Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.007
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
jigsaw5063 kaže...

To i radim cijelo vrijeme ali mi samo promjeni boju start menija a boja samog explorera ostaje bijela kao na slikama

Da, to je potpuno normalan izgled. Ako hoćeš malo boje na gornjem rubu, skini temucolor mixer za mijenjanje boje.

osvit kaže...

pa svima nam je boja explorera bijela

Nije, ako znaš kako.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 18:49 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Napokon prosla instalacija. Ima li ko situaciju da ne moze da promjeni lokaciju novih aplikacija u podesavanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Probao sam sve prozore tako da cu i ovaj sutra,skinulo se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Nije, ako znaš kako

Vidi kako je to ružno

Ovaj back iza naslova prozora, pa grozno

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina

Čisto informativno:

http://thenextweb.com/microsoft/2015/07/29/wind-nos/

http://lifehacker.com/how-to-configure-windows-10-to-protect-your-privacy-1716204024

https://www.reddit.com/r/technology/comments/3f0pbz/windows_10_here_are_the_privacy_issues_you_should/

Za one koje više vole gledati nego čitati:

Edit: sad sam skuzio da se Doktor potrudio par stranica prije ubacit nekoliko korisnih linkova vezano za temu privatnosti :) gg

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:07 (Colossus7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upravo instalira win 10 i ne nalazi mi mrezu.  Imam ciscov epc3925 i spojen kabelom na asus formulu vi. Pri instaliranju mi je pokaziva wifi i undentified network.  Pokusa sam stisnit unindentified network ali nije prihvaca. Sad gledam u network i kaze ethernet limited. Inace san na bnetu.  Proba san instalirat intelove lan drivere opet,  ne pomaze. Resetiranje rutera ne pomaze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Vidi kako je to ružno

Ovaj back iza naslova prozora, pa grozno

Da, ali to je samo na ''servisnim'' prozorima kad su u pozadini. Na ostalima toga nema.

Colossus7 kaže...

Čisto informativno:

....

O tome se, više-manje, zna sve. Ima kaj novo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:18 (kizo2703).
16 godina

moze mi netko reci kako "kompletno" da promijenim jezik? u pocetku mi je bio  hrvatski jezik, i naravno skino sam odmah englesku verziju nakon sto sam instaliro windows, ali npr kada se komp pali ili kod koristenja ctrl alt delete, sve je na hrvatskom :S zna mozda netko kako da mi sve bude kompletno na engleskom?

0 0 hvala 0
17 godina

clean instal na eng

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Imsovcanin kaže...

moze mi netko reci kako "kompletno" da promijenim jezik? u pocetku mi je bio  hrvatski jezik, i naravno skino sam odmah englesku verziju nakon sto sam instaliro windows, ali npr kada se komp pali ili kod koristenja ctrl alt delete, sve je na hrvatskom :S zna mozda netko kako da mi sve bude kompletno na engleskom?

Instaliraj englesku verziju.

Control Panel -> Region -> Administrative -> klik na Copy settings.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:26 (kizo2703).
14 godina
frcko kaže...
Command Prompt kaže...
kizo2703 kaže...
Command Prompt kaže...

Jesi li kupio Windows 8/8.1 i dobio ključ? Ili je to ''Skype instalacija'' s ključevima sa TPB-a?

original ključ sa dreamsparka, pa nisam lud da pitam za piratsku verziju :)

samo sjecam se da sam zvao onaj besplatni broj pa sam upisivao brojeve s ekrana i tako aktivirao 8.1 kad je izasao... najbolje da ja vratim 8icu, upgrade na 10 pa clean install

Pa ako si ih legalno pribavio onda  i sada upiši te "brojeve sa ekrana".

Samo, tu naravno "smrdi" to što si i Windows 8.1 morao aktivirati telefonom a ne online.

Morao sam telefonski aktivirati Win 8.1 jer sam koristio onaj Microsoftov besplatni kod za Windows 8 with Media Center ili kako se zove pa sam radio cistu instalaciju.

Sad sam napravio upgrade sa cistog windows 8 na 10, aktivirano bez problema... sad cu bas probati clean install ali naravno sumnjam da ce ici aktivacija... microsoft je napravio to da ljudi sa piratskim verzijama 7 mogu napraviti upgrade i aktivirati dok oni sa legalnom licencom ne mogu (clean install)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:28 (Command Prompt).
14 godina
odjavljen

Pozdrav s Desetke, piči ko zmaj. Hvala na pomoći Kaletu :P

Imam zamjerku što MS nije dodao da favoriti u Edgeu ne moraju imati ime, ovako mi previše zauzima(skratio sam sva imena koliko sam mogao). Odoh pokušat popravit problem sa zvukom.

0 0 hvala 0
16 godina

sad imam novi problem xD kad sam palio komp moro sam upisati pass od hotmaila :S kako da maknem tu glupost xD

p.s. kako je uopce doslo do toga?!? xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:30 (Imsovcanin).

1 0 hvala 0
15 godina
ERROR1911 kaže...

Prvi problem koji mi se stvorio, a to je da je cijeli start i taskbar umrli nista ne funkcionira na njima. Desilo se nakon sta su se update install i restarta.

EDIT: nestao mi je dropbox i onedrive iz explorera

Probao sam: sfc /scannow = nista

system restore = kaze da nema tocke za vracanje, da je iskljuceno kreiranje tocaka

Upisati u Powershell : Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Ne znam sta jos da probam 

14 godina
odjavljen

Čudno, odjednom ne radi prednji panel. Na 8.1 mi je radio(samo desno kanal), sad ni on ne radi. Već sam mis...

Uz to, imam problem oko particija, naime sustav mi je na C(nju sam formatirao odmah u clean instalaciji), ali su se ostale dvije particije(D - igre i E - skladište) "pomakle" za jedno slovo. Dakle sad mi je particija za igre E a skladište F... Kako da vratim nazad na staro i kakve ću poslijedite imati?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...

testiran rad kalendara, radi čisto ok

Hahaha, ti unaprijed znaš da ćeš biti bolestan :D

16 godina
Penryn kaže...
Taraba kaže...

* * *

* * *

A sve mi se čini da neće, što znači: unutar ovih godinu dana napravite upgrade i imate origigi win10. Ali ako bude potreban reinstall na drugi hardware(nadogradnja matične recimo) ili nakon ovih godinu dana nema free desetke. 

Za manje od godinu dana siguran sam da će se pojedinci ovdje (barem za sebe znam) voziti na Tehnical Previewu 11-tke, ukoliko one priče o posljednim Widosima ne budu točne.  

Gledam i ne mogu da vjerujem, na Windowsu 10 sam od Octobar 1, 2014.

Samo da se ja pitam dubko bi sinhornizirao sve živo sa oniim Live ID računom, ono je živa svetinja, samo trpaj u OneDrive, a već vjerujem da se mogu kontakti mailovi i ostale budalaštine sinhronizovati samo ne da mi se zezati sada.

16 godina
Imsovcanin kaže...

sad imam novi problem xD kad sam palio komp moro sam upisati pass od hotmaila :S kako da maknem tu glupost xD

Netplwiz [ili, control userpasswords2] - makni kvačicu, upiši mail i password.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:45 (kizo2703).
10 godina
Imsovcanin kaže...

pa odi na account settings i tamo si ukljuci da ides lokalno u windows

16 godina
Ja sam to napravio, i pretvorio mi je MS account u Guest account....svašta to mi se dogodilo i na 7ci kad me zaključao izvan admina...a glupost koju su uveli od 8ce jest da ne možeš uć u safe mode kao admin, jer moraš prvo normalno upalit računalo pa Advanced startup ili vratit recovery disk...
Na kraju format pa iz druge uspjeh :D

Obavezno moraš highlightat account koji oćeš da bude automatski ulogiran (onaj s mailom) i onda tek maknut kvačicu, i onda pod username pišeš ime foldera od tog accounta u Users, ne mail jer ce ti se dogodit da ce napravit novi account koji će imati taj mail kao ime iako to neće biti MS account nego lokalni.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
kizo2703 kaže...
Imsovcanin kaže...

Netplwiz [ili, control userpasswords2] - makni kvačicu, upiši mail i password. 

samo da provjerim, dal mi treba onda biti i dalje slika i ime na loginu? 

16 godina
picajzla0707 kaže...
Mitch kaže...

Dakle po ne znam koji i stvarno zadnji put u temi.

Skinite preko Mediacreation toola (opcija Create installation media) ISO fajl zeljene verzije.

Mountajte ga, pokrenitr setup i napravite upgrade.

Nakon tog, iz Windowsa 10, napravite clean install tako sto prvo zapisite product ID, zaprzite ISO i pokrenite instalaciju, upisite ga i formatirajte.

jedno pitanje, da li se može win iso file mountat u recimo power iso programu i da upgrejda sa win7 na win10

neće li se u nekom trenutku isključit power iso i prekinut instalaciju?

ili je bolje iso file spržit na dvd?

ljudi jel vi uopće čitate što ja pišem (bold)

radi mount (onaj od Windowsa original što ima 8ca), a možeš i zapržit ili pak ako radiš clean install onda prvo prebaci .iso na particiju koji nećeš formatirat pa onda mount, ili ga tamo raspakiraj pa pokreni

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:50 (Mitch).
14 godina
odjavljen

Jel ovo istina što MS kaže da je PIN bolji od zaporke? Mislim pa lakše je provalit PIN od 4 znamenke nego zaporku od x znakova

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Jel ovo istina što MS kaže da je PIN bolji od zaporke? Mislim pa lakše je provalit PIN od 4 znamenke nego zaporku od x znakova

Naravno da nije, ali oni misle na jednostavnost kod tablet računala (jer onda na lockscreenu imaš PIN)

16 godina
Imsovcanin kaže...

samo da provjerim, dal mi treba onda biti i dalje slika i ime na loginu? 

Ne traži te password kod starta, ali ako hoćeš da te ne traži kod buđenja ili screensavera, moraš to podesiti u Power opcijama.

Isto tako, stavi ovo na ''Never''.

Mitch kaže...

radi mount (onaj od Windowsa original što ima 8ca), a možeš i zapržit ili pak ako radiš clean install onda prvo prebaci .iso na particiju koji nećeš formatirat pa onda mount, ili ga tamo raspakiraj pa pokreni

Očito je da ne čitaju, kao ni mnogo toga ostalog. Nemoj se živcirat, to je borba s vjetrenjačama.

Dex.pwn kaže...

Nitko te ne tjera da koristiš PIN.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 20:00 (kizo2703).
14 godina
odjavljen

Super, ne vidim nigdje opcije da se ukloni PIN. Negdje sam vidio da je default podešeno da smo seederi za novi Windows, gdje se to gasi?

@Izbacio PIN, ugasio sidanje

@@ Jel ima ikakav način da se pozadinska slika kod prijavljivanja promjeni? Nabacio bi neku tetu ako je ikako moguće... I kako da na start meniu(preko cijelog ekrana) stavim 4 male kockice(one najmanje pločice zapravo) u jedan red, na 8.1 je to moglo a sad vidim da ne može. Uz to i dalje mi ne radi InPrivate(administrator sam) :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 20:19 (Dex.pwn).
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Imam zamjerku što MS nije dodao da favoriti u Edgeu ne moraju imati ime, ovako mi previše zauzima(skratio sam sva imena koliko sam mogao). Odoh pokušat popravit problem sa zvukom.

Šta ti je sa zvukom. I ja imam problema ali ništ :(

Dex.pwn kaže...

Čudno, odjednom ne radi prednji panel. Na 8.1 mi je radio(samo desno kanal), sad ni on ne radi. Već sam mis...

Uz to, imam problem oko particija, naime sustav mi je na C(nju sam formatirao odmah u clean instalaciji), ali su se ostale dvije particije(D - igre i E - skladište) "pomakle" za jedno slovo. Dakle sad mi je particija za igre E a skladište F... Kako da vratim nazad na staro i kakve ću poslijedite imati?

Meni je nakon instalacije desetke skinuo sam navodno "zadnje drivere" i sad moram manualno prebaciti kad ukljucim slusalice u postavkama zvuka da mi "Headphones" bude default device i onda ide zvuk na prednji panel. I tako uvijek naprijed nazad. Ali hajde to,presao bih preko toga da mi barem normalno rade svi zvucnici a ne samo 2 .. tuga

Što se tiče tog , odi u disk managment i desni klik na particiju , tu ces naci da promijenis slovo 

21.
12 godina
Mitch kaže...
picajzla0707 kaže...

jedno pitanje, da li se može win iso file mountat u recimo power iso programu i da upgrejda sa win7 na win10

neće li se u nekom trenutku isključit power iso i prekinut instalaciju?

kad već meni predbacuješ da ne čitam, mogao si i ti pročitati da pitam za win7 upgrejd (bold), a win7 nema svoj original mount, pa koristim power iso - dakle, nisam pitao za 8-icu, nego za 7-icu

kizo2703 kaže... 

Očito je da ne čitaju, kao ni mnogo toga ostalog. Nemoj se živcirat, to je borba s vjetrenjačama.

isto vrijedi i za tebe, također si mogao pročitati da pitam za 7-icu, ne 8-icu prije nego me svrstaš u "vjetrenjače"

pobogu, pa vidite da sam izvukao post unazad 5-6 stranica, probao sam naći dakle odgovor i sam, no 139 stranica da pregledavam je ipak malo previše

postavio sam jedno jedino pitanje na ovoj temi i zar je tako teško odgovoriti normalno

da mogao sam i guglati, no draže mi je ovdje pitati kolege

dakle, kakva borba s vjetrenjačama, čemu takav nastup i nosina u zraku

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
roby27 kaže...

Ima li smisla ici na win10 enterprise u odnosu na PRO verziju i gdje se moze skinuti enterprise? Onaj media creation tool toga nema. Hvala. 

Kakav enterprise? ako mislis na onaj 90 dana trial dode ti na istu stvar kad ovog mozes godinu dana free

vidim vecina ljudi miješa ovo. Nije godinu dana free,nego je vječno free ako izvrsis upgrade unutar godine dana.

"Yes, free! This upgrade offer is for a full version of Windows 10, not a trial. 3GB download required; internet access fees may apply. To take advantage of this free offer, you must upgrade to Windows 10 within one year of availability. Once you upgrade, you have Windows 10 for free on that device."

21.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 20:33 (Deep).
14 godina
odjavljen
Deep kaže...
Dex.pwn kaže...

Šta ti je sa zvukom. I ja imam problema ali ništ :(

Dex.pwn kaže...

Meni je nakon instalacije desetke skinuo sam navodno "zadnje drivere" i sad moram manualno prebaciti kad ukljucim slusalice u postavkama zvuka da mi "Headphones" bude default device i onda ide zvuk na prednji panel. I tako uvijek naprijed nazad. Ali hajde to,presao bih preko toga da mi barem normalno rade svi zvucnici a ne samo 2 .. tuga

Što se tiče tog , odi u disk managment i desni klik na particiju , tu ces naci da promijenis slovo 

Ma sluške sam povezao produžnim 3.5 mm u zadnji panel al me više muči InPrivate jer imam drugi FB(Će se Vrnem) a ne mogu se logirati preko ovo normalnog Edgea

Zanimljivo, ni na Chromeu ne radi

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 20:36 (Dex.pwn).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice