Nisi naveo koliko memorije imaš, znaj odmah da ćeš u leri imati 1,2 GB zauzeća za razliku od 0.8 GB na 8.1. ..
još jedna dogma/placebo itd.. pa kako se kaže pict or didnt happend.
=809MB
Ne znam šta da ti kažem, piše ti na slici da imaš 8GB memorije, zapravo sistem koristi 3,5GB - predpostavljam da su 32-bitni Windowsi. Ja i još par ljudi je potvrdilo da u idleu uzima 1,2 GB i još par ljudi isto to, sam si pratio kao i ja ovo oko Windowsa 10, mislim da nije isto kada je riječ o 32 i 64 bitnim Windowsima. Tako da mogu i ja postaviti sliku a već sam postavljao tamo par puta ali ne bitno... ono što je bitno i što mene zanima ...
... jeste kakva je situacija sa Dual monitorima. Ja sam prvi put u životu spojio dva identičan 17" LCD-a na HD4xxx grafičku (Driveri WDDM v1.1) kakve su mogućnosti bile na 8.1 a kakve sada na 10-ci. Odmah da kažem svoja iskustva:
- Na 1. monitoru lijevom je su ikone, sys tray ikone i sat naravno i jezik. Na 2. monitoru (desnom) isto to bez sata i onih malih sys ikona.
- Kada Maximiziram neki prozor (recimo File Manager ili Photoshop) maximizira ga na samo tom monitoru iako mogu ga fino razvući na oba monitora.
- Kada gledam neki film (što mi štima ali opet volio bih da imam izbora) ako je MPC-HC u primjerice desnom ili jevom prozoru i kada ga 'puknem' na full screen samo se maximizira (kao i programi) na tom monitoru.
Ima li tko kakvih iskustava povodom ovoga, jesu li mi potrebni neki dodatni programi i sl. ili to CCC (koji naravno neće da surađuje sa ovim mojim WDDM defaultnim driverima). Pričajte narode.
Još sam nešto primjetio. Skinem sliku 2560x1024 savršeno čista (dakle da mi odgovara pixel pixel mapiranje) kada ju postavim za sliku pozadine, Windows mi nabaci one ružne jpeg detalje (kao da je slika ubačena u PS snimljena kao JPG i puštena joj najgora kompresija).