Skinuo sam win 10 pro i clean instal neprepoznaje key od win 8 probat cu sada napravit upgrade.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.874.837
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skinuo sam win 10 pro i clean instal neprepoznaje key od win 8 probat cu sada napravit upgrade.
več neznam koji puta napisano....
da bi ti bio valjan ključ od 8.1 prvo moraš napravit upgrade, a tek onda možeš clean install, a za napravit upgrade na 10 trebaš imat full updated 8.1 ili 7 sp1.
moj prijedlog ti je da napraviš prvo upgrade i vidiš dal ti sve radi, ako radi kak treba možda i nemaš potrebe za clean + kad napraviš upgrade ostaju ti svi programi koje si imao instalirane na 8.1 ili 7 sp1.
bezveze si posel dupli radite da malo proučite sve bi bilo jasnije....
I jel netko instalirao preko ovog mediacreatora kojeg je netko dao na prošloj stranici da se skine?
Ili je bolje pičekati da mi samo javi da je dostupno?
jedino me interesira kaj je s nama insiderima, jel bumo i mi dobili kakav upgrejd jer kolko znam insider vrizija je ta koja ide za upgrejd, jer sad sam išel pogledat na C disk i našo tamo mapu $WINDOWS.~BT al najvjerojatnije se stvorila zbog pokretanja windows toola za upgrejd ili izradu slike tj. instalacije (kasnije budem napravio instalaciju za laptop), sam nisam siguran dal može neko od insidera pogledat dal je i on dobio taj folder?
ostajem na Winsima 8.1, dok se situacija ne "izgladi", a ona tamo negdje u Zimu na Winse 10
DISM repair?
Ne, lakše je lupetati... (ne mislim na tebe, nego generalno)
Kakva je situacija sa Windows aktivacijskim ključem nakon nadogradnje na 10? Koliko vidim nakon nadogradnje se dobiva novi ključ koji nigdje ne piše, nego sam pogledao preko Speccy-a.
Da li je netko probao nakon nadogranje napraviti clean install sa starim ključem od W7/8?
Ja sam počeo ručno skidat ssa onim mediacreationtool sta je kolega objavio par postova gore,hvala kolega :)
Sad sam na 25% i skužio sam da mi skida u 2 foldera .
Jel to treba tako?
I još nešto,kada mi se skine,jel moram napraviti upgrade ili jednostavno mogu napraviti clean install pošto mi je dosta bitno da formatiram disk,i stavim fresh windows na njega.(Imam win 8.1 Pro9
Samo pazi koji ti je jezik stavljen jer ti neće vratit sve aplikacije (valjda ovaj mediacreation tool skida eng verziju).
Ja sad idem ispočetka jer mi je sustav bio na HR i nije mi tija ostaviti aplikacije a meni se neda istalirati sve nanovo.
Da citiram sam sebe. Nije mi pomogla niti promjena jezika.
Opet mi je tražilo da pobrišem sve.
ostajem na Winsima 8.1, dok se situacija ne "izgladi", a ona tamo negdje u Zimu na Winse 10
Uvijek će netko negdje imati neki problem... Onda će netko zaljepit taj problem na internet i ti ćeš "izglađivanje" čekat do 2020 godine.
Meni jos nije dosao nikakav upgrade niti se pojavilo ista na C disku.Samo moze li mi netko odgovorit kolko zauzima taj upgrade win 10 posto imam samo 11 gb mjesta na disku?
Kakva je situacija sa Windows aktivacijskim ključem nakon nadogradnje na 10? Koliko vidim nakon nadogradnje se dobiva novi ključ koji nigdje ne piše, nego sam pogledao preko Speccy-a.
Da li je netko probao nakon nadogranje napraviti clean install sa starim ključem od W7/8?
kolko sam shvatio nakon upgrejda novi ključ za w10 bude vezan za acc kojim ste se ulogirali u w8.1.
ali savjet nejdite još na clean install i nemojte brisat windows.old mapu bar danas dok se ne uvjerite da sve radi kak treba, a u 99.9% mora radit kak treba jer meni i nekolicini ljudi koji imaju upgrejt ugrejta u insider programu sve radi kak treba, kod mene je slučaj da sve radi bolje od w7 sp1 i 8.1, a isto tqako je upgrejt upgrejta bezban bi sam kolko bildova unazad, zbila w10 radi savršeno.
Meni jos nije dosao nikakav upgrade niti se pojavilo ista na C disku.Samo moze li mi netko odgovorit kolko zauzima taj upgrade win 10 posto imam samo 11 gb mjesta na disku?
Sretni forumaš brooj 2! Možda neku nagradnu igru organiziramo...
FAQ!
jedino me interesira kaj je s nama insiderima, jel bumo i mi dobili kakav upgrejd jer kolko znam insider vrizija je ta koja ide za upgrejd, jer sad sam išel pogledat na C disk i našo tamo mapu $WINDOWS.~BT al najvjerojatnije se stvorila zbog pokretanja windows toola za upgrejd ili izradu slike tj. instalacije (kasnije budem napravio instalaciju za laptop), sam nisam siguran dal može neko od insidera pogledat dal je i on dobio taj folder?
Da, kao insider imam taj folder (dual boot/clean instal na drugoj particiji).
Btw, na windows 7 jos nemam taj folder iako sam rezervisao upgrade još davno. Obje instalacije mi su mi na istom kompjuteru (dual boot i jako malo vremena provodim na sedmici otkako sam u insider programu. Možda mi je to razlog zašto još uvijek nemam taj folder u win7.
kolko sam shvatio nakon upgrejda novi ključ za w10 bude vezan za acc kojim ste se ulogirali u w8.1.
ali savjet nejdite još na clean install i nemojte brisat windows.old mapu bar danas dok se ne uvjerite da sve radi kak treba, a u 99.9% mora radit kak treba jer meni i nekolicini ljudi koji imaju upgrejt ugrejta u insider programu sve radi kak treba, kod mene je slučaj da sve radi bolje od w7 sp1 i 8.1, a isto tqako je upgrejt upgrejta bezban bi sam kolko bildova unazad, zbila w10 radi savršeno.
Ja se nisam logirao, nego koristim local account. Ovdje se isto vodi rasprava, neki tvrde da će moći koristiti isti key, a neki da se dobiva novi (što je istina), ali još nisam siguran da li će i stari moći aktivirati clean instalaciju.
Jedna zanimljiva stvar... provjerio sam svoj novi key nakon upgradea sa Windows 7 OEM koji su došli na laptopu, i novi Windows 10 key je RETAIL. Provjera se može napraviti s ovim programom:
DISM repair?
Ne, lakše je lupetati... (ne mislim na tebe, nego generalno)
Ako sam dobro shvatio diskusiju, imaju neki hardkodirani limit... nisam insider da isprobam, samo pokušavam ocijeniti kad mogu bez straha napraviti upgrade.
samo pokušavam ocijeniti kad mogu bez straha napraviti upgrade.
Po internetu koji je uvijek u pravu, tamo negdje 2020 godine pa nadalje...
Microsoft has unleashed Windows 10 onto the world, and if you were looking to perform a clean install instead of upgrading from Windows Update, the Redmond giant has made ISO files available for download. ISOs are listed for Windows 10 Home and Pro versions.
Za one kojima je rađenje butabilnog USBa nepoznanica - Rufus - Create bootable USB drives the easy way
pprije nego ovi sto su pokupili svu pamet MS-a i instalacije krenu hejtat, ovaj problem mislim dajos niko nije imao pa zato da pitam. ne nadjoh ni na netu nesto o tome.
pise fino da se nakon upgrejda veze account i instalacija, iz win napravis bootabilni novi USB i miran si nema aktivacija i cuda.
Sve to super..
al ja recimo imam jedan account i 3 windowsa instalirana na tri compa.
sta sad :)
Ovako na prijenosniku imam original Win 8.1 sad sam iz znatiželjnosti kliknuo dole na onu ikonicu šta je bila rezervacija za Win 10 i tamo mi je ponudio upgrejd ja ga pustio napravio se restart i sad se dešava sljedeće(slika) mene interesira šta sada radi, instalaciju ili skida?
Mapa na Windows BT je bila velika oko 7GB dok sam jućer naveće gledao.
A na računalu doma na kojem nemam original windows 7 još se Windows BT nije krenuo skidati.
mene interesira šta sada radi, instalaciju ili skida?
Instalira desetku...
pprije nego ovi sto su pokupili svu pamet MS-a i instalacije krenu hejtat, ovaj problem mislim dajos niko nije imao pa zato da pitam. ne nadjoh ni na netu nesto o tome.
pise fino da se nakon upgrejda veze account i instalacija, iz win napravis bootabilni novi USB i miran si nema aktivacija i cuda.
Sve to super..
al ja recimo imam jedan account i 3 windowsa instalirana na tri compa.
sta sad :)
Ovisi o tome kakav si ključ od 8ice imao, da li je bio retail / OEM. Ako je OEM, onda možeš imati samo jednu instalaciju koja će ti biti aktivirana, za ostala dva računala trebao bi nove licence. Ako imaš MSDN ili retail, trebao bi provjeriti na koliko računala možeš instalirati s istim ključem. Dobro ti je pitanje, a moj odgovor je čisto logičan. Mopžeš nazvati Microsoft HR na 0800300300 i točno pitati za svoj slučaj (naravno, ide se s pretpostavkom da imaš originalan ključ).
Da, kao insider imam taj folder (dual boot/clean instal na drugoj particiji).
Btw, na windows 7 jos nemam taj folder iako sam rezervisao upgrade još davno. Obje instalacije mi su mi na istom kompjuteru (dual boot i jako malo vremena provodim na sedmici otkako sam u insider programu. Možda mi je to razlog zašto još uvijek nemam taj folder u win7.
fumf, znači i insideri dobivaju upgrejd, a ja delito taj folder, a valda bu nanovo skinul, tak i tak je bil velik pedesetak kb
Ovako na prijenosniku imam original Win 8.1 sad sam iz znatiželjnosti kliknuo dole na onu ikonicu šta je bila rezervacija za Win 10 i tamo mi je ponudio upgrejd ja ga pustio napravio se restart i sad se dešava sljedeće(slika) mene interesira šta sada radi, instalaciju ili skida?
A na računalu doma na kojem nemam original windows 7 još se Windows BT nije krenuo skidati.
Jesi li na WIn7 PCu odabrao rezervaciju WIndowsa 10? Ako nisi, ništa ti neće ni skinuti. Ako jesi, opet, ne mora ti odmah krenuti download. Microsoft će puštati download i upgrade u valovima, krenuvši od prvo Insidera, pa zatim onih koji su prvi rezervirali 10ku, pa nadalje. Također, sve ovisi o tome koju kombinaciju hardvera imaš u PCu, radi kompatibilnosti ne puštaju svima, prvo će dobiti oni za koje je MS siguran da će instalacija na njihovom hardveru proći neproblematično.
Jesi li na WIn7 PCu odabrao rezervaciju WIndowsa 10? Ako nisi, ništa ti neće ni skinuti. Ako jesi, opet, ne mora ti odmah krenuti download. Microsoft će puštati download i upgrade u valovima, krenuvši od prvo Insidera, pa zatim onih koji su prvi rezervirali 10ku, pa nadalje. Također, sve ovisi o tome koju kombinaciju hardvera imaš u PCu, radi kompatibilnosti ne puštaju svima, prvo će dobiti oni za koje je MS siguran da će instalacija na njihovom hardveru proći neproblematično.
Napravio sam rezervaciju i upravo se je počela Windows BT mapa puniti :)
Za one kojima je rađenje butabilnog USBa nepoznanica - Rufus - Create bootable USB drives the easy way
A može i sa službenim microsoftovim alatom.
Nvidia driveri - 353.62:
Windows 10 64-bit
Desktop GeForce GPU
Notebook GeForce GPU
Windows 10 32-bit
Desktop GeForce GPU
Notebook GeForce GPU
A može i sa službenim microsoftovim alatom.
Ja sam davno odustao od tog alata.
Dva usb-a, dvaputa stane na 99% i javi grešku i kod formatiranja treći put shebe USB.
Moguće da sam trebao reinstalirati alat, ali eto mislim da nisam jedini koliko vidim po netu
Ekipa, ako se nekome nije napravio onaj folder u C probajte ovo napraviti:
C/P sa neta i kod mene je prošlo:
1. Go into "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" and delete everything in that folder.
2. Now, run the command prompt as an administrator. Type in "wuauclt.exe /updatenow".
3. Go to your Control Panel > Windows Update and your Windows 10 should start re-downloading from scratch