Imam pitanje. Zelim se prebacit sa xp_a na sedmicu. Dali trebam radit sta s biosom ili moze sve ostat kako je. Jer mi je receno da trebam updateat bios ili nesto u tom stilu. Uglavnom imam plocu gigabyte EP45_UD3LR i kolko vidim verzija biosa je f5 a datum 24.02.2009. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neznam. Kupio sam komponente ima par dana i nisam nista dirao. Samo sam ga sastavio i stavio xp. Ali bi presao na win7 jer imam 4gb rama i zbog dx10.
Slobodno instaliraj W7. Nikakva nadogradnja (flashanje biosa nije potrebno). Bios se inace flasha ako ima nekog problema sa njim ili ako npr. imas neki proc kojeg tvoja ploca trenutno ne podrzava a sa novijim biosom bi bio prepoznat itd.
Imam pitanje. Zelim se prebacit sa xp_a na sedmicu. Dali trebam radit sta s biosom ili moze sve ostat kako je. Jer mi je receno da trebam updateat bios ili nesto u tom stilu. Uglavnom imam plocu gigabyte EP45_UD3LR i kolko vidim verzija biosa je f5 a datum 24.02.2009. hvala
Flash BIOS-a je potreban samo ako to traži neki novi komad hardvera (noviji CPU najčešće, ali ima i ostalih stvari). Windowsi nemaju veze sa flashom BIOS-a pa prema tome slobodno možeš staviti Win 7
Neznam. Kupio sam komponente ima par dana i nisam nista dirao. Samo sam ga sastavio i stavio xp. Ali bi presao na win7 jer imam 4gb rama i zbog dx10.
Onda moraš bi trebao ići na 64 bitnu verziju
Ja imam e6300, 2.8ghz. Moj ga bios podrzava normalno jel tako
Koji ti je moron to rekao da treba stavit novi bios?
Kakve su ovo teme čovječe, gdje samo nađete takva pitanja?
Onda moraš ići na 64 bitnu verziju
Nemora; 32-bitni Windowsi će mu koristiti 3198 MB ili tako neki broj, a ostalo će biti Cachirano za grafu (valjd). Evo ja sam na Visti i tako mi je (a to je u biti isti OS xD).
Ja imam e6300, 2.8ghz. Moj ga bios podrzava normalno jel tako
Ako radi normalno tada ga podržava
Koji ti je moron to rekao da treba stavit novi bios?
Kakve su ovo teme čovječe, gdje samo nađete takva pitanja?
Cuj bolje da pita da nebi flashao bios bezveze pa mu jos nestane struje usred flashanja i eto veselja:)
Pa pitam covjeka da mi posudi win7 da ga instaliram kad mi on kaze moraces mozda updateat bios, a ovaj di sam kupio komponente mi je rekao kad mi ih je dao da cu jedino mozda morat nadogradit bios. al ja nista ne kuzin oko biosa pa zato pitan
Nemora; 32-bitni Windowsi će mu koristiti 3198 MB ili tako neki broj, a ostalo će biti Cachirano za grafu (valjd). Evo ja sam na Visti i tako mi je (a to je u biti isti OS xD).
A ja 4GB i 64 bitni OS i imam 2300MB hypermemorije... Kako mi to objašnjavaš?
Pa pitam covjeka da mi posudi win7 da ga instaliram kad mi on kaze moraces mozda updateat bios, a ovaj di sam kupio komponente mi je rekao kad mi ih je dao da cu jedino mozda morat nadogradit bios. al ja nista ne kuzin oko biosa pa zato pitan
Reci tim ljudima ili sta su vec da nemaju pojma!
samo ti slobodno instaliraj
-ta verzija F5 podržava tvoj procesor, dakle nema razloga za flashanje, osim ako si imao ikakvih neobičnih problema-resetiranja. Zadnja verzija je F7, možeš ga svejedno staviti.. (nebi trebalo biti problema, ali nema ni potrebe). OS nema pretjerane veze s biosom, osim naravno opcija koje utječu na osnovne funkcije, nešto sasvim drugo je EFI ili vista loader. (vjerojatno je 'majstor' mislio na to)...
-ovisno dali imaš DSL i legalnu verziju autoupdate će obaviti sav posao oko drivera, u suprotnom, prikupi potrebne drivere s datog linka.
E imam jos jedno pitanjce. To vezano za 32-bit i 64-bit. Stavio sam 32-bitni i očitava mi 3,25gb, a ja imam 4gb. Dali je to problem i jeli bolje onda a prijeđem na 64-bitni?
E imam jos jedno pitanjce. To vezano za 32-bit i 64-bit. Stavio sam 32-bitni i očitava mi 3,25gb, a ja imam 4gb. Dali je to problem i jeli bolje onda a prijeđem na 64-bitni?
Nije problem ali moja preporuka ti je da ides na 64-bitnu verziju koja ce ti iskoristiti svih 4 gb rama.
ok i hvala
Nije problem ali moja preporuka ti je da ides na 64-bitnu verziju koja ce ti iskoristiti svih 4 gb rama.
...no nemoj misliti da ces zbog nedostatak RAM memorije kod x86 ( 32bita ) verzije OSa neces moci ugodno uzivati u igranju igara na racunalu, ili da ces u icemu oskudjevati ( brzina izvodjenja aplikacija, iako 64bitni sustav zaista ima svoje uporiste u performansama racunala sl. ) s obzirom da posjedujes HD4850 graficku karticu, uz jos uvijek dobar C2D procesor.
Onda moraš ići na 64 bitnu verziju
Nece biti - ostalo je izgubljeno. Nije da zbog toga Windowsi nece normalno raditi, nego jednostavno se nece iskoristiti sva raspoloziva memorija.
Probaj instalirati - ako ide, sve super - zaboravi da si ikad cuo za BIOS. Ako ne ide, onda ces se zabavaljti s tim. Naime, iako neki na ovoj temi osobe koje su spominjale nadogradnju BIOS-a cak nazivaju moronima, upozorio bih da su kod Win 7 uoceni problemi s pokretanjem s instalacijskog DVD-a (zaboravio sam sad koji je error code u pitanju), koje su neki, ako se dobro sjecam, povezali s pojedinim BIOS-ima (neke verzije AMI-jevog BIOS-a). Dakle - BIOS bi mogao imati veze s mogucnosti pokretanja instalacije Windowsa 7.