Da li je za danasnje igranje bolje stavit vistu ili XP s tim da na XP-u se nemogu max iskoristit sve prednosti danasnjih komponenata
Ne pitaj to pitanje, jer če se sad počet prepirat, xp ili vista.
Ti odluči, ako imaš DX10 grafičku i to želiš iskoristiti onda stavi vistu.
Xp je bolji za igrice jer idu brze.
hehe, ok, a mozda se cak iz prepiranja uzvuce nesto korisno xD
xp-ako hočeš kvalitetu i pouzdanost
vistu-ako voliš nešto novo i zbog DX10
moja preporuka je xp
S obzirom da postavljas ovakvo pitanje, pretpostavljam da ne mislis igrati najnovije igre i nemas najnovije racunalo koje podrzava DX10. U tom slucaju ti je najbolji XP, jer bi mogao imati problema s nekim starijim igrama na Visti. A i sami hardverski zahtjevi za Vistu su nesto veci (treba ti barem 1GB RAM-a da Vista radi dobro).
Pa reci koje komponente imaš i bit će mnogo jednostavnije preporučit koji sistem da staviš. (ako imaš 4 gige rama, dobru dx10 (8800, 38xx, 48xx, 9600 karticu ja bi preporučio vistu).
Imam AMD Phenom X4 2.2ghz, 4GB DDR2 800mhz, Sapphire radeon HD 4870 512MB DDR5
ne razmisljaj nista i stavi vistu
Da li je za danasnje igranje bolje stavit vistu ili XP s tim da na XP-u se nemogu max iskoristit sve prednosti danasnjih komponenata
xp-ako hočeš kvalitetu i pouzdanost
sto se mene tice bolje xp.Zbog toga sto vista zahtijeva puno vise...Ali odluka je na tebi..
stavi vistu 64
Ma sve je to cudno, kad sam imo stari komp i kad je tek izasla vista igro sam na XP i na visti company of heroes i radilo je jednako pa sad neam pojma, stavit cu vistu ziher al mozda kasnije
moja preporuka je xp...jos si stavis vista skin i to je to....
A zasto se prepirat uopce Pa brate mili stavi oba dva i Vistu i Xp.
meni se vista danas srušila dva PUTA ! PLAVI EKRAN ŠTO KOD XP-A NISAM VIDIO 5 GODINA ! večeras format i nazad xp. dosta je bilo za...ancije ! i to legalna vista-budala ju kupila. a da ne kažem da sam napisao dvije stranice u wordu i sve nestalo !
Gle najbolje da staviš prvo vist na tjedan dana pa da vidiš ako ti se nebude sviđalo stavi xp.Cjela mudrost.
Maloj mješaj te malo testiraj.:-)
Stavi Linux....haha...Stavi dual boot Vistu i XP pa vidi sta ti je osobno bolje.Svako ima svog favorita.
meni se vista danas srušila dva PUTA ! PLAVI EKRAN ŠTO KOD XP-A NISAM VIDIO 5 GODINA ! večeras format i nazad xp. dosta je bilo za...ancije ! i to legalna vista-budala ju kupila. a da ne kažem da sam napisao dvije stranice u wordu i sve nestalo !
sto se mene tice bolje xp.Zbog toga sto vista zahtijeva puno vise...Ali odluka je na tebi..
Haha svako ima svoje, ma ostavit cu xp sp3 32bit jos malo pa onda ili vista 64 ili xp 64 iako kazu da vista 64 ima neki bug ako imas 4gb rama pa treba neki patch, i jos jedno pitanje dali 32bitna vista prepoznaje 4gb rama
da mom frendu prepoznaje 8GB i 64 i 32 bitna
Daj zabranite ovakve teme..i ptice na grani znaju da je vista sazrila u kvalitetan OS..
Po meni je stavi samo ako imas neku bolju DX10 graficku da mozes iskoristit dx10
32 bitna prepoznaje 8gb rama ali ne koristi sve, samo 3 gb
64 bitna koristi svih 8gb
Ja sam upravo instalirao Vistu Ultimate i radi kaj po špagi.Reko sam ti samo ti instaliraj Vistu ako ti se nebude sviđal nakon tjedan dana ili ti bude komplicirano vrati se na XP!
instaliraj dual boot nečeš požalit kad se več dvoumiš i gotovo
Ma ovo je glupa tema skroz. Isto kao da nas ovdje pitas kako ces ofarbat sobu u plavo ili bijelo...
meni se vista danas srušila dva PUTA ! PLAVI EKRAN ŠTO KOD XP-A NISAM VIDIO 5 GODINA !