Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.875.739
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Piše. još samo za te prečace, vidio sam da se može
Kakve prečace?
P. S. Ne znam kako tvoji roditelji žive s tobom, dosadan si dozlaboga.
Kakve prečace?
P. S. Ne znam kako tvoji roditelji žive s tobom, dosadan si dozlaboga.
Nisam dosadan, nitko ne zna sve, netko nešto zna... ;)
Kad klikneš na windows logo, otvori ti se preko cijelog ekrana(ili na jednom dijelu ekrana, kako kod koga), i iznad tog logotipa/ikonice imaš prečace, zanima me kako da tu dodam još prečaca
// OBRIŠI
Kad klikneš na windows logo, otvori ti se preko cijelog ekrana(ili na jednom dijelu ekrana, kako kod koga), i iznad tog logotipa/ikonice imaš prečace, zanima me kako da tu dodam još prečaca
To se otvore najčešće korištene aplikacije...
A inače desni klik na bilo kojuj aplikaciju i odabereš opciju za pinat na start menu desno, (toga ja nemam tu na slici jer sam isključio sve te live tilove i slična sranja)
gdje se može preuzeti .ISO x64-bit inačice,
odnosno gdje je .ISO posložen po izvedenicama Windowsa 10...
nekako se mislim i znam da neću raditi upgrade, već da ću ići putem clean instalation
Odaberi koji ti triba i na koji način ti triba pa skidaj-
Jel ti to ozbiljno da nećeš radit upgrade ? Jer ako nečeš kako misliš aktivirat te čiste Windowse 10 ?
To su najkorištenije aplikacije, što ti uostalom i piše iznad liste od deset (?) aplikacija. Nisam sigurna da napraviti svoju listu tih aplikacija, ali ih možeš prikvačiti na prostor pokraj, kao što je kolega doktor1 napisao.
To se otvore najčešće korištene aplikacije...
A inače desni klik na bilo kojuj aplikaciju i odabereš opciju za pinat na start menu desno, (toga ja nemam tu na slici jer sam isključio sve te live tilove i slična sranja)
Ne to, mislim na ovo(gdje mi je miš, dole lijevo)
http://i.imgur.com/Yfhtu7l.png
Uz to ima bug, otvorite drugi (pod)desktop i na njemu pokrenete instalaciju(recimo Illustrator gdje treba prvo da se nešto odradi prije same instalacije), otiđete na prvi desktop i na kraju će vam instalacija podjeći s drugog na prvi desktop. Malo čudno...
To je nemoguće bez nekih diranja po registru ili programa trećih strana. Uostalom, zašto bi to želio raditi?
Ups, dajem savjete o Desetki na stroju s XP-om. Sorry, mislila sam da to nije moguće, iako sam djelomično bila u pravu - ne može se staviti proizvoljni prečac na program, već samo upaliti ili ugasiti predefinirane prečace.
Postavke -> Personalizacija -> Početak -> Odaberite mape koje.......
Hvala, nego da još pitam šta će se desiti s aplikacijama kada promjenim slovo particije? Sad sam skužio da sam krenio skidati Bf3 a particija je na slovu E(inače treba biti na D)
Hvala, nego da još pitam šta će se desiti s aplikacijama kada promjenim slovo particije? Sad sam skužio da sam krenio skidati Bf3 a particija je na slovu E(inače treba biti na D)
Ja sam isto mjenjo mjenjo slovo D: particije, (bila je E nakon instalacije sa USBa) i nemam nikakvih problema. Ali meni su tu samo podaci, filmovi i ostale pizzdarije.
AKo si prethodno npr instaliro igru na E: particiju i tada je promjenio na D: igra neće naći put jer će lokacija biti kriva. Npr. Vjerovatno se mogu ručno editirati te dvije stavke Mašina koja u leru troši 4,1 gigabajt RAM-a. Svaka čast.
Mašina koja u leru troši 4,1 gigabajt RAM-a. Svaka čast.
Vidi se u taskbaru da mu je upaljen Chrome... A znamo da nije nježan kada se pootvaraju tabovi...
Mašina koja u leru troši 4,1 gigabajt RAM-a. Svaka čast.
5 tabova u pozadini otvoreno i dva twitch streama mora to nekaj trošiti zar ne? uostalom imam i7 4770k i 16 gb rama all good ;)
Ali zar ti je zbilaj potreban sat i kalendar nasred desktopa i onda opet ga imaš u desnom kutu?
5 tabova u pozadini otvoreno i dva twitch streama mora to nekaj trošiti zar ne? uostalom imam i7 4770k i 16 gb rama all good ;)
Mora trošiti, iako mi se i dalje to čini puno - ja sam s više otvorenih Twitchevih strujanja uživo i YouTube videozapisa imala manje zauzeće memorije, no očigledno je da se sad manifestira ono tzv. pametno trošenje resursa u novijim Windowsima. Sa 16 gigabajta RAM-a i i7-icom, nemaš brige. :)
P. S. Nisam sigurna da je potreban prst dolje, no dobro, tko se zbog tih prstića brine. :)
Mora trošiti, iako mi se i dalje to čini puno - ja sam s više otvorenih Twitchevih strujanja uživo i YouTube videozapisa imala manje zauzeće memorije, no očigledno je da se sad manifestira ono tzv. pametno trošenje resursa u novijim Windowsima. Sa 16 gigabajta RAM-a i i7-icom, nemaš brige. :)
P. S. Nisam sigurna da je potreban prst dolje, no dobro, tko se zbog tih prstića brine. :)
Maknuo palac dolje da lakse zaspiš veceras
Ali zar ti je zbilaj potreban sat i kalendar nasred desktopa i onda opet ga imaš u desnom kutu?
Mozda covjek gleda iz daljene od 5-10 metara pa ne vidi onaj u donjem desnom kutu? :p
Dali ste prijavljeni na Microsoft acc u windowsima? Zanima me dok sam prijavljen na Microsoft acc kako iskljucit da me trazi lozinku pri loginu?
Ja sam pobaco dosta tog blotwarea od Microsofta i vratio se svojoj politici - sve programe koje često koristim pinam u taskbar. Za aplikacije koje tu i tamo zatrebam Search radi odličan posao...
Nakon dva mjeseca korištenja destke zaključio sam da mi live tilovi, koliko god fora izgledali, uopće ne trebaju jer vremensku prognozu pogledam ne internetu, slike mi se netrebaju vrtit jer ih niti ne gledam u tom trenutnu itd... Sve sam to poćero u onu stvar i to je to...
Start menu mi je Searh alat i lokacija za ugasti/resetirat računalo... I to je dobra stvar kod desetke, omogućili su da si svatko sredit po želji...
Još samo da su omogućili jednostavnije ukljanjanje tog svog blotvera poput vražijih Bingfinancija ili 3d alata...
Maknuo palac dolje da lakse zaspiš veceras
Oh, neizmjerno sam ti zahvalna, sad ću moći lakše zaspati. :)
Dali ste prijavljeni na Microsoft acc u windowsima? Zanima me dok sam prijavljen na Microsoft acc kako iskljucit da me trazi lozinku pri loginu?
Ovako. Isto je i za Desetku, ne brini.
Hoće li moći W10 na 4 GB RAM-a ?
Već odavno sam desetku rezervisao pa mi je rečeno da ću iza 29. dobiti notifikaciju za upgrade. Ali nje još uvijek nema.