Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.886.751
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Dex.pwn kaže...

U ovom slučaju sam si rezervirao WX(preko Win 8.1 Pro) a već imam WXTP. Uz to, zanima me kako da namjestim da mi ne otvara samo u kutu taj metro UI nego preko cijelog zaslona? Prije je bila neka strelica za to

all settings-personalization-start i tu imaš use start full screen (pomakni na on)

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 2:19 (mrakky).
16 godina
nicky.sl kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

FAQ postoji, nitko ga nije hebao 5%, uključujuć i admine koji ga nisu pinnali na vrh...

Točka 14. ti ne drži vodu pošto meni ne dolaze notifikacije ni dalje.

Sinoć sam malo zasukao rukave po pitanju notifikacija, uninstalirao pa nanovo instalirao aplikaciju, izbrisao i nanovo kreirao mail račune i nešto sam uspio dobiti. Notifikacije dolaze, ali isključivo ako se radi o Gmail-u ili Outlook-u. (Yahoo nemam). Za klasične web mail servise (IMAP ili POP3) možeš unijeti podatke i sinkroniziraju se uredno, ali notifikacije za njih ne dolaze...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina
odjavljen
Takav problem imam i na Windowsu 8.1... Vidim live tile al ne dobijem notifikaciju
16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Nemoj me hvatati za riječ, ali mi se čini da su prve verzije "Pošte" u windowsu 8.1 notificirale sve e-mail adrese, ali su to kasnijim nadogradnjama sveli samo na ove popularne servise. Čini mi se da je bilo tako, koliko me sjećanje služi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
mrakky neće mi se opet aktivirati, ne znam zašto... :(
17 godina
Dex.pwn kaže...

pa normalno da ti se neče aktivirat, ako sad ideš radit čistu instalaciju 10240, sa ključevima od prijašnjh bildova, bilo je več riječ o tome prije nekoliko stranica-potraži.

nisu bezveze maknuli da nemoš skinut nijedan bild sa ofišl sajta, a isto tako su maknuli i sve ključeve, ak imaš 106xx bild probaj sa njim i aktivirat ga probaj prije upgrejda, makar sumnjam da če ti to proč.

jer ono kaj je dosad aktivirano je aktivirano, to je ofišl, a sad vjerojatno je neko uspio aktivirat i čistu instalaciju 10240 isto potraži par stranica unazad.

ja imam ugrejd na par bildova i sa 10166 sam na 10240 napravio i nije me tražilo nikakvu aktivaciju.

malo listaj i pručavaj, to bar nije teško, zar ne?

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 5:43 (mrakky).
10 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

U odgovoru na tvoje orginalno pitanje, sve sam ti sve napiso:

http://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-10-dojmovi-problemi/4724554.aspx

Aktivacije za nove instalacije su suspednirane. Jedino mozes nadogradit sa prijasnjeg, vec aktiviranog, Builda.

To sto neces citat sluzbene MS forume, tvoj problem. 

mrakky kaže...

ak imaš 106xx bild probaj sa njim i aktivirat ga probaj prije upgrejda, makar sumnjam da če ti to proč.

jer ono kaj je dosad aktivirano je aktivirano, to je ofišl, a sad vjerojatno je neko uspio aktivirat i čistu instalaciju 10240 isto potraži par stranica unazad.

Nece proc. Aktivacije za SVE nove instalacije su suspednirane, nebitno o Buildu. 

Inace, odmah po izlasku Builda 10240 se jos mogla napravit cista instalacija (preko nesluzbenog ISO-a) i aktivirat, no nekidan su sve suspendirali/onemogucili.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 7:43 (nathan.fake).
17 godina

tak sam si i mislil....baš me zanima kaj to za insidere pripremaju, još 8 dana pa bumo sve znali...

nekaj je bilo spomena da insidere očekuje iznaneđenje neko, kaj ne, čini mi se da je čak na twiteru onaj iz ms-a to napisal.

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

u insdier programu sam..

danas cu uzeti ssd.

kako ostat u insideru? dovoljna je prijava sa mail adresom pa on sam skuži da sam to ja?

trenutno mi kaže da imam windows pro, skinem samo zadnji build i instaliram?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mrakky kaže...

tak sam si i mislil....baš me zanima kaj to za insidere pripremaju, još 8 dana pa bumo sve znali...

nekaj je bilo spomena da insidere očekuje iznaneđenje neko, kaj ne, čini mi se da je čak na twiteru onaj iz ms-a to napisal.

Da, Gabe je rekao da nas čeka nekakvo iznenađenje. Jedva čekam da vidim što nas to očekuje. Ja na svom laptopu ostajem u Insideru, iako imam original 8.1, kojeg sam sada proslijedio staroj na laptop.  

16 godina
toxic kaže...

u insdier programu sam..

danas cu uzeti ssd.

kako ostat u insideru? dovoljna je prijava sa mail adresom pa on sam skuži da sam to ja?

trenutno mi kaže da imam windows pro, skinem samo zadnji build i instaliram?

Ako skineš 10240 i instaliraš, nećeš moći aktivirati build, jer su sve aktivacija WIndowsa 10 trenutno suspendirane, do 29.7. Kada staviš SSD u PC, uz njega ćeš dobiti i neki od programa za migraciju, pa s njime migriraj instalaciju Windowsa na SSD, nakon toga u UEFIju ili BIOSu odaberi da se boota sa SSDa, obriši particije na starom disku, napravi novu particiju ili dodaj već postojećoj, kako želiš i samo vozi. 

13 godina

Još 8 dana 

Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Dex.pwn kaže...

mrakky kaže...

pa normalno da ti se neče aktivirat, ako sad ideš radit čistu instalaciju 10240, sa ključevima od prijašnjh bildova, bilo je več riječ o tome prije nekoliko stranica-potraži.

malo listaj i pručavaj, to bar nije teško, zar ne?

nathan.fake kaže...

To sto neces citat sluzbene MS forume, tvoj problem. 

Inace, odmah po izlasku Builda 10240 se jos mogla napravit cista instalacija (preko nesluzbenog ISO-a) i aktivirat, no nekidan su sve suspendirali/onemogucili.

Ja sam u subotu, 18. 7., napravil clean install u virtualki i nakon prelaska na MS account i ukucavanja lozinke i koda, sistem se aktiviral, bez ključa.

Ali, sad je očito prošla baba s kolačima. Yebiga, čekajte 29. 7.

------------------------------------------------------------------------------------------

Jedan hint:

Za one željne malo boje na title baru, evo teme i color mixera

(koji je još uvijek tu, samo skriven), pa uživajte.

Temu stavite u C:\Windows\Resources\Themes i u Temama izaberite ''Aero colored''.

Color mixer možete prikačiti na Start ili napraviti shortcut na desni klik na desktop, po vašem izboru.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 18:38 (kizo2703).
17 godina

Postoji li način da se na Edge browser ubaci neki adbloker, samo to mi nedostaje?

0 0 hvala 0
17 godina
zoka kaže...

Postoji li način da se na Edge browser ubaci neki adbloker, samo to mi nedostaje?

Mozda mozes probat s AdFender ili AdMuncher koji blokiraju na svim browserima

======================================================

BTW:  Windows 10 has a secret screen recording tool

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 14:48 (djigibao).
16 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Imam jedan problemčić.. Nakon što upalim witchera na steamu pojavi mi se onaj diaoški okvir koji kaže "stisni to i to za skrinšot, međutim, kad pritisnem ništa se ne dešava. Mislim da je win key blokiran u full screenu ali ne znam gdje se to poništi :/. Jel vama to radi taj game bar ili kako se već zove ili to radi samo sa xbox igrama. Ovo zadnje mislim da nije jer kad bezveze u nekoj aplikaciji lupiš taj shortcut (winkey+g), pita te dali je ovo igra....

Ovo je moj post od par strana prije pa da iskoristim siutaciju... :D Ne znam kako ga dignuti u steamu... :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
djigibao kaže...
zoka kaže...

Mozda mozes probat s AdFender ili AdMuncher koji blokiraju na svim browserima

Ni jedan ni drugi ne podržavaju Edge. Ovaj drugi ne podržava čak ni IE11. Šteta za Edge. Od gušta bi ga koristio, ali reklame su ubitačne :(

16 godina

Pošto Edge niti nije pravi desktop program, niti jedan add blocker ga ''ne vidi''.

Add block programe za Modern aplikacije iz Windows Storea tek treba ''izmisliti''.

16 godina
kizo2703 kaže...

Pošto Edge niti nije pravi desktop program, niti jedan add blocker ga ''ne vidi''.

Add block programe za Modern aplikacije iz Windows Storea tek treba ''izmisliti''. 

probaj napisat adblock (jedno d)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
odjavljen

Jel vama radi inprivate prozor u Eđu? Jel Origin radi?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Edge koristi javascript engine za svoje addonse (jako slično chromeu i totalno različito od IE) i naravno da nijedan stari adblocker ne radi.

Za početak, u MSu moraju enableati taj engine za addonse (skupa sa developer toolsima) jer je to sve još uvijek ugašeno. Onda će biti addonsa i to puno, jer chrome addonove treba samo malo prepraviti.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
LUNAT1C kaže...

probaj napisat adblock (jedno d)

A misliš da nisam već prije?

??? ???
Samo igre, filmovi, serije. Ista stvar je online.

14 godina

Kako na izborniku start da stavim veći broj ikonica? ne da ikone povečam nego da ih može biti više,tražio sam po starom načinu na win 7 ali nema.

EDIT
Evo otkrio.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 16:01 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Dex.pwn kaže...

Jel vama radi inprivate prozor u Eđu? Jel Origin radi?

Origin radi

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
odjavljen
Vratim se kad izbace WPX. Ćao
17 godina
neaktivan

Jutros mi je krepao disk na kojem je bio W10 preview i sad problem. Koji build instalirati (na novi disk kao main OS) i s kojim ključem aktivirati pošto čitam da aktivacija ne radi i da se neki buildovi uopće ne mogu instalirati kao clean nego samo update. Hvala

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kako da prebacim sa firefoxa bookmarke u edge. Meni dode da samo odaberem IE

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

Kako da prebacim sa firefoxa bookmarke u edge. Meni dode da samo odaberem IE

Zasada, samo preko IE-a. Instaliraj Xmarks za Firefox i IE, sinhroniziraj i onda se prebaci u Edge i napravi import.

Najbrži način.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 17:35 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Pitanje za clean install, dal prvo moram radit update nakon što mi dođe 29.7 i onda tek clean install ili? Dal ce key raditi za clean install uopce? 

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
12 godina
sk0ls kaže...

Pitanje za clean install, dal prvo moram radit update nakon što mi dođe 29.7 i onda tek clean install ili? Dal ce key raditi za clean install uopce? 

Po stoti put u ovoj temi:

Najprije nadogradnja pa tek poslije clean instal.

Tvoj key od sedmice il osmice će radit al tek poslije 29.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice