Sedmica bsod

poruka: 5
|
čitano: 1.048
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sedmica bsod

instalirao sam sedmicu neka francuska verzija rtm ili final (skinuo sa btjunkie). e sad windowsi se stalno rusaju dobijem onaj plavi ekran nakratko i restartaju se. isti na burazovom laptopu rade savrseno nikakovih b..shita. također su se puno brze instalirali na njegovom laptopu. usto resetiraju se i kad ugasim program dvbdream (program za pracenje satelitskog programa).

konfa: gigabyteova mbo 770 chipset, amd x2 5000, 3 gb rama, gigabyte hd4670, smartvision cdvbany2030, gigabyte dvb-t u7000 usb.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Sedmica bsod

Probaj ponovno instalirati, provjeri postavke BIOS-a, a i sedmica kao i vista (isti kernel je to) su jako osjetljive na memoriju, pa je moguce do toga. Ako si imao vistu prije toga, onda mozes eliminirati i to.

4 tjedna i već 1 i pol zvjezdica :D
16 godina
odjavljen

Pročitaj ovu temu, izvuci crash dump da vidimo koji točno hardver (njegov driver) ili neki drugi softver ruši windowse. Jesi barem vidio koja ti se poruka pokaže (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ili neka slična)?

EDIT:

fabijan654321 kaže...

Probaj ponovno instalirati, provjeri postavke BIOS-a, a i sedmica kao i vista (isti kernel je to) su jako osjetljive na memoriju, pa je moguce do toga. Ako si imao vistu prije toga, onda mozes eliminirati i to.

Opet lupaš bezveze. Kakvo rušenje odma? Crash dump možda? Malo memtesta i provjera? Ma kakvi. Ruši sve.... Viče Win7 i Vista su 100 puta bolje što se tiče memorije od XP. Znam jer sam vidio ja mislim sve BSODove. Na Visti nijedan koji se odnosio na memoriju a na Win7 nijedan BSOD. A pod XP na istom kompu i sa istim programima sam ih u 3 mjeseca vidio nekoliko komada.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 20:32 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan

imao sam vistu ali neka tiny edition nije se rusala, ovo mi je vec druga treca instalacija sedmice

16 godina
protjeran
teratogen kaže...

imao sam vistu ali neka tiny edition nije se rusala, ovo mi je vec druga treca instalacija sedmice

Onda lako moguce do drivera, jer ako neprave problem drugi OS-evi, onda je to vjerovatno softverski problem. Ali uvjek ostaje ono pod upitnikom: " Skinuto s torrenta".

4 tjedna i već 1 i pol zvjezdica :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice