Vista 64 Bit (x64)

poruka: 11
|
čitano: 4.448
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista 64 Bit (x64)

Zanima me vaše mišljenje.Imam laptop acer (Turion x2, 1GB Ram, Radeon xpress X1100, 100 GB Disk..........). Ništa posebno ali jako sam zadovoljan. Mogu sve raditi osim igre igrati-samo stare (starcraft i cs 1.6).

Na njega sam stavio XP 32bit i sve radi ok. Nisam imao do sada nikakva problema.Sve sam drivere našao.

Ali kao svi volio bih isprobati Vistu( znam da svi gaze po njoj ali zanima me). Planirma još staviti 1 gb rama. Več kad imam 64 bit procesor stavio bi 64 bit verziju. Znam sve probleme u vezi drivera i programa ali zanima me jeli 64 bit verzija stabilnija i brža od 32bit. Driveri nisu problem. Imam ih sve na cd.

Što vi mislite? Kakva su vaša iskustva s 64bit Vistom?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista 64 Bit (x64)
Ja nisam imao problema s njom niti sam dobio osjecaj da je sporija - nazalost (ili na srecu), imam poprilicno jak stroj (Core 2 Duo E6600, 4 GB RAM, 8800 GTS 640 MB) tako da ne mogu reci kako se ponasa na slabijim racunalima, pogotovo prijenosnicima.
Inace, koristim XP SP2, a Vistu stavljam jedino kad moram nesto testirati ili se dogodi da nesto ne zeli suradjivati sa XP-om (neke igru su mi to radilo, npr. zadnji Colin).
Ali, vidio sam Vistu kako radi na snaznijem notebooku od tvojeg i nisam ostao impresioniran.
Sto se stabilnosti tice, zar nije uvijek bila fama da su 64-bitni OS-ovi stabilniji i sigurniji od 32-bitnih (govorim o MS-u)?
17 godina
neaktivan

Ja sam stavio 64-bitnu Vistu zbog montaze u Adobe Premieru i zato jer imam 4GB RAM-a, a 32-bitni sustavi ne prepoznaju toliku kolicinu RAM-a pa sam se dvoumio izmedju 64-bitnih XP i 64 bitne Viste. Tako da sad imam dual-boot:32 bitni xp i 64 bitna Vista. Premiere radi odlicno na 64-bitnoj Visti i puno je brze nego u 32bitnom Xp..Vista sluzi samo za montazu, sve ostalo u Xp. Problem sa 64-bitnom Vistom je kad instaliras drivere koji nisu prosli Microsoft Signed ili kako se vec to zove,tada javlja gresku kod samog dizanja sistema i kod svakog dizanja sistema moras zanemariti tu gresku tj.paliti kao neki safe mod(ma bezveze). Cini mi se da ima puno manje programa  kao  i  drivera koji rade na 64-bitnoj Visti tako da ti  je  bolja  varijanta  32-bitna  vista.   

Sa 1GB RAM-a ni jedna Vista nece raditi bas dobro zato jer sama Vista zauzima oko 800Mb Rama, a za programe ti onda ostaje 200Mb:-)

17 godina
neaktivan
Vista 64 Bit (x64)

..ja bih htio samo reči to,da sam oduševljen sa vistom 64...što se tiče same konfiguracije,nije tako strašna (2gb mem, amd 64 x2 6000,radeon1950...),tako da i na ovom prosječnom pc-u vista radi savršeno...kad se samo sjetim xp pro-a...koliko sam samo puta morao raditi backup zbog svakakvih gluposti pokupljenih sa net-a... katastrofa...

...ljudi...treba samo kupiti originalni software(vistu)...i to-je to!...

...svi programi sada več šljakaju bez frke i usklađeni su sa vistom,ona sama traži i pronalazi potrebne drivere...ma,savršeno...

...a,što se tiče brzine,iako nemam ni jednu zamjerku,uvijek bih je žrtvovao u zamjenu za stabilnost koju mi pruža...vjerujte mi, jedino mi je žao da na njoj ne radi wavelab,ali se nadam da če i po tom pitanju biti nešto riješeno uskoro...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista 64 Bit (x64)

Na IBM-u R61i koristim Vistu x64. Dobra stvar je što je za nju već izašao službeni SP1. Doduše, nisam još uspio pronaći 64-bitne drivere za Web 'n' Walk Stick niti za Bluetooth modul.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo baš jučer sam skužio da Photoshop šteka u VistiX64, jednostavno se smrzne pa krene pa se opet smrzne, starije igre poput Morrowinda štekaju na sve strane, da bi instalirao divx i xvid kako spada morao sam kopati po sitemskim folderima, i još tisuće malih velikih problema sa raznim softwareom, nedaj bože da nisam instalirao sve updatee, prije mi uopče nije dalo da uštekam obični usb headset... itd. A da ne pričam o novom MySQL 5 X64, to je priča za sebe. Novi search u visti je nešto najstrašnije. A driveri... wahahahaha... da rade rade, ali mi je zato sad max DAC na zvučnoj 24bit/48kHz umjesto 24bit/192kHz. Svaka čast MSu, vista kao OS je sigurno stabilnija, lijepša itd... ali nisam osijetio poboljšanje što se tiće productivity aspekta. Dok se sav taj software i driveri ne optimiziraju za rad sa vistom izaći će CS4 te SP2. Do tada, XP... te quiero!

17 godina
Vista 64 Bit (x64)

64bitnu Vistu koristim dugo vrimena te sam jako zadovoljan.

Na kraju krajeva, nebih se vise vraca na XP.

Brze mi se boota od xp-a, sve mi malo fluidnije radi, te je lipsa...

Nakon installa SP1 sve je isto kao i prije, nisam primjetia nista "lose".

Testira sam je sa 2,3 i 4 gb rama. Sa 3gb radi vrlo brzo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni se osobno 64 bitna Vista Ultimate jaaaako sviđa. Također imam 4GB rama, pa mi treba 64 bitni OS, no bez obzira na to svi 32 bitni programi (i igre) mi rade bez problema. Sad nakon nekih mjesec i pol, bilo bi mi se teško vratiti na dobri stari XP. Također sam primjetio kako je multitasking glađi i 'fluidniji' nego na 32 bitnom XPu. Sve u svemu, od sada pa nadalje koristim Vistu 64x za rad i zabavu! Smijeh

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

Driveri nisu M$-ov problem nego proizvodjacev problem. Sada sto se proizvodjaci prave glupi i zapostavaljaju vistu x64 je drugi problem. Npr. creative, za moju Audigy SE nije izdao nove drivere vec godinu dana za vistu (i 32 i 64 bit).

Srecom do sada mi nije smetalo, kartica radi bez problema, kao i ostatak kompa s x64 vistom, ni driveri mi nikakvi nisu usfalili.

17 godina
neaktivan
Vista 64 Bit (x64)

Koristim dual boot tj xp (na kojem se nesto zasralo) i vistu 64 bt sad me zanima jel moguce da maknem xp a da ostane vista

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista 64 Bit (x64)

Imam isto problem sa CS 1.6 samo ne znam dal je problem do Windows VIste il neceg drugog, sve mi se ok startuje kanter, al kad se ulazi na mapu i kad treba da se klikne na OK il stisne enter zabaguje i moram da izadjem...il se nekad desi da uspem da udjem skroz na server al kad bi kucao /top15 i opet isao na OK opet bi zabagovalo, ili kad se menja mapa, isto zabaguje...ne znam do cega je problem..mnogi mi kazu do VISTE...do kantera nije 100% posto sam skinuo 100 raslicitiih i instalirao i ostala ****...i menjao patcheve i opet isti problem...moze mi neko pomoci? hvala...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice