SSD ili Windows problem

poruka: 6
|
čitano: 2.306
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
SSD ili Windows problem

Pozdrav,

iamm jedan problem sa starim računalom. Ubacio sam u njega SSD sa novog računala na kojem je nasnimljen Windows 10. SSD je vidljivi  u BIOSU starog računala, prebacio sam i SATA configuration na AHCI, stavio First boot device na HDD i spremio postavke, ali kad ponovo pokrenem računalo, ono jednostavno ne podiže te Windowse 10. Ne bih htio kupovati novi SSD ili brisati ovaj. Je  li moguće da je problem u matičnoj klik? Jesam li u nećemu pogriješio ili mora biti čista instalacija windowsa na SSDu kako bi se bootao?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: SSD ili Windows problem

Ako sam dobro shvatio, ti pokušavaš bootati Windows 10 instaliran na drugom računalu? To ti baš i neće ići, ako i uspiješ, velika je vjerojatnost da neće raditi stabilno, a ako uspije instalirati drivere za starije računalo, onda vjerojatno neće raditi ni na novome, na kojem su Windowsi instalirani.

Ako samo želiš pristupiti tom SSD-u, onda ne mijenjaš postavke za AHCI mode i boot ostavljaš na HDD-u na kojem su tamo Windowsi jer inače neće moći bootati.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
protjeran
SSD ili Windows problem

Jel ti bar pocne bootati windowse i onda Freeze/BSoD itd?

Ako da, onda ploca uredno prepoznaje SSD. Ali, nije OS sa iste platforme,

i zato ne radi. Eventualno da je OS podignut na istoj/slicnoj ploci,

ili da su bar chipseti isti ili slicne generacije, onda bi vec nekako i radilo.

Al te ploce sa nForce chipsetima su jedne od najgorih ikada, zato je i nVidia izasla iz tog biznisa.

Zadnji dobar chipset koji su napravili je bio nForce4, a prije toga nForce2,

a sve parne brojeve chipseta i ove "kamuflaze" sa raznim znamenkama, uzasni chipseti.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

-jedan od mogućih razloga je licenca-zaštita (promjena mbo i key ne radi) .. a to ovisi o tipu licence i aktivacije, tj može win, ali ne želi MS.

-drugi razlog je kompatibilnost, postavke BIOSa, npr uefi-gpt.. ako stara mbo-bios ne podržava uefi tad ne može ništa s gpt diskom, može samo u starom-legaacy-mbr modu.

-treći, bilo što specifično, npr enkripcija-sec.boot ili nešto deseto.. tj ne radi se to tako, prvo nešto osnovnog moraš znati, podesiti.. i kad se može nije baš samo spojiš-upališ dok je npr boot-order nevažan u toj priči jer je samo redosljed bootanja.

-zašto se to radi? -koji je cilj? npr ne možeš na starom instalirati? .. tad nije kompatibilno, ne zadovoljava minimum requirementse.. ili nije podešeno, npr SSE2-SLAT, NX, AERO itd.. tj pročitaš zahtjeve i provjeirš što staro računalo može, koji cpu, koliko rama, koja vga-gpu.. npr ako ne podržava x64 tad može samo x32 a tad ne može ni GPT ... to su standardi-kompatibilnost i mora biti zadovoljeno kao uvjet, dok se neke stvari mogu podesiti u biosu ali ih računalo mora imati-podržavati da bi to mogao podesiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
SSD ili Windows problem

Uzeo sam vremena i nasnimio Windowse na SSD na starom računalu i  sve funkcionira puno brže nego na starom HDDu. Jedino imam problem sa internetom i to što mi pretražnici veoma sporo učitavaju stranice, a videe na youtube u jedva gledam. Internet brzina mi je također upola manja nego na novom računalu. Je li to do DDR2 na 800 Mhz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako imaš neki stariji WiFi adaptor, može biti do njega, ali općenito, današnje web stranice koriste teže skripte, animacije, YT veću rezoluciju, noviji codec i slično.

Testiraj sa speedtestom na jednom i drugom, pa vidi razliku.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice