upravljačka ploča\Izgled i personalizacija i pod prvom stavkom imaš promjena čuvara zaslona.
Ak sam te dobro razumio
Javlja tu neku grešku, ne znam što je to.
Pokušat ću i grafičke drivere updateati, pa ćemo vidjeti.
Ako znate što dalje, molila bih Vas pomoć.
TNX
Nisam ni mislio, nego sam htio znati da li nekome kome Windows 10 nije jos aktiviran ako je dobio tu poruku tj. da li su poceli s obavjestenjem da Windows nije aktiviran ili Windows nije Genuie...
Pa nisi napisala koju ti gresku javlja.
Daj si malo pogledaj postove i izjasni se kako spada.
lako moguće da on radi negdje neku shadow kopiju, imao sam sličan problem na windows 7, od cirka 60akGB podataka na hardu on je pokazivao preko 100GB, to se da očistiti u disk cleanupu
EDIT: paf, neradi, ima li kakvo rjesenje za to ?
Probaj izbrisat sve iz C:\Windows\SoftwareDistribution
I onda ponovno pokrenut update
Probao, došlo do 5% i opet error...
Jel ima neki ''manualni'' nacin da se instalira win update ?
Mozda ti se radi o ovome:
Pogledajte si C: disk s WinDirState portable
itko?
Settings -> Sign in ... -> Never
Control Panel -> Power Options -> Require password -> Don't require ...
Screensaver settings -> On resume, display ... -> makni kvačicu
Inače, ako se PC i zaključa, ZAPOČETA RADNJA SE NASTAVLJA, a sistem te ne odlogira, tako da imaš problem u nečem drugom.jel to odgovor na moje pitanje ili ?
Pomagajte molim vas.
Dobio sam danas nadogradnju za svoj win7, i radi se nadogradnja, i kad se resetira komp kad bi trebala početi instalacija on se ponovo reinstalira i otvori opet windows 7, neznam zašto ne želi pokrenuti instalaciju 10tke ?
Zna li ito ?? Molim vas
itko ?
Mozda ti se radi o ovome:
Pogledajte si C: disk s WinDirState portable
evo pregleda ,ima li što zanimljivo a ne pripada ovdje,cc 4gb
Pozdrav ekipa, instalirao bih si Windows 10 ali nemogu naći drivere za matičnu ploču, imam ASUS F2A85-M PRO i ima drivere samo za W8
Da li ti driveri radi na W10 ?
Itko ?
Pozdrav ekipa, instalirao bih si Windows 10 ali nemogu naći drivere za matičnu ploču, imam ASUS F2A85-M PRO i ima drivere samo za W8
Da li ti driveri radi na W10 ?
Itko ?
Što ti kaže Win10 upgrade assistent ? Imaš li ili nemaš preduvjete za instalaciju?
Ploča je relativno nova i ne bih rekao da ćeš imati problema (piše da je windows 8.1. ready)
evo slike
Nisam siguran ali bi moglo bit do System Restore postavki, pogledaj na koliko ti je stavljeno (mozes stavit na 1-2%)
Kod mene je to ugaseno i System Volume je na 0%
Nisam siguran ali bi moglo bit do System Restore postavki, pogledaj na koliko ti je stavljeno (mozes stavit na 1-2%) Kod mene je to ugaseno i System Volume je na 0%
@valisaurea Vidi i postavke za recycle bin. Meni su se resetirali (povećao se rezervirani kapacitet).
Možda ti skida neki update, možda page file ..
Evo da i ja velim par rijeci koristim win 10 vec par dana i za sad ni jedan jedini problem sve super fluidno jedino me baterija na laptopu zafrkava tj traje osjetno krace.
imam dell laptop prije na win 8 bez problema 5-5 i pol sati. Sada sa istim postavkama baterije tj nacina rada (balanced,power user,high per...) manje.
Evo recimo tocno brojim u 11:27 sam ga skinuo sa punjaca sad je 14:53 i imam jos 7% baterije i 17 minuta rada preostalo. znaci 3 i pol sata ce mi izdrzat sto nije uopce lose ne zalim se radi toga latop je star 2 godine ali prosli tjedan mi je na osmici jos uvjek drzao 5 sati. dal ovi win 10 trose toliko vise energije? sumnjam da mi se bas kakacitet baterije tak drasticno smanjio u tjedan dana da baterije traje krace dobrih sat vremena.
Već sam ih instalirao, neke sam drivere stigo instalirat evo upravo sad, rekoh da vidim jel ide, i zasad ide, ostao mi samo chipset, skinuo sam od windowsa 8.1 64 bit drivere.
Probao preko CMD-a (admin) ali opet ista stvar...
'' Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Nothe that logging is currently not supported in offline servicing scenarios.''
evo slika System Restore i recycle bin