Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.136
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Evo sažet jedan dio privacy/security problema i loših design odluka. http://imgur.com/YlMKad4

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

A isto bilo već dvadesetak puta

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
doktor1 kaže...

A isto bilo već dvadesetak puta

A ebiga. 

Nego, meni se najiritantnijim čini ovo da će stvar upaliti ako je ostaviš ugašenu neko vrijeme. :D 

Inače, Windows 10 je po mogućnostima sigurnosnih postavki i sl. najsigurniji Win do sada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 22:43 (Tonči).
14 godina

Pozdrav! Evo kome treba driver Via hd audio za windows 10 link.Jedini problem na koji sam do sad naišao je da mi se smrznuo komp samo što sam pokrenuo gpuz , nisam ga uspio odblokirat ni sa task managerom.Na kraju sam ga restartao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Evo sažet jedan dio privacy/security problema i loših design odluka. http://imgur.com/YlMKad4

Ne znam odakle da krenem sa nabrajanjem šta je sve krivo na tom, da prostite, dreku od "infografike".

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Da li je to pošalica??? 

Windows Defender odlično antivirusno rješenje??????????

Iskreno to prvi put čujem, u svim mogućim domaćim i stranim recenzijama u top 10 uopće nema Windows Defender-a, tako da uopće ne shvaćam taj tvoj podsmjeh na čovjeka koji koristi Aviru.

Osobno imam Bitdefender Internet Security 2015, a prije sam imao Kaspersky Internet Security. To su jedina dva antivirusna rješenja kojima vjerujem, ovo ostalo ne želim komentirati, a defender apsolutno ne želim komentirati jer on je neusporediv sa ova dva prethodno navedena antivirusna programa.

Imaš izuzetno sreće što nisi imao nikakvih problema do sada.

Jako ste se raspisali o koječemu, pa je teško pratiti korisne činjenice kad se piše o svemu i svačemu.

FYI, meni je Windows defender nedavno pronašao trojanca koji se širio putem USB sticka kad neki drugi AV programi nisu. Nije on savršen, daleko od toga, ali može pomoći. A Kaspersky mi je htio skenirati laptop 7 dana(!).

16 godina
kizo2703 kaže...
* * *

Naravno da je aktiviran, ako nisi ništa mjenjal u ovim danima kad je Insider servis bil isključen.

Ne znam kada je bio isključen ali mijenjao sam jašta.. po preporuci ovih koji su se uključi kasnije u forum sa nekim toolom tako da imam faktički onu serversku verziju 180+180 dana. Provjerim pa ću da javim, ili mi se samo tako čini. Jer već zadnjih nekoliko Buidlova Enterprise se morao aktivirati tako i moj 10240 a ključa ni za lijeka. I nađe se neki pametnjaokvić da mi da rješnje.. kud ga posluša.. ali ne brinem se jer na dva druga diska imama legalne 8.1.

Samo me buni što su sa Builda 10248 skočili ravno na 10500 i sada nešto usporili na 10507.. mora da će neki a.k.a. SP biti u pitanju pred kraj godine ili nešto..  Uglavnom na neki način sam se zasitio novih WIndowsa (stvar radi i to je to) ali još uvijek nemam feeling kako je to kada se tek instalira, valjda radi silnih nadogradnji. 

Ako nikada sada smo pravi pokusni kunići bili za sve nove verzije Windwsa koje će dolaziti od načina na koji se distribuira Update pa do testirajna novih programa.

15 godina

može link do teme?

15 godina

Nešto mi "puca" veza preko USB wirelessa , probao sam ga izvaditi i vratiti kad se pojavi plavi ekran , probao ponovo izvaditi usb wireless i opet plavi ekran , konekcija je prestala prekidati btw !!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joyjoy kaže...

Nešto mi "puca" veza preko USB wirelessa , probao sam ga izvaditi i vratiti kad se pojavi plavi ekran , probao ponovo izvaditi usb wireless i opet plavi ekran , konekcija je prestala prekidati btw !!!!

Sledeći put iščupaj Chipset sa matične, onako dobro podvali nekim pajserom pa vidi hoćeš li imati BSoD :D

Šala mala, to što radiš faktički kao da na živo čupaš PCIe komponente, BSoD je tu sasvim normalna pojava, još od dova 7/8/8.1 a i na 10 se ništa neće promjeniti. UGalvnom susreo sam se na jedno 5-6 istih problema.. to ti je do USB WLAN NIC-a.

Because anything Korea does, Japan does it better.
11 godina
neaktivan

Zanimljivo, sve je do komponenti, ne do windowsa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Tonči kaže...

Ne znam odakle da krenem sa nabrajanjem šta je sve krivo na tom, da prostite, dreku od "infografike".

Daj, tema služi tome. Misliš da je fotošopirano? Jer nije. Probaj sam staviti Win. :)

17 godina

O direct X FL na pojedinim karticama:

• Feature level 11.0: NVIDIA Fermi, Kepler, Maxwell 1.0
  • Feature level 11.1: AMD GCN 1.0, INTEL Haswell and Broadwell
  • Feature level 12.0: AMD GCN 1.1 and GCN 1.2
  • Feature level 12.1: NVIDIA Maxwell 2.0

Ako je FL 11 ne znači da nemate aktivan DX12 API!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:14 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doktor1 kaže...
Diazz72 kaže...

Hmm...imam jedan problem.

Na I5-4670k/GTX770 prikazuje DX12 u DXDiag, a sa GTX560/FX-4100 prikazuje DX11.2...iako bi i GTX560 trebala podrzavati DX12?

Već sam par puta piso o tome!

DX12 drivier za Fermi kartice su odgođeni!

Ma nije stvar u tome...vec u tome da su zadnje drivere za*ebali.

Ako se iskljuci mfaa u nVidia CP-u onda prikazuje DX12, a ako je ukljucen 11.2...te kazu kako ce popraviti u iducem updejtu.

Edit: Isti problem ima i ekipa na npr. GTX960 - https://forums.geforce.com/default/topic/860540/windows-10-dxdiag-show-directx11-3-on-gtx-970-please-help-/?offset=6

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:08 (Diazz72).
10 godina

evo i ja večeras na silu izborio windoze 10, od početka do kraja instalacije trebalo mi oko 30 min sve skupa, sad se pokušavam snaći u svemu ovom, par slikica 

desk 1 - win 10 desk 1 - win 10
desk 2 - win 10 desk 2 - win 10
win 10  Pro win 10 Pro
dx 12 dx 12
win 10 drv win 10 drv
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:23 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dai53nja kaže...

Zanimljivo, sve je do komponenti, ne do windowsa...

Naravno data komponenta mora biti ispravna i imati odgovoarajuče drivere za odgovarajući OS. Ako je OS šarena salata i kaša smeča i ako su pri tome za takav OS takvu komponentu urktali drivere onda ona mora da radi k'o švicarski sat.

Btw neki dan mi od druga sin kaže da mu se račuanr gasi i da nešto ne valja.. Otvorim i imam šta vidjeti: 5 puknutih kondezatora. Čupanje na živo, loš spoj na USB Wirelless katicima je problem odavno poznat, a ne čupaš ga ni slučajno dok veza radi.

17 godina
Diazz72 kaže...

Već sam par puta piso o tome!

DX12 drivier za Fermi kartice su odgođeni!

Ma nije stvar u tome...vec u tome da su zadnje drivere za*ebali.

Ako se iskljuci mfaa u nVidia CP-u onda prikazuje DX12, a ako je ukljucen 11.2...te kazu kako ce popraviti u iducem updejtu.

Stvar je u tome!

Imaš Fermi karticu, Fermi kartice još nisu dobile drivere. Pokreni Dxdiag i ovdje ćeš imat WDDM 1.3, a ne WDDM 2.0

9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Sâm dizajn "odaje povjerenje". :) Ljudi se bave glupostima i vole to raditi (naravno, to je znanstveno dokazivo i dokazano), a informatizacijom sve te gluposti brže i lakše izlaze na vidjelo. Ironično, pametne stvarčice pokazuju koliko su ljudi zapravo glupi.

Rich bitch!
12 godina
doktor1 kaže... 

Stvar je u tome!

Imaš Fermi karticu, Fermi kartice još nisu dobile drivere. Pokreni Dxdiag i ovdje ćeš imat WDDM 1.3, a ne WDDM 2.0

Pa kako onda ekipa na maxwell-u ima isti taj problem?

16 godina
BudalastoStvorenje kaže...
* * *

Jako ste se raspisali o koječemu, pa je teško pratiti korisne činjenice kad se piše o svemu i svačemu.

* * *

Pa naravno da će se sada raspričati o svemu i svačemu. Juče (29-ti) je praznik za IT-ovce i slavi se tri dana, (na žalost neće biti i neradna) tako da ne očekuj ništa drugačije. Ja već predložio da se otvori tema Windows 10 - Instalacija i Aktivacija, jer ako ti netšo tako za treba - ne pitaj po stoti put nego na stotu stranicu ovog foruma.

16 godina
odjavljen
17 godina
Diazz72 kaže...
doktor1 kaže... 

Stvar je u tome!

Pa kako onda ekipa na maxwell-u ima isti taj problem?

It's a driver bug that will be fixed in the next version.

17 godina
Tonči kaže...

Zapravo ne:

Mako sam ono... našo sam da je graf sranje!

Iako i u tvom članku pokazuje Maxwell 1.0 dx 12_0, a ja imam GTX 750 TI i to nije slučaj!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:26 (doktor1).
17 godina
Windows 10 and Privacy

Eto malo o privatnosti.

Procitajte pa si namjestite postavke po potrebi...

http://www.ghacks.net/2015/07/30/windows-10-and-privacy/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 2
9 godina
odjavljen

Ekipo, zašto paničarite, nije da ćete još neko vrijeme igrati DX12-kompatibilne igre? :)

Rich bitch!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni  nakon upgrade sa 7 hard disk napravi glasan click kad gasim komp, to na W7 nije bilo. Matična ima nforce chipset za koji nije bilo nadogradnje od 2009.

Dali Joško ima sličnu situaciju sa nforce chipsetom, nebi htio skurit hdd

0 0 hvala 0
16 godina
mce64 kaže...

Meni  nakon upgrade sa 7 hard disk napravi glasan click kad gasim komp, to na W7 nije bilo. Matična ima nforce chipset za koji nije bilo nadogradnje od 2009.

Dali Joško ima sličnu situaciju sa nforce chipsetom, nebi htio skurit hdd

Ako imamo Joška na forumu nek se javi 

salim se, vidi da nemas rapid storage ukljucen

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
Tonči kaže...

Zapravo ne:

Mako sam ono... našo sam da je graf sranje!

Iako i u tvom članku pokazuje Maxwell 1.0 dx 12_0, a ja imam GTX 750 TI i to nije slučaj!

750Ti je Maxwell 1, dakle, morao bi podržavati dosta toga. No, kako kolega forumaš gore kaže: još toliko dugo nećeš vidjeti ništa bitno na DX12, a pogotovo na _1/2/3, da se ne moraš brinuti. Najvažniji element DX12 je podržan na svemu od Fermija gore. Imaš u novom Bugu (onom koji dajemo besplatno) kratak članak o jednom malom djeliću DX12 vezanom za situacije kod slabijih konfi i promjene koje je donio DX12 smanjenjem overheada, jednostavnijim driverom i boljom podrškom za multi-core.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 23:47 (Tonči).
12 godina
neaktivan
Taraba kaže...

evo i ja večeras na silu izborio windoze 10, od početka do kraja instalacije trebalo mi oko 30 min sve skupa, sad se pokušavam snaći u svemu ovom, par slikica 

KAKO 30 MIN,MENI SE SKIDA 3 IPO SATA A SKINILO SE 27%

15 godina
neaktivan
mrba kaže...
Taraba kaže...

KAKO 30 MIN,MENI SE SKIDA 3 IPO SATA A SKINILO SE 27%

moguće da mu je već prije bio skinut windows BT folder pa je iz njega instaliralo, nije mu trebao download (neka kasnovečernja logika )

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice