Problem s bootanjem windowsa 7

poruka: 7
|
čitano: 1.358
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nakon što mi se raspalo raid polje, kupio sam četiri nova diska i postavio ih u raid 10 polje.

U računalo sam ubacio još jedan disk s windowsima 7 32bit i backupom.

Raid polje sam podijelio na dvije particije; jednu sistemsku i jednu za backup te instalirao windowse 7 64bit.

Svre radilo super i divno dok nisam odspojio disk s backupom.

Pri bootanju, u raid biosu prikaže da je polje ok i da je bootabilno, ali kad bi trebalo bootat windowse javi error da nije našao disk.

Kad ponovo spojim taj disk, fino nađe oba windowsa i tek onda mogu bootat s raid polja.

U biosu je namješten hdd kao primarni boot device.

Tražim savijet za rješenje ovog problema, osobno mislim da fali bootloader na raid polju, ali ne znam kako, šta i na koji način to popraviti

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 21:56 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Windows 7 mi se ne želi bootat, prođe prvo ono učitavanje, pojavi se crna pozadina s kursorom pa se odmah restartira... Pošto imam taj problem, nemogu napraviti Windows Upgrade da obriše sistemske failove i instalira ih ponovno. Cilj mi je reinstalicija, kao npr. Windows XP repair, bez da obrišu privatni podaci.

Probao sam i preko CMD-a sfc /scannow, nađe problem ali ga nemože riješiti... Tako da sam ostao bez ideja.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako su ti privatni podaci tipa fotografije, muzika, dokumenti, video materijal.....digni Linux Ubuntu live, spasi podatke i reinstaliraj sistem. Naravno, ovo važi pod uvjetom da uzrok tvom problemu nije hardware.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Problem s bootanjem windowsa 7
phoenix2003 kaže...

Ako su ti privatni podaci tipa fotografije, muzika, dokumenti, video materijal.....digni Linux Ubuntu live, spasi podatke i reinstaliraj sistem. Naravno, ovo važi pod uvjetom da uzrok tvom problemu nije hardware.

Hvala na savjetu, nego, nema li windows 7 neku repair opciju kao npr. kod windowsa xp, jer kod xp-a preko te opcije on reinstalira sve sistemske podatke bez ikakvih problema...

15 godina

Ima, ali trebao si ranije kreirati System repair disk. Kada formatiraš i sve središ kreiraj ga nije teško. Ne znam da li možeš koristiti takav disk kreiran na drugom računaru ili je svaki poseban. Ukoliko može, trebaš samo voditi računa o 32/64bita.

Dakle: Start-All Programs-Maintenance-Create a System Repair Disk.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 12:16 (phoenix2003).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Katana kaže...

..Tražim savijet za rješenje ovog problema, osobno mislim da fali bootloader na raid polju, ali ne znam kako, šta i na koji način to popraviti

boot medijem (install OSa) bcdedit.. potrebno je instalirati boot manager, ali je preduvijet snalaženje s 'DOSovskim' naredbama (quick help je dovoljan).

-pošto imaš funkcionalan boot disk, bootaj win, potraži EasyBCD i ... dalje znaš.

Abra008 kaže...
..Hvala na savjetu, nego, nema li windows 7 neku repair opciju kao npr. kod windowsa xp, jer kod xp-a preko te opcije on reinstalira sve sistemske podatke bez ikakvih problema...

-ima. Naravno sve oovisi o uzroku, imageu kojeg imaš, repair diskovima itd.. tako da nema konkretnog odgovora što će se desiti s podatcima. Zato treba potrebne podatke smjestiti na sigurno i tek tad možeš popravljati ili clean install ... tad je svejedno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
Katana kaže...

..Tražim savijet za rješenje ovog problema, osobno mislim da fali bootloader na raid polju, ali ne znam kako, šta i na koji način to popraviti

boot medijem (install OSa) bcdedit.. potrebno je instalirati boot manager, ali je preduvijet snalaženje s 'DOSovskim' naredbama (quick help je dovoljan).

-pošto imaš funkcionalan boot disk, bootaj win, potraži EasyBCD i ... dalje znaš.

ihush, pogledaj datum! Valjda je riješio problem za 3 godine (ili ga je nabio u smeće!)!{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice