Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.354
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Re: Windows 10 FAQ
sudy_freak kaže...

Veliko hvala i  . Ostaje otvoreno pitanje od kud ću uzeti ključ za desetku ako dođe do instalacije na novu kantu ? Pretpostavljam telefonski. A što ću im onda čitati ? Key od osmice koji jedini imam ? Neznam kako bi drugačije bilo moguće. Jedino da pošalju ljudima njihove keyeve na mail. Nije da nisam telefonski već obavljao aktivacije ranijih verzija, ali mi je nekako draže imati key.

Odgovoreno već

Isprika, nisam čitao sve, ima toga brdo, jutros sam se igrao s nekim programima za čupanje keyeva i davali su mi ključeve različite od naljepnice s kante na kojoj sam bio, ali izgleda produkey daje dobre. Sve u svemu ne čini mi se baš oficijalni način, ali bolje išta nego ništa. Hvala.

Deckard
16 godina
odjavljen
Windows 10 FAQ

Dodano još par korisnih stvari u prvi post...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Windows 10 FAQ

Hm, zanimljivo, išao sam čupati key na laptopu i na desktopu na kojima sam odradio upgrade s istog instalacijskog sticka, i ProduKey mi na oba kompa vadi identični key , jedino se nešto sitno razlikuje product id. WTF ?

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
deckard kaže...

Hm, zanimljivo, išao sam čupati key na laptopu i na desktopu na kojima sam odradio upgrade s istog instalacijskog sticka, i ProduKey mi na oba kompa vadi identični key , jedino se nešto sitno razlikuje product id. WTF ?

Svi imamo isti, univerzalni ključ u tokens.dat-u (licenci): VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T.

Barem oni koji su updateali sa Windows 7 Pro i Ultimate, te Windows 8.1 Pro i Windows 8.1 Pro sa WMC-om, te svi Insideri.

Apropo WMC-a, vi koji ste imali Osmicu sa WMC-om, jeste li dobili Windows DVD player nakon upgradea?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:26 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Apropo WMC-a, vi koji ste imali Osmicu sa WMC-om, jeste li dobili Windows DVD player nakon upgradea? 

Hm, ja ga ne nalazim.

Deckard
14 godina
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Svi imamo isti, univerzalni ključ u tokens.dat-u (licenci): VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T.

Barem oni koji su updateali sa Windows 7 Pro i Ultimate, te Windows 8.1 Pro i Windows 8.1 Pro sa WMC-om.

Samo trenutak, da, imam i ja taj key.
I koja je fora sad kad imamo svi isti key? 
Ili to ipak nije isti key?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
16 godina
sudy_freak kaže...

Koji god program sam probal, na bilo kojem PC-u koji je sad na Desetki, svi imaju taj ključ. Kao i većina ljudi ovdje na forumu.

Ali, ne znam za ključeve na Home verziji. To bi trebalo pitati nekoga tko ima Home verziju.

15 godina
Windows 10 FAQ

Ljudovi, kak obrisat windows.old mapu? Probao sam sa Disk Cleanup-om, pitalo me dal sam siguran da želim obrisat tu mapu i da više ne budem mogao vratit na stare windowse, stisnuo OK ali ih ipak nije pobrisalo!

EDIT: Uspio preko CMD-a

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 11:59 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Koji god program sam probal, na bilo kojem PC-u koji je sad na Desetki, svi imaju taj ključ. Kao i većina ljudi ovdje na forumu.

Ali, ne znam za ključeve na Home verziji. To bi trebalo pitati nekoga tko ima Home verziju.

Ja imam Home i key je drugačiji od toga

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
16 godina

Mala digresija: pitanja postavljajte ovdje, ne mora sada svaka tema o Desetki biti zakrčena.

Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Ja imam Home i key je drugačiji od toga

Naravno, bilo bi čudno da ima isti.

Jeli ovaj: TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:23 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Zaletio sam se i odmah napravio clean install desetke, bez prethodnog upgradea.Tuka iz MS-a uvjeravala me je da će aktivacija proći u roku 24 sata, što se naravno nije desilo.

Sad me zanima da li je netko uspio aktivirati 10-tku bez upgradea, ne da mi se sve ispočetka reinstalirati.

Zadnje pitanje, ako ću stvarno morati raditi sve ispočetka moram li ponovno skidati ISO, obzirom da MS u njega zapisuje podatke od kompa.

0 0 hvala 0
16 godina
Hrvoje001 kaže...

Zaletio sam se i odmah napravio clean install desetke, bez prethodnog upgradea.Tuka iz MS-a uvjeravala me je da će aktivacija proći u roku 24 sata, što se naravno nije desilo.

Sad me zanima da li je netko uspio aktivirati 10-tku bez upgradea, ne da mi se sve ispočetka reinstalirati.

Zadnje pitanje, ako ću stvarno morati raditi sve ispočetka moram li ponovno skidati ISO, obzirom da MS u njega zapisuje podatke od kompa.

Moraš napraviti upgrade.

Da, ali jesi li tuki objasnio da si napravio clean install, a ne upgrade?

Ne, jer se to (još uvijek) ne može.

Microsoft ništa ne zapisuje u ISO i ne, ništa ne moraš skidati ponovno, taj koji imaš je sasvim dobar (ako ga nisi izbrisao, naravno).

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:31 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
Microsoft ništa ne zapisuje u ISO

Jučer sam radio clean install...

Napravio sam ISO preko Media Creation Toola i krenuo u svježu instalaciju.

Formatior sam C, snimio Windowse i kada sam pokrenuo Edge već sam bio npr logiran na Facebook!? Za BUG forum mi je zapamtio mail i pasword kao i za neke druge stranice...

Fomratiran C disk i ponvono instalirana desetka, a ti podaci iz Edgea su već bili prisutni kod prvog pokretanja!

Neznam tko je lud.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:58 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...

Jučer sam radio clean install...

Neznam tko je lud.

Microsoft account?!

17 godina
Windows 10 FAQ

Joj da...

Uopće nisam išo za tim pošto sam vječo na Firefoxu..

Totalno sam bio zbunjen sa tim podacima u Edgeu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 FAQ

Interesuje me, da li odgovara key od Windows-a 8 (NE 8.1) da se aktivira W10 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 FAQ

Ne. Napravis upgrade na windows 8.1 pa onda na 10

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Hrvoje001 kaže...

Moraš napraviti upgrade.

Da, ali jesi li tuki objasnio da si napravio clean install, a ne upgrade?

Ne, jer se to (još uvijek) ne može.

Microsoft ništa ne zapisuje u ISO i ne, ništa ne moraš skidati ponovno, taj koji imaš je sasvim dobar (ako ga nisi izbrisao, naravno).

Hmmm, u temp folderu nastalog kod korištenja MCT-a našao sam podatke svog kompa.

16 godina
Hrvoje001 kaže...

Hmmm, u temp folderu nastalog kod korištenja MCT-a našao sam podatke svog kompa.

Naravno, nakon korištenja MCT-a i završenog upgradea? Mountaj napravljeni iso i probaj naći nešto ''sumnjivo'' o sebi.

U explorer options isključi ''Hide procteted ...'' i (da se sve vidi!) pa potraži. Baš me interesira hoćeš li išta naći na njemu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 19:05 (kizo2703).
13 godina
odjavljen
Windows 10 FAQ

Napravio reinstall sedmice i ne nudi mi update, a MCT download je nenormalno spor (10% za 2 sata pri 10 Mbps) pa sam skiuno WindowsUpdateDiagnostics i 2 problema je uspješno riješio ali ovaj ostaje

Ima li netko ideju?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 18:53 (Zin8).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Pozdrav svima, imam nedoumice u vezi win 10. 

Prvo ako se instalira primjerice Windows 7 Ultimate SP1 s licenčni keyom, a onda se uključuje windows update, nakon što sve završi sa updateo, zanima me dali će stići u oblika poruka update  upgradewin 10 iako nije rezervirana?

Razlog to što je windows update bila isključena na dulje vrijeme pa me interesira na to pitanje. 

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Barem oni koji su updateali sa Windows 7 Pro i Ultimate, te Windows 8.1 Pro i Windows 8.1 Pro sa WMC-om, te svi Insideri.

I koja je fora onda u tome kad svi imaju isti key? Znači mogu kolega dati Win10 i onda sa XPa može istalirati desetku sa ovim istim keyem?

17 godina
Windows 10 FAQ

To nije ključ koji upisuješ prilikom instalacije...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
doktor1 kaže...

To nije ključ koji upisuješ prilikom instalacije...

Nego di ga upisuješ kasnije kad već instaliraš? I kako saznati pravi ključ ili ne treba?

16 godina
Jack Sparrow kaže...

I koja je fora onda u tome kad svi imaju isti key? Znači mogu kolega dati Win10 i onda sa XPa može istalirati desetku sa ovim istim keyem?

Ne možeš instalirati Desetku na clean, bez da prethodno nisi napravio upgrade sa Windows 7 ili Windows 8.1.

Koliko puta vam to treba objašnjavati? Ključ je sada isti u licenci, ali ljudi su stavljali svoje ključeve kad su radili upgrade.

Iako, dosad se najsigurnija pokazala opcija da se ne unose nikakvi ključevi. I Windowsi su se nekim čudom aktivirali, po providnosti božjoj.

Nello kaže...

Pozdrav svima, imam nedoumice u vezi win 10. 

Prvo ako se instalira primjerice Windows 7 Ultimate SP1 s licenčni keyom, a onda se uključuje windows update, nakon što sve završi sa updateo, zanima me dali će stići u oblika poruka update  upgradewin 10 iako nije rezervirana?

Razlog to što je windows update bila isključena na dulje vrijeme pa me interesira na to pitanje. 

Bez uključenog WU i instaliranih svih updatea (barem onih u ''critical'' kategoriji) nema upgradea! Čak ni onog sa isoom napravljenim sa Microsoft Creation toolom.

Istaliraj sve updatee, skini iso, stavi ga na usb i pokreni setup iz Windowsa. Ne unosi nikakve ključeve, napravi Microsoft account ako nisi dosad.

Na kraju instalacije, u te nove Windowse se prijavi sa tim MS accountom i novi Windowsi će se aktivirati, možda ne isti čas, ali sigurno u sljedećih 24 do 48 sati.

I na kraju, čitajte prvu stranicu teme, napokon - sve piše!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 11:50 (kizo2703).
10 godina
protjeran

Na www.kinguin.net ima win 8.1 pro oem 32/64 za 19.99€ neznam koliko je sigurno.

edit: Inače tamo kupujem igre i nijedan put nije blokirana, ali za programe neznam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 15:39 (Kresimir4).
17 godina
kizo2703 kaže...

Istaliraj sve updatee, skini iso, stavi ga na usb i pokreni setup iz Windowsa. Ne unosi nikakve ključeve, napravi Microsoft account ako nisi dosad.

Na kraju instalacije, u te nove Windowse se prijavi sa tim MS accountom i novi Windowsi će se aktivirati, možda ne isti čas, ali sigurno u sljedećih 24 do 48 sati.

Malo je reći da mi se gadi koristiti MS account za logiranje u Windowse, pa to nikad nisam ni učinio, ni na osmici, ni sad. Samo sam se logirao u Store s MS accountom. Pitanje je hoće li to biti dovoljno da me zapamte za neku moguću buduću aktivaciju desetke na nekom budućem hardwareu kad i ako ovaj sad crkne, a mogao bi jer su ključne komponente stare barem 5-6 godina i za očekivati je. Jer nekako sumnjam da će Božja providnost odraditi posao za Microsoft  . Po tom pitanju uopće nisu jasni.

Deckard
16 godina
deckard kaže...

Malo je reći da mi se gadi koristiti MS account za logiranje u Windowse, pa to nikad nisam ni učinio, ni na osmici, ni sad. Samo sam se logirao u Store s MS accountom. Pitanje je hoće li to biti dovoljno da me zapamte za neku moguću buduću aktivaciju desetke na nekom budućem hardwareu kad i ako ovaj sad crkne, a mogao bi jer su ključne komponente stare barem 5-6 godina i za očekivati je. Jer nekako sumnjam da će Božja providnost odraditi posao za Microsoft  . Po tom pitanju uopće nisu jasni.

Za Desetku, navikni se da ćeš se morat naviknut na MS account, baš zbog aktivacije, sviđalo ti se ili ne.

A ako ti se ne sviđa, tu je Sedmica, u pogonu do 2020., ili Osmica do 2023.

Sve je potpuno jasno, barem kaj se tiče upgradea - a ako kupiš Desetku, s njom ćeš dobiti i ključ.

Interesantno je kak vam odjedamput smeta MS account, a već mjesecima ste s njim na Insider buildovima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:24 (kizo2703).
12 godina
Windows 10 FAQ

Hm, ovo za update baš i ne stoji, tj. Instalirao sam Win 7 pro SP1 i odmah pokrenuo upgrade na Win 10. ISO je napravljen pomoću Media Creation Toola. Upgrade je normalno prošao makar Win 7 nisu imali nikakav update. Nakon toga format i čista instalacija Win 10. Nakon spajanja na internet Windowsi su se sami aktivirali. Naravno s istim ključem kao i svoi drugi. Nisam ulogiran u Microsoft account.

2 0 hvala 0
16 godina
Syke kaže...

Hm, ovo za update baš i ne stoji, tj. Instalirao sam Win 7 pro SP1 i odmah pokrenuo upgrade na Win 10. ISO je napravljen pomoću Media Creation Toola. Upgrade je normalno prošao makar Win 7 nisu imali nikakav update. Nakon toga format i čista instalacija Win 10. Nakon spajanja na internet Windowsi su se sami aktivirali. Naravno s istim ključem kao i svoi drugi. Nisam ulogiran u Microsoft account.

Super, još bolje.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice