Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.886.650
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

1. Properties (desni klik na This PC, sasvim dolje)

2. wmic os get caption

3. slmgr /dlv

Svi daju jedan te isti rezultat - kod nekog je to Home, kod nekog Pro, ovisno o tome koja verzija je bio original OS s kojeg ste upgradeali!

Dalje - OEM ostaje OEM i veže se na sadašnji hardver, te ga ne možete seliti na drugi PC, a retail ostaje retail i moći ćete ga instalirati kad jednom kupite novi PC (ili samo zamjenite ploču).

Zbog načina aktivacije, vjerojatno ćete morati zvati MS zbog reaktivacije - yebi ga, ipak morate nešto i potrošiti kad ste već OS dobili zabadava (iako je poziv na 0800 300300 besplatan!).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 13:35 (kizo2703).
14 godina
res03pem kaže...
MasterG kaže...
win32 kaže...
...

Jos jedno pitanje, sta se dogada kada napravimo taj free upgrade na Win 10 i recimo za par mjeseci zamijenimo npr. MBO (makar mi je najvazniji prvi dio posta tj. dio oko upgrade-a i kasnije ciste instalacije Win 10 na drugi HDD).

ovaj dio i mene zanima...onda izgubim licencu il kaj?

kada ga instaliras vidis key i zapises ili nesto..

Taj key je isti na svim računalima. Ne znam je l to samo kod mene slučaj. Imam dva PC-a doma i jedan na poslu i na svima je nakon instalacije Win 10 isti key.

9 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

@djdigbao

Pa da, ono što je "običan" Windows 8 (Windows 8 Core), to je Windows 10 Home. Promijenjeno je samo nazivlje...

Rich bitch!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 13:35 (Arendelle).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

Danas sam otvorio :C i vidim windows...nekaj i unutra je setup za win 10, a već imam win 10 i onda sam to obrisao, imalo je 5.4 gb

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...

Danas sam otvorio :C i vidim windows...nekaj i unutra je setup za win 10, a već imam win 10 i onda sam to obrisao, imalo je 5.4 gb

Napravio si ažuriranje sa 7/8.1, zar ne?

Rich bitch!
10 godina

Preko onog medicreation

Lijep da umreš!
9 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...

Preko onog medicreation

Onda je očito zašto su ti na disku ostale instalacijske datoteke. :)

Rich bitch!
13 godina
neaktivan

Svi koji imaju problem sa driverima neka pokusaju sa driverima od 8.1 pa cak i od 7 mice.Stari skener i stampac Lexmark mi je proradio  nakon instalacije drivera od 7 mice (Driveri su izdavani samo za 7 micu, nema novijih).Takodjer, WLAN karta ima driver od 8.1.

Ne znam kakva je situacija sa ostalim hardwerom, ali kod mene ferceraju svi driveri sa 8.1 i sa 7 mice.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bem li mu tetku, danas palim komp i odjednom nije se ni pokrenuo do kraja i samo izbacio neku grešku (plavi ekran, tipa nešto went wrong, need to restart, bla bla u tom stilu, nisam ni uspio pročitati kako treba), nije niti napisao o čemu se radi, izvrtio do 100% i restartao se te mu je trebalo dosta duže vremena od uobičajenog da se pokrene, je li netko imao sličan problem

EDIT: sad ga opet izgasio i upalio sve išlo normalno

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 14:28 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Preuzmi ovaj program i napravi ekranski pucanj pa ga pošalji ovdje ako ti ne sine razlog pogreške. :)

Rich bitch!
14 godina
neaktivan

Evo nakon par dana koristenja vidim da ljudi nemaju problema kojih ja imam pa da ih iznesem.
Naime nekako imam osjecaj da mi uvijek nesto radi u pozadini nekad mi se sam od sebe pocne oko pointera onaj loading krug pojavljivati, isto mi se desi nakon sto otvorim novi tab ili stranicu na internetu. Zatim ventilator mi se na laptopu intenzivno pali i gasi u periodima te cujem zvukove iz laptopa kao da mi cijelo vrijeme opticki citac gleda ima li CDa u njemu. Windowsi su na SSDu i slicnih problema na 7 nisam imao. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Eo jednog čudnog problema. Noćas sam stavio komp na hibernaciju(komp se ugasi a sve iz RAMa prebaci na HDD) i komp mi se bez ikakva razlika upalio, nije bio na sleepu jer se i BIOS palio. Ja njega opet na hibernaciju stavim i on se opet za nekih 10ak minuta upali, nakon toga sam ga kompletno ugasio. Takav problem na 8.1 nisam imao.

Itko?

15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Preuzmi ovaj program i napravi ekranski pucanj pa ga pošalji ovdje ako ti ne sine razlog pogreške. :)

Sad mi radi novu pizdariju da ne pokreće start menu ma pun mi je jebeni kurac ovog microsofta i njihovih nedovršenih proizvoda

EDIT: ponovno restartao, sada kao radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:02 (kale_fotograf).
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

Eo jednog čudnog problema. Noćas sam stavio komp na hibernaciju(komp se ugasi a sve iz RAMa prebaci na HDD) i komp mi se bez ikakva razlika upalio, nije bio na sleepu jer se i BIOS palio. Ja njega opet na hibernaciju stavim i on se opet za nekih 10ak minuta upali, nakon toga sam ga kompletno ugasio. Takav problem na 8.1 nisam imao.

Itko?

U power opcijama disejblaj "allow wake timers"

EDIT:

Ako to ne riješi problem u Device Manageru isključi opciju "allow this device to wake the computer" za pojedine uređaje (pod properties uređaja) koji ga mogu probudit, obično je to miš, tipkovnica, mrežna

naredba da vidiš koji ti uređaji imaju mogućnost wakeup-a je

powercfg -devicequery wake_armed

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:12 (sale3).
9 godina
odjavljen
kale_fotograf kaže...

Sad mi radi novu pizdariju da ne pokreće start menu ma pun mi je jebeni kurac ovog microsofta i njihovih nedovršenih proizvoda

To su veselja koja su rezervirana za ažuriranje.

Rich bitch!
15 godina
neaktivan

ma to je sve jedan veliki drek, da mi je znati koji update može tako jebat koncepciju svega krvi bi mu se napio, treba početi kolektivno odjebavati microsoft i njihove aljkavo urađene proizvode i prelaziti polako na linuxe ili na svetog maca, evo sada za ovo napisati živa muka dok je izučitavao majku mu, izgleda da će se trebati za sada vratiti staroj pouzdanoj sedmici

31.07. je instalirao neka 3 updatea, sve KB nešto, nijedan driver od ničega, valjda bi već prije poludio i počeo raditi sranja a ne tek sada nakon 4 do 5 dana

080315-35234-01.dmp 3.8.2015. 14:00:49 0x00009088 ffffd000`2098d7f0 ffffd000`2098d7f4 ffffd000`2098d800 ffffd000`2098d804 iaStor.sys iaStor.sys+4b41e Intel Matrix Storage Manager driver - x64 Intel Matrix Storage Manager driver Intel Corporation 8.9.0.1023 x64 ntoskrnl.exe+14d220 C:\WINDOWS\Minidump\080315-35234-01.dmp 4 15 10240 262.144 3.8.2015. 14:03:33  ovo kaže minidump

minidump izvještaj minidump izvještaj
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:20 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
kale_fotograf kaže...

ma to je sve jedan veliki drek, da mi je znati koji update može tako jebat koncepciju svega krvi bi mu se napio, treba početi kolektivno odjebavati microsoft i njihove aljkavo urađene proizvode i prelaziti polako na linuxe ili na svetog maca, evo sada za ovo napisati živa muka dok je izučitavao majku mu, izgleda da će se trebati za sada vratiti staroj pouzdanoj sedmici

31.07. je instalirao neka 3 updatea, sve KB nešto, nijedan driver od ničega, valjda bi već prije poludio i počeo raditi sranja a ne tek sada nakon 4 do 5 dana

Opet Troll 

13 godina
kale_fotograf kaže...

080315-35234-01.dmp 3.8.2015. 14:00:49 0x00009088 ffffd000`2098d7f0 ffffd000`2098d7f4 ffffd000`2098d800 ffffd000`2098d804 iaStor.sys iaStor.sys+4b41e Intel Matrix Storage Manager driver - x64 Intel Matrix Storage Manager driver Intel Corporation 8.9.0.1023 x64 ntoskrnl.exe+14d220 C:\WINDOWS\Minidump\080315-35234-01.dmp 4 15 10240 262.144 3.8.2015. 14:03:33  ovo kaže minidump

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:26 (brkan83).
15 godina
neaktivan
brkan83 kaže...
kale_fotograf kaže...

Opet Troll 

nije troll nego windows malo radi malo neradi, pa skonta neki novi error, pa se uspori dozla boga pa ne možeš ni pisati ni ništa, blejanje u prazno, a od mnogih sam čuo da imaju problema raznih sa novim windowsima

12 godina

Ja neznam šta vi radite s winsima i kakva sranjca po njima instalirate ali meni radi odlično na 4 kompa (moj iz potpisa je insider, dičiji komp svježe nadograđen pa napravljena čista instalacija, moj laptop iz potpisa i komp kako ga ja zovem ispod televizije a to je prastara 775 arhitektura s grafom gt8400) i svi oni ne stvaraju ama baš nikakve probleme.

Doduše jednu stvar nisam uspio rješit a to su notifikacije od maila na "insider" mašini koje nikako da stignu.

Drugi kompovi rade odlično i za sada bez ikakve graške.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
11 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja neznam šta vi radite s winsima i kakva sranjca po njima instalirate ali meni radi odlično na 4 kompa (moj iz potpisa je insider, dičiji komp svježe nadograđen pa napravljena čista instalacija, moj laptop iz potpisa i komp kako ga ja zovem ispod televizije a to je prastara 775 arhitektura s grafom gt8400) i svi oni ne stvaraju ama baš nikakve probleme.

Doduše jednu stvar nisam uspio rješit a to su notifikacije od maila na "insider" mašini koje nikako da stignu.

Drugi kompovi rade odlično i za sada bez ikakve graške.

Kao i uvijek, malo interneta, photoshop, lightroom, ništa specijalno, na win 7 je sve šljakalo ok, šljakalo je i ovdje do danas popodne kad je počeo kenjkat malo radi malo ne radi pa 100 puta restart, vidit ću kad ga opet upalim kako će se ponašati

9 godina
odjavljen

Gle, kolega, nikad ne možeš biti siguran što može poći po zlu kad se radi ažuriranje umjesto nove instalacije. Možda drugi kolega nije kriv što mu se ovo događa - znala sam u ove dane viđati svakakve gluposti koje su posljedica nadogradnje, a ne nestručnog rukovanja.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
14 godina
Poslje aktivacije,najbolji instalirati čisti iso i doviđenja kod mene nikakvih problema 10Pro radi savršeno i brzo samo microsoftu malo zamjeram njihov update sistem jer namjerno forsira ažuriranje drivera makar sam predhodno instalirao valjane mogli su to detaljnije ispraviti kao na 7ci da se može kvačicom odabrati što želiš a što ne želiš ažurirati od ponuđenog.
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...

Gle, kolega, nikad ne možeš biti siguran što može poći po zlu kad se radi ažuriranje umjesto nove instalacije. Možda drugi kolega nije kriv što mu se ovo događa - znala sam u ove dane viđati svakakve gluposti koje su posljedica nadogradnje, a ne nestručnog rukovanja.

Imam blagi feeling da sve nakon windowsa xp je od zla oca i gore matere

konkretno sad upalim komp i sve protekne u redu a prije ko na kurblu oće neće

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:55 (kale_fotograf).
12 godina
kale_fotograf kaže...
Arendelle kaže...

Očito se ne sićaš ali XP je bio bugovit za popizjit i totalno neupotrebljiv do sp-a1 a imao je ukupno tri servis paka i preko deset godina konstantnog uređivanja stoga nije ni cudo da je izrasta u odličan OS.

11 godina

bok imam preblem sa sliko0m znaci nesto sam dirao u catalytu od amd i poremetilo se nesto i pisemi da je izvan dosega na ekranu pokusam s drugim kabelom opt isto imali ikako da resartiran ekran ikako sliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ice45 kaže...

bok imam preblem sa sliko0m znaci nesto sam dirao u catalytu od amd i poremetilo se nesto i pisemi da je izvan dosega na ekranu pokusam s drugim kabelom opt isto imali ikako da resartiran ekran ikako sliku

Otvori katalist i sve vrati na default

9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Otvori katalist i sve vrati na default

Treba mu sigurni način rada. Nafrljio je preveliku rezoluciju ili frekvenciju osvježavanja pa mu monitor ispisuje da je ulazni signal izvan dosega.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
17 godina

napravio clean jutros i neprimječujem nikakvo poboljšanje u brzini naspram upgrejda poslije neznam kolko bildova, osim kaj nema više onog random štekanja u radu, ostao sam u insideu, pa me zanima kolko je Vsa ostalo, a kolko je izašlo anva.

napravit ču anketu pa sam kliknite.

6 izašo iz insider-a
12 ostao u insider-u
mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
kale_fotograf kaže...
Arendelle kaže...

Očito se ne sićaš ali XP je bio bugovit za popizjit i totalno neupotrebljiv do sp-a1 a imao je ukupno tri servis paka i preko deset godina konstantnog uređivanja stoga nije ni cudo da je izrasta u odličan OS.

ja ga od SP1 koristio, do tada windows 95 i windows 98 SE

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice