ja na xp nisam NIKADA vidio plavi ekran ! stojim iza onoga što sam napisao. da istina je da je vista ok i da se još premišljam,ali ta sranja mi xp nije radio. ali ja nisam netko tko pljuje po visti,već sutra ujutro mora imati stabilne windowse i to je sve. instalirao sam adobe reader 5.0 pa mi je pravio probleme,pa onda 9.0 i nakon toga taj plavi ekran i nekoliko restartova. a ti brain -neki konju,ja ti nisam balavac kojeg treba vrjeđati-ja stojim iza onog što sam napisao. podsjećaš me na BRERA_V6 sa jednog foruma...
Da li je za danasnje igranje bolje stavit vistu ili XP s tim da na XP-u se nemogu max iskoristit sve prednosti danasnjih komponenata

Ova tema je već dugo samo filozofsko odugovlačenje jednostavnog odgovora. Ako imaš jak stroj stavi vistu a ako imaš neki krš star deset godina stavi xp sp3 jer je i on vrlo dobar i to je to.
Ako imaš jak stroj stavi vistu a ako imaš neki krš star deset godina stavi xp sp3 jer je i on vrlo dobar i to je to.
OK stavljam vistu 64 bitnu pa kak bude bude
U SVAKOM SLUČAJU VISTA. imam vistu ultimate 64 (original offcourse) i radi bez problema. al mi nije jasno što ljudi imaju protiv nje? jel mi neko može reć zašto ljudimaju tak negativno mišljenje
Ako želiš igrat igre onda XP ako želiš lijepi design onda Visat.
Imam AMD Phenom X4 2.2ghz, 4GB DDR2 800mhz, Sapphire radeon HD 4870 512MB DDR5

Koristio sam dual boot xp/Vista 32.Nakon 3 mj. maknuo sam Vistu.Vista je odlična.Bolji je os od xp-a,napredniji i ljepši ali ja sam ju maknuo i držim se samo dobrog starog xp-a jer sam Vistu sve manje koristio , tako da mi je dual boot postao bespotreban i naporan.Zašto sam ju maknuo ?Najviše zato jer na Visti nisam mogao pokrenuti mnoge igre sa straforce zaštitom.Otprilike desetak hitova večinom iu ubisofta ali i dosta drugih koje mi na xp-u rade savršeno.Da, nisu originali.Također igre mi brže rade na xp-u.Konfiguracija je osrednja.X2 5000 BE @ 3.000 , 4 gb rama, 4850 ati.
Ovi koji pljuju po Visti očito nisu nikada Koristili Vistu Ultimate SP1 pa nemaju pojma.
windows explorer has stopped working.
Naravno Vista sa SP1 ultimatum po mogucnosti.. Posto imas 4GB definitivno x64.. Pozdrav
windows explorer has stopped working.
Na Visti sam već više od godinu dana i nikada nikakvih problema. niti jednom mi se nije srušila. Meni je osobno smješno kada se nekome koji ima konfiguraciju ala quad ili C2D 8400 pa naviše + 4 GB RAM-a i grafičke kartice od 8800 na više (3870 pa dalje...) preporuča da stavi XP jer će imat 0,8% više performanse na dotičnom!!! LOL. A na Crysisu je očita razlika između DX10 i DX9 grafike kao i na STALKERU CS, a doći će još toga gdje će se razlika u grafici primjetit još više, jer kako sam negdje čitao tek sada će počet igre iskorištavat DX10 mogućnosti!! Meni osobno ta igra (spominjem je jer je to ala Benchmark itd) na High DX10 grafici na rezoluciji 1280x1024 ima oko 40 FPS šta je ugodno za igranje. Zato mi nije jasno zašto ljudima koji imaju sličnu konfiguraciju kao šta sam gore naveo preporuča XP kada je VISTA sazrijela u vrlo dobar OS. Samo da kažem da ovo kažem za korištenje VISTE za igranje, multimediju, bla bla, a za ove daljnje potrebe neću ništa reći jer ne koristim takve programe pa ne želim gurat nos tamo gdje mu nije mjesto. Ali za igranje na današnjim konfiguracijama najbolje stavit VISTU. (ako ne, najbolje stavit WIN 95 ili 98 potjerat nekako te igre na tom OS i FPS se diže za 50%)
Vista naravno, jer je sto puta bolja
Xp za dx9 a kad počnu masovno izlazit igrice s dx10 onda prijeđi na vistu,,makar nijedan nije loš,,kod xp igrice bolje rade(mislim brže),,al ak imaš nabrijanu konfu onda ti je svejedno gdje igraš
U opče nema veze dali imaš windows xp ili vistu ako imaš dobar komp. a u ostalom izlaze novi windowsi pa če te se morati prilagoditi na njih jel če proizvođači igra raditi na tome da imate jači komp te nove windowse ili vistu.
Windowsi če raditi i na 64 bita te zahtjevati mnoga RAM-a.
vi ustvari raspravljate VISTU ZA IGRE ILI XP ZA IGRE ??????? ja pričam o poslovnom dijelu gdje mi tri osnovna programa ne rade na visti,a novijih su datuma proizvodnje. i to je to. a gubiti vrijeme na igre mi je smiješno-toliko lijepih stvari nas okružuje-žene,priroda :)
a gubiti vrijeme na igre mi je smiješno-toliko lijepih stvari nas okružuje-žene,priroda :)
vi ustvari raspravljate VISTU ZA IGRE ILI XP ZA IGRE ??????? ja pričam o poslovnom dijelu gdje mi tri osnovna programa ne rade na visti,a novijih su datuma proizvodnje. i to je to. a gubiti vrijeme na igre mi je smiješno-toliko lijepih stvari nas okružuje-žene,priroda :)

Sve ti je rečeno! Ako nisi siguran probaj dualboot. XP je dobar OS, ali nema budućnosti, a Vista je zasigurno bolja i na tvojoj konfiguraciji neće biti problema.
Za igre xp je defintivno bolji...jedina mana je što glavonje iz Microsofta neće implementirati DX 10 API u Windows XP
...ali pošto je dx10 još uvijek slabo iskorišten od strane game proizvođače ja bi preporučio XP.
Ovdje je ocito ocito riječ koji je os bolji za igre, ljudi pa nekupuje se kompjuter samo za igre, za to valjda služe konzole pa raspravu vodite koje je konzola onda bolja, al dobro nekima samo komp očito služi za igre.
Pitate se koji je os bolje staviti na tu konfiguraciju. Čovječe imaš komponente koje su trenutno među jačima, pa naravno da češ onda i stavit Vistu 64. Neznam na koji bi način za tu konfu Xp mogao biti bolji, neznam zašto to neki misle ili su si jednostavno tako zabili u glavu i misle da tako i je. Neki govore da nerade programi na Visti 64 i to, al pa nečeš na novi komp stavljat programe koji su stari kaj ja znam 4 ili više godina, nek češ istalirat nove programe koji su gotovo svi u verzijama i za Vistu 64. Isto tako je i za igre ak ih se baš toliko spominje, nečeš na toj konfi ići igrat stare igre, naravno da neće radit, al neznam ni zašto bi ko kupovo takvu konfu da na njoj igra stare igre.