Win 7 task manager pokazuje 2 umjesto 4 jezgre??

poruka: 10
|
čitano: 5.229
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle windows je 7 HP, 64bit, a proc i5 430. Kad sam tek instalirao windowse pokazivao mi je task manager 4 jezgre, a od nedavno mi pokazuje samo 2? U device manageru pod processor imam 4. Kako to mogu vratiti, i da li mi to ima utjecaja na performanse i koliko na kraju windows jezgri vidi? Znam da je proc u biti dvojezgreni, ali ima hypertreading i trebao bi pokazivati 4 logicke jezgre.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Intel Core i5-430 2.26GHz Dual-Core

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
RE: Win 7 task manager pokazuje 2 umjesto 4 jezgre
Ramo kaže...

Dakle windows je 7 HP, 64bit, a proc i5 430. Kad sam tek instalirao windowse pokazivao mi je task manager 4 jezgre, a od nedavno mi pokazuje samo 2? U device manageru pod processor imam 4. Kako to mogu vratiti, i da li mi to ima utjecaja na performanse i koliko na kraju windows jezgri vidi? Znam da je proc u biti dvojezgreni, ali ima hypertreading i trebao bi pokazivati 4 logicke jezgre.

Taj proc i ima dvije fizicke jezgre tak da tu nema greske u Task Manager a ostalo nije bitno zapravo.Cool

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-430M-Notebook-Processor.23750.0.html

17 godina

Znam da ima 2 fizicke jezgre, ali kazem vam, kad sam tek instalirao windowse pokazivali su 4 jezgre. A mislim da sam i u Bugu vidio sliku negdje da pokazuju u task manageru broj logickih jezgri. A i prije su mi bile 4, tako da me to zbunjuje.

15 godina

Da nisi prckao sta po biosu pa iskljucio HT?

EDIT: hm...vjerojatno nisi jer mislim da onda nebi ni u dev manageru pokazivao 4 komada.

Mozda da probas opteretit komp OCCT-om ili nekim slicnim programom koji moze iskoristit 4 jezgre pa da probas onda pogledat koliko pokazuje task manager?

Vidim da je to laptop, pa mozda ima neki energy save koji iskljucuje ht ako nema potrebe za njim

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 10:15 (miki1981).
15 godina
neaktivan

Takodjer isti procesor samo sto je notebook Acer 7740G, ali pokazuje 4 jezgre.

Intel Core i5 430M Intel Core i5 430M
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jedino sto sam napravio je update bioas, a to je jedino sto bi moglo imati ikakve veze s ovim. Mislim da u biosu i ne postoji opcija da se onemoguci HT...

16 godina

naravno da postoji opcija za iskljuciti HT,kad si stavio novi bios vjerovatno je to onda iskljuceno s tim biosom po defaultu,znaci samo odi u bios i ukljuci HT i to bi trebalo biti to

15 godina

Ali u device manageru mu prikazuje 4 proca-sta nebi i tu prikazivao 2 ako je u biosu iskljucen HT?

17 godina

Nema u biosu opcija za iskljuciti HT, samo virtualization i jos nesto, vt-d ili tako nekako, ali je sve postavljeno na enable, tako da stvarno ne znam u cemu bi mogao biti problem. Drugo nisam nista instalirao, nisam mijenjao nikakve postavke... A iskreno ne da mi se ponovno instalirati win, tek sam ga namjestio.

EDIT: Problem riješen. Problem je bio u msconfig postavkama. Naime, citao sam u VIDI-u neku temu o tweakanju Win7, pa je jedan savjet bio da u msconfigu pod boot-Advanced options promijenim "Number of processors". A posto sam imao samo 1 ili 2, uzeo sam 2 i ocito je tu bio problem. Kad sam to ponistio, sad je opet sve normalno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 11:43 (Ramo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice