U srijedu sam napravio upgrade sa win 8.1pro org i štekao je na fb igrama skype je imao bugove. Skinio Mediacreation tool napravio clean install 3 put jel mi je u prva dva skinio home.Aktivirao se bez ikakvog keya.OS zasada odlićno radi.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.874.990
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne vidim da itko piše kako se WX i DX12 ponašaju i igrama kao što je GTA V i Bf3/4
Ja sam isto mjenjo mjenjo slovo D: particije, (bila je E nakon instalacije sa USBa) i nemam nikakvih problema. Ali meni su tu samo podaci, filmovi i ostale pizzdarije.
Otkud ti takve ikone?
imam identican problem
koristim TP-Link TL-WN722N usb wifi i svakih 5min mi se chrome smrzne, konekcija na net prekine
nisam uopce imao takvih problema na win 8.1
spojio sam komp kablom na router i zasad nema problema..
ima li kakvo rijesenje ovog problema (osim spajanja kablom na router)?
zanimljivo, imam isti taj tp-link usb i nemam takvih problema. jedino što sam jednom dobio bsod kad sam išao otvoriti mrežne postavke ali to nemora biti povezano s njim.
Ne vidim da itko piše kako se WX i DX12 ponašaju i igrama kao što je GTA V i Bf3/4
Zato što nema DX12 igara!
Perfromanse mogu biti bolje i radi čiste instalacije...
Po testovima jeda GTX 980 TI ima cca 2 FPS više na Windows 10 nego na Windows 8.1
Iako meni novi Wlfenstein radi bolje. U smislu da nemam padove na 30 FPSa kao prije već se vrti od 50-60, (medium/high - AA isključen i forsiran FXAA te isključena refleksija)
Zato što nema DX12 igara!
Perfromanse mogu biti bolje i radi čiste instalacije...
Po testovima jeda GTX 980 TI ima cca 2 FPS više na Windows 10 nego na Windows 8.1
Iako meni novi Wlfenstein radi bolje. U smislu da nemam padove na 30 FPSa kao prije već se vrti od 50-60, (medium/high - AA isključen i forsiran FXAA te isključena refleksija)
Onda općenito igre, kužiš?
dakle,sve se polako stabilizira..
Otkud ti takve ikone?
Ekipa ako itko zna, ispričavam se na lošem eng: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_cortana/critical-error-you-start-isnt-working/2d05a688-f895-4c05-9086-c1cef20fe0e7?tm=1438420283269
Inace link na vrlo korisne savjete..cak savjetuju Full clean instalaciju.. http://lifehacker.com/how-to-configure-windows-10-to-protect-your-privacy-1716204024
I opet, brisanje, Windows.old i ostalog smeća iz C:\ particije:
Pokrenite Disk Cleanup (%windir%\system32\cleanmgr.exe u Run box),
kliknite na Clean up system files, označite Windows.old, Windows upgrade (a možete i sve ostale gdje vidite da ''ima nečega''), klik na OK i gotovo.
Inace link na vrlo korisne savjete..cak savjetuju Full clean instalaciju.. http://lifehacker.com/how-to-configure-windows-10-to-protect-your-privacy-1716204024
Naravno, ako imaš shiny, new PC i ključ baš za Desetku, nisi radio upgrade i nisi Insider.
Na laptopu mi ne radi GT540M iako lampica pokazuje suprotno (ne može se isključiti non stop svijetli). Prvo sam mislio da konstantno radi međutim to nije slučaj obrnuta je situacija. Nije kao da mi je hitno potrebna radi sve i na integrisanoj ali eto da prijavim problem. Vidim da su neki stavljali starije drivere (kod mene je ovaj zadnji) za W8.1,W7 da im proradi ali ne znam koliko je to pametno. Možda bi bilo najpametnije sačekati nVidia-u da izbaci nove.
El netko od vas koristi Sandboxie na desetki odnosno dal vam radi program?
Pa sve sam to pokusao, gledao te fixove na netu i opet isto mi javlja "something happen"??? Stvarno ne znam sta da radim!
Ozbiljan problem: wifi mi prekida konstantno i sam se konektuje (prekid je oko 20-25secundi) , googlao i svašta probao ali opet..........
Bio sam insider prošle godine 2 mjeseca i ništa novo za mene , finalni win 10 pro sam aktivirao i sve bi bilo savršeno da nije ovog sa wifi , a da se vratim na ethernet : teško jer mi je
prošle godine grom spržio MoBO preko tog kabla.
imam identican problem
koristim TP-Link TL-WN722N usb wifi i svakih 5min mi se chrome smrzne, konekcija na net prekine
nisam uopce imao takvih problema na win 8.1
spojio sam komp kablom na router i zasad nema problema..
ima li kakvo rijesenje ovog problema (osim spajanja kablom na router)?
Kod mene je TL-WN721 usb wireless stick i isti problem , probao sve i svašta(što sam progooglao oko štimanja wirelessa) i dalje prekida , evo sad sam stavio drugi stick iz starog PCa DLink DWA123 wireless N , pa da probam i još nije zaštopalo.
edit: stavio sam drivere za grafu 15.7.1 za Win10 i jedina igra na kompu GTA V sada radi samo kada se pokrene as administrator inače sruši se! lol
Čisto informativno:
....
O tome se, više-manje, zna sve. Ima kaj novo?
Ima sa server strane :)
https://4sysops.com/archives/new-in-windows-server-10-hyper-v/
Imaš negdje 4-5 sekcija na tom linku, ako već nisi naletio na to.
https://4sysops.com/archives/new-in-windows-server-10-hyper-v/
Imaš negdje 4-5 sekcija na tom linku, ako već nisi naletio na to.
Meni nije novo, ali tko koristi server i Hyper-V može naći nešto korisno.
El netko od vas koristi Sandboxie na desetki odnosno dal vam radi program?
Ja sam koristio beta verziju na win 10tp i nije bas dobro radila.
Puno puta mi se rusio sandboxie.
Mozda su ga popravili

Upravo nadogradio na W10 Pro, na glavnom accountu radi sve normalno, no na guest accountu mi cijeli ekran treperi i sve što mogu je ctrl+alt+del i odlogirati se.
Kad se pokušam odlogirati katkad dobivam ovu poruku na drugoj slici. Dosad sam koristio W8.1 i nikad sličnih problema. link na gif
moze mi netko samo reci je li to ide ovako, znaci trebam prvo sa w8 napraviti upgrade na 10 da se key aktivira, pa tek nakon toga clean install mogu?
Ja sam instalirao windoze 10 na fresh win 7 i nekako sam sklon da mi ne treba fresh install win 10 jer sve radi manje više dobro, nemam nekih dječijih bolesti ( no dobro neradi mi pola igara 0x00007b error ), komp se digne za 15 sec, sve u svemu mislim da treba kao što je kolega kizo rekao samo obrisati windows.old dir jer meni zauzima oko 20gb diska i to je to. Kako vi mislite da bolje, ovako ili ići opet na fresh install ( btw skino sam iso i na hrv i na eng ).
Jel netko ima problem s kopiranjem? Meni je kopiranje ko puž, HDD je u pizanju, WDC i nekad zna tako ladno past na 20ak kBova
moze mi netko samo reci je li to ide ovako, znaci trebam prvo sa w8 napraviti upgrade na 10 da se key aktivira, pa tek nakon toga clean install mogu?
Po 468438348464034803684083843811783878484834410384138043841183430308054 put - DA
a ja sam upravo napravio clean ali ne mogu ga aktivirati. Procitao negdje da bi trebalo raditi ovako kako sam u proslom postu rekao, pa samo da mi netko potvrdi
EDIT: Ispricavam se, samo sam trazio potvrdu :P
Ja sam instalirao windoze 10 na fresh win 7 i nekako sam sklon da mi ne treba fresh install win 10 jer sve radi manje više dobro, nemam nekih dječijih bolesti ( no dobro neradi mi pola igara 0x00007b error ), komp se digne za 15 sec, sve u svemu mislim da treba kao što je kolega kizo rekao samo obrisati windows.old dir jer meni zauzima oko 20gb diska i to je to. Kako vi mislite da bolje, ovako ili ići opet na fresh install ( btw skino sam iso i na hrv i na eng ).
Usput, jako puno problema nakon upgradea rješava i ''formula'' DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth u Command Promptu i restart nakon toga.
koja je razlika između windows 10 Pro i win 10 Pro N?
Šta mislite da MS napravi foldere za te metro ikonice kao što ima na WPu?
Pa koristi male tileove (ne medium) i dođe ti isto ko folder jer ih možeš po 4 staviti u "kockicu"....
Bio sam Insider od samog početka razvoja Windowsa 10, i sad napokon skinem RTM verziju sa službene stranice (skinuo sam .iso kako bih instalirao s DVDa).
Instalirao, sve radi super, idem stavit drajvere za grafičku da mogu fino namjestit rezoluciju. Skinem drajvere sa službene NVIDIA stranice za svoju GTX 470, i taman se završi neki update ili nešto, i restarta se PC.
Upali se opet, kad ono nekakve anomalije prilikom bootanja, ona slika logoa sva poremećena, izobličena. Uđe u Desktop, nekakve vertikalne linije koje potpuno izobličuju sliku Desktopa. Svaki pomak kursora stvara još veći "razmaz" slike, ikona i svega što je trenutno prikazano na ekranu. Stvaraju se neki pikseli, ekran postaje gotovo pa neuporabljiv, tako da se drajveri za grafičku uopće ne mogu instalirati, jer ne mogu kliknuti na ikonu instalacije koja je sva razmazana po ekranu.
Jel' netko slučajno imao ovakav problem?