Ubrzati paljenje Windowsa

poruka: 15
|
čitano: 8.534
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Windowsi mi se pale(tj.Bootaju)jako sporo,možete li pomoći?

proxpgamer_world's best gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ubrzati paljenje Windowsa

Probaj obrisati nepotrebne stvari, defragmentirati hard disk...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
16 godina
proxpgamer kaže...

-ovisi što je uzrok (hard ili soft problem), kao i količina podataka koje daš. Ovako ne baš...

-generalni savjet, počisti smeće, oslobodi mjesta na sys-disku, isključi nepotrebne porcese i rješi se virusa-trojanaca ako ih ima.

Usput, provjeri dali je kvar recimo HDDa, tad što prije spasi potrebno...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 16:16 (ihush).
15 godina

Oslobodi mjesta na C particiji, probaj ono što ne mora biti tamo prebaciti na druga mjesta, Isto tako deinst. nepotrebnih programa kao i defragmentacija C particije NAKON što si oslobodio mjesta na njoj Nevinašce

If you can understand the me, than I can understand the you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

Naravno, skini HijackThis, skeniraj i ovdje nam stavi log, da vidimo sto ti se sve to podize s windowsima.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 16:34 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Obavezno uradi scan sa HijackThis i log postaj na hijackthis.de i tu ces vidjeti imali neki obasni proces koji se pokrece
Sve što možeš sad ostavi za kasnije
15 godina
protjeran
sve navedeno + prilikom defragmentacije C diska učiniti i optimizaciju istog. ona gura fileove koji se butaju na sam početak diska i time ubrzava proces dizanja windowsa (ili bilo kojeg drugog OS-a naravno).
ja sam to u xp-u radio s auslogics defragmenterom, a sad u 7 misim da to radi i windows tool.
May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan

Ovo što ću pitati baš i nije offtopic jer se i dalje odnosi na ubrzanje windowsa.Jeli istina da je bolje staviti 32-bitan OS na 4GB Ram-a jer će onda kompjuter biti brži???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
proxpgamer kaže...

Ovo što ću pitati baš i nije offtopic jer se i dalje odnosi na ubrzanje windowsa.Jeli istina da je bolje staviti 32-bitan OS na 4GB Ram-a jer će onda kompjuter biti brži???

- obje tvrdnje su neistinite. Bit će isti kompijuer. Dali je neka prednost na 64bitOSu vrtiti 32 bit app?-nije.

- Dolazi do izražaja samo kad je potrebna 64 bit app. što nije usporedivo, jer 32b-OS nemože ugostiti 64 app.

Recimo da se pored običnih programa (office) razlika nemože vidjeti. Dok za igre, za sad nisu ciljano optimizirane za 64b, niti traže više od 2GB RAMa. Ostaju samo specifični programi kao ACAD..

- OSevi su podjednaki, u nategnutom teoretskom slučaju (samo teoretski) čak 32 može biti brži, jer nemora baratati s 64 bitnim driverom i sl. uz predpostavku da govorimo o 32bitnoj app. Dodatno, 64bit-sedmica, s 32 bitnim app. radu u WoWu, pa teoretski mora biti sporiji u odnosu na nativni rad. (ali nisam primjetio nikakve razlike, prije statističku grešku).

64 bitni OS, nije bolji-lošiji, samo može hostati i 64 bitne programe. Kad je to potrebno, tad 32bitni OS nije alternativa (brzina je tad nevažna).

15 godina
neaktivan
I onda je li bolje na 4 GB RAM-a staviti 32 ili 64 bita?
15 godina

64 bita jer na 32 bita ti ne bi iskoristilo svih 4Gb

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
15 godina
neaktivan
Ali,iHush je rekao da 32 bitno može biti brži,a neki mi govore da stvarno nije razlika koristio bih li 3.25 ili 4.00 GB RAM-a.Ali onda,je li bolje imati original 32-bitnu(Imam je) ili neoriginal 64 bitnu???
16 godina

-ne, neće bit (ni jedan OS) brži zbog broja bitova. (teoretski je nešto drugo).

- Kako jednostavno objasniti? Dali je današnji CPU na 3GHz brži od nekog starog 5g. na istih 3GHz? -je.

Dali je Zbog tog brži i isti (recimo XP-32bit), -je. Daleko više nego isti taj XP na 64 bita.

Stvar je u optimizaciji OSa za neke vrste aplikacija, drivera itd.. i po broju bitova. U slučaju kad je potreban tako veliki podatak (kao velike baze ili ACAD) tek onda 64 bitna app ima prednost, a to uvjetuje i 64 bitni OS.

Danas nema realnog razloga ne koristiti 64 bitnu sedmicu. (ako sve potrebno, kao driveri postoji na 64, ako ne onda 32).

Dok samo bitovi, kako se generalno misli zbog količine RAMa ..- e pa nije baš tako. klik.

15 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

pritisni tipke windows i r ili idi na start pa run i upiši msconfig 

tada odaberi startup tamo možeš odabrati koji će ti se programi paliti s windovsima

15 godina
neaktivan
Ali nemam niti jedan program instaliran.Sve se počelo događati kada sam updateao windowse!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice