Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.885.889
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Stavio win,sve ok osim sto mi touchpad ne radi a acer nema drivere za win 10. Isao na system startup repair da stavi nedefinirane drivere i tada touchpad radi 20 sek i onda opet prestane. se nekome slicno dogadalo,kako to rijesiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
izvone kaže...

Stavio win,sve ok osim sto mi touchpad ne radi a acer nema drivere za win 10. Isao na system startup repair da stavi nedefinirane drivere i tada touchpad radi 20 sek i onda opet prestane. se nekome slicno dogadalo,kako to rijesiti?

Meni je riješilo problem da sam instalirao drivere od 8.1 i radi

15 godina
ERROR1911 kaže...
izvone kaže...

Probao sam i to al nece :(...da je laptop star ja nebi nista rekao al svega godinu dana i da nemogu drivere sredit aaaaa

15 godina
izvone kaže...
ERROR1911 kaže...
izvone kaže...

Probao sam i to al nece :(...da je laptop star ja nebi nista rekao al svega godinu dana i da nemogu drivere sredit aaaaa

Dali si probao preko windows update?

14 godina

Prčkao sam po W10 i uključio se u Insaider program i prilikom podešavanja sam morao stvoriti PIN lozinku u Windowsima,poslje sam se isključio iz Insaider programa no i dalje pri uključivanju računala me traži PIN unos naravno znam PIN i bez problema se logam,kako isključiti PIN unos prilikom podizanja windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
3n3m1 kaže...

Prčkao sam po W10 i uključio se u Insaider program i prilikom podešavanja sam morao stvoriti PIN lozinku u Windowsima,poslje sam se isključio iz Insaider programa no i dalje pri uključivanju računala me traži PIN unos naravno znam PIN i bez problema se logam,kako isključiti PIN unos prilikom podizanja windowsa?

Settings -> Accounts -> Sign in options -> idi na ''I forgot Pin'' -> ''Are you shure ...'' klik  ''Continue'' i kad te pita da stvoriš novi, klik na Cancel.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:41 (kizo2703).
15 godina

Start - Settings - Accounts - Sign in-options

Edit: Kolega je bio brži.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:38 (x18x05x).
12 godina
neaktivan

Ekipa vec citam zadnjih par stranica, ali ne mogu nigdje naci i stvarno me zanima. Oprostite ako je glupo pitanje. Ubiti skida mi se Win10 preko ikonice u taskbaru i zanima me kada odem na upgrade ocu li moci tijekom upgrade otici "Install new win" i obrisati old partition i tako napraviti clean install ili moram skidati onaj ISO? Hvala.

EDIT: Imam piratski Win7 Ultimate ubiti da pojasnim jos malo pitanje. Ocu li prvo morati upgrade napraviti pa onda clean ili mogu odma tijekom upgradea...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:48 (Bergo).
15 godina
neaktivan
Bergo kaže...

Ekipa vec citam zadnjih par stranica, ali ne mogu nigdje naci i stvarno me zanima. Oprostite ako je glupo pitanje. Ubiti skida mi se Win10 preko ikonice u taskbaru i zanima me kada odem na upgrade ocu li moci tijekom upgrade otici "Install new win" i obrisati old partition i tako napraviti clean install ili moram skidati onaj ISO? Hvala.

najprije upgradeaj da se aktivira, pa onda stvori ISO sa media creation toolom sa microsoftovih stranica i onda ako ti zatreba udri clean install

12 godina
neaktivan

Hvala, ma sigurno ide Clean. Javim se ako gdje zapne :D

EDIT: Jel je isto ako poslje upgradea obrisem old Win file, mislim oce onda biti isto kao clean install ili moram bas kako si napisao?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:55 (Bergo).
14 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Morate priznat da sam dobro sproveo nedovršen Microsoftov posao kod nedosljednosti dizajna ikona, (pa i preko toga sa ostalim softverom)

95% ikona u taskbaru i exploreru imaju isti dizajn...

Pinane ikone na taskbaru

Otvoreni programi poput, Explorera, Pande, Disk defragmentera, task manageer, diskc cleanupa, regedita itd...

ima li još Icon Pack installera koji rade na Windows 10?

16 godina
odjavljen
all_or_nothing kaže...

kakva je to nova oem recovery particija od 454MB koja mi se pojavila prije čiste instalacije? da brišem to?

A zašto bi ju brisao? Jel kruha traži?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan
Bergo kaže...

Hvala, ma sigurno ide Clean. Javim se ako gdje zapne :D

EDIT: Jel je isto ako poslje upgradea obrisem old Win file, mislim oce onda biti isto kao clean install ili moram bas kako si napisao?

ma gle, za sada ti napravi upgrade na win 10, meni recimo ni ne treba clean install, a pustio sam windows.old za nedajbog da nešto krene po zlu da vratim na stari sistem, a windows.old lako obrišeš preko disk cleanupa ako ti smeta, samo će ti se izbrisati stari windowsi, a svi programi ti ostaju i dalje instalirani

17 godina
kale_fotograf kaže...

pustio sam windows.old za nedajbog da nešto krene po zlu da vratim na stari sistem

Šanse da ćeš iskoristi windows.old su negdje 1%

To je ono: zaključavama vrata od kuće/stana i onda se pitam - jesam li ugasio šparhet? Vraćem se unutra i vidim da je sve ugašeno...

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
all_or_nothing kaže...

kakva je to nova oem recovery particija od 454MB koja mi se pojavila prije čiste instalacije? da brišem to?

A zašto bi ju brisao? Jel kruha traži?

traži 454MB kruha. :)

obrisana je, napravljena čista instalacija i sve radi bez problema.

16 godina
odjavljen

450 mb je strašno puno mjesta.

Nemoj samo kasnije plakati tuda da nešto ne radi...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina

ja sam obrisao win. old barem imam vise prostora na ssd-u a i ne brijem se vracat na 8.1

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

znaš li čemu služi ta nova particija?

ako znaš reci, ako ne znaš preskoči pitanje.

16 godina
odjavljen

Ta particija se koristi za backup/restore operacije imagea sustava, i ne, nije ju neka super ideja obrisati.

15 godina
all_or_nothing kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

znaš li čemu služi ta nova particija?

ako znaš reci, ako ne znaš preskoči pitanje.

Služi onome čemu i piše.

Recovery - u slučaju da nešto pođe po krivu da Windows može napraviti recovery OS-a, postavki i slično.

Swedish latin super funk.
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ta particija se koristi za backup/restore operacije imagea sustava, i ne, nije ju neka super ideja obrisati.

no čemu?

image čistog sustava je 20 puta veći od te particije i svi podaci potrebni za recovery se nalaze na njemu, ako je napravljen. nikakva dodatna particija nikad nije bila potrebna, osim ako slika sustava nije na oem skrivenoj particiji.

nitko nije spomenuo da mu se stvorila takva vidljiva particija pa sam pitao, disk je novi i nije imao oem windows sustava na sebi. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 12:48 (all_or_nothing).
17 godina
neaktivan

Pratio sam razvoj 10-ke još od začetaka te sam nadogradio s 8.1 odma prvi dan. Po meni dosta brže sve to radi, bugovi koje sam doživio su minorni. Win32 programi (desktop) rade kao i prije, a ove universal apps (metro) baš i ne koristim (osim ovih koje moram poput settingsa). Novi kalkulator je jedini universal app koji su stvarno sastavili kako treba.

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Bergo kaže...

Disk Cleanupom ga slobodno obriši. Bit će slično kao čista instalacija ako si odabrao da zadržiš samo podatke, a ako sve radi kako treba, ne diraj ništa. :)

Rich bitch!
15 godina
neaktivan

naime skidam sada ISO Windows 10 Pro en-us x64 da ga zapečem na DVD za nedajbog neku pizdariju ako se dogodi, je li moguće da ga ultra sporo skida jer su im zakrčeni do bola serveri (1.4Mbps od raspoloživih kod mene 20Mbps)

EDIT: zaboravio napisati, skidam MCTom taj ISO

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:39 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim napravit clean install. Sad sam na w10 32 pa bi išao na 64. Samo ne znam kako bi uredio particije, ima li ikakve razlike? Sad je 250, 40 sustav je ona ovoj 250. Ostavit 1 od 320 ili 60-240, nedodjeljeni prostor je li išta od toga bitno?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
kale_fotograf kaže...

naime skidam sada ISO Windows 10 Pro en-us x64 da ga zapečem na DVD za nedajbog neku pizdariju ako se dogodi, je li moguće da ga ultra sporo skida jer su im zakrčeni do bola serveri (1.4Mbps od raspoloživih kod mene 20Mbps)

Naravno da je moguće. Što se uopće žališ, preuzimaš taj ISO brzinom koju 90% kućanstava ne može ni dostići.

Rich bitch!
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
kale_fotograf kaže...

Naravno da je moguće. Što se uopće žališ, preuzimaš taj ISO brzinom koju 90% kućanstava ne može ni dostići.

realno, 1,4megabita bi trebali moći svi postići kako tako

15 godina
Arendelle kaže...
kale_fotograf kaže...

Mi koji imamo ssd nama je svaki mb bitan..pa se naravno brise win old....ali ja sam ionako uzeo orginal win 10 iso sa kljucem i napravio clean instal.....pa sam sad miran..radi kao ura....

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:46 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
Arendelle kaže...
kale_fotograf kaže...

Mi koji imamo ssd nama je svaki mb bitan..pa se naravno brise win old....ali ja sam ionako uzeo orginal win 10 iso sa kljucem i napravio clean instal.....pa sam sad miran..radi kao ura....

ma ja ću ga ipak pustiti mjesec dana, ako sve bude šljakalo kako bog zapovijeda brišem ga i ja, da na SSDu je svaki MB bitan, ja za sada još na mehaničkom disku pa ni tih 20ak GB koliko mi zauzima windows.old nisu frka

EDIT: moram prokontat ako postoji spika da si taj windows.old bacim na neki vanjski disk i ako zatreba da li se može vratiti na stari sistem preko tog olda sa vanjskog diska

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:51 (kale_fotograf).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice