Imam laptop hp compaq 6720s.Kada sam ga kupio, na njemu je bio već instalirana windows vista business.Na početku je normalno radila, no onda je počela blokirati, izbacivat iz igrica...Sada sam instalirao originalnu windows vista home premium. Sve normalno radi osim to što je zaslon polovični(mislim, s lijeve i desne strane ima oko pet centimetra crnog zaslona, dok je na sredini normalna radna površina).Kako da to ispravim, da dobijem sliku na cijelom zaslonu?Molim vas da mi odgovorite.Zahvaljujem :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
molim vas da mi pomognete
hitno je
Klikni desnom tipkom miša na prazno mjesto na desktopu i odaberi "Personalize".
potom klikni na "Display settings". Otvorit će ti se novi prozor i u njemu ćeš vidjeti da piše "Resolution" i ispod njega jedna klizna kontrola kojoj s jedne strane piše Low, a s druge - High. Pomjeri je prema malo High i stisni OK. Ako opet ne bude cijeli ekran, pomjeri je još.
Možda ćeš još morati kliknuti i na "Advanced settings" tu stisnuti gdje piše "Monitor" i namjestiti "Screen refresh rate" (odabereš frekvenciju iz padajućeg izbornika).
Jesi li instalirao drivere za grafičku?
Nakon instalacije Viste trebaš instalirati i drivere za grafičku, zvučnu, matičnu, mrežnu i ostale komponente. S laptopom bi ti trebao doći i Cd koji sadrži te drivere (nekad budu i na samome laptopu negdje snimljeni), a ako ih nemaš ili ne možeš naći možeš ih skinuti s interneta.
Za HP Compaq 6720s drivere za Windows Vista Home Premium (32-bit) možeš skinuti ovdje,
a za neki drugi operativni sustav ovdje.
Hvala na odgovoru,no nije to to.S laptopom nisam dobio nikakve drivere... na postavkama prikaza mi je samo jedan monitor prikazan...Kada idem na (postavke prikaza-dodatne postavke) ništa mi ne piše o grafički.A kada idem na svojstva sustava i na ocjenu, piše mi za grafičku 1.0.Možda mi komp uopće nije prepoznao grafičku tijekom instalacije...Što sad
probat ću skinut još te drivere pa javim
Uspio sam:hvala Ti i hvala cijelom Bug forumu