Pitanje u vezi viste

poruka: 6
|
čitano: 927
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi viste

Pozdrav

Ovako dignuo sam si na compu vistu i sve normalno radi ali me zanima zašto kad idem na control panel pa system te onda pise kolko memorije imam i koji procesor imam zašto mi piše 3.5GB a imam 4GB. A na frendovom piše 3GB a ima 4GB???

Ovo me fakat sad ,mući zakej???

THX NA odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi viste

Imaš SP1? Inače SP1 rješava taj problem, a može se riješit i ručno bez njega...

EVGA nForce 790i Ultra Intel Core 2 Duo E8500 Patriot Viper 4GB DDR3 Thermaltake Toughpower 850W Seagate Barracuda 320GB SATA II nVidia GeForce GTX 280 Cooler Master Cosmos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi viste

zato jer obojica koristite 32bit verziju, a 32bit podržava maksimalno 3.5GB. Razlika kod tebe i tvig frenda je možda zbog različite verzije Viste ili neko od vas dvojice nije instalirao SP1

electrus.wordpress.com
17 godina
RE: Pitanje u vezi viste
filip911 kaže...

Pozdrav

Ovako dignuo sam si na compu vistu i sve normalno radi ali me zanima zašto kad idem na control panel pa system te onda pise kolko memorije imam i koji procesor imam zašto mi piše 3.5GB a imam 4GB. A na frendovom piše 3GB a ima 4GB???

Ovo me fakat sad ,mući zakej???

THX NA odgovorima

Trebaš imati 64bitni OS kako bi mogao koristiti svih 4GB RAM-a. To je čisto matematike radi, 32 bitni os ne može adrsirati toliki memorijski prostor.
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi viste

32 bitni operativni sustav može maksimalno adresirati 4GB memorije. U ta 4 GB ulazi ne samo RAM nego i memorija potrebna za rad ostalih komponenti računala: sistemski ROM, APIC(s), integrirane komponente poput mrežnih kartica i SCSI kontrolera, PCI kartice, grafičke kartice, PCI Express kartice.

Kada se od 4GB oduzme memorija koju koriste ostale računalne komponente, kao i dio koji je rezerviran za još neke druge stvari, preostane određena maksimalna količina RAM-a koja se može koristiti.

Ti i tvoj prijatelj jednostavno imate različite konfiguracije računala pa vam pokazuje različite količine RAM-a. Vjerovatno mu grafička ima veću količinu RAM-a ili ima neku dodatnu komponentu u računalu koju ti nemaš, pa mu manje od ta 4GB ostane za RAM.

32 bitna Vista sa SP1 će možda pokazati stvarnu količinu RAM-a od 4GB, ali ih svejedno neće moći iskoristiti.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi viste

Dečki puno hvala, nisam se nado tolkoj pmoči..

PUNO HVALA

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice