Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.887.259
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Kako uključiti system restore?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
djigibao kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

El netko od vas koristi Sandboxie na desetki odnosno dal vam radi program?

Ja sam koristio beta verziju na win 10tp i nije bas dobro radila. 

Puno puta mi se rusio sandboxie.

Mozda su ga popravili

Nisu, zato i pitam.

Zapravo meni ga ni ne pokreće. Odma izbaciva neki error.

SVEMOGUĆI
16 godina
ERROR1911 kaže...

Kako uključiti system restore?

Control Panel -> Recovery > Configure System Restore

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
15 godina

Kako ovo rješit...nešto mi se zbrkalo...nemam dopuštenje za ništa..kad idem promjenit uac isto nemogu ništa..izbaci mi ali nemogu ništa mjenjat...jel ima tko kakvu ideju..probao sam i sa local acc i mjenjat sifru admina i opet..šta mi je činiti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 14:51 (galinjo24).
16 godina
galinjo24 kaže...

Kako ovo rješit...nešto mi se zbrkalo...nemam dopuštenje za ništa..kad idem promjenit uac isto nemogu ništa..izbaci mi ali nemogu ništa mjenjat...jel ima tko kakvu ideju..probao sam i sa local acc i mjenjat sifru admina i opet..šta mi je činiti?

System restore najbolje....to se meni dogodilo i na kraju format..ko ga hebe, to im je greska jos od 7ce da te zakljuca izvan admina

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina
neaktivan
DmL kaže...

Bio sam Insider od samog početka razvoja Windowsa 10, i sad napokon skinem RTM verziju sa službene stranice (skinuo sam .iso kako bih instalirao s DVDa).

Instalirao, sve radi super, idem stavit drajvere za grafičku da mogu fino namjestit rezoluciju. Skinem drajvere sa službene NVIDIA stranice za svoju GTX 470, i taman se završi neki update ili nešto, i restarta se PC. 

Upali se opet, kad ono nekakve anomalije prilikom bootanja, ona slika logoa sva poremećena, izobličena. Uđe u Desktop, nekakve vertikalne linije koje potpuno izobličuju sliku Desktopa. Svaki pomak kursora stvara još veći "razmaz" slike, ikona i svega što je trenutno prikazano na ekranu. Stvaraju se neki pikseli, ekran postaje gotovo pa neuporabljiv, tako da se drajveri za grafičku uopće ne mogu instalirati, jer ne mogu kliknuti na ikonu instalacije koja je sva razmazana po ekranu.

Jel' netko slučajno imao ovakav problem?

Ako sam dobro shvatio komp ti se restartao za vrijeme instalacije drivera?Probaj safe mode ili restore početnog sustava Win10, iz MS-a kažu da čuda radi. 

Vjerojatno nije do kablova, ali svejedno probaj i njih provjeriti.Meni su se znali dešavati artefakti kada bi slučajno potegao kabel.

Usput, ako je uključen auto update 10-ka automatski instalira VGA driver, i pritom ništa ne pokazuje.

16 godina
galinjo24 kaže...

Probaj DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth u Command Promptu, ako ni onda ne središ problem, napravi refresh (Settings - Update & security - Recovery - Reset this PC - Keep files and programs).

13 godina
odjavljen

Kupio sam Lenovo laptop sa predinstaliranim  Windowsom 8 / 8.1  !

Rezervirao sam nadogradnju i još se ništa ne pojavlja.

Pokušao sam skinuti ISO datoteku sa Windows stranice ali me traži key a nemam ga.

Može pomoć ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Pa koristi male tileove (ne medium) i dođe ti isto ko folder jer ih možeš po 4 staviti u "kockicu"....

Al opet bi bilo bolje/lijepše s tile folderima, onako da se mijenjaju pločice i to(ako imaš WP znaš o čemu pričam)

16 godina
Phantom_RI kaže...

Pokušao sam skinuti ISO datoteku sa Windows stranice ali me traži key a nemam ga.

Može pomoć ?

Ha? Kriva stranica, očito. KLIK

Dex.pwn kaže...

Al opet bi bilo bolje/lijepše s tile folderima, onako da se mijenjaju pločice i to(ako imaš WP znaš o čemu pričam)

Hvala, ne hvala. Na desktopu smo, ne na telefonu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:07 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
Phantom_RI kaže...

Kupio sam Lenovo laptop sa predinstaliranim  Windowsom 8 / 8.1  !

Rezervirao sam nadogradnju i još se ništa ne pojavlja.

Može pomoć ?

Na tom 8.1 skini ovaj program(ProduKey) i preko njega vidiš ključ Windowsa, to prepišeš/uslikaš(najbolje) i to upišeš

http://www.howtogeek.com/206329/how-to-find-your-lost-windows-or-office-product-keys/

13 godina
odjavljen

Nije kriva stranica, s te sam i skinuo. Kad pokrenem instalaciju direktno iz Windowsa traži me key, kad pokrenem iz BIOS-a boot preko USB-a traži me key, makar mi nudi opciju da preskočim taj korak ali onda neznam kako da ga aktiviram a ne bi htio izgubiti originalnu osmicu koja je bila predinstalirana. Nije piratska verzija, da je billo bi me briga ali kad je original nije mi svejedno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Phantom_RI kaže...

Može pomoć ?

Ha? Kriva stranica, očito. KLIK

Dex.pwn kaže...

Hvala, ne hvala. Na desktopu smo, ne na telefonu.

Baš bi bilo seksi, pogotovo ako imaš ekran na tač ili graf. tablet + još način rada tableta :P

16 godina
Phantom_RI kaže...

Nije kriva stranica, s te sam i skinuo. Kad pokrenem instalaciju direktno iz Windowsa traži me key, kad pokrenem iz BIOS-a boot preko USB-a traži me key, makar mi nudi opciju da preskočim taj korak ali onda neznam kako da ga aktiviram a ne bi htio izgubiti originalnu osmicu koja je bila predinstalirana. Nije piratska verzija, da je billo bi me briga ali kad je original nije mi svejedno.

Skipaj upisivanje ključa bilo gdje da te pita, ključ je u BIOS-u i sistem će se aktivirati. Napravio sam jučer upgrade na Lenovu T550 bez upisivanja ključa i sistem je aktiviran nakon što sam se u njega prijavio sa MS accountom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:20 (kizo2703).
17 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
djigibao kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

El netko od vas koristi Sandboxie na desetki odnosno dal vam radi program?

Ja sam koristio beta verziju na win 10tp i nije bas dobro radila. 

Puno puta mi se rusio sandboxie.

Mozda su ga popravili

Nisu, zato i pitam.

Zapravo meni ga ni ne pokreće. Odma izbaciva neki error.

Koju verziju si isprobao (ja sam v5)?

Mislim da im nigdje jos ne pise da podrzavaju Win 10.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Jel ovo znači da sad imam RETAIL key?

Ako da, kako ga najlaše viditi/zapisati negdi?

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
amater_2 kaže...

Ako piše tako, valjda znači.

ProduKey

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:41 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Imam pitanje, ako stavim Win10 kroz Win8.1, ostaje li mi sve što je instalirano na laptopu? Također hoće li mi Office raditi kao i na osmici, i to sve što sada koristim?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
amater_2 kaže...

Skrivaš a svi znamo da ti piše 3V66T.noob 

سمندری ڈاکو
17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Tri posta gore ti piše kako. A mogu ti i ja reći koji je.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:44 (Pendula).
17 godina
Ta zadnja 4 broja su svima ista, a ostali brojevi?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
pirat kaže...
amater_2 kaže...

Skrivaš a svi znamo da ti piše 3V66T.noob 

Vidi stvarno. Ja mislio da je to nešto bitno.

A jbt, dobro si reka: NOOB.

Battlelog: MUDO_HR
16 godina
djigibao kaže...
Ta zadnja 4 broja su svima ista, a ostali brojevi?

Svi brojevi su isti, barem na svim PC-ima koji su upgradeani na Pro verziju.

15 godina
neaktivan

Kod mene nadogradnja i čista instalacija Windovsa 10 prošla bez problema.

S aktivacijom isto ije bilo nikakvih problema.

Samo mi nije jasno kako maknuti ovo sivo na slici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
draž kaže...

Samo mi nije jasno kako maknuti ovo sivo na slici.

Desni klik na taskbar....

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 16:08 (doktor1).
13 godina

Pozdrav, pokušao sam pronaći post u kojem se spominje neki sličan problem, al nisam uspio pa evo nadam se da će mi netko pomoći:

Imam stariji laptop, točnije Asus X51RL, radi se o laptopu koji bez problema vrti i W7 i W8 i W8.1

Sad sam mislio pokušati instalirati W10, ali mi u prozoru gdje se rezervira Windows javlja da mi grafička (ATI Radeon Xpress 1100) nije dovoljno jaka i da ne mogu instalirati W10. 

S obzirom da minimum requirements za W10 nisu ništa zahtjevniji od W8.1 zanima me hoću li imati problema ako pokušam napraviti čistu instalaciju W10-ke?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala uspio sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nedopusta

16 godina
neaktivan
Hrvoje001 kaže...
 Ako sam dobro shvatio komp ti se restartao za vrijeme instalacije drivera? Probaj safe mode ili restore početnog sustava Win10, iz MS-a kažu da čuda radi. 

Usput, ako je uključen auto update 10-ka automatski instalira VGA driver, i pritom ništa ne pokazuje.

Da, vjerovatno je 10-ka sama povukla drivere za grafičku, i podigla ih nakon restarta. Morat ću nanovo instalirati Windowse i isključiti auto update, pa probat jel' funkcionira s NVIDIA-inim driverima.

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 16:38 (DmL).
13 godina
neaktivan

Izbacuje mi error kad koristim trazilicu.

Stalno mi skida instalaciju hrvatske inacice Windows 10, a 8.1 mi je na engleskom, kako da podesim da instalacija bude na engleskom jer mi ovako ne da prenijeti programe?

Licenciran mi je 8.1.

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice