Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.883.386
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Gubis pravo besplatne nadogradnje.Osim ako nemas orginalni key od svog sadasnjeg sistema pa da u postavkama ''promjeni key'' upises i aktiviras.

11 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Evo poceli problemi,dakle windows mi je na C disku a origin sam instalirao na D disk i s njim i bf3,i vidim da je sve ostalo,ali sad kad udem u battlelog i odaberem neki server,pise mi da moram download ponovo origin i bf3 wtff??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
blue_tander kaže...

Gubis pravo besplatne nadogradnje.Osim ako nemas orginalni key od svog sadasnjeg sistema pa da u postavkama ''promjeni key'' upises i aktiviras.

Kako sad da si rezerviram Windows 10 kad sam ga već instalirao(upgrade preko programa)? Da sad vratim opet na Osmicu i čekam MS da mi pošalje WX? Uz to, kaže mi da ne mogu vratiti(kad iz kontrol panela kliknem na vračanje na 8.1) jer su datoteke uklonjene(nisam ništa brisao).

@ I ja imam taj problem, danas kad sam instalirao taj mali nebitni Update nestala mi je ikonica GWX, Windows se uopće nije ni skidao u pozadini, ne znam koji se vrag dešava s tim MSom, kao da je izgubljen u vremenu i prostoru

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:55 (Dex.pwn).
15 godina
neaktivan
kale_fotograf kaže...
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...

Sad probavam opciju B znači očistio disk cleanup ono za update sad restartao komp i vrti cleaning up, valjda proradi 

EDIT1: nakon odrađenog B nema više BT foldera u C disku samo WS te stavio da pretraži updateove i nije ništa našao za instalaciju

Probaj prvo u CMDu: wuauclt.exe /update now

Ako neće ni tad naći 10ku, onda odi na opciju C. Možda te MS prebacio u kasniji "wave" nadogradnje.

Odradio pod A i vratio se BT folder te se ponovno downloada koliko vidim jer je sad na nekih 140MB

Sad u šetnju, ženu / curu / nekog komada pod ruku, pa kad se vratiš doma, pusti update i pogledaj kakav dobar film ili opet u šetnju. 

i dalje je uporan na 140MB, bit će da je gužva na serverima ili tko zna čemu 

elem sve fino skinuo, ali u windows update cijelo vrijeme šiba failed za win 10 pro, je li moguće jer je relativno nazovi star laptop (4 i po godine i nije oriđiđi win 7 gore) ili je nešto drugo posrijedi, je li isto moguće da me bacilo u drugi turnus, a već je poskidalo te pizdarije na hard

dokazni materijal dokazni materijal
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:57 (kale_fotograf).
16 godina
odjavljen
Žohar kaže...

Poštovanje,

evo nekoliko mojih problema ili primjedbi o win10 pro.

1. Čemu antivirus? Nije 2003. godina.

2. RAM se ne troši, RAM se koristi. Čemu imaš RAM ako se ne koristi? Googlaj superfetch.

3. Normalno, Search indeksira disk. Pusti ga na miru.

4. CCleaner

5. Akceleratori??

6. Koje informacije?

Acex kaže...

Evo poceli problemi,dakle windows mi je na C disku a origin sam instalirao na D disk i s njim i bf3,i vidim da je sve ostalo,ali sad kad udem u battlelog i odaberem neki server,pise mi da moram download ponovo origin i bf3 wtff??

Moraš u Originu podesiti da mu je Downloaded games folder na D: disku. Kad to napraviš, samo pokreni Repair igre. Ako ne surađuje, preimenuj postojeći BF3 folder u BF3_tmp, počni skidati BF3, skini par MB, pauziraj download, kopiraj sadržaj iz BF3_tmp tamo gdje je počeo skidati, stisni Resume i to je to.

Btw, kakve veze origin ima sa Win10 i ovom temom, ako smijem znati? Kao da već nemamo dovoljno s*anja ovuda...

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:03 (Sum_of_all_fears).
14 godina
odjavljen

Ode downgrade na 8.0 pa onda na 8.1(imam samo 8.0 na DVDu)

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako imas svoj key od osmice, a vec si instalirao 10 tku, postavke - o programu, i pronaci ces ''upisi kod''', tu ubacis kod svoje 8 mice i trebalo bi se aktivirat (ako je key legalan).Neke aplikacije nisu kompatibilne sa 10 tkom, ako uredno koristis Windows upodate, samo pustis i kad dodjes na ''red'' Windows upodate ce ti sam povuci nadogradnju.Rezervacija, je cini se samo razlog da se 10 tka dobije ranije.Ali svi ce u toku godine dana dobiti besplatnu nadogradnju 10 tke kroz windows upodate.Tako da ukoliko imas orginalnu 8 micu.Drzi na 8 mici i cekaj upodate.

14 godina
Acex kaže...

Postavke Origina (nisi odredio gdje se nalazi instalacija Origin igri).
Osnovne postavke.

P.s. jel M$ zna što radi.
Malo Edge, malo Internet Explorer. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:03 (sudy_freak).
16 godina
odjavljen

Pa IE je i dalje instaliran...

16 godina
sudy_freak kaže...
galinjo24 kaže...

Vidim da su dodali na dreamspark win 10 ali samo onu education verziju..koliko se ta verzija razlikuje od pro?

Da, sada je dostupno i na DreamSparku.
Izgleda da neće tamo biti PRO verzije

Evo ti usporedbe verzija.

Kako nema ništa osim EDU verzije na DreamSparku? Evo meni je upravo završilo skidanje Windows 10 (Multiple Editions) s DreamSparka. Što je onda to?

14 godina
X-Wind kaže...
sudy_freak kaže...
galinjo24 kaže...

Vidim da su dodali na dreamspark win 10 ali samo onu education verziju..koliko se ta verzija razlikuje od pro?

Kako nema ništa osim EDU verzije na DreamSparku? Evo meni je upravo završilo skidanje Windows 10 (Multiple Editions) s DreamSparka. Što je onda to?

Multiple editions su navodno PRO ili Enterprise. Evo i ja ću sada tako instalirati pa ću napisati što točno uključuje.

Sum, očito nisam dobro gledao .
Da si mogu lupit TD, najradije bi si lupio 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:06 (sudy_freak).
17 godina

Reko bi da je moja greška jer koristim stariju verziju 3Dmarka, (moš mislit kako sam je kupio) te se nudi update kojeg sam zanemarivo... I nakon šta sam istraživo pokrenuo sam pnovn Čmark i kliknuo na update da vidim šta on donosi i sreo ovo:

API Overhead feature test updated to work with Windows 10 Technical Preview build 10130.

Dakle problem je u verziji Čmarka!

Jer našo sam gdje developer Čmarka govori da za aktivan DX12 ovo moraju biti podacit iz dxdiaga, (a to imam):

DDI Version: 12
 Feature Levels: 11.0,10.1,10.0,9.3,9.2,9.1
 Driver Model: WDDM 2.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:07 (doktor1).
13 godina
neaktivan
ja na OEM 7 pro jos uvijek nisam nista dobio, da skinem preko toola, frknem dvd i instaliram?
[19xx]C3c1l
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
C3c1l kaže...
ja na OEM 7 pro jos uvijek nisam nista dobio, da skinem preko toola, frknem dvd i instaliram?

da, clean, ili da samo ostavi fajlove, programi iz program files ti se brišu ovim metodama.

13 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...
C3c1l kaže...

da, clean, ili da samo ostavi fajlove, programi iz program files ti se brišu ovim metodama.

i upisem key sedmice?

[19xx]C3c1l
16 godina
sudy_freak kaže...
X-Wind kaže...
sudy_freak kaže...
galinjo24 kaže...

Multiple editions su navodno PRO ili Enterprise. Evo i ja ću sada tako instalirati pa ću napisati što točno uključuje.

Zguglao sam, multiple editions sadrži Home i PRO verziju.

https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/#FileId=64695

"Please note: This installation file contains Windows 10 Professional and Windows 10 Home. Please refer to your product keys to determine which products are included with your subscription."

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:15 (X-Wind).
15 godina

Susjed mi je donesao laptop da mu instaliram desetku. Ima gore Win 7 SP1 nije napravio update i nema rezerviranu desetku sad mene zanima dali moram skidati sve update i onda napraviti rezervaciju i čekati da mi ponudi upgrejd preko update ili jednostavno da ne skidam update nego preko MediaCreationToolx64 pustim upgrade i gotovo, dali se može tako?

0 0 hvala 0
16 godina
galinjo24 kaže...

Kao i Enterprise samo malo bolje, jer si sistem gradiš bez potrebnih predinstaliranih aplikacija (Vrijeme, Kalendar, Pošta, Finasije i sl). Mislim da je to zamjena za Windows Embedded 8.1 Industry Pro. 

12 godina

hmm, kada hocu da aktiviram windowse pise mi, Windows nije aktiviran, pokusajte kasnije... fix ?

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hahhaajaads kaže...

hmm, kada hocu da aktiviram windowse pise mi, Windows nije aktiviran, pokusajte kasnije... fix ?

Čitati ranije poruke...

Trenutno ne postoji rješenje.
Pokušati kasnije, kao i 90% ove teme i ljudstva Interneta 

13 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Susjed mi je donesao laptop da mu instaliram desetku. Ima gore Win 7 SP1 nije napravio update i nema rezerviranu desetku sad mene zanima dali moram skidati sve update i onda napraviti rezervaciju i čekati da mi ponudi upgrejd preko update ili jednostavno da ne skidam update nego preko MediaCreationToolx64 pustim upgrade i gotovo, dali se može tako?

to su sad ja napravit.. isto imam sedmicu i nemam nikakav update.

javim sto ce se dogodit ;)

[19xx]C3c1l
14 godina
suspendiran

Kako povecati ikone na taskbaru, ultra su male, nasao sam opciju jos i za smanjit te smanjene ikone, LOL, ikone su premale na rezoluciji 1920, mogu si mislit kak je na vecim rezama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
La Roca kaže...

Jel to samo do mene ali nemogu skinuti AMD drivere za Windows 10..gdje da kliknem?

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64

Nije do tebe nego do AMD-a. Drži se drivera koje ti MS servira dakle onih WHQL ili tačnije WDDM model od 1.1 pa na više.

Gago4 kaže...

Niti ovaj današnji nvidia driver nije donio dx 12 gtx 500 seriji...Valjda bude uskoro?

GTX 500 serija nije, DX12 grafička na fizičkom levelu i ne vidim nikakav razlog da se i u drivere ubacuje podrška kao i u sam OS DX 12. Dakle: nemoj niti očekivati a niti se nadati da će ti Windows skinuti DirectX 12 jer realno za tim u tvom sluačaju nema potrebe.

Evo ti moj primjer, imam HD4670 i to je DirectX 10.1 grafička i tu verziju DirectX-a i imam:

DirectX 10.1 na Windowsu 10 DirectX 10.1 na Windowsu 10

17 godina
neaktivan

Jedno upozorenje korisnicima Pentium G3258 procesora - ako instalacija prekine kod bootanja( ili izbaci 0xC1900101 - 0x20017) ugasit jednu jezgru u biosu i bit će ok. Ista stvar ako ne želi bootat nakon instalacije KB3064209 updatea kod win7 ili 8.1. Taj update je za cpu microcode koji ne radi dobro s g3258. A taj novi update po defaultu dolazi s win10 pa je zasad jedino rješenje ili ugasit jednu jezgru ili pričekat novije verzije biosa od matične s updateanim microcodeom. Sum of all fears možeš ovo uvalit u svoj prvi post u FAQ temi ako smatraš da će pomoći kome.

Nego, upgradeao sam s original retail 8.1 Pro na desetku i sve je prošlo ok, aktivacija uspješna ali produkey očitava univerzalni key, VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T, znači nije generiralo nikakav novi specifični. E sad kako tu desetku ponovo aktivirat ali s clean instalacijom i po mogućnosti na drugom hardveru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:44 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Predpostavljam dok ne otkoci ''aktivacija'' da se ne smije brisat ''Windows old.''Takodjer sam primjetio da ne mogu skinut ni jednu aplikaciju izbacuje gresku i pise ''pokusajte kasnije'' :)

Pitanje, s obzirom da sam uradio ''nadogradnju'' i izgubio AV, sto ce se desit sa virusima u qarantinu, buduci da mi je ostao ''Windows old'' na disku?.Pokrenuo sam AV 360 +, budemo vidjeli.

Moze neko objasnit, buduci da sam presao na 10 tku sa 7 mice, kako na destop izbaciti ikone My computer i My documents? :) hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:45 (blue_tander).

0 0 hvala 0
15 godina

ne pasu mi driveri od laptopa s windowsima 10 a ne mogu (ili nema) naci na njihovima stranicama drivere za windows 10. što sad? laptop lenovo g50-45

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:46 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Envy kaže...

Gago4 kaže...

Niti ovaj današnji nvidia driver nije donio dx 12 gtx 500 seriji...Valjda bude uskoro?

GTX 500 serija nije, DX12 grafička na fizičkom levelu i ne vidim nikakav razlog da se i u drivere ubacuje podrška kao i u sam OS DX 12. Dakle: nemoj niti očekivati a niti se nadati da će ti Windows skinuti DirectX 12 jer realno za tim u tvom sluačaju nema potrebe.

Evo ti moj primjer, imam HD4670 i to je DirectX 10.1 grafička i tu verziju DirectX-a i imam:

Već sam par puta piso..

Fermi će dobit DX12 sam ne po izlasku!

NVIDIA is still committed to bringing DirectX 12 support to Fermi, however it will not be available for today’s Windows 10 launch

Windows 10 Launch Day GPU Support Summary

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:47 (doktor1).
16 godina
odjavljen

Windows.old slobodno obriši, ali sa Disk Cleanupom, ne ručno! Virusi u karanteni su "onesposobljeni" starim AVom (dodani neispravni znakovi u ime, promijenjen nastavak, file headeri...) i vjerojatno će ih Disk Cleanup obrisati ako su na normalnom mjestu.

Što se tiče ikonica, desni klik na desktop -> Personalize -> Themes -> Desktop Icon settings

14 godina
blue_tander kaže...

Predpostavljam dok ne otkoci ''aktivacija'' da se ne smije brisat ''Windows old.''Takodjer sam primjetio da ne mogu skinut ni jednu aplikaciju izbacuje gresku i pise ''pokusajte kasnije'' :)

Pitanje, s obzirom da sam uradio ''nadogradnju'' i izgubio AV, sto ce se desit sa virusima u qarantinu, buduci da mi je ostao ''Windows old'' na disku?.Pokrenuo sam AV 360 +, budemo vidjeli.

Moze neko objasnit, buduci da sam presao na 10 tku sa 7 mice, kako na destop izbaciti ikone My computer i My documents? :) hvala.

Ja sam već obrisao Windows Old (lol).

Evo ti ovo za ikone.

13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

ne pasu mi driveri od laptopa s windowsima 10 a ne mogu (ili nema) naci na njihovima stranicama drivere za windows 10. što sad? laptop lenovo g50-45

Probaj koristit drivere za 8 micu.Na mom laptopu svi driveri za 8 micu rade ispravno.

EDIT : Kolega iznad hvala  i mislim da se windows old moze obrisat.Meni je u selekciji ''aktivacija'', samo prekopirao kod sa 7 mice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 20:50 (blue_tander).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice