Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.424
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
14 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Skinuo sam Win10 i napravio clean install na isto računalo na kojem sam imao instaliran 8.1. te mi nije htjelo prihvatiti key. Ne znam zašto ali na svu sreću sam student pa na DreamSparku od faxa ima besplatan key za Win10. Vjerovatno ključ od 8.1 funkcionira ako se napravi direktan upgrade sa 8.1 na 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Windows 10 FAQ
TabInvader kaže...

Skinuo sam Win10 i napravio clean install na isto računalo na kojem sam imao instaliran 8.1. te mi nije htjelo prihvatiti key. Ne znam zašto ali na svu sreću sam student pa na DreamSparku od faxa ima besplatan key za Win10. Vjerovatno ključ od 8.1 funkcionira ako se napravi direktan upgrade sa 8.1 na 10.

To je rečeno već dvjesta puta. Samo u ovoj temi. :D

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
14 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
TabInvader kaže...

To je rečeno već dvjesta puta. Samo u ovoj temi. :D

Ispričavam se, nisam čitao temu od početka, a ovo gore je moja pretpostavka, nisam bio siguran dali je to tako, ali sada sam siguran da je. Hvala

17 godina
Windows 10 FAQ

Evo jedan koristan savjet (mislim da ga nema u ovoj temi) kako saznati svoj "pravi" kljuc za Win 10.

Otvorite Notepad i upisite ovo:

Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))

Function ConvertToKey(Key)
Const KeyOffset = 52
i = 28
Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"
Do
Cur = 0
x = 14
Do
Cur = Cur * 256
Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur
Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255
Cur = Cur Mod 24
x = x -1
Loop While x >= 0
i = i -1
KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput
If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then
i = i -1
KeyOutput = "-" & KeyOutput
End If
Loop While i >= 0
ConvertToKey = KeyOutput
End Function

Spremite s ovom oznakom productkey.vbs

Pokrenite i dobit cete svoj kljuc.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 19:19 (djigibao).
Moj PC  
7 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Zanimljivo, ne poklapa se zadnji dio sa 3V66T.

1 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 FAQ

Meni daje isti ključ na laptopu i na desktop PC-u, nema od toga koristi.

Edit: dakle ovdje se vodi rasprava na temu aktivacije i izgleda se sve svodi na nagađanje. Uglavnom retail bi trebao ostati retail, a do aktivacije u slučaju promjene hardwarea bi se trebalo doći telefonski kroz support.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 1:16 (deckard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

nadogradio win 7 na 10 sve u redu..ruiknio mi laptop,uzeo novi,instalirao org.win7 i kako sad da ponovo nadogradim na 10...nema više ikone za rezervaciju

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
lemba kaže...

nadogradio win 7 na 10 sve u redu..ruiknio mi laptop,uzeo novi,instalirao org.win7 i kako sad da ponovo nadogradim na 10...nema više ikone za rezervaciju

Ovako :   http://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

14 godina
odjavljen
Windows 10 FAQ
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 12:22 (osvit).

0 0 hvala 0
17 godina
To daje samo onaj generick kljuc kojeg svi imaju istog.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
odjavljen
djigibao kaže...
To daje samo onaj generick kljuc kojeg svi imaju istog.

Svi koji su napravili ažuriranje, točnije. :) Stvar je u tome što ključ zapravo nije bitan, budući da se aktivacija vrši preko Hardware ID-a.

17 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 14:53 (djigibao).
15 godina
djigibao kaže...
Kako to da neki imaju drugaciji kljuc?

Ja ga imam..ali je orginalan baš za win 10 iso...

14 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Da li netko zna da li poslovni korisnici imaju pravo ne free windows 10 sa windows 7?Ako da, ako imaju licencu za više računala da li na jednom može ostati windows 7 a na drugom da se upgrade-a na windows 10?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 13:57 (ivozadro).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
djigibao kaže...

Kupili su licenciju baš za Windows 10.

17 godina
Arendelle kaže...
djigibao kaže...

Kupili su licenciju baš za Windows 10.

Ne uvijek. Ja sam imao licencu 8.0 (upgrade na 8.1) sa Dellovog laptopa, sa ključem naljepljenim na košuljicu medija. Nema ključa u BIOSu.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
9 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...

Ne uvijek. Ja sam imao licencu 8.0 (upgrade na 8.1) sa Dellovog laptopa, sa ključem naljepljenim na košuljicu medija. Nema ključa u BIOSu.

I prikazuje ti drugačiji ključ preko gore navedene skripte?

16 godina
Windows 10 FAQ

Pa što ne izbacuje Home ili 32 bitni drugi key?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Kada dolaze kod nas windows 10 retail na cd-u ili usb-u i kolka će biiti cijena.

Vidim da ima za kupiti ali samo OEM verzije meni treba retail

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hrvoje.RH kaže...

Kada dolaze kod nas windows 10 retail na cd-u ili usb-u i kolka će biiti cijena.

Vidim da ima za kupiti ali samo OEM verzije meni treba retail

Ako ima OEM sigurno ima bar za naručit i RETAIL koji je obično duplo skuplji pa ga i ne stavljaju na police.

Meni osobno ne pada na pamet kupovat nešto što je besplatno (barem za sada) a kad (ako) više ne bude besplatno onda ću razmišljat o kupnji.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Ako ima OEM sigurno ima bar za naručit i RETAIL koji je obično duplo skuplji pa ga i ne stavljaju na police.

Meni osobno ne pada na pamet kupovat nešto što je besplatno (barem za sada) a kad (ako) više ne bude besplatno onda ću razmišljat o kupnji.

Ako rezerviraš ažuriranje na Desetku do 29. svibnja iduće godine, ona će biti besplatna "zauvijek". Pod navodnicima, jer će za 5-6 godina više nećeš koristiti.

12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Ako rezerviraš ažuriranje na Desetku do 29. svibnja iduće godine, ona će biti besplatna "zauvijek". Pod navodnicima, jer će za 5-6 godina više nećeš koristiti.

Pardon na izrazu koji ću upotrijebit al yeba mene ćuk ako san ja išta razumija od ovog šta si ti nadrobila.

Hoću reć: Šta je pjesnik htio reći ?!!?

10 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Ma ja sam svoje windows skinuo još kao build preko neke trgovine koja se zove "torrent" i rade vec godinama tako,

ali bi sada po prvi puta u životu kupio novi novcati prozor zajedno sa SSD-om

Zato mi treba Retail verzija a ne ova OEM,a cijena je kolko vidim oko 1000 kunića na vanjskim dućanima

SIVE LUBANJE SILOM
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 18:14 (Hrvoje.RH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Pardon na izrazu koji ću upotrijebit al yeba mene ćuk ako san ja išta razumija od ovog šta si ti nadrobila.

Ažuriraj originalni Windows 7 SP1 ili Windows 8.1 na Windows 10 i na toj ćeš matičnoj ploči zauvijek imati originalnu i legalnu Desetku. Zauvijek sam bila stavila pod navodnike jer OS nećeš koristiti zauvijek, već 5-6 godina. Do kraja podrške maksimalno, jer OS nije sâm sebi svrha.

12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Ažuriraj originalni Windows 7 SP1 ili Windows 8.1 na Windows 10 i na toj ćeš matičnoj ploči zauvijek imati originalnu i legalnu Desetku. Zauvijek sam bila stavila pod navodnike jer OS nećeš koristiti zauvijek, već 5-6 godina. Do kraja podrške maksimalno, jer OS nije sâm sebi svrha.

Aaaa to, znam to a znam da to važi i za hmm sedmicu i osmicu.

Koristiću ja desetku dok ne iziđe sljedeći win (ma kako se zvao) a možda ni do tada jer meni kao "starom" insideru koji se s desetkom druži već više od pola godine ona ne predstavlja ništa novo i već mi je dosadila i jedva ćekam nešto novo.

9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Aaaa to, znam to a znam da to važi i za hmm sedmicu i osmicu.

Koristiću ja desetku dok ne iziđe sljedeći win (ma kako se zvao) a možda ni do tada jer meni kao "starom" insideru koji se s desetkom druži već više od pola godine ona ne predstavlja ništa novo i već mi je dosadila i jedva ćekam nešto novo.

Očito nemašbusiness način razmišljanja - ako radi, ne diraj! Kao što rekoh, OS nije sâm sebi svrha, a Desetkino je najveće poboljšanje za mase podrška za DX 12, što nema ni jedan OS prije nje. Baš zato je realno da će barem igrači na PC-ju preći na nju - 7/8.1 im više neće raditi za ono što je koriste. Zbog slične logike XP i dalje ima veliki udio u desktop operacijskim sustavima. Naime, jer se Office 2003/2007/2010, Firefox i sl. i dalje veselo vrte na njemu i jer je korisnicima istog nebitna nova Java, DX ili grafičko sučelje.

12 godina

ha ha meni je upravo ovakvo razmišljanje "AKO RADI DIRAJ" jer ako savršeno radi onda nije zanimljivo

9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

ha ha meni je upravo ovakvo razmišljanje "AKO RADI DIRAJ" jer ako savršeno radi onda nije zanimljivo

Ti sto posto nikad nisi radio kao informatičar u nekom poslovnom okruženju. :D

12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

Ti sto posto nikad nisi radio kao informatičar u nekom poslovnom okruženju. :D

ne nisam dovoljno mi je da održam privatnu kopjuterizaciju direktoru računskog centra

14 godina
Arendelle kaže...

Očito nemašbusiness način razmišljanja - ako radi, ne diraj!

Očito nemaš ni ti, cilj poslovanja je konstantno usavršavanje, napredovanje, poboljšavanje, optimiziranje, istraživanje, razvoj itd. itd.

"Ako radi, ne diraj", ako se vodiš time, nema šanse da opstaneš u poslovnom svijetu, jer eto danas možda i "radi", već sutra "možda radi", a prekosutra "ne radi" sigurno.

Kolega voli istraživati, na tome mu svaka čast i zahvaljujući tome uvijek bude prolazio bolje od ostalih parazita koji samo "kupe lovu".

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice