Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.112
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
dasan kaže...

Pitanje da li mogu korisnici koji nemaju org win 8.1(iako su skinute sve nadogradnje dosad regularno i win se ponasa kao org :D) nadograditi ili bi moglo biti problema.

Tebi je logično da oni tebi koji si pirat samo tako poklone Win 10???! Glupo pitanje.

Zura kaže...
Ma svi će moći nadograditi na 10tku. Samo će onima koji imaju legalne 7ice i 8ice biti aktivirana 10tka, a drugima će ostati "non genuine" sa (vjerojatno) nagging screenom da kupite licencu.

Nakon promo razdoblja, nadogradnju ćeš moći obaviti prethodnom kupnjom ili opet sa mliječnim proizvodom.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
dasan kaže...

Pitanje da li mogu korisnici koji nemaju org win 8.1(iako su skinute sve nadogradnje dosad regularno i win se ponasa kao org :D) nadograditi ili bi moglo biti problema.

- problema? Ne.

- Možeš i sad kao i prije imati pirata, nadograditi na w10, i dalje biti pirat. Problem? ... ili očekuješ da se pokretom ruke (magijom i dobrom MSovom voljom) voda pretvori u vino, pirat u genuine? Ni to se neće desiti. Ništa. Razlika, onaj tko ima genuine, može nadograditi i imati w10 genuine.

.. btw, svi windowsi su original, nema lažnjaka-plagijata, razlika je u licenci-keyu tj aktivaciji. I sad možeš s MSovog sitea DL origigi (sigurnije nego nešto s nametnicima), bit će barem čist OS. Dali će se pojaviti genuine etiketa ovisi samo o keyu, neovisno dal je w7-8-10... pa i jednog dana 11, 12...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

upravo sam rezervirao svoju kopiju, a vidim da dosta ljudi ima isti problem kao ja, da se ne pojavljuje ikona za rezervaciju..

RJEŠENJE:

http://techdows.com/2015/06/how-to-enable-get-windows-10-app-icon-windows-7-or-8-1-taskbar.html

samo kopirate taj tekst u linku u notepad, spremite kako kaže i pokrenete kao Admin....za 10-30 min će vam se pojavit ikona, ako imate sve najnovije update-e

WOT-- moomy94
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ihush kaže...
dasan kaže...

- problema? Ne.

- Možeš i sad kao i prije imati pirata, nadograditi na w10, i dalje biti pirat. Problem? ... ili očekuješ da se pokretom ruke (magijom i dobrom MSovom voljom) voda pretvori u vino, pirat u genuine? Ni to se neće desiti. Ništa. Razlika, onaj tko ima genuine, može nadograditi i imati w10 genuine.

.. btw, svi windowsi su original, nema lažnjaka-plagijata, razlika je u licenci-keyu tj aktivaciji. I sad možeš s MSovog sitea DL origigi (sigurnije nego nešto s nametnicima), bit će barem čist OS. Dali će se pojaviti genuine etiketa ovisi samo o keyu, neovisno dal je w7-8-10... pa i jednog dana 11, 12...

Da to me brine hoce li se pojaviti genuine etiketa i kako to provjeriti prije ?

Nikad nisam radio upgrade wins i neznam kako ce to uopce ici(znam samo za standardni nacin boot from cd i ostatak procedure,podjela particija i sl) sta ce biti sa mojim podatcima,programima na c disku,povjesti pretrazivanje browsera itd

14 godina
neaktivan
dasan kaže...
ihush kaže...
dasan kaže...

- problema? Ne.

Nikad nisam radio upgrade wins i neznam kako ce to uopce ici(znam samo za standardni nacin boot from cd i ostatak procedure,podjela particija i sl) sta ce biti sa mojim podatcima,programima na c disku,povjesti pretrazivanje browsera itd

ako sve prode ok sve ostaje isto, sto se tice programa i ostalog, ako si sretan naravno :-D

11 godina
neaktivan

kako maknit ikonu za windows 10?

0 0 hvala 0
17 godina

Ukloniš update KB3035583.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
krokodil kaže...

klikneš na Customize... i odabereš Hide icon and notifications za GWX

WOT-- moomy94
11 godina
neaktivan
moomy kaže...
krokodil kaže...

klikneš na Customize... i odabereš Hide icon and notifications za GWX

jesam i svaki put kad restart komp,opet se pojavi tj vrati na staro...

uklonia update KB3035583 i radi :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 16:07 (krokodil).
16 godina
dasan kaže...
..

- instalacija/upgrade će proći kao i svaka druga. Tj idealno sve radi, suprotno ne radi. Uvjek je moguć problem. Tebe muči nešto drugo, genuine.

- ako nemaš genuine, tad to nije za tebe, loaderi i sl. će biti problem (bez obzira na MSovu dobru volju ipak ne tolerira piratice). Zašto bi to uopće želio tj neki bitan razlog da moraš na win10 odmah?

- da imaš genuine-origigi.. imao bi jednu brigu manje, ali rizik da nešto ne prođe bi bio skoro isti.

ono što MS kaže, možeš nadograditi, ali neće pirat postat origigi ako nije origigi.. (čitaj s razumijevanjem.. npr crni ekran s dosadnim upozorenjem, gašenje win svaki sat itd..). Neće ti MS pomoći oko toga, samo key ili neki dobroćudni torrentaš..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 16:05 (ihush).
12 godina
neaktivan

Ja sam probao čistu instalaciju 10130 preko dvd i usb ali nikako neće da krene proces butanja.

Probao sam raditi update sa 10125 na 10130  koji je prošao normalno do rebuta a onda se počne stalno komp restartati.

Koji bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ihush kaže...
dasan kaže...
..

- instalacija/upgrade će proći kao i svaka druga. Tj idealno sve radi, suprotno ne radi. Uvjek je moguć problem. Tebe muči nešto drugo, genuine.

- ako nemaš genuine, tad to nije za tebe, loaderi i sl. će biti problem (bez obzira na MSovu dobru volju ipak ne tolerira piratice). Zašto bi to uopće želio tj neki bitan razlog da moraš na win10 odmah?

- da imaš genuine-origigi.. imao bi jednu brigu manje, ali rizik da nešto ne prođe bi bio skoro isti.

ono što MS kaže, možeš nadograditi, ali neće pirat postat origigi ako nije origigi.. (čitaj s razumijevanjem.. npr crni ekran s dosadnim upozorenjem, gašenje win svaki sat itd..). Neće ti MS pomoći oko toga, samo key ili neki dobroćudni torrentaš..

Nemoram na win10 odmah nego sam mislio ako je vec to mogucnost onda zasto ne,genuine je sta? kao neka provjera da li su winsi org ili pirat.Zar se nebi pojavio problem vec pri skidanju ovih zadnjih updejtova i tu ukazalo na nepravilnost?

Ali necu se zaletati vidicemo kako ce proci ostali...da li ce imati problema

14 godina
Bilal kaže...

Ako nadogradiš do 29. Jula 2016. godine imaš Win 10 besplatno zauvijek. Naravno ako nadogradiš sa legalne Win 7 ili Win 8.

Jasno je da ce nadogradnja biti trajno besplatna. Moje pitanje je sta će biti kada formatiram hard i  ponovo podižem windows?!

kako je trajno besplatna  

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 20:47 (valisaurea).
14 godina

sada sam išao provjeriti za Windowse 10 (za koje sam se prijavio) "check your PC"...
nakon čega mi piše da pojedine značajke poput Bluetooth Audio Device ili pak Intel HD  Graphic Family, neće ispravno raditi

dal sad to znači da ipak pričekam da neko vrijeme prođe pa da onda nadogradim Windowse 10 (dok se sva softverska riješenja proizvođača Desktop i prijenosnih računala) ne prilagode novim Windowsima 10 ili ?

dal je netko do vas ima ovaj problem kao ja?

(slika u privitku)

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam samo jedno pitanje, da li će biti moguć clean install windows 10-ke ili samo upgrade u slučaju da imamo original stariju verziju windoza?

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 21:51 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma ne brini, napraviš upgrade i onda u postavkama imaš opciju napraviti reset sistema, što ti je ista stvar kao i clean install. Jedina prednost je još što ni ne trebaš instalacijski medij za reset

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
16 godina

Imao sam windows 8.1 s originalnim ključem i aktivacija je tada protekla bez problema. Sad sam prešao na windows10 i taj ključ se više ne koristi (bar tako mislim). Sada bi želio tim ključem aktivirati windowse 8.1 na drugom računalu, koje sam digao načisto. Međutim, pri pokušaju aktivacije dobijem poruku "key is not valid". Šta mi je činiti i da li je ova radnja uopće moguća?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BlackMoon kaže...

Imao sam windows 8.1 s originalnim ključem i aktivacija je tada protekla bez problema. Sad sam prešao na windows10 i taj ključ se više ne koristi (bar tako mislim). Sada bi želio tim ključem aktivirati windowse 8.1 na drugom računalu, koje sam digao načisto. Međutim, pri pokušaju aktivacije dobijem poruku "key is not valid". Šta mi je činiti i da li je ova radnja uopće moguća?

Tribace ti taj kljuc od win8.1 za aktivirat 10-ku kad iziđe a ova probna prestane bit aktivna.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina

Šta mi nismo Insideri? Pa zašto gubimo živce s ovom bugovitom gomilom kodova ako nećemo biti nagrađeni licencom?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Šta mi nismo Insideri? Pa zašto gubimo živce s ovom bugovitom gomilom kodova ako nećemo biti nagrađeni licencom?

Ne preskači buildove, odrađuj questove, ispunjavaj ankete i daji pravi feedback pa će možda i nešto biti od licence.

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
mario.L_hr kaže...
BlackMoon kaže...

Ne preskači buildove, odrađuj questove, ispunjavaj ankete i daji pravi feedback pa će možda i nešto biti od licence.

Živi bili pa vidili al ja nevirujen u to dok ne vidim ključ

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina

.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Za korisnike Win 7/8.

Ako niste dobili obavijest o novim WIn 10 evo jedan koristan video kako s jednom skriptom dobiti tu obavijest.

"Get Windows 10 App" Information

Download skripte - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
djigibao kaže...

Za korisnike Win 7/8.

Ako niste dobili obavijest o novim WIn 10 evo jedan koristan video kako s jednom skriptom dobiti tu obavijest.

"Get Windows 10 App" Information

Download skripte - KLIK

ja sam uninstalirao KB971033 update, ili update koji nosi naziv u stilu windows genuine update pa onda ne radi niti ova opcija.

taj update je stvarao probleme s aktivacijom windowsa za nas koji imamo pirate

14 godina
protjeran

Pozdrav, hoću li moći napraviti besplatnu nadogradnju na finalnu verziju sa Insider Preview? Sa time da nisam radio upgrade sa ranijih verzija (7, 8.1) nego imam čistu instalaciju Windowsa 10 Insider Preview. I naravno član sam insider preview programa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 18:18 (lovacmaki).

0 0 hvala 0
16 godina
lovacmaki kaže...

Pozdrav, hoću li moći napraviti besplatnu nadogradnju na finalnu verziju sa Insider Preview? Sa time da nisam radio upgrade sa ranijih verzija (7, 8.1) nego imam čistu instalaciju Windowsa 10 Insider Preview. I naravno član sam insider preview programa.

Da, tako kaže Gabe.

Iako, moraš imati original Windows 7 ili 8 licencu, dok god ne dobijemo potvrdu da ćemo mi, testeri u Insider klubu, dobiti jedan ključić zabadava!

-------------------------------------------

BTW, svi vlasnici ploča sa VIA HD Audiom: ako imate problema sa zvukom, samo podesite postavke zvuka na 16 bita,

dok ovi majmuni iz MS-a ne naprave poštene drivere.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 19:23 (kizo2703).
14 godina
protjeran

Nemam licencu, pa zato i pitam, da li ćemo mi biti u istom košu kao i oni koji nadograđuju nelegalne 7-ice i 8-ice..?

16 godina
lovacmaki kaže...

- hoćeš, ali to ne znači aktivaciju bez keya. Tj vjerojatno ćeš moći nadograditi TP na final jer je tako najavljivano, ali koliko likanih buldova.. ne mora biti. (+nastavak)

+ poluispravak.. tj, verzije win koje će se moći nadograditi su upravo ove koje sad dobijaju obavijest, ostale (VLK-MSDNAA....) nisu uključene kao ni enterprise i sl. pa po toj logici, TP-insider ne mora biti upgradibilan, tj requirements je jednokratni key-licenca retail/OEM a to TP nije.

kizo2703 kaže...
,  dok ovi majmuni iz MS-a ne naprave poštene drivere.

- drivere ne rade majmuni, ni MSovci.. MSovci ih samo certificiraju ako proizvođač želi logo/reklamu i izbjegavanje problema prilikom instalacije (blokiranje).

lovacmaki kaže...

Nemam licencu, pa zato i pitam, da li ćemo mi biti u istom košu kao i oni koji nadograđuju nelegalne 7-ice i 8-ice..?

- nemaš licencu, pa je beskorisno.

- ako dobiješ, nemaš potrebe s TPom (šlepati smeće), primijeti da ostale zanima dali će moći clean install.. kraće, ako dobiješ key, clean je logičan korak. Ako ne dobiješ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 16:34 (ihush).
11 godina
protjeran
lovacmaki kaže...

Trebo bi dobit licencu ako si aktiviras sustav sa Win Loaderom ili Activatorom.

16 godina
Hades86 kaže...

Trebo bi dobit licencu ako si aktiviras sustav sa Win Loaderom ili Activatorom.

Pošto ni ''Loader'' ni ''Aktivator'' nisu MS-ovi proizvodi, čisto sumnjam da će proći provjeru legalnosti.

Ako meni ne vjeruješ, probaj napraviti uprade sa Sedmice na Osmicu. Da vidimo hoće li ti proći provjera?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 17:51 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice