Malo mi je glupo od MSa da nisu negdje naznačili koga će sve vraga Windowsi raditi bez našeg znanja. Savladali smo indexiranje (iako ga još uvijek ne znam isključit) i našao sam još da i Windows Defender ima po defaultu schedule skeniranje. Ima li još toga jer mi hard i dalje radi ko lud kad upalim i nakon što je već ušo u Windowse.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Indeksiranje mozes iskljuciti ako odes u properties od particije i iskljucis kvacicu na ''allow indexing''. A koliko sam kao korisnik viste upoznat, dok je comp idle, defragmenter se vrti u pozadini (neki dan mi se srusio jer sam malo pretjerao dok sam nes radio )
Thx, e da, i defragmenter sam već isključio, znači još nešto ima izgleda...
Malo mi je glupo od MSa da nisu negdje naznačili koga će sve vraga Windowsi raditi bez našeg znanja. Savladali smo indexiranje (iako ga još uvijek ne znam isključit)
(Start--run--services.msc i diseblaj Windows Search)
i našao sam još da i Windows Defender ima po defaultu schedule skeniranje
Administrative tools--Task Scheduler----Microsoft---Windows Defender (brisaj,diseblaj,ubij )
. Ima li još toga jer mi hard i dalje radi ko lud kad upalim i nakon što je već ušo u Windowse.
To prefetcher "kopa" ili mozda zakazana automatska defragmentacija diska (opet idi u Task Scheduler) ili mozda jos verojatnije,zakazana je zadaca da radi System Restore sheduled Check Point pri svakom botanju...da...opet idi u task scheduler i uredi to)
Na kraju krajeva proveri sve sta to Task Scheduler radi pri botanju,prover sta sve imas u startup (msconfig)
E da, vidiš, mogao bi biti prifečer :) Thx, i ostalo ću provjeriti!