Provjera internet konekcije na Win7

poruka: 3
|
čitano: 5.208
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Provjera internet konekcije na Win7

Kako provjeriti ispravnost internet konekcije na Win 7 Ultimate (32 bit)?

Prije dva dana imo sam problema sa virusima na računalu. Napravili su mi dar mar. Koristio sam sve moguće antiviruse i uz Remove IT Pro sam utvrdio da mi je system 32 bio totalno inficiran. Nekako sam to uspio rješiti. Međutim, kad sam se rješio virusa nastao je problem kod konekcije. Nisam nikako mogo da uspostavim internet konekciju. Poslije sam instaliro Win XP i isto nisam mogo uspostaviti internet konekciju. Čačkajući po Lokal Area ustanovio sam da mi konekcija neradi i da je poremećena. Kad sam to ispravio, uspostavio sam internet konekciju na XP a po instaliranju   Win 7   i sa potonjim. Da bi u buduće lakše rješio ovakve i slične probleme , molim za savjet: Kako provjeriti ispravnost internet konekcije na Win 7?

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Provjera internet konekcije na Win7

-internet konekcija uopće nema veze s OSom, uspostavlja je router-modem idaje ostatku mreže.

Ako je u route moudu, onda je samo potrebno priključiti se, u suprotnom, kreira se dailup...

Problemi mogu postojati:

- na liniji (od centrale-ISP) do priključka.

- router može bit neispravan, kabel, pogrešno priključen telefon, neispravna mrežna kartica itd.

- softverski, može biti problem s driverom, može 'smetati' IPv6, firewall, antivirus, virus... ili samo loša postavka mreže npr isti IP na dva računala.

Kako eliminirati i otkriti uzrok? - može npr. liveCD, digneš OS i ako radi znači da je problem softverski.

Ako neradi pokušaj reset routera i zovi SZK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
RE: Provjera internet konekcije na Win7

Zahvaljujem na pomoći. Radi se o sledećem: Normalno sam koristio internet ( imo sam konekciju bez ikakvih problema do pojave virusa). Poslije sat vremena, kad sam pokušo da se konektujem, nisam mogo uspostaviti konekciju a rezultat toga bili su virusi. Kada sam ukolonio viruse nisam imao konekciju, ništa nisam radio na ruteru.   Kad nebih imao konekciju, na OS XP, onda sam deinstaliro i ponovo instaliro mrežnu karticu i nastavio normalno da radim na računaru. Međutim, u opisanom slučaju to nisam imo i kad sam instaliro OS XP i mrežnu karticu. Proverom na ikonicu Lokal Area konekcije sam uspio da uspostavim konekciju i sada sve normalno radi i na Win 7.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice