Privatni windowsi

poruka: 13
|
čitano: 2.957
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Privatni windowsi
pitanje

Pošto često reinstaliram system htio bih nekako ubaciti programe u setup windowsa pa da mi se oni sami instaliraju zajedno sa windowsima.(npr. Office, Firefox, MP11,Tune Up Utilities 08, Photoshop, itd.)

Molio bih prijedlog kako to napraviti tj. program.

I poneki link na stranice koje se bave ovom tematikom.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Privatni windowsi
prihvaćeno rješenje

XP - nLite

http://www.nliteos.com/

Vista - vLite

http://www.vlite.net/

17 godina
neaktivan
autorov komentar
nixass kaže...

XP - nLite

http://www.nliteos.com/

Vista - vLite

http://www.vlite.net/

Koristim XP i imam nLite samo ne znam kako sa njim mogu ubacit npr NOD32 u windowsovu instalaciju.

17 godina
Privatni windowsi

Integrate Internet Explorer 7, Firefox 2.0 and Windows Media Player 11 with XP SP3 slipstream ISO

http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1849&page=1

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 15:43 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
klimama kaže...

Integrate Internet Explorer 7, Firefox 2.0 and Windows Media Player 11 with XP SP3 slipstream ISO

http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1849&page=1

Pokušati ću pa ću javiti. Hvala.
17 godina
prihvaćeno rješenje

Da, nLite bi to trebao odraditi, tj, ubaciti programe, drivere itd, ali moj savjet ti je da to neradis. Uvijek izlaze nove verzije tih programa koje instaliras i uvijek ces morati nanovo skidati update za programe sa ispravcima bugova, fixevi razni itd, a posto cesto reinstaliras (neznam zasto?) ali ces onda cesto morati i update praviti. A uvijek izlaze novi i bolji programi te ces stare morat deinstalirati itd. Meni to nije dobra ideja, ali ti radi kako hoces. Mozda da stavis neku temu za windowse ili skin, ili drivere...

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
vulerious kaže...

Pošto često reinstaliram system htio bih nekako ubaciti programe u setup windowsa pa da mi se oni sami instaliraju zajedno sa windowsima.(npr. Office, Firefox, MP11,Tune Up Utilities 08, Photoshop, itd.)

Molio bih prijedlog kako to napraviti tj. program.

I poneki link na stranice koje se bave ovom tematikom.

Mislim da ti je jednostavnije i brže napraviti image diska nakon što instaliraš windowse i sve programe koji ti trebaju. Važnije datoteke čuvas na backup particiji, a primarnu uvijek možeš formatirati i staviti kreirani image ( brža procedura nego instalacija windows-a ).
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
autorov komentar
boxer kaže...

Da, nLite bi to trebao odraditi, tj, ubaciti programe, drivere itd, ali moj savjet ti je da to neradis. Uvijek izlaze nove verzije tih programa koje instaliras i uvijek ces morati nanovo skidati update za programe sa ispravcima bugova, fixevi razni itd, a posto cesto reinstaliras (neznam zasto?) ali ces onda cesto morati i update praviti. A uvijek izlaze novi i bolji programi te ces stare morat deinstalirati itd. Meni to nije dobra ideja, ali ti radi kako hoces. Mozda da stavis neku temu za windowse ili skin, ili drivere...

Možeš mi reći kako mogu ubaciti temu ili skin.
17 godina

Ja sam prije mjesec dana slipstreamao sp3 na windows pomocu nLite... Neke sam programe iz Windowsa izbacio i napravio sebi WinSp3 kako ja zelim...

Teme i ostale stvari nisam ubacivao jer mi netrebaju..

http://www.askvg.com/the-best-and-the-easiest-way-to-slipstream-service-pack-3-sp3-into-windows-xp-setup/

Evo link kako da uradis,,,a nLite pod drugom opcijom ti nudi da dodas Hotfixes, add-ons  pa tu pogledaj opcije kako ces ubacivati..

Mada ti ja preporucujem da napravis samo WinSp3 i nista vise, a teme, programe i sve ostalo sebi sprzi na kakav cd-dvd-rw (tako ja radim) i imas kolekciju programa koje cesto koristis i samo poslije reinstala windowsa na brzinu ih instaliras i to je to. Mozda je bolje nego da se mucis sa ubacivanjem kojekakvih programa u windows...

Opet na tebi je odluka kako ces i sta ces.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan
Privatni windowsi
prihvaćeno rješenje

nLite je odlican programcic, integriras sve programe kaj treba i napravis unattended cd. Samo na pocetku odaberes particiju, vratis se za par minuta i Windowsi instalirani zajedno sa svim programima kaj ti trebaju. Vec sam s njim napravil desetak windows instalacija - od SP1 do SP3 i SATA drivera do "ultra lite" instalacija za starija racunala :)

Tu imas listu programa koje mozes integrirat: LINK   (svi su freeware ili open source programi, ali mas na netu i crackiranih verzija)

a tu imas odlicne video tutoriale: LINK

Uzivaj u slipstreamanju   :)

Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1100MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 640/2200MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

e ovo bi meni pomoglo ka mozes pojasnit kak da npravim verziju za  stara racunal tj kaj da izabcim jel imam jedan stari pc i to bi mi dobro doslo thnx ak mozes a i ak nemozes :D

17 godina
neaktivan

uff... o tome mozemo 3 godine raspravljat   :)

Sve ovisi za kaj tocno koristis racunalo. Ja npr. koristim "stare kante" za servere na mrezi i samo za pohranu podataka.

Prvo kaj napravis u nLite-u, maknut windows teme (ostavis classic sucelje) trosi ti manje resursa, igre maknes, windows media player, u accessories ti vjerojatno ne trebaju svi ti programi (paint, sound recorder itd.) imas jos toga puuuuuuno samo oznaci Components i tam maknes sve kaj ti netreba. Mozes maknut i vecinu drivera jer ti sigurno nece trebat, a tak i tak imas drivere na CD-u od matice, graficke i ostalih komponenti.

E, ono najvaznije kaj ce ti smanjit hardverske zahtjeve je gasenje programa u Windows Services. Tu ih mozes pogasit dosta (opet ovisi za kaj ti treba instalacija), imas TU i TU listu pa odluci kaj ces ugasit, a kaj ostavit. I jos mozes stavit Disabled na System Requirements pa mozes instalirat windowse na komp s 2MB RAM-a i 1GB HDD :))  Sve u svemu dost je posla s tim, ali opet velim SVE OVISI ZA KAJ TI TREBA prema tome maknes komponente iz windowsa i drivere i servise. Ak ti se neda igrat s tim imas po netu takvih "olaksanih" instalacija dosta. Pogledaj malo i tutoriale za nLite ima dost korisnih savjeta u nekima od njih.

Intel Core2Duo E6750 @ 3680MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1100MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 640/2200MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
neaktivan
Privatni windowsi

Mene zanima jel se sa n-liteom može napraviti DVD image?

Ja sam među onih 92 posto. Ako si i ti, kopiraj ovo u potpis.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice