Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.881.557
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
kale_fotograf kaže...

realno, 1,4megabita bi trebali moći svi postići kako tako

Ne bih rekla da se HAKOM slaže s tim. No dobro, nije ni bitno - 1,4 Mbps je sasvim dovoljna brzina da preuzmeš taj ISO u razumnom vremenu.

Rich bitch!
15 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
kale_fotograf kaže...

realno, 1,4megabita bi trebali moći svi postići kako tako

Ne bih rekla da se HAKOM slaže s tim. No dobro, nije ni bitno - 1,4 Mbps je sasvim dovoljna brzina da preuzmeš taj ISO u razumnom vremenu.

a tko mi je kriv kad sam se razmazio sa 20Mbps hehehe 

14 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

na koju foru meni Win 10 bude aktiviran nakon clean install-a bez unosenja key-a? SSD brisan secure erase-om, nakon instalacije ne prihvaca stari Win 8 key (prvo sam napravio upgrade)

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po hardware id-eu aktivira
17 godina

Evo jedna dosta dobra tema tko želi promjenit dosadan izgled sučelja - Numix-Light Theme

Ja sam je probo i sasvim je OK

Inače Silk će biti odličan pošto dolazi u mnogim bojama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Samo da javim da sam napravio upgrade, a ne clean kako sam planirao i prezadovoljan sam. Boota se brze, brze otvara aplikacije i igre. Mislio sam da je to stvar glave posto su novi Windowsi, ali eto mogu reci da sam testirao WoW, CS:GO i GTA: V i igre puno vise fluidnije rade (ne znam zasto) makar nemaju veze sa DX12. Jedina zamjerka mi je to sto sada ima puno vise opcija nego na Win7 pa malo treba dok se snades, ali i to ce se ubrzo sve naviknuti. 

9 godina
odjavljen

Nikad nisam razumjela zašto neki ljudi instaliraju te teme kad je OS obična platforma na kojoj se pokreću aplikacije. Kad vidim Windowse koji imaju instalirane te teme, uvijek primijetim neke manjkavosti preko kojih ne bih mogla prijeći.

Rich bitch!
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
skyactive kaže...

Isto i sa notepadom primjerice, bijel je ko šiptarski kruh.

usporedba u kojoj se vrijeđa nacija je glupa

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sinoć mi izbaci BSD, odmah nakon toga odem spavat, ujutro kad upali komp onaj dio gdje moram upisati lozinku pri ulaženju u windows cijeli ekran je sive boje i mogu samo micati strelicom od miša i ništa više.
Da uradim system restore kaže da mi je instaliran neki update (vjerovatno je od njega taj problem nastao) i vratim  sistem  na vrijeme kada nije bio instaliran taj update.

Kako mogu da vidim koji je to update i po mogućnosti da javim microsoftu da mi je to napravilo problem ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 15:24 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Arendelle kaže...

Kad vidim Windowse koji imaju instalirane te teme, uvijek primijetim neke manjkavosti preko kojih ne bih mogla prijeći.

Kao?

Inače to je osoban stvar od korisnika do korisnika.. Zašto stavljaš wallapper u Windowse? Kada je to samo sirovina za aplikacije? Ljepo bjela i crna pozadina i to je to! Zašto ljudi mjenjaju melodije zvona i razne wallpapere na mobitelima/smartfonima kada je to sam uređaj za komunikaciju i pokretanje aplikacija?

Pošto je to samo paltforma za aplikacije vjerujem da 90% ljudi ima ovakav izgled Widnowsa 7

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 15:40 (doktor1).
10 godina
neaktivan

dobri stari Microsoft, upalim Skype (najnovija verzija) i nakon instalacije Win 10 ne rade mi mikrofon i kamera, a koristim kao i ranije intergriran zvuk (sve uredno radilo na 8.1)

lol

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

kakve veze imaju teme sa funkcionalscu windows-a, bas je dala glup zakljucak

3 1 hvala 0
9 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Kao?

Inače to je osoban stvar od korisnika do korisnika.. Zašto stavljaš wallapper u Windowse? Kada je to samo sirovina za aplikacije? Ljepo bjela i crna pozadina i to je to! Zašto ljudi mjenjaju melodije zvona i razne wallpapere na mobitelima/smartfonima kada je to sam uređaj za komunikaciju i pokretanje aplikacija?

Pošto je to samo paltforma za aplikacije vjerujem da 90% ljudi ima ovakav izgled Widnowsa 7

Promjenu pozadine radne površine je sâm Microsoft omogućio izravno iz Upravljačke ploče (ili je sad u Settingsima?), dok promjena teme* u Windowsu 10 uopće nije moguća bez nekih dodataka trećih strana. Zvjezdicu pokraj riječi tema sam stavila zato što internetska ekipa i Microsoft pod temama ne smatraju baš iste stvari. Microsoftu je tema paket pozadina radne površine s predefiniranom bojom prozora, dok je internetskoj ekipi to cjelokupna promjena izgleda shella. Manjkavosti tih custom shellova su uglavnom očite na prvi pogled - jednostavno nisu ispolirani kao originalni izgled. Pogotovo se to osjeti u aplikacijama koje se znaju zbuniti i povući krivi stil (originalni umjesto izmijenjeni) na određeni element sučelja. Ja si, kao samoprozvana OKP-ovka i picajzla, ne mogu to priuštiti! :)

Rich bitch!
15 godina
neaktivan
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Na laptopu mi ne radi GT540M iako lampica pokazuje suprotno (ne može se isključiti non stop svijetli). Prvo sam mislio da konstantno radi međutim to nije slučaj obrnuta je situacija. Nije kao da mi je hitno potrebna radi sve i na integrisanoj ali eto da prijavim problem. Vidim da su neki stavljali starije drivere (kod mene je ovaj zadnji) za W8.1,W7 da im proradi ali ne znam koliko je to pametno. Možda bi bilo najpametnije sačekati nVidia-u da izbaci nove.

Jesi li uspio ovo riješiti ? 

ARSENAL
10 godina
neaktivan
Arendelle kaže...
doktor1 kaže...

Kao?

Promjenu pozadine radne površine je sâm Microsoft omogućio izravno iz Upravljačke ploče (ili je sad u Settingsima?), dok promjena teme* u Windowsu 10 uopće nije moguća bez nekih dodataka trećih strana. Zvjezdicu pokraj riječi tema sam stavila zato što internetska ekipa i Microsoft pod temama ne smatraju baš iste stvari. Microsoftu je tema paket pozadina radne površine s predefiniranom bojom prozora, dok je internetskoj ekipi to cjelokupna promjena izgleda shella. Manjkavosti tih custom shellova su uglavnom očite na prvi pogled - jednostavno nisu ispolirani kao originalni izgled. Pogotovo se to osjeti u aplikacijama koje se znaju zbuniti i povući krivi stil (originalni umjesto izmijenjeni) na određeni element sučelja. Ja si, kao samoprozvana OKP-ovka i picajzla, ne mogu to priuštiti! :)

nije točno da nije moguće postaviti teme

upravljačka ploča -- personalizacija -- promjena teme - odabereš tu temu ili preuzmi teme s interneta 

što je to OKP?

ima li netko problem kao i ja da nakon upgradea nema mogucnost snimanja zvuka (dakle mic ne radi) kao i da mu kamera ne radi (kamera je stara, creative live, nemaju jos drivere za 10-ku, s njom je uvijek bilo tako kad bi novi win izasli ali da mic ne radi to je s*anje jer su matična kao i komp novi i sve je radilo do finalne verzije windowsa 10)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:05 (skyactive).
14 godina
neaktivan

zna li neko kako da riješim problem s tasbar-om iako je uključeno auto-hide opcija tasbar se ne sakriva ako  bilo koji program radi ,uvik je u dnu monitora .

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:06 (toni36).

0 0 hvala 0
17 godina
Arendelle kaže...

jednostavno nisu ispolirani kao originalni izgled. Pogotovo se to osjeti u aplikacijama koje se znaju zbuniti i povući krivi stil (originalni umjesto izmijenjeni) na određeni element sučelja. Ja si, kao samoprozvana OKP-ovka i picajzla, ne mogu to priuštiti! :)

Otkad se je pojavila ova tema za Windows 8 imo sam ju instaliranu, dakle negdje dvije godine. Niti jednog problema o kojem ti pričaš. Treba znati odabrati kvalitetnu temu!

Zato sam i reko da će Silk, (kao i Licorice) biti odlična tema jer je autor isit kao od ove Base i čovjek radi odličan posao.

Dok sam za onu prije temu reko da je dosta dobra, ne odlična jer ima neke mušice!

A to šta Micorosft službeno ne podržava ne znači ama baš ništa!

Microsoft je službeno i nakrco Windows 10 sa bloatwareom kao šta je 3D builder, ona Solitare collection, Bing Finanice itd... Dali je to znak da je to sve super duper i da to moramo imat na našem računalu?

To je sve do korisnika.... Steam, WinRAR, GOM, BSPlayer, MIS Afterburner, FastStone su samo neki programi koje imam i podržavaju skinove... Dakle to je opcija koju mnogi ljudi koriste i nema tu ništa nejasno kako ti tvrdiš.

Ako je to platforma za pokretanje aplikacija ne treba značit da se moram sljepo držat njihovih zamisli koji nekad i nisu najbolje/najljepše!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:07 (doktor1).
9 godina
odjavljen
skyactive kaže...

nije točno da nije moguće postaviti teme

upravljačka ploča -- personalizacija -- promjena teme - odabereš tu temu ili preuzmi teme s interneta 

što je to OKP?

Klikni na tu opciju pa ćeš vidjeti što ti nudi. Teme visokog kontrasta i "teme" koje su zapravo wallpaper packovi s izmijenjenom bojom izbornika Start i rubova prozora.

OKP.

Rich bitch!
16 godina
Arendelle kaže...

Nikad nisam razumjela zašto neki ljudi instaliraju te teme kad je OS obična platforma na kojoj se pokreću aplikacije. Kad vidim Windowse koji imaju instalirane te teme, uvijek primijetim neke manjkavosti preko kojih ne bih mogla prijeći.

Čekaj, ti si se na Forum prijavila prije par dana da bi ljudima prodavala pamet? Samo te pratim ovih dana. Ajde, skresaj malo, pusti ljude da rade što žele, kasnije kad naiđu na probleme zbog modifikacije sistema, oni će plakati, ne ti!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
10 godina
neaktivan
toni36 kaže...

zna li neko kako da riješim problem s tasbar-om iako je uključeno auto-hide opcija tasbar se ne sakriva ako  bilo koji program radi ,uvik je u dnu monitora .

meni radi normalno, sad provjerio. dakle driveri grafičke, koja ti je grafička?

mada ne kuzim sto ce ti auto hide taskbara u eri visokih rezolucija. samo usporava ozbiljan rad tj saltanje izmedju appova i ostalog, a minijaturna traka je na dnu ekrana....

12 godina
neaktivan
Predator003 kaže...

Mislim napravit clean install. Sad sam na w10 32 pa bi išao na 64. Samo ne znam kako bi uredio particije, ima li ikakve razlike? Sad je 250, 40 sustav je ona ovoj 250. Ostavit 1 od 320 ili 60-240, nedodjeljeni prostor je li išta od toga bitno?

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:10 (Predator003).
14 godina
neaktivan

najnoviji su drajveri ,VGA je 7870

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
toni36 kaže...

najnoviji su drajveri ,VGA je 7870

kod mene je radeon R9 270x

17 godina
BlackMoon kaže...

kasnije kad naiđu na probleme zbog modifikacije sistema, oni će plakati, ne ti!

Od Windowsa 7 modificiram sistem i nikad suzu nisam putio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:14 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...
BlackMoon kaže...

kasnije kad naiđu na probleme zbog modifikacije sistema, oni će plakati, ne ti!

Od Windowsa 7 modificiram sistem i nikad suzu nisam putio...

Pitam se kako će budući service packovi gledati na to....

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina
neaktivan
skyactive kaže...
toni36 kaže...

mada ne kuzim sto ce ti auto hide taskbara u eri visokih rezolucija. samo usporava ozbiljan rad tj saltanje izmedju appova i ostalog, a minijaturna traka je na dnu ekrana....

navika ,tako mi je več godinama

doduše drajvere su skinuli sami W10

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:13 (toni36).
10 godina
neaktivan

ne razumijem bas tu opsesivnost temama, bavim se profesionalno obradom fotki i grafičkim dizajnom također povremeno, svaki dan pimplam po pixelima i estetski sam tip koji voli detalje, ali mislim da je dovoljno namjestit lijep wallpaper i boju taskbara da ovi win izgledaju lijepo..na stranu to što ne vidim podešavanje izgleda menija kao u ranijim windowsima i što ima niz nekonzistentnosti u dizajnu, što su neki fontovi u klincu ali rekoh hbga, nisam jedini kojem to smeta, to će popravit u hodu siguran sam

toni36 kaže...
skyactive kaže...
toni36 kaže...

navika ,tako mi je več godinama

doduše drajvere su skinuli sami W10

skini drivere sa sluzbenog sajta i probaj tako instalirat

ima tu dosta bugova, vidim da je command prompt opet minijaturan. taman naprave nešto dobro u nekom buildu pa sve razhebu u finalnoj verziji i ajmo ispocetka...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:18 (skyactive).

0 0 hvala 0
17 godina

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Otkad se je pojavila ova tema za Windows 8 imo sam ju instaliranu, dakle negdje dvije godine. Niti jednog problema o kojem ti pričaš. Treba znati odabrati kvalitetnu temu!

Zato sam i reko da će Silk, (kao i Licorice) biti odlična tema jer je autor isit kao od ove Base i čovjek radi odličan posao.

Dok sam za onu prije temu reko da je dosta dobra, ne odlična jer ima neke mušice!

A to šta Micorosft službeno ne podržava ne znači ama baš ništa!

Microsoft je službeno i nakrco Windows 10 sa bloatwareom kao šta je 3D builder, ona Solitare collection, Bing Finanice itd... Dali je to znak da je to sve super duper i da to moramo imat na našem računalu?

To je sve do korisnika.... Steam, WinRAR, GOM, BSPlayer, MIS Afterburner, FastStone su samo neki programi koje imam i podržavaju skinove... Dakle to je opcija koju mnogi ljudi koriste i nema tu ništa nejasno kako ti tvrdiš.

Ako je to platforma za pokretanje aplikacija ne treba značit da se moram sljepo držat njihovih zamisli koji nekad i nisu najbolje/najljepše!

O. K., povlačim se. Nisam upućena u problematiku, već govorim o onome što vidim - kad sjednem za neko računalo koje ima instalirano temu (koja može na prvi pogled izgledati doista lijepo i koja često njeguje dizajnerski stil koji mi se viđe sviđa od onog MS-ovog), uvijek primijetim manjkavosti o kojima sam govorila. Nekad su to oni padajući izbornici na vrhu prozora (File i ini) malo drugačijeg tona boje od pozadine, nekad je neki klizač krivoga stila i slično. Nije to velika stvar, većini koji imaju instalirane teme takve stvari ne smetaju, ali mene živciraju i zato su mi teme trećih strana no-no. Iako, rekla sam, OKP-ovka sam i najviše volim ostaviti originalni izgled jer onda ne moram razmišljati o tome jesam li instalacijom teme potencijalno nešto zeznula, kao što su neki članovi sugerirali.

Rich bitch!
17 godina

ukratko volis sve out of box

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice