Jedan sam od papaka koji je za prijenosnik (DELL, N-serija, s praznim diskom, pila i pol) nabavio oriđiđi Vistu Ultimate (XP se nije htio instalirati uopće, a Vista bez frke za 12 minuta). instalacija i sve poslije (kuc o drvo) ide bez problema (jedna particija, ofkors), ne računajući jedan plavi zaslon mjesečno, tek toliko da se ne opustim. e, da: ta je Vista redovno ažurirana zakrpama no zapelo je pri SP1 - ne ide nikako. s BUG-va DVD-a ili s Microsoftovih stranica. isti qqruz. neće pa neće, a pogreška koju javlja je (ovo je dobro!) "unknown language - english". Vistu sam instalirao uobičajenu - na engleskom, s hrvatskim lokalnim postavkama.
trebam li uopće SP1 ako je do sad pokupio sva redovna ažuriranja i radi? čemu uopće taj SP1 i ima li život bez njega smisla, kad Windows Update Service stalno javlja kako je to critical update, a ne da se instalirati?

) Ali neki čudni bugovi su ostali, jedan kojeg primjećujem zadnjih dana. Kada opteretim procesor do maksimuma, donosi čudne odluke vezane uz prioritete, recimo nekoj instalacijskoj proceduri koja je po defaultu trebala biti normal kao i sve ostalo, on jednostavno neda vrijeme, te instalacija počne 10 minuta nakon pokretanja. Naravno kad ubijem većinu ostalog instalacija krene instant, uglavnom čudno je, al ja sam kriv, jer mi se 100% opterećenje i onako nebi smijelo događat. Enivejz, to nisam primjećivao prije SP.