Dakle na C particiji mi je ostalo 900mb slobodnog dok na D imam 150gb slobodnog.Postoji kakva mogućnost da prebacim gb iz D u C particiju ili da sve spojim u jednu particiju?Samo mi je bitno da se ne izgube podaci.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti je bitno da ti se ne izgube podaci, onda:
1) ne diraj particije,
2) napravi si backup.
Particijama se inače može mijenjati veličina, ali to je u tvom slučaju nemoguće jer imaš daleko premalo mjesta za takvo nešto. Uštedi za novi disk, ili još bolje SSD, pa si na njega instaliraj Windowse pa ti onda neće biti toliko bitno koliko prostora ti je slobodno ostalo na starom disku.
Na neko vrijeme si valjda možeš osloboditi dio prostora na disku C pomoću programa CCleaner, tako da si obrišeš s njega privremene, nepotrebne datoteke. Također si deaktiviraj hibernaciju.
Bio mi je riknuo disk od 1TB pa sam ovog ubacio za zamjenu.Još me zanima ima li smisla instalirat na D particiju GTA 4 oće mi sve normalno radit s obzirom da imam malo slobodnog prostora na C?Možda će bit 2-3gb kad očistim sa cc.
S obzirom da imaš relativno malo RAM-a, pokretanje zahtjevnih aplikacija (a s tim i igara) moglo bi ti biti problematično. 900 MB je puno premalo. Ne samo da riskiraš da ti se u radu zapuni pa ti paging datoteka (datoteka za virtualnu memoriju) neće imati kamo rasti, nego ti se s tako malo prostora jako fragmentira disk.
C-particija ti je jako mala ili što? Tebe ništa ne sprečava da si deinstaliraš neke programe i igre s particije C i onda ih instaliraš na particiju D. Možda će se malo dulje učitavati, ali nećeš strepiti od nedostatka slobodnog prostora na disku C. Neke programe ćeš valjda moći jednostavno premjestiti na disk D, bez da se mučiš s deinstalacijom pa ponovnom instalacijom.
Uspio sam nešto pobrisat i imam 8,5gb slobodnog, to mi je dosta za gta 4?Inače C particija ima 48gb sad sam izbrisao sve nepotrebno i ispada da windowsi zauzimaju 40gb u pitanju je win 7
To bi ti trebalo biti dosta. Ali vidjet ćeš u radu - možeš Alt-Tab napraviti kad igraš GTA pa pogledati kolko u tom trenutku imaš slobodnog prostora na disku C.
Naravno, GTA instaliraš na disk D.